לטובת קשי ההבנה שבינינו - אנסה להסביר דברי:אני אתנדב להסביר לך. לפי מה שאני מבין.
לגבי תחילת דבריו: הוא אומר שבקטע שהבאת לא מדובר על הרב הלל. נראה לי שהוא לא קרא טוב מה הבאת ולא הבין מה רצית (תאמת? גם אני לא הבנתי מה רצית, וקראתי כמה פעמים)
לגבי סוף דבריו: הוא אומר שהלשון הירודה שלך לא מרשימה אותו (ואותנו) ואתה יכול גם לקלל ולנסות להפחיד. אם תבוא עם טענות לעניין נתייחס לעניין, ואם לאו - לאו.
הרב @רק תורה טען שהרב הורביץ לימד את הרב הלל את צעדיו הראשונים ביהדות. ועל כך היו לי כמה הערות שהשתדלתי לכלול בהודעה אחת קצרה. ואפרט:
א. עיקר הטענה שהרב הורביץ לימד את הרב הלל את צעדיו הראשונים ביהדות - היא שקר גמור, מהסיבה הפשוטה שהרב הלל גדל בבית דתי בהודו, (אגב סבא שלו הרב אברהם הלל היה אב"ד חשוב מאוד בבגדד, ואביו היגר להודו לצרכי מסחר), ולמד שם הרבה יהדות, ומיד אח"כ בגיל מאוד צעיר נשלח ע"י הוריו ללמוד בגייטסעהד ומנשסתר שם היה מתמיד גדול, והשתלם בלימוד גמרא והלכה, ורק אח"כ בסביבות גיל עשרים הגיע לארץ, והתקבל מיד לישיבת פוניבז'. כל זה שמעתי מפיו בעצמו, ומעוד כמה מכרים שלו בתקופות ההם.
ב. גם אם נניח שטענתו של הרב @רק תורה היתה נכונה, לא הבנתי מה הוא בא לומר בזה.
ג. אם טענתו באה לבטא משהו שמקטין את הרב הלל, אז עניין אותי מה הוא יגיב על הקישור שצירפתי על כך שמרן הגרע"י גם התחיל את צעדיו הראשונים בגמרא מפי חכם מסויים, אשר סביר להניח שבלעדיו הוא היה מוכר במכולת כמו אחיו..
בתקוה להבנה!