תורת רבי יעקב הלל שליט"א

אני אתנדב להסביר לך. לפי מה שאני מבין.
לגבי תחילת דבריו: הוא אומר שבקטע שהבאת לא מדובר על הרב הלל. נראה לי שהוא לא קרא טוב מה הבאת ולא הבין מה רצית (תאמת? גם אני לא הבנתי מה רצית, וקראתי כמה פעמים)
לגבי סוף דבריו: הוא אומר שהלשון הירודה שלך לא מרשימה אותו (ואותנו) ואתה יכול גם לקלל ולנסות להפחיד. אם תבוא עם טענות לעניין נתייחס לעניין, ואם לאו - לאו.
לטובת קשי ההבנה שבינינו - אנסה להסביר דברי:
הרב @רק תורה טען שהרב הורביץ לימד את הרב הלל את צעדיו הראשונים ביהדות. ועל כך היו לי כמה הערות שהשתדלתי לכלול בהודעה אחת קצרה. ואפרט:
א. עיקר הטענה שהרב הורביץ לימד את הרב הלל את צעדיו הראשונים ביהדות - היא שקר גמור, מהסיבה הפשוטה שהרב הלל גדל בבית דתי בהודו, (אגב סבא שלו הרב אברהם הלל היה אב"ד חשוב מאוד בבגדד, ואביו היגר להודו לצרכי מסחר), ולמד שם הרבה יהדות, ומיד אח"כ בגיל מאוד צעיר נשלח ע"י הוריו ללמוד בגייטסעהד ומנשסתר שם היה מתמיד גדול, והשתלם בלימוד גמרא והלכה, ורק אח"כ בסביבות גיל עשרים הגיע לארץ, והתקבל מיד לישיבת פוניבז'. כל זה שמעתי מפיו בעצמו, ומעוד כמה מכרים שלו בתקופות ההם.
ב. גם אם נניח שטענתו של הרב @רק תורה היתה נכונה, לא הבנתי מה הוא בא לומר בזה.
ג. אם טענתו באה לבטא משהו שמקטין את הרב הלל, אז עניין אותי מה הוא יגיב על הקישור שצירפתי על כך שמרן הגרע"י גם התחיל את צעדיו הראשונים בגמרא מפי חכם מסויים, אשר סביר להניח שבלעדיו הוא היה מוכר במכולת כמו אחיו..
בתקוה להבנה!

הרב @רק תורה טען שהרב הורביץ לימד את הרב הלל את צעדיו הראשונים ביהדות. ועל כך היו לי כמה הערות שהשתדלתי לכלול בהודעה אחת קצרה. ואפרט:
א. עיקר הטענה שהרב הורביץ לימד את הרב הלל את צעדיו הראשונים ביהדות - היא שקר גמור, מהסיבה הפשוטה שהרב הלל גדל בבית דתי בהודו, (אגב סבא שלו הרב אברהם הלל היה אב"ד חשוב מאוד בבגדד, ואביו היגר להודו לצרכי מסחר), ולמד שם הרבה יהדות, ומיד אח"כ בגיל מאוד צעיר נשלח ע"י הוריו ללמוד בגייטסעהד ומנשסתר שם היה מתמיד גדול, והשתלם בלימוד גמרא והלכה, ורק אח"כ בסביבות גיל עשרים הגיע לארץ, והתקבל מיד לישיבת פוניבז'. כל זה שמעתי מפיו בעצמו, ומעוד כמה מכרים שלו בתקופות ההם.
ג. אם טענתו באה לבטא משהו שמקטין את הרב הלל, אז עניין אותי מה הוא יגיב על הקישור שצירפתי על כך שמרן הגרע"י גם התחיל את צעדיו הראשונים בגמרא מפי חכם מסויים, אשר סביר להניח שבלעדיו הוא היה מוכר במכולת כמו אחיו..
בתקוה להבנה!
א. זו הגרסה הרביעית שאנחנו מקבלים פה היום בנוגע לילדותו/בחרותו של הרב הלל. מעניין.
ב. תקרא את מה שהוא כתב ותבין. (רמז: הוא לא התכוון להגיד שהרב הלל חוזר בתשובה).
ג. כל רב התחיל את דרכו בלימוד אצל מישהו. זה לא גילוי מסעיר.
ודבר אחרון. תעשה לנו טובה ותכתוב פה בשפה מכובדת. אל תוריד את הרמה של הפורום הנפלא הזה.

בתקוה להבנה!
אתה עדיין לא ברור... וכי מישהו העלה על הדעת שהרב עובדיה או מישהו אחר לא עשה צעדים ראשונים בגמרא?
סה"כ הזכרתי רב ששמעתי ממנו שהיה רבו ולא ידועה לי התנגדות שלו לרב עובדיה, אלא אדרבה.
האם למד בפוניבז' - יכול להיות. האם למד שם את ההתנגדות לרב עובדיה? העניין עדיין לא פתור.
כמה זמן למד שם? אצל מי? את מי הוא רואה כרבו המובהק? אצל מי הוא למד את ההתנגדות לרב עובדיה?

היה פה אחד שאמר שהוא למד בישיבת דבר ירושלים מה שלא יכול להיות כי כשנפתחה הישיבה הוא כבר מסר שיעורים
ועוד שלשה שהסבירו שהוא גדל בבית דתי בהודו ולאחמ''כ למד בישיבת מנשסתר גייצהד פוניבז'

להרב מרנן ורבנן כנראה יש אשכול עם הודעות שונות חבל

סה"כ הזכרתי רב ששמעתי ממנו שהיה רבו ולא ידועה לי התנגדות שלו לרב עובדיה, אלא אדרבה.
סה"כ הזכרתי רב ששמעתי (ממקור מוסמך) שהיה רבו של הגרע"י ולא ידועה לי התנגדות שלו לפסקי הבא"ח, אלא אדרבה.
האם למד בפוניבז' - יכול להיות. האם למד שם את ההתנגדות לרב עובדיה? העניין עדיין לא פתור.
כמה זמן למד שם? אצל מי? את מי הוא רואה כרבו המובהק?

האם הגרע"י למד בפורת יוסף? -יכול להיות. האם למד שם את התנגדותו לפסיקת הבא"ח? העניין עדיין לא פתור.
כמה זמן למד שם? אצל מי? את מי הוא רואה כרבו המובהק? אצל מי הוא למד את ההתנגדות לבא"ח?

אתה עדיין לא ברור... וכי מישהו העלה על הדעת שהרב עובדיה או משיהו אחר לא עשה צעדים ראשונים בגמרא?
כמה זמן למד שם? אצל מי? את מי הוא רואה כרבו המובהק? אצל מי הוא למד את ההתנגדות לרב עובדיה?
אתה באמת חושב שאם הרב ברוך הורביץ לימד אותו גמרא בגיל חמש עשרה אז הוא נהפך לרבותיו???

מעניין אם אתה עושה הכל כמו הרבה שלך בכיתה ח

אתה באמת חושב שאם הרב ברוך הורביץ לימד אותו גמרא בגיל חמש עשרה אז הוא נהפך לרבותיו???

מעניין אם אתה עושה הכל כמו הרבה שלך בכיתה ח
איפה ראית שהוא אמר שהרב הלל עושה הכל ע"פ הרב הורביץ? הוא הביא את זה כעוד סעיף בתולדות חייו. ואמר שממנו הוא לא למד להתנגד למרן הגרע"י, והמשיך לשאול אם הוא למד אותה (לשיטתו) בפוניבז', והשאיר שאלה פתוחה לחללו של עולם.

איפה ראית שהוא אמר שהרב הלל עושה הכל ע"פ הרב הורביץ? הוא הביא את זה כעוד סעיף בתולדות חייו. ואמר שממנו הוא לא למד להתנגד למרן הגרע"י, והמשיך לשאול אם הוא למד אותה (לשיטתו) בפוניבז', והשאיר שאלה פתוחה לחללו של עולם.
סליחה
היה פה אחד שאמר שהרב הלל למד את התנגדותו מרבותיו [מה שנכון הר' יצחק ניסים ר' ניסים כצ'ורי ר' סלמאן חוגי ועוד]
ואז הגיע חכם ואמר לא נכון אני מכיר את רבותיו הר' הורביץ וזה לא ממנו
וע''ז אני מגיב שמי שחושב שרבותיו זה אברך שאולי לימד אותו גמרא בגיל חמש עשרה הוא לא רציני

סליחה
היה פה אחד שאמר שהרב הלל למד את התנגדותו מרבותיו [מה שנכון הר' יצחק ניסים ר' ניסים כצ'ורי ר' סלמאן חוגי ועוד]
ואז הגיע חכם ואמר לא נכון אני מכיר את רבותיו הר' הורביץ וזה לא ממנו
וע''ז אני מגיב שמי שחושב שרבותיו זה אברך שאולי לימד אותו גמרא בגיל חמש עשרה הוא לא רציני
א. הרב הורביץ לא היה "אברך" כלשון ימינו, לא חייב לזלזל במי שאתה לא מכיר.
ב. הוא לא אמר אני מכיר את רבותיו אלא אמר שהוא מכיר רב ספציפי בשרשרת רבותיו וממנו זה לא הגיע, ושאל אם כך מאיפה כן.

אתה מתבסס על המכלול? אשמח לדעת באיזה מחזור למד הגר"י. דעתו של הרב שך נוחה מלהתעלם מהרב עובדיה? אתה יודע שפסיקותיו של הרב עובדיה התפרסמו ביתד נאמן כמה פעמים בהוראת מרן הרב שך זצ"ל (סתם אגב, בין היתר פורסמה דעתו בעניין קריאת שם השם, מוסף שבת קודש מקץ תשמ"ט, לצד הגר"ח קנייבסקי וכו'). הוא קיבל שם כבוד גדול "כרבינו מרן נשיא מועצת חכמי התורה הגאון". האם הרב שך שינה את דעתו בעקבות התרגיל המסריח?
אני לא מתבסס על המכלול, אלא אני מספר את מה ששמעתי ממנו.
באיזה מחזור היה - איני יודע, אך כיום הגר"י הלל שליט"א בגיל 79 בלעה"ר, תחשב לבד איזה מחזור הוא היה.
לגבי מה שהרב שך כיבד והעריך את מרן הגרע"י - נכון, אך כוונתי היתה סה"כ להודיע שהגר"י הלל שייך לבית מדרש הבני ברקי, ואם כתבו שמרן הקה"י ז"ל היה מרבותיו, זה לא טעות גסה. ודלא כמו שכתב אחד החכמים כאן שרבו היה איזה מחזיר בתשובה אנונימי.

א. הרב הורביץ לא היה "אברך" כלשון ימינו, לא חייב לזלזל במי שאתה לא מכיר.
ב. הוא לא אמר אני מכיר את רבותיו אלא אמר שהוא מכיר רב ספציפי בשרשרת רבותיו וממנו זה לא הגיע, ושאל אם כך מאיפה כן.
לפי החשבון אם הם למדו ביחד זה היה כשהרב הלל הגיע לגיצהד בגיל 15 היום הרב הלל בן שמונים זה אומר 65 שנה
הרב הורביץ נולד בתרצ זה אומר שהוא למד עם הרב הלל בגיל שלשים
איך נקרא אדם שלומד [כנראה] בכולל של ישיבת גיצהד בגיל שלשים??

אודה ולא אבוש שלפחות בעניין תולדותיו הגאון הרב יעקב משה הלל אני לא ממש רציני. בד בבד, עדיין לא מצאתי כאן משהו רציני (לבד ממה ששמעתי באוזני)
ההורים שלו היו דתיים? מתי עבר מהודו לאנגליה? מאיזו סיבה? האם למד בגייטסהד? מה בדיוק היה הקשר שלו לרב הורביץ? מתי עלה לארץ ומדוע? האם למד בפוניבז'? מדוע הכל כל כך חסוי? מתי וממי למד ציור? למה על הציורים שלו הוא חותם "ג'ייקוב" באנגלית ובתאריך לועזי? למה הוא מצייר, כדי לנפוש מעט מרוב לימוד, או שיש בזה סודות וייחודים עמוקים?
אשמח אם מישהו ישפוך אור על דמותו המופלאה של האי גאון.
ציור של הרב ג'ייקוב הלל.jpg

לפי החשבון אם הם למדו ביחד זה היה כשהרב הלל הגיע לגיצהד בגיל 15 היום הרב הלל בן שמונים זה אומר 65 שנה
הרב הורביץ נולד בתרצ זה אומר שהוא למד עם הרב הלל בגיל שלשים
איך נקרא אדם שלומד [כנראה] בכולל של ישיבת גיצהד בגיל שלשים??
מי אמר לך שהם למדו ביחד?

אודה ולא אבוש שלפחות בעניין תולדותיו הגאון הרב יעקב משה הלל אני לא ממש רציני. בד בבד, עדיין לא מצאתי כאן משהו רציני (לבד ממה ששמעתי באוזני)
ההורים שלו היו דתיים? מתי עבר מהודו לאנגליה? מאיזו סיבה? האם למד בגייטסהד? מה בדיוק היה הקשר שלו לרב הורביץ? מתי עלה לארץ ומדוע? האם למד בפוניבז'? מדוע הכל כל כך חסוי? מתי וממי למד ציור? למה על הציורים שלו הוא חותם "ג'ייקוב" באנגלית ובתאריך לועזי? למה הוא מצייר, כדי לנפוש מעט מרוב לימוד, או שיש בזה סודות וייחודים עמוקים?
הצג קובץ מצורף 1626
ההורים שלו היו דתיים [גרו ברחוב ארזי הבירה בירושלים].
הוא למד בגייטסהד ובפוניבז' - הרב בעצמו סיפר לי, ולא נראה לי שהוא שיקר.
למה הוא צייר - מהסיבה שיש הרבה שעסקו בכל מיני תחביבים, אך אין זה פוגם כלום מגדולתו.

מה הקשר?
נגמר לך מה לכתוב?
אתה יכול לשתוק.
ומודים דרבנן היינו שבחייהו.
רק הדהדתי את היקולילי של כבודו שבא שלא כהוגן...
על מה אתה רוצה שאודה?
לומר כל אדם שהוא בעל תשובה (ולפי מה שכותב הרב מאמין בניסים אין הדבר כן לגבי הגאון הרב הלל שליט"א) - אין בכך פסול והיינו שבחייהו

הצג קובץ מצורף 1626
שום דבר לא חסוי
ההורים נולדו בעיראק ועברו להודו שם גדל בגיל 12 שלחו אותו ללמוד בישיבת מנשסתר באנגליה זו הייתה ישיבה תיכונית שם למד ציור, אחרי שנתיים עבר לישיבת גייצהד שם למד כשש שנים [בכל הזמן הזה לא ראה את הוריו] בתקופה זו היה מצייר
לאחר מכן בגיל עשרים עלה לארץ נכנס לישיבת פוניבז' שם למד כשנתיים ואז עבר לירושלים לכולל של הר' ניסים
בתור אברך צעיר היה מחמיר לא לקחת שום כסף מהכולל כשיטת הרמב"ם והיה מצייר ציור פעם בחודש מוכרו ומזה היה מתפרנס
מאז שפתח את הישיבה והתבסס יותר לא צייר שום ציור חוץ מאת כתובות ילדיו [זה לוקח לו שעתיים]

הוא היה חותם באנגלית כי זה היה השפה שלו

הרב @רק תורה

הוא אמר שהוא לימדו את צעדיו הראשונים זה שייך רק בגיל 15 בתחילת לימודו בישיבה
הגר"ב ויסבקר ר"י בית מתתיהו העיד כמה פעמים שהכירו למרן הגרי"מ הלל שהגיע לפוניבז' ואף למד עימו
ואמר שכבר אז היתה לו טהרה מיוחדת על הפנים

ההורים שלו היו דתיים? מתי עבר מהודו לאנגליה? מאיזו סיבה? האם למד בגייטסהד? מה בדיוק היה הקשר שלו לרב הורביץ? מתי עלה לארץ ומדוע? האם למד בפוניבז'? מדוע הכל כל כך חסוי? למה על הציורים שלו הוא חותם "ג'ייקוב" באנגלית ובתאריך לועזי?
סוף סוף אתה מודה שאינך מתמצא בקורות חייו, ומשכך כדאי שלא תדבר על מי שאינך מכיר!
לגבי השאלות הראשונות כבר ענו לך כפי שראיתי
לגבי שתי השאלות האחרונות אענה אני:
א. מדוע הכל כ"כ חסוי? תשובה - זה שאתה לא יודע לא אומר שזה חסוי, תשאל ויענו לך, כמו שכבר קרה..
ב. הוא לא חותם ג'ייקוב אלא 'הלל', ולמה? כי זה שם המשפחה שלו. ולמה באנגלית ובתאריך לועזי? כי זה השפה שהוא היה דובר בזמנו, והתאריך שהשתמשו בו באותו מקום..

סוף סוף אתה מודה שאינך מתמצא בקורות חייו, ומשכך כדאי שלא תדבר על מי שאינך מכיר!
זה נכון תמיד... אבל לא קשור כל כך לאשכול. היתה כאן טענה על רבותיו של הרב הלל - מבלי לפרט - ביחס לדעתם על הרב עובדיה. לא כתבתי דבר מעבר למה ששמעתי מכלי ראשון. ואדרבה, רצוי היה שאשאל מי היו רבותיו לעניין זה, על ידי כך יבואו קוראים נוספים ויבהירו את התמונה. בדיוק כמו שכתבת בעצמך
א. מדוע הכל כ"כ חסוי? תשובה - זה שאה לא יודע לא אומר שזה חסוי, תשאל ויענו לך, כמו שכבר קרה.
הכוונה במילה חסוי היא שהמידע לא נגיש ומפורט וגם במכלול אין מקורות ותיאור מדויק, כך שהתוכן לא בהכרח אמין.
והתאריך שהשתמשו בו באותו מקום.
בשנת 71 תשל"א הוא היה בירושלים כבר שנים ארוכות ולמד קבלה עם חכמיה/מחכמיה, אולי הקים אז את ישיבת אהבת שלום.

בשנת 71 תשל"א הוא היה בירושלים כבר שנים ארוכות ולמד קבלה עם חכמיה/מחכמיה, אולי הקים אז את ישיבת אהבת שלום.
אתה צודק, לא דיברתי על הציור הספציפי הזה דווקא, הכוונה היא שבאורח חיים שלו הוא גדל בתרבות אנגלית, ועד היום הוא דובר וכותב אנגלית כשפת אם, ודבר זה היה מצוי אצל הרבה גדולים באותה תקופה שכתבו תאריך לועזי, ואין סיבה שפתאום בגלל שהוא בירושלים הוא ישנה את זה. בפרט בציורים שבהם מקובל לחתום כך. מאותה סיבה שרוב החרדים היום חותמים בצ'קים עם תאריך לועזי.
בכל אופן, אני שמח שזה הדבר היחיד שנותר לך בסימן שאלה מכל קורות חייו.

דרכו של הגר"י שליט"א יחודית לו, והוא ממש חד בדרא.
לדוגמא מי שמכיר את מרן הגר"י הלל שליט"א יודע שפיו נצור ושמור וחתום נגד כל בריה בישראל ואפי' על זבוב טורדני,
אפשר לומר עליו/נגדו מה שרוצים, והוא אפילו לא ממעונין לשמוע מה אומרים עליו,
ובנתים הוא פותח עוד כולל, כותב עוד ספר, וכו', וכו', וכו', וכך היה מרן האבא רבי עובדיה, וכו'.
ידיד האיר את תשומת לבי והגדיר כי אפשר לומר שאם תיקח עשרה אנשים וכל אחד מהם יעשה לבדו רק אחד ממפעלי חייו של הרב הלל שליט"א יהיה זה משהו יוצא דופן במעלתו.
זכה הרב להקים עולה של תורה בכוללים מיוחדים באיכות ובכמות.
לקבץ ולרומם את טובי ת"ח שבדור זה (ואף בדורות הקודמים)
להו"ל כאלף ספרים
תנועת הקירוב שלום לעם
ישיבת עץ החיים
סמינר בנות אלישבע
ת"ת קהילות יעקב
בתי הוראה ברחבי הארץ
כוללי אליבא דהלכתא
מרכזים רוחניים הפזורים ברחבי הארץ (דוגמתו בעירנו מודיעין עילית)
ועוד ועוד ואכמ"ל.
ועל הכל גדלותו בקבלה עד שנחשב רבם של כמה וכמה מגדולי ישראל בתורה זו.
ממש מפלאי הדור.
והכל ברוממות ובגדלות ובצנעה נדירה.
בן פורת יוסף בן פורת עלי עין ימשיך בגאון במפעליו הכבירים בבריאות איתנה לאורך ימים ושנים.

אתה צודק, לא דיברתי על הציור הספציפי הזה דווקא, הכוונה היא שבאורח חיים שלו הוא גדל בתרבות אנגלית, ועד היום הוא דובר וכותב אנגלית כשפת אם, ודבר זה היה מצוי אצל הרבה גדולים באותה תקופה שכתבו תאריך לועזי,
אשמח לעוד דוגמאות. זה מעניין.
ואין סיבה שפתאום בגלל שהוא בירושלים הוא ישנה את זה. בפרט בציורים שבהם מקובל לחתום כך.
מקובל אצל מי? כמה כבר מגדולי ישראל ציירו לפרנסתם כי לא רצו להתפרנס מהתורה?
(אגב, זה הוברר שזה אכן כך? כי כמה כבר אפשר להתפרנס מהציור אם לא עוסקים בו ממש, אם זה אכן כן הדברים ממש נפלאים)
מאותה סיבה שרוב החרדים היום חותמים בצ'קים עם תאריך לועזי.
לצערנו

ידיד האיר את תשומת לבי והגדיר כי אפשר לומר שאם תיקח עשרה אנשים וכל אחד מהם יעשה לבדו רק אחד ממפעלי חייו של הרב הלל שליט"א יהיה זה משהו יוצא דופן במעלתו.
זכה הרב להקים עולה של תורה בכוללים מיוחדים באיכות ובכמות.
לקבץ ולרומם את טובי ת"ח שבדור זה (ואף בדורות הקודמים)
להו"ל כאלף ספרים
תנועת הקירוב שלום לעם
ישיבת עץ החיים
סמינר בנות אלישבע
ת"ת קהילות יעקב
בתי הוראה ברחבי הארץ
כוללי אליבא דהלכתא
מרכזים רוחניים הפזורים ברחבי הארץ (דוגמתו בעירנו מודיעין עילית)
ועוד ועוד ואכמ"ל.
ועל הכל גדלותו בקבלה עד שנחשב רבם של כמה וכמה מגדולי ישראל בתורה זו.
ממש מפלאי הדור.
והכל ברוממות ובגדלות ובצנעה נדירה.
בן פורת יוסף בן פורת עלי עין ימשיך בגאון במפעליו הכבירים בבריאות איתנה לאורך ימים ושנים.
כמדומה שאת הנקודה העיקרית במשנת חייו של מרן הגר"י הלל, פספסת,,,
עיקר חייו ומגמת נפשו להעמיד את תורת הסוד והקבלה, להעמיד תלמידים הרבה,
ובזה אין דומה לו ואין מי שישוה אליו בכמות ובאיכות, מדובר על עומק לפנים מעומק למי שיודע.
ב"ה יש לו מאות רבות של תלמידים בכל מקום המנחילים את שיטתו ודרכו, שכאמור מבוססת על עיון עמוק ונגד שטחיות בכל צורה ואופן.
ספריו בקבלה הפכו לאבן יסוד לכל מבקש ה', ספריו שורשי הים על הע"ח הפכו "לשטונשטין" של הקבלה, ביאור צח ופשוט עם כל החשבון, וזה לא קדמו אדם מעולם.
ספרי הכוונת שעמל וסידר והדפיס חלקם בגודל של גמרא וילנא פורמט ענק הפכו לנכסי צאן ברזל אצל כל המקובלים, ובזכותו נתפשט ענין הכוונות לרבבות ולאלפים.
הוא הראשון בעולם כולו שהחל לעשות בציבור תיקון השובבים עם תענית לאלפים מה שנתפשט היום בכל מקום
לא הכל יודעים שבזמנו היה ויכוח עצום ביותר אם מותר להוציא ס"ת ולקרא ויחל בתענית זו שאינה תענית של חז"ל, למעשה אחרי שהתקבע הענין באהבת שלום, ככה נוהגים בכל תפוצות ישראל וגם זה לזכותו של הגר"י.
ולקינוח, הקפות שניות בנוסח בבלי עתיק שמצליח לאגד סביבו את כל החוגים שמקפצים כגדיים בעוז ותעצומות לכבודה של תורה, והכל בנוסח בבלי. חסר תקדים.

ובזה אין דומה לו ואין מי שישוה אליו בכמות ובאיכות, מדובר על עומק לפנים מעומק למי שיודע.
ב"ה יש לו מאות רבות של תלמידים בכל מקום המנחילים את שיטתו ודרכו, שכאמור מבוססת על עיון עמוק ונגד שטחיות בכל צורה ואופן.
ספריו בקבלה הפכו לאבן יסוד לכל מבקש ה', ספריו שורשי הים על הע"ח הפכו "לשטונשטין" של הקבלה, ביאור צח ופשוט עם כל החשבון, וזה לא קדמו אדם מעולם.
ספרי הכוונת שעמל וסידר והדפיס חלקם בגודל של גמרא וילנא פורמט ענק הפכו לנכסי צאן ברזל אצל כל המקובלים, ובזכותו נתפשט ענין הכוונות לרבבות ולאלפים.
הוא הראשון בעולם כולו שהחל לעשות בציבור תיקון השובבים עם תענית לאלפים מה שנתפשט היום בכל מקום
לא הכל יודעים שבזמנו היה וכיוח עצום ביותר אם מותר להוציא ס"ת ולקרא ויחל בתענית זו שאינה תענית של חז"ל, למעשה אחרי שהתקבע הענין באהבת שלום, ככה נוהגים בכל תפוצות ישראל וגם זה לזכותו של הגר"י.
ולקינוח, הקפות שניות בנוסח בבלי עתיק שמצליח לאגד סביבו את כל החוגים שמקפצים כגדיים בעוז ותעצומות לכבודה של תורה, והכל בנוסח בבלי. חסר תקדים.
הרב מסתופף בחצרות דוקא כן הזכיר את זה הנה הציטוט -
"ועל הכל גדלותו בקבלה עד שנחשב רבם של כמה וכמה מגדולי ישראל בתורה זו.
ממש מפלאי הדור.
והכל ברוממות ובגדלות ובצנעה נדירה."

לא הכל יודעים שבזמנו היה וכיוח עצום ביותר אם מותר להוציא ס"ת ולקרא ויחל בתענית זו שאינה תענית של חז"ל, למעשה אחרי שהתקבע הענין באהבת שלום, ככה נוהגים בכל תפוצות ישראל וגם זה לזכותו של הגר"י.
כרגיל "המתוק" הופך כל דבר שרוצה או ל"מר" או ל"מתוק עוד יותר מדבש" ... אכן כן הרב הלל זכה וזוכה להעמיד תלמידים בתורה הקבלה ... אך אל נא לשכוח שעל המשפט "אין דומה לו ואין מי שישוה" הכל תוצרת הנדסת תודעה של "המתוק" שלנו ... וכבר ידוע שהוא פיתח שיטה חדשה בתורת הקבלה חדשים מקרוב באו לא שערום אבותינו ... וכבר העידו על כך כל גדולי המקובלים בדורנו ובדורות קודמים ... ואפילו מורינו ר' שמואל אוירבעך זצוק"ל שהיה חברותא שלו ... עזב את הלימוד איתו בחמת אף ובחוסר הסכמה גדולה מאוד על צורת הלימוד שלו ...

אבל ל"מתוק" שלנו זה הכל דיבורים ... "עומק לפנים מעומק" למי שיודע ... הבל הבלים !!
ספריו שרשי הים הם לא שוטנשטיין על עץ חיים - שקר וכזב ... הם הקדמה ללימוד ...
וגם אם תאמר שזה כן - קדמו לו הרבה אנשים בעולם בפירוש על אוצרות חיים ועל עץ חיים ... עיין ערך ישיבת נהר שלום, ועיין ערך ישיבתו של מורינו הגאון האמיתי הרב מרדכי עטיה גדול המקובלים בדורינו (אמיתי בענוה וביראת שמים)

הרב הלל - לא היה הראשון בעולם שהחל לעשות בציבור תענית שובבי"ם - הכל שקרים והנדסת תודעה ציבורית .... הדבר נעשה עוד לפני שהוא עלה לארץ ע"י רבני וחכמי המקובלים בכל ישיבה ...

ולקינוח - הקפות שניות עם הרבה אקשן שמצליח לאגד סביבו הרבה גדיים מתוקים מדבש ...

אוי לנו איפה נפלנו ... בדור כזה מתוק מדבש ...

ראשי תחתית