מאיזה טעם?מכתב נגדו מהבד"ץ שלא יוציא את זה
מאיזה טעם?מכתב נגדו מהבד"ץ שלא יוציא את זה
ויש שהדבר שקוף מאוד וכבר דברו בזה, וה' הטוב יכפר בעדם.ישנם עוד ספרים שמגמתם מכוונת, בלי שיפרשו בהדיא על מי כוונתם, ואחרי שאתה מבין, אתה רואה משהו אחר לגמרי
הרב מרדכי עטייה לא קיבל תורתו מהרב יעקב הלל אלא מסבו הרב מרדכי עטייה הזקן!
למעשה, ספריו של הגר"י הלל כבשו יותר ויותר משאר ספרי המקובלים, ללא השוואה כלל [אפילו כמה מקובלים שהגר"י הלל התנגד להם, הם עצמם לומדים בספריו, ואכמ"ל]. ובענין רבי מרדכי עטייה - קצת הצחקת אותי, הוא קיבל את תורתו מהגר"י הלל שליט"א.
גוזמא בעלמאהקדמה ללימוד, ושוטנשטיין לעץ חיים. ואני שמעתי מכמה לומדי עץ חיים שאינם זזים בלי ספרי שרשי הים.
מעניין מאוד, צריך לשמוע את זה גם מהצד של הגרח''ק כי זה מאוד משונהעוד אמר לי הגר"י הלל שליט"א בעצמו - שאף מרן הגרח"ק זיע"א היתה לו קביעות של עשרים דקות בכל יום ללמוד שרשי הים!
וכפי שהעירו לך נכוחה, זה לא נכוןבענין רבי מרדכי עטייה - קצת הצחקת אותי, הוא קיבל את תורתו מהגר"י הלל שליט"א.
לא מדויק כלל, אלא ששם זה להיפך שהגרי''מ מחזיק מהרב הלל כדרכו להחזיק מכל ת''ח מקובל ולהיפך- קצת פחותגם קהילת ים החכמה בראשות הגרי"מ מורגשנטרן כווווולם תלמידיו וספריו שם עטרה לראשם.
זו כותרת מטעה מעט, כמו שתאמר דרך הלימוד עפ''י הגר''ח מבריסק- הרב הלל הוא חדשן עצום ועל כך אין וויכוחרוב ככל המקובלים מחזיקים מאוד משיטתו ומעיינים בספריו תדיר.
שיטתו בקבלה היא ע"פ תורת הרש"ש, כידוע לכל מעיין בכתביו.
בכלל לא נכוןרבי ישראל אלה וינטרוב ישב בשיעורים כשנה
מה נעשה שזה כן נכון?בכלל לא נכון
תן מקור!מה נעשה שזה כן נכון?
אין לי.תן מקור!
בזמנו ביררתי ושמעתי את מה שכתבתיאבל תברר אצל היודעים.
מה מענין?מעניין אם ראצ''ס שהיה מקורב לריא''ו והגיה לו את מאמר ציון ומאידך היה קשור לרבי יעקב הלל וגם למד באהב''ש
האם היה קשר תורני בין הרב הלל לרב וינטרובמה מענין?
כתבת הגראצ"ס. איך הר"ת הזה קשור לרב הלל והרב ויינטרוב?האם היה קשר תורני בין הרב הלל לרב וינטרוב
הוא ידע מסתמא ,ופעם דברתי איתו בענינים אלו וחבל שלא שאלתיו בזה.כתבת הגראצ"ס. איך הר"ת הזה קשור לרב הלל והרב ויינטרוב?
שיח חרשיםהוא ידע מסתמא ,ופעם דברתי איתו בענינים אלו וחבל שלא שאלתיו בזה.
אני שמעתי את זה מהגר"י הלל עצמו, שכך סיפרו לו בני ביתו של מרן הגרח"ק. האם הרב הלל שיקר? לא נראה לי.גוזמא בעלמא
מעניין מאוד, צריך לשמוע את זה גם מהצד של הגרח''ק כי זה מאוד משונה
יש שני רבי מרדכי עטייה, הסבא והנכד. הנכד קיבל את תורתו מהגר"י הלל, וישב באהבת שלום תקופה ארוכה מאוד. עליו היו דבריי.וכפי שהעירו לך נכוחה, זה לא נכון
אתה טועה, הם לומדים בספריו תדיר [והיה פעם שאפי' רצה להיכנס בקביעות לשיעוריו, ואני לא יאריך בפרטי המעשה].לא מדויק כלל, אלא ששם זה להיפך שהגרי''מ מחזיק מהרב הלל כדרכו להחזיק מכל ת''ח מקובל ולהיפך- קצת פחות
אם כי יש לשניהם חברותא משותף הרב עקיבא ארלנגר
אני שמעתי מהרב הלל עצמו שהגרי"א ויינטרויב היה אצלו בשיעורים כשנתיים, ואתה אומר לי לא נכון? מהיכן מקורות המידע שלך???בכלל לא נכון
להיפך הוא התפלא על תלמידו הרב פינקוס שאחז עולמות מהרב הלל
אם כי הנידון לא היה על האיש-הרב הלל- אלא על עצם השיטה הספרדית בקבלה
אני בעיני ראיתי צילום של המכתב שלו שכתב אליו לאחר תקופה בשיעורים ''אין דרכינו כדרכיכם וכו'''תן מקור!
ואם טעיתי, אודה על כך ברבים
הרב מרדכי עטייה לא למד אצל הרב הללאני שמעתי את זה מהגר"י הלל עצמו, שכך סיפרו לו בני ביתו של מרן הגרח"ק. האם הרב הלל שיקר? לא נראה לי.
יש שני רבי מרדכי עטייה, הסבא והנכד. הנכד קיבל את תורתו מהגר"י הלל, וישב באהבת שלום תקופה ארוכה מאוד. עליו היו דבריי.
אתה טועה, הם לומדים בספריו תדיר [והיה פעם שאפי' רצה להיכנס בקביעות לשיעוריו, ואני לא יאריך בפרטי המעשה].
אני שמעתי מהרב הלל עצמו שהגרי"א ויינטרויב היה אצלו בשיעורים כשנתיים, ואתה אומר לי לא נכון? מהיכן מקורות המידע שלך???
מנין לך?הרב מרדכי עטייה לא למד אצל הרב הלל
אתה טועה בעניין זה
ואוסיף מידיעה ברורה - שפעם דרש הגר"י הלל באחד הכוללים ואורייתא מרתחא ליה בענייני הפסיקה. העיז ושאל אחד האברכים - וכי הרב עובדיה לא היה וכו'... מייד הסיט הגר"י את דבריו והחל לדבר בשבחו של הגר"ע מאד וסיפר בהתפעלות על מידת האמת שלו - שכסידר את הספר חזון עובדיה על ימים נוראים והזכיר א"ד 'הגר"י הלל' בעניין שלא לומר י"ג מידות ביו"ט, שאלו המסדר - איך אתה מזכיר אותו הרי הוא חולק עליך בתוקף בשיטת הפסיקה?קצת סדר בדברים:
אולי הרב הורביץ לימד אותו את צעדיו הראשונים, אך הגר"י הלל שליט"א למד בגייטסהד, ולאחמ"כ בפוניבז' אצל מרן הגראמ"מ שך זצוק"ל.
אז בהחלט כן, אלו רבותיו לכל דבר ועניין.
לגבי המשנה ברורה, אני אכתוב מה שאני יודע מידיעה ברורה, בתחילה הגר"י הלל הורה שהוא רוצה שהמשנ"ב יהיה לכל כלל ישראל, ואמר להכניס אף את פסקי מרן הגרע"י זיע"א, וכך היה. ולפני ההדפסה הגרי"ש קנייבסקי שליט"א סיפר זאת לאביו מרן הגרח"ק זיע"א, ומרן הגרח"ק אמר לו להודיע לאהבת שלום שאם הם לא מסירים את כל פסקי מרן זיע"א מהספר, אין רשות להדפיס את הסכמתו!
הגר"י הלל העדיף את הסכמת מרן הגרח"ק זיע"א, מאשר את פסקי מרן הגרע"י, מכיון שבלאו הכי הוא חולק על פסקי מרן וגישתו בהלכה, אלא שהוא רצה שיהיה משנ"ב לכלל הציבור, ואם מרן הגרח"ק חולק וסבור להשמיט פסקי מרן [כדעת אביו מרן הקה"י זיע"א], יש להוריד את פסקיו מהספר.
כל זה אני כותב מידיעה אישית. וכל מי שתולה בוקי סריקי בהגאון המקובל הגר"י הלל שליט"א כאילו הוא התנגד להכניס פסקי מרן זיע"א למשנ"ב - אינו אלא תועה ומבזה תלמידי חכמים ואין רפואה למכתו!!!
ואני באופן אישי דברתי כמה פעמים עם הגר"י הלל שליט"א, והוא העריך מאוד את תורתו של מרן זיע"א, ואף עשה לו מספד גדול לכבודה של תורה בישיבת אהבת שלום תכב"ץ, אלא שהיה חולק עליו בהלכה. ומכאן כל מי שמזלזל בו מחמת הענין הנ"ל - אין זה אלא סילוף והשתקת דעות שונות, שיטה זו לא היתה מקובלת מאז ומעולם ביהדות. מאז ומעולם רבותינו חלקו בדבר הלכה, ובפרט שהוא תולה עצמו באילן גדול מרן הרי"ח טוב זללה"ה ורבינו האר"י החי זיע"א.
אך משום מה - כל הנ"ל לא מעניין את דעת תלמידי הראשל"צ, והם ממשיכים לזלזל בו ולהשמיצו ללא הרף, כביכול חלק על עשרת הדברות. רח"ל.
אני מכיר את המקום, יש שם בוודאי כאלו שמעיינים בספריו -שם מעיינים בכל ספר חשוב ולא כותבים רשימות שחורותאתה טועה, הם לומדים בספריו תדיר [והיה פעם שאפי' רצה להיכנס בקביעות לשיעוריו, ואני לא יאריך בפרטי המעשה].
אני שמעתי מהרב הלל עצמו שהגרי"א ויינטרויב היה אצלו בשיעורים כשנתיים, ואתה אומר לי לא נכון? מהיכן מקורות המידע שלך???
מהיום יש לי מקור, אתה.תן מקור!
ללא ספק זו הסוגיא הרצינית שיש לדון בהד] צורת פרשנותו הייחודית של הרב הלל.