ע"ז בדיוק הויכוח,
אם אתה רואה בו שופט שבימיך אשריך, אני לא.
אני מוכן ומנסה להסביר למה לא, אבל אני לא שומע ממך הסבר למה כן ?
כי לא היה כמותו שקיבץ וריבץ תורה בעם ישראל בהיקפים כה גדולים, וכל שכן בציבור שלנו.
כי לא היה כמותו שדעתו ומחשבתו לא הייתה מנותקת מהתורה, גם לא לרגע אחד, והיו עיניו זולגות דמעות תדיר על צער השכינה הקדושה ועל צער עם הקודש בכל מקום שהוא, בין הכיר ובין לא הכיר.
כי לא היה כמותו שכל כך הרבה יהודים כרו אוזן למוצא פיו בהיקפים שלא קיימים במקומות אחרים, אולי בחב"ד.
כי לא היה כמותו בדור ובדור שלפניו או שלאחריו שהיה יכול לספור את כל התורה כולה באותיותיה, מעשרת הדיברות ועד מה שתלמיד ותיק חידש והעלה וכתב, אחת מהנה לא נעדרה.
כי לא היה כמותו שתורתו התפשטה ונפוצה ברבדים הכי רחוקים של עם ישראל (יטען הטוען שזה בגלל יח"צ וערוצי הקודש, ואז מה?).
ידידי,
אני כותב כל זאת בצער, כי בתקופתו הייתי במחנה שלא מפרגן לו, ורק לפני כארבע שנים, ואני קרוב לגיל חמישים, התוודעתי באקראי והבנתי ממי התעלמנו (ועל זאת פירגנתי כאן בעבר על ספר מסוים שצייר את דמותו בצורה ששברה את ליבי, איך הייתי קרוב אל הקודש והתעלמתי).
עוד זאת אודיע, כי אף שהייתי מהצירים המרכזיים באגודת מרביצי תורה החל משנות המ' מאוחרות, מעולם לא דיברנו בצורה משפילה ולעגנית, השיח הזה מעולם לא נשמע גם לא בחדרים סגורים. ידענו שהוא תלמיד חכם ולא התעמקנו יתר על המידה.