לידיעתך החסידים מתחתנים בגיל 18-19 ואצלהם אחוזי הגירושין הכי פחותים...
אצלם המערכת בנויה שונה לגמרי
אם המערכת שלנו היתה כמו שם, עם כל המשתמע, זה היה יותר טוב
וגם יש עדיין את הבעיה שאברך כמה שילמד, לא יגיע לחצי ממה שבחור שבאמת, אבל באמת משקיע, יוכל להשיג בישיבה
ישיבה זה לא מקום שלומדים וזהו, אוניברסיטה לתלמוד ח''ו
יש חברים, אווירה, פנימיה, מוסר, רבנים, שיחות, ועדים, שיעורים, חברותות, סדרים
בחור בינוני, יכול ללמוד 10-12 שעות ביום, זה בכלל לא בשמים
אברך יש לו טרדות אשה וילדים וכו'
לקחת בחור שלומד טוב בישיבה, ולהגיד לו ''תתחתן בשיעור ג'!", זה פשוט להרוס לו את הבנייה ואת הכלים לצאת תלמיד חכם
לא לחינם אמרו 'ילמד תורה ואחר כך ישא אשה!'
גדולי ישראל בדבר הזה הרבו להוכיח את עולם הישיבות מחמת הכאב שהיה להם על כך.
שוב, מצטטים מה שהרב שטיינמן הורה
לא לזרוק בחורים, הוא לא הורה מתי להתחתן וכו' עד כמה שידוע לי, אשמח שתתקן אותי ותביא לי מקור שהורה לראש ישיבה להתיר לכתחילה להתחתן וכו' (לא מה שהוא הנהיג בישיבותיו) ושהורה לציבור לנהוג כן למעשה (דהיינו להתחיל שידוכים בגיל 18-19, ולא שאמר שלא למחות או להעיף מי שעושה כך)
אבל מה לעשות שישנם דברים שכואב לי (ולא רק לי.. לגדולי ישראל זה כאב) לראות אותם וזו הסיבה היחידה.
מעניין באמת למה גדולי ישראל מכל העדות והחוגים (ר' דב לנדו, ר' משה הלל הירש, הרב שטרנבוך, הרב צדקה, הרב יצחק יוסף, הרב סלים, הרב בצלאל, ר' דוד כהן, הרב יעקב הלל, ועוד) לא מדברים כלום מזה, למרות שהם כל הזמן מוציאים הנחיות ברורות לציבור מה לעשות וכו', אף פעם לא עשו איזה אסיפת חרום להצלת בחורי ישראל, והורו להתחתן בגיל 19
אבל זה לא רק הרב שטיינמן זצוק"ל.
מי עוד ?
ר' חיים קנייבסקי, שהוא גם ככה מאוד 'קיצוני' בענייני הלכה בכלל, ובעניינים אלו בפרט, ורוב הציבור, גם הליטאי, לא הולך לפי הוראותיו והשקפתו
מתי ראית את מרן הגרע"י זצוק"ל מתבטא בחריפות כזאת שראש ישיבה שמסלק בחור שמתחתן מוקדם "אין לו יראת שמים"!?
אין לנו עסק במחלוקות בין הגדולים
רק בשנים האחרונות נכנס ש"מכריחים" להתחתן מוקדם,
מתי הכריחו להתחתן מוקדם?
וגם בגלל הגרעונות שנגרמים מכך.
מי שיתחיל להתעסק בשידוכים בשיעור ב' או ג', כמעט לא שייך שיצא ת''ח אמיתי וישר, כי אוטומטית הוא כבר לא שקוע בלימוד, ונכנס לכולל לא בנוי מבחינת לימוד או השקפה, או שילך לאיזה כולל הלכה בינוני ומטה, ואז יצא תלמיד חכם בינוני שמוסר שיעורים לבעלי בתים, אמנם זה עצמו דבר מצוין, וצריך כאלו, אבל אם יהיו רק כאלו, מי ינהיג את הדור?? איך יצאו ראשי ישיבות??
גם החלטתי לקבל את הוראות מרן הגרע"י זצוק"ל...
אשריך
אז תלך לישיבה שראש הישיבה מסכים עם הוראות הגרע''י בכל ענין, אם יש כזו ישיבה...
וזה לא אומר שאם יש לי משהו להעיר אני לא יעיר...
אשריך!
ניכר שכוונתך לש''ש (ואני לא כותב את זה בהתלוצצות)