ממדבר מתנה
חבר קבוע
בגמ' בשבת קכא ע"בהיכן מובא שסתם נחש בארץ ישראל מזיק?
חמישה נהרגין בשבת וכו' ונחש שבא"י
בגמ' בשבת קכא ע"בהיכן מובא שסתם נחש בארץ ישראל מזיק?
היכן?
גם אני אשמח.זכורני ששמעתי בעבר שמקובל לומר שהגאון רבי שמואל קעלין זצ"ל בעל המחצית השקל על המג"א, היה בעצם ניצוץ נשמתו של רבינו המג"א.
שהואיל ודבריו באיזהו מקומן קצרים וסתומים באופן שלא ניתן לפרשו, ניתנה לו רשות לרדת בגלגול בעצמו ולפרש דבריו.
אשמח לדעת אם יש מקור לכך, ומי בעל דברים.
כן הוא בספר החזיונותוכן מהר"ח ויטאל גלגול המגיד משנה ששם משפחתו וידאל
בישראל (כמו אפריקה ושאר מזרח התיכון) אחוז גדול מהנחשים הם ארסיים לעומת אירופה שכמעט כל הנחשים אינם ארסיים.בגמ' בשבת קכא ע"ב
חמישה נהרגין בשבת וכו' ונחש שבא"י
כוונתך למיעוט.אחוז גדול
וזה אמרו שבשבת מותר להרגו באר"י כי זה חשש סכנה אבל בחו"ל (אירופה) אסור להרגו בשבת כי הוא יותר רחוק (ולגבי גילוי החמירו בירושלמי אף בחו"ל משום לא פלוג ודלא כראשונים שהקלו בזמן שאין מצויים נחשים והם כתבו כן עפ"י הבבלי כנראה)כוונתך למיעוט.
רוב הנחשים בישראל אינם ארסיים.
בס"ד ואחר חיפוש מחיפוש מצאתי מקור לאימרה זה.זכורני ששמעתי בעבר שמקובל לומר שהגאון רבי שמואל קעלין זצ"ל בעל המחצית השקל על המג"א, היה בעצם ניצוץ נשמתו של רבינו המג"א.
שהואיל ודבריו באיזהו מקומן קצרים וסתומים באופן שלא ניתן לפרשו, ניתנה לו רשות לרדת בגלגול בעצמו ולפרש דבריו.
אשמח לדעת אם יש מקור לכך, ומי בעל דברים.
אם אתה מתכוון שלא מובן מה שכתב זה פשוט היינו בגימטריה קטנהיש למישהו את הספר 'סימנא טבא' של הרב ס' רוזן
אני צריך שם משהו בריש פרשת בראשית, בעמוד בו הוא כותב אמת יוצא תשע שקר יוצא שש...
תודה.אם אתה מתכוון שלא מובן מה שכתב זה פשוט היינו בגימטריה קטנה
(את הס' אין לי)
זה הפרק המדובר.יש למישהו את הספר 'סימנא טבא' של הרב ס' רוזן
אני צריך שם משהו בריש פרשת בראשית, בעמוד בו הוא כותב אמת יוצא תשע שקר יוצא שש...
מצורף מאשר כתבתי בזה בחידושי לאה"ע שם:כתבתי בזה במוסגר במערכה בפרשת וישב שנה שעברה (בדיוק הגיליון לפני שהתחלתי להעלות כאן בפורום חו"ר המזרח)
הצג קובץ מצורף 16627
@ידידיהמקור דברי החזו"א על חובתינו לחקור אחר גדולי התורה (בערך)
אשמח למקור וציטוט מדויק
הוזכר כאן באיזה אשכול לא מצאתי כרגע)
מקור דברי החזו"א על חובתינו לחקור אחר גדולי התורה (בערך)
אשמח למקור וציטוט מדויק
הוזכר כאן באיזה אשכול לא מצאתי כרגע)
מועתק ממק"א: