מצורפים ב' מאמרים שלו בענין, אולי יש עוד אבל כעת אין עיתותי בידי לחפש.ישנו מאמר ע"ז מאת ידידי הגאון המופלא רבי רפאל סויד שליט"א
ואשמח מאוד שיעלוהו כאן לתועלת הכלל !
שכחתי להדגיש: יש חידוש עצום בתשובה של מרן הראש"ל שליט"א.דעת הראש"ל רבי יצחק שליט"א בנושא:
הוא לא מדבר על ענין הסטיסטיקה אלא רק אל עניין תחושת האם וגם אם לא נלך אחר הסטיסטיקה עדיין האם כן תלךדעת הראש"ל רבי יצחק שליט"א בנושא:
אינני מבין, ניתן להרוג עובר על סמך תחושות, זה הזוי. זה לא כתוב בתשובה, כתוב הפוך לחלוטין, ואתה ממש מוציא שם רע על מרן הראש"ל, סליחה שאני מתבטא בתקיפות, אבל אי אפשר לטפול דברים כאלה על מרן הראש"ל שליט"א!!!הוא לא מדבר על ענין הסטיסטיקה אלא רק אל עניין תחושת האם וגם אם לא נלך אחר הסטיסטיקה עדיין האם כן תלך
השואל שאל מה יחס ההלכה לסטיסטיקה.מה לעשות, אני לא מקובל כקשה-הבנה, אבל אני פשוט לא מצליח להבין אותך, לכן אשמח מאוד אם תסביר. תודה
בתשובה בכלל לא מתייחס ל"סטטיסטיקה" אלא רק עונה לפי הנתונים של השואל.שכחתי להדגיש: יש חידוש עצום בתשובה של מרן הראש"ל שליט"א.
א. הנידון הוא בדאורייתא וחמור מכך [שפי"ד של עובר]
ב. מדובר בסטטיסטיקה מאוד חלשה, הרי לאשה הזו נולדו שלושה בנים בריאים ושנים חולים, ומרן הראש"ל אומר שמכיון שלפי מדע הסטטיסטיקה כיון שהראשון היה בריא והשני חולה השלישי בריא והרביעי חולה והחמישי בריא, לכן אנחנו יודעים שהשישי יהיה גם כן חולה, ולכן הוא התיר הלכה למעשה להפיל, זה לדעתי חידוש גדול מאוד בתחום!!!
צודק סליחה חוזר בי,הרב כתב במפורש: קרוב לוודאי שיוולד עם המחלה!
אתה אומר דבר הזוי, אשה שיש סיכון אפי' נמוך שיוולד לה ילד פגום והיא מאוד מפוחדת מזה אז היא יכולה להפיל, נשמע לך הגיוני?
אם ככה, אז אין בינינו לחילונים שמפילים על כל שטות, שום דבר. אתה בכלל יכול לשבת בעצמך בוועדה להפסקת הריון.
האמת היא פשוטה; מרן הראש"ל שליט"א סמך על הסטטיסטיקה אפי' נגד רוב, ולכן היות וילד חולה יביא את האשה למצב של חולי כמו שמתואר בתשובה בארוכה, ולכן הוא התיר להפיל בצירוף ס"ס, לא מדובר על החשש ממה שיקרה אלא מהתוצאה עצמה.
אנחנו מדברים על אותה התשובה?בתשובה בכלל לא מתייחס ל"סטטיסטיקה" אלא רק עונה לפי הנתונים של השואל.