תורת רבי חנן אפללו שליט"א

• יוזם האשכול יוזם האשכול מרוקאי
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
מי שכתב סיסמאות זה אתה, ידידי. אם כתב נגד הזוהר, ניתי וניחזי, ואם לא, יפה השתיקה לחכמים.

אולי ציפית שאלך עכשיו לבזבז את זמני ולחפש בכל ספריו אם כתב נגד הזוהר?

בדרך כלל אתה ממלא הודעות בציטטאות, וכאן רק בסיסמאות, מדוע? האם זה מלמד שלא טעיתי?
כי איך הוא יצטט משהו שלדעתו הרב אפללו לא כתב?......
ובכל מקרה אני לא חושב שאתה "מוציא שם רע ומאבד וכו" כי הדגשת "אם אני לא טועה"
(אגב, הרב @משיב כהלכה לא כל משפט שאין מה לענות עליו נקרא סיסמה, יש הגדרות מה נקרא סיסמה)

אם אינני טועה, בעל אשר חנן הי"ו כתב באיזהו מקומן כנגד ספר הזהר הק', ואם כן מה לו לצרף את הדרדעים

חיפשתי כרגע מתוך סקרנות בשו"ת אשר חנן חלק ח', מביא את הזוהר עשרות פעמים, דן בדבריו, כותב לחוש לו וכו'.

ובכל מקרה אני לא חושב שאתה "מוציא שם רע ומאבד וכו" כי הדגשת "אם אני לא טועה"

הוא בהחלט מוציא שם רע מהסוג הגרוע ביותר, והפקיר את העולם הבא שלו עבור נזיד עדשים.

ואפילו אם היה איזה מקום בספריו שכתב משהו עם משמעות "נגד הזוהר", היה צריך להביא ולהראות לנו שנחליט בעצמנו אם זה נגד הזוהר או דמיונות בעלמא, ולא להשמיצו כך.

כי איך הוא יצטט משהו שלדעתו הרב אפללו לא כתב?......
הוא יצטט לך להיפך, או אחרים שסבורים כמותו

אין לי כעת גישה לאוצר החכמה לחפש, אבל אחרי שאני חושש לאבד חלקי כהתראת @משיב כהלכה , חיפשתי במה שהועלה כאן שו"ת אשר חנן חלק עשירי, ומצאתי עכשיו שם חלק עשירי סי' יז דף קצד והלאה קצת מזה, וחזקה על הניק משיב כהלכה שישיב לנו חילוקים משם וימצא שכדבריו של אשר חנן דעת רוב חכמי ישראל, ואפשר ומה שכתבתי לעיל היה על סמך מה שכתב בחלק עשירי הנ"ל או ממקום אחר בכתביו שראיתי אי פעם, ואני בזה סיימתי בשלב זה בל"נ

חיפשתי במה שהועלה כאן שו"ת אשר חנן חלק עשירי, ומצאתי עכשיו שם חלק עשירי סי' יז דף קצד והלאה קצת מזה

משעשע ממש, זה מה שהיה לך מלכתחילה ועל זה עשית לנו הקדמות וספויילרים...

אצרף את דבריו ויראה הקורא אם בהתייחסותו ל"זוהר הקדוש" יש משהו שמזכיר דרדעים...

אין לי מה לומר לך, אתה צריך להתבייש בעצמך (בעולם הבא תתבייש בוודאי).

קבצים מצורפים

• 1.pdf
    1.pdf
    3.3 מגה-בתים · צפיות: 12
ראשי תחתית