התנצל מכיון שיש שנפגעו, למעשה הבהיר את דבריו שלא יפגעו.שהרב מוצפי התנצל עליו (כהרגלו),
אין שום אדם בעולם מכל הקהילות שחושב שהרב שלו יכול לחלוק על הרמב''ן וכיו''ב רק בחב''ד א''א להתווכח איתם כיון שהרבי הוא משה רבינו ואין עם מי לדבר.
הם לא מכילים אלא לצורך קירוב
אם יהיה סתירה על הרבי מהראשונים באופן שלא ניתן ליישבאין קץ לדברי הבל. היכן הרבי חלק על ראשונים?
חסידי חב"ד כמו כל עדה בישראל, משתדלים להצדיק את דברי רבם, זה הכל. כך עושים גם חסידי הגר"ע יוסף, וגם חסידי הגר"ש משאש (כמוני למשל), וכו' וכו'.
והיות ורבם היה באמת משהו מיוחד במינו, אפשר להבין את ההערצה העצומה שלהם אליו, וההבנה שלא יתכן שהוא טעה.
ואם אתה חבדניק אז אתה סתם משקר כעת כיון שאתה יודע שזה האמת כיון שהרבי הוא משה רבינו
אי''ז נובע משנאה שלי לחב''ד אלא שאני סבור שא''''א לישא וליתן עם חבדניק בשום עניין
אני לא עו''ד של הרב יצחק יוסף ואם זה אותו דבר אז דברי באו גם על כולם ומה טענה היא זו.אז אל תישא ותתן, מה זה קשור לאשכול הזה ולמה אנחנו צריכים לדעת את מחשבות השנאה שלך על רבבות יהודים?
ומה ההבדל בין "חבדניק" (לשיטתך) לבין הרב יצחק יוסף, שחושב שאביו הגר"ע מעולם לא טעה ולא יטעה והוא צודק תמיד בכל ענין?
ערבך ערבא צריך.
ואם זה אותו דבר אז דברי באו גם על כולם ומה טענה היא זו
אם ימצא עכשיו איזה רמבן דלא כאביו הוא לא יוכל להתחמק
ואילו אצל חב''ד זה נביא ואינו כפוף לכללים
ערבך ערבא צריך.
התשובות של הספר שם הם ברמת גן ואי''ה בל''נ אני יגיב על הרבה הבלים שכתובים שםשטות והבל, ברמה של גן חובה. לרב וולפא יש ספר שלם שנקרא "ותורה יבקשו מפיהו" בו הוא משיב לרב מאזוז על השגותיו, הכל בטוב טעם ודעת, מפי ספרים ומפי סופרים. כנ"ל גם "לקט שכחת הפאה".
גם אם תמצא ילד חב"די בן 4, הוא לא יטען טענת שטות כזו, "הרבי נביא ולא כפוף לכללים".
נו נו.לא הבנת.
לא הבאתי את הרב אברג'ל כ"ערב", יש רבים וטובים ממנו ששיבחו את הרבי בכל פה. ראה הגר"מ אליהו למשל. את הרב אברג'ל הבאתי כדי להראות לך שלא רק חב"ד אוחזים ממנו "משה רבנו".
ואני מתאר לעצמי שגם בגדלותו של הרב אברג'ל אין לך שמץ של מושג, ומעולם לא שמעת ממנו שיחה אחת. הוא היה מזכיר אלפי מקורות בשיחה אחת של כמה שעות, ללא שום ספר פתוח לפניו. קוטנו עבה ממתניך.
התשובות של הספר שם הם ברמת גן ואי''ה בל''נ אני יגיב על הרבה הבלים שכתובים שם
ומה שחב''ד אומרים על היום השלישי היום לא הרב מאזוז כתב לו מאיפה החלום הזה והרב וולפא עונה לו שזה כתוב ברבינו בחיי שרבינו בחיי מבאר את הגדר של של סעודה שלישית הוא אומר שהיא בחינת אין דהיינו כתר שהחכמה מאין תמצא וזהו שכתוב היום לא ואין כאן רמז לשאלה של הרב מזוז בסך הכל כתוב שהיום השלישי הוא בחינת כתר
הגמרא לומדת מהיום השלישי שחייבים לאכול ואתה אומר שסעודה שלישית לא חיבים כי זה היום לא -זה ליצנותהרב מאזוז הקשה "אנה מצאו החלום הזה" שסעודה שלישית נרמזת במילה "היום לא", והדברים כתובים במפורש ברבינו בחיי, שנעלם מהרב מאזוז, והוא כותב זאת לגבי סעודה שלישית: "והנני מגלה סוד אשר הסתירו חכמי האמת בג' סעודות... סעודה שלישית היא של מנחה והיא חתימת היום... ועל כן אמר "היום לא תמצאוהו, כי מילת לא כמו אין, כי החכמה מאין תימצא".
ובגמ' מוכח שסעודה שלישית היא כנגד "היום לא".
והצמח צדק ציטט את רבינו בחיי זה ב"פסקי דינים" (וגם זה נעלם מהרב מאזוז), ולמד מזה הלכה למעשה, שאין צריך פת כמו בסעודה ראשונה ושניה, "דהיום הג' כתיב ביה היום לא".
וכן כתב הלבוש באו"ח סימן רצ"ה (וגם זה נעלם מהרב מאזוז), "ונראה לי סמך לזה [שאין צריך פת בסעודה שלישית], מדכתיב בהיום השלישי דממנו ילפינן סעודה שלישית - היום לא תמצאהו".
והנה לך פתרון חלומו של הרב מאזוז.