האמת שהפסקתי להגיב בנושא הזה, מכיון שאני הורגלתי להאמין בראשי הישיבות שלמדתי בהם שהם יודעים מה הם עושים, ובודאי יש להם הרבה יותר חכמה ופקחות ממני, והם יודעים היטב את כל הציטוטים שהובאו לעיל, ולמרות זאת יש להם שיקולים מכריעים אחרים כנגד.
אבל בדיוק ראיתי איזה אמרה יפה מהגר"ד אברהם שליט"א, ואמרתי להביאה לכאן באשר יש בה תמרור אזהרה לכל מי שמנסה לחנך את הראש ישיבה שלו.
במהלך השיחה שהתמקדה בהכנות לקראת חג השבועות חג מתן תורה, התמקד ראש הישיבה על חשיבות שמירת סדרי הישיבה "נער הייתי ועוד מעט זקנתי ולא ראיתי בחור שהלך נגד סדרי הישיבה והצליח". "גם בסדר ליל שבועות" ציין ראש הישיבה "צריך לקיים את סדרי הלימוד בישיבה", והוסיף "הבחורים שמתחת לגמרא מציץ להם ספר התיקון לליל שבועות, הם אותם בחורים שאם היו לומדים בישיבה תיקון אז הם היו מחביאים גמרא".
https://mizrach.co.il/21383/
וברור לי שגם בזה [כמו לענין גיל השידוכים, ועדים בנושא שמירת העיניים וכד'] יהיו כאלו שיזעקו "כיצד לא נותנים בישיבות ללמוד את התיקון? הרי זה עיקר התיקון בלילה. והרי כל גדולי ישראל כתבו שצריך ללמוד את התיקון גם בישיבות". ואולי גם יעשו סקר מה רוב הבחורים רוצים ללמוד בלילה הזה וכו' וכו'.
ואגב, שאלה לי אליך כבוד הרב
@אור יעקב. [התלבטתי הרבה אם לשאול אותה, ואם שגיתי איתי תלין משוגתי, ובבקשה ממנהלי הפורום הנכבד למחוק אותה].
באותה מידה שהבאת את כל מכתבי גדולי ישראל על כל מיני נושאים, הייתי חושב שעליך לקיים את דבריהם גם ביחס לשימוש באינטרנט, שאף באינטרנט מסונן התירו אך ורק לצורכי פרנסה.
כנ"ל אותה שאלה לבעלי הקמפיין נגד מנהלי הסמינרים על חצאיות ארוכות וגרבים שחורות.
יעויין כאן
ממליצים להשתמש?
לא מתערבים?
ונקודה אחרונה: אינני יודע באיזה ישיבות למדו המעוררים על הנהגת הישיבות בכל מיני נושאים, אבל אני למדתי בישיבות שראשיהם היו חברי מועצת גדולי התורה, ובודאי נחשבים כגדולי ישראל ולא כ'ראשי ישיבות בני 40' כלשון אחד הכותבים לעיל.