אני אתן דוגמא קטנה מהרדב"ז
ובו אני אעלה מה שאספתי מקומות שהרדב"ז על הרמב"ם מביא את המגד"ע, ומשיג עליו הרבה שאינו ירד לסוף דעת השגות הראב"ד ולכן כביכול בא ליישב את הרמב"ם אך לא פגע במטרה, וכן על זה הדרך.
מאכלות אסורות פי"א הכ"ב- ואנכי לא ידעתי מה תיקן בעל מגדל עוז וכו' ומשמע שלא ירד לכוונת הראב"ד ז"ל.
מאכלות אסורות פי"ב ה"א- ובעל מגדל עוז לא עיין בה כלל.
מאכלות אסורות פי"ג ה"ב- ומה שכתב בעל מגדל עוז ליישב דברי רבינו אינו נכון.
מאכלות אסורות פי"ג ה"ג- ומה שכתב בעל מגדל עוז לא ידעתי מה הוא.
מאכלות אסורות פי"ג ה"ט- ובעל מגדל עוז לא ירד להשגת הראב"ד.
מאכלות אסורות פט"ו הי"ד- ומה שכתב בעל מ"ע לתרץ דברי רבינו אינו כלום.
מאכלות אסורות פט"ו הי"ח- ובעל מגדל עוז חשב שכוונתו [דהראב"ד] לומר שהכחל מותר וכו' ולא ירד לכוונתו.
מאכלות אסורות פט"ז ה"ג- ומה שהאריך בעל מגדל עוז אינו כלום שלא עיין בדבר כלל, ואפי' מה שבסוף הפרק לא ראה, וכו' הילכך כל דבריו בזה הם מבלי עיון, ויש לו שכר טוב בעמלו שהורה לנו את הדרך ואל המקומות הדין אשר נבוא עליהם.
מאכלות אסורות פט"ז ה"י- ומה שתירץ בעל מגדל עוז דאזיל בשיטת ר"ת אינו כלום שהרי בכאן פירש היפך ר"ת.
מאכלות אסורות פט"ז הט"ו- ומה שכתב בעל מגדל עוז לא ידעתי מהו.
מאכלות אסורות פט"ז הי"ז-י"ט- השיג עליו הראב"ד וכוונת השגתו וכו' לא שהגרסא במשנה ככה כאשר חשב בעל מגדל עוז, וכבר כתבתי כמה פעמים שרוב דבריו הם בלי עיון, וכו' וזה דרך בעלי חשבון, ובעל מגדל עוז עשה את הראב"ד טועה בגרסת המשנה וטרח להעתיק הלשונות [היינו המגד"ע] באין מבין.
מאכלות אסורות פט"ז הכ"ח- ומה שכתב בעל מגדל עוז אינו עניין להשגתו של הראב"ד.
שחיטה פ"ו ה"ט- ובעל מגדל עוז לא ירד לסוף דעת רבינו.
שחיטה פ"ז הי"ד- ומ"ש בעל מגדל עוז בדעת רבינו שהוא מחלק וכו' אינו נכון כלל וכו' ולא עיין בדברי רבינו כלל ואפי' עיון הקל.
שחיטה פ"ח הי"ד- חזר בו רבינו וכו' ובעל מגדל עוז לא שמע החזרה.
שחיטה פי"א ה"ה- ובעל מגדל עוז לא ירד לדעת רבינו.
שבועות פ"ב הי"ח- ומה שכתב בעל מגדל עוז בהשגה זו לא ירדתי לסוף דעתו ואני חושד שלא עיין בכוונת הראב"ד ז"ל.
שבועות פ"ג ה"ה- ומה שכתב בעל מגדל עוז לא נתיישב אצלי והמשכיל יבחר.
שבועות פ"ד ה"ט- גם מה שכתב בעל מגדל עוז וכו' לא נתיישב אצלי וכו' הילכך כי ניים ושכיב אמרה.
שבועות פ"ד ה"י- וכתב בעל מגדל עוז דמדעת סברא בא להקשות עליו, וחס ליה להראב"ד ז"ל שיאמר על דבר שהוא תלוי בסברא שהוא שבוש, אלא וכו', וכל זה הפך ממה שכתב בעל מגדל עוז ואין דבריו מתיישבים כלל.
נדרים פ"א ה"ו- ומ"ש בעל מגדל עוז לתרץ השגה זו לא ידענו מאי קאמר.
נדרים פ"א הט"ו- ומה שכתב בעל מגדל עוז לתרץ דברי רבינו לא הבנתי דבריו, דהוי כטענו חטים והודה לו בשעורים.
נדרים פ"ז הי"ז- ומ"ש בעל מגדל עוז שרבינו פסק כרב אינו נכון כלל.
נדרים פ"ח ה"ג- ואני חושד את בעל מגדל עוז שלא הבין כוונת ההשגה.
נדרים פ"ח ה"ה- ומ"ש בעל מגדל עוז בשתי ההשגות אלו לא הבנתי דבריו.
נזירות פ"ג הכ"א- ומה שכתב בעל מגדל עוז לתרץ קושיא זו אינה כלום שלא דקדק בפירוש הסוגיא.
נזירות פ"ד ה"ג- ואני חושד את בעל מגדל עוז שלא הבין כוונת ההשגה.
נזירות פ"ו ה"ט- ובעל מגדל עוז לא ירד לסוף דעת רבינו.
נזירות פ"ו הי"ח- כי מ"ש בעל מגדל עוז שהראב"ד ז"ל מחלק וכו' אינו מתיישב כלל וכו' ואני חושד את בעל מגדל עוז שלא הבין כוונת השגת הראב"ד.
נזירות פ"ז ה"ח- ובעל מגדל עוז האריך הרבה ואין בכל דבריו ראיה לדחות דברי הראב"ד ז"ל.
נזירות פ"ט הט"ז- ובעל מגדל עוז לא עיין להבין כוונת ההשגה.
ערכים וחרמים פ"ג ה"ו- ובעל מגדל עוז לא ירד להבין כוונת הראב"ד.
ערכים וחרמים פ"ד ה"ז ח- ובעל מגדל עוז העתיק הבקיאות ולא תירץ בקושיות הראב"ד כלום.
ערכים וחרמים פ"ד הכ"ב- ואין בדברי בעל מגדל עוז תירוץ לקושיית הראב"ד.
ערכים וחרמים פ"ה הי"ב- ומ"ש בעל מגדל עוז בזה לא ירד לסוף דעת הראב"ד בכוונת השגתו, ומ"ש דאסיקנא וכו' זה הפך מה שכתב רבינו, וכל מה שכתב בזה הוא בלתי עיון, דוק ותשכח.
ערכים וחרמים פ"ה הי"ז- ומ"ש בעל מגדל עוז לא ידעתי מהו.
ערכים וחרמים פ"ו הל"ג- ומ"ש בעל מגדל עוז אינו מתיישב על לשון רבינו כלל
ערכים וחרמים פ"ז הי"ט- ובעל מגדל עוז העתיק לשון רבינו יהוסף הלוי ז"ל להשמיענו כי רבינו ז"ל סובר כסברת רבו ז"ל, אבל אכתי קשה מדידיה אדידיה .
סנהדרין וכו' פ"ה ה"ב- ומ"ש בעל מגדל עוז וכו' ליתא כלל.
סנהדרין וכו' פי"א ה"ט- ומה שכתב בעל מגדל עוז בזה לא הסכים גרסתו לדברי רבינו וגרסתו.
עדות פ"ב ה"א- ומ"ש בעל מגדל עוז על השגה זו לא ידענא מאי היא.
עדות פ"כ ה"ג- והוי יודע כי בעל מגדל עוז לא ירד לסוף דעת הראב"ד ז"ל וכתב כל הבקיאות של מכות ושבפרק מרובה, ובא החלום ברוב עניין כי אין בכל דבריו תירוץ למה שהשיג הראב"ד, ואני עשיתי שלום ביניהם [היינו בין הראב"ד לרמב"ם].
עדות פ"כ ה"ד- ומ"ש בעל המגדל עוז בזה אינו עניין לתרץ השגת הראב"ד ז"ל.
ממרים פ"ב ה"ב- בעל מגדל עוז טעה שלא בדק מקום הדין, ואני בעז"ה מצאתי וכו'
אבל פ"א ה"ח- ומ"ש בעל מגדל עוז בזה נראה שלא ירד לכונת ההשגה.
אבל פ"ב ה"ד- ובעל מגדל עוז לא הבין כונת השגת הראב"ד והשיאו לדבר אחר.
אבל פי"ג ה"ד- ובעל המגדל עוז העתיק הכל ולא ירד לסוף דעת הראב"ד.
מלכים ומלחמות פ"ג ה"ב- ומ"ש בעל מגדל עוז שיש בלשון טעות ליתא, אלא דעת רבינו הוא מה שכתבתי וכו'.
שלוחין ושותפין פ"ו ה"ב- וכתב בעל מגדל עוז שאין דברי רבינו וכו' ולפי"ז אין השגתו על רבינו [היינו השגת הראב"ד] אלא שהיה לו לפרש, ואין זה נכון אצלי וכו'.
שלוחין ושותפין פ"ו ה"ג- ודברי מגדל עוז לא ידענא מאי קאמר.
שלוחין ושותפין פ"ח ה"ז- וזה פשוט לא היה כדאי לכותבו אלא מפני שבעל מגדל עוז לא ירד לדעת המשיג.
עבדים פ"ה הי"ד- זה דרך תירוצו של בעל מגדל עוז, וכי ניים ושכיב אמרה ואיפכא מסתברא וכו'.
אמנם לא אכחד שמצאתי ה' מקומות שמביא את דברי המגד"ע לזכות
[נזירות פ"י ה"ח- וכבר האריך בעל מגדל עוז להעמיד דברי רבינו ויפה כיון].
[ערכים וחרמים פ"א הכ"ב- והכי איתא בכמה דוכתי כאשר כתב בעל מגדל עוז].
[ערכים וחרמים פ"ג ה"ט ובעל מגדל עוז האריך הרבה להוכיח דהאומר דמי עלי, הוי כנדר].
[סנהדרין וכו' פ"ח ה"ב- ובעל מגדל עוז האריך לבאר דברי רבינו ויפה כתב].
[שלוחין ושותפין פ"ד ה"ב- וכן כתב מ"ע ונכון הוא].