ממש לא. אבל זה עובדה.יש לך מקור ממרן היבי"א?
על החיד"א, שהוא סובר כמותו, הוא מצטט את הפוסקים שקיבלנו הוראותיו, וכשאינו פוסק כמותו אינו מזכיר כלל זה.
הבא"ח, צריך ראיות? הגרח"פ צריך מקורות?
ממש לא. אבל זה עובדה.יש לך מקור ממרן היבי"א?
על הבן איש חי יש לי ראיה ממרן היבי''א, שאמר בדרשתו שבילדותו לא היה ספר יותר נפוץ מהבא''ח, אפי' השו''ע לא היה נפוץ כמוהו.הבא"ח, צריך ראיות?
על מרן החיד''א יש אומרים שקבלנו הוראותיו, וע' בספר קיצור שו"ע החיד''א, ואפי' מרן היבי''א מזכירם.הגרח"פ צריך מקורות?
מחילה אינך יודע כי התורה ניתנה לפני כחמש מאות שנה, ונחתמה בשנים האחרונות.ממש לא
אני שוב חוזר ואומר, אני לא כתבתי שלא כתבו כן הפוסקים דור אחר דור, א"א להכחיש את מה שכתוב בספרים שכן היה המנהג במקומם. (אגב כל מה שהביאו למעלה בשם השד"ח והברכ"י ומהר"י אלגזי וכו', מרן הגרע"י ראה את הקונטרס, ובכ"ז כתב שזה מנהג דלת העם)הביאו לך גדולי הפוסקים דור אחר דור, ואתה אומר נשים? תהיה רציני.
השד"ח והברכ"י ומהר"י אלגזי
מי הם ראשי העם?דלת העם
תמשיך להתעקש.אני שוב חוזר ואומר, אני לא כתבתי שלא כתבו כן הפוסקים דור אחר דור, א"א להכחיש את מה שכתוב בספרים שכן היה המנהג במקומם. (אגב כל מה שהביאו למעלה בשם השד"ח והברכ"י ומהר"י אלגזי וכו', מרן הגרע"י ראה את הקונטרס, ובכ"ז כתב שזה מנהג דלת העם)
אני מדבר על מי שייסד את המנהג, היבי"א כותב שמקור המנהג ומי שהתחיל במנהג הם דלת העם מעדות המזרח, ולא נתקן ע"י גדולי ישראל.
ולמה לא ביטלו את המנהג. ראה ביבי"א שהביא מהפוס' כמו שהבאתי לעיל בשם שו"ת עין משפט שכל מנהג סתם שלא ידענו אם הוקבע ע"י גדולים, יש לתלות שנהגו כן מאליהם, ומה שלא מיחו בהם הרבנים הקודמים, י"ל שחששו שמא לא יקבלו מהם, או שלא נסתייע הדבר בידם למחות, ומקום הניחו לאחרונים להתגדר בו, והובא ג"כ בספר משא חיים אות צה עכ"ל יבי"א הנ"ל.
ובכ"ז יש מי שמתיר לכתוב על דברי הפוסקים שזה דברי חלומות ודימיונות.
דבריו של מרן היבי"א ידועים.אני שוב חוזר ואומר, אני לא כתבתי שלא כתבו כן הפוסקים דור אחר דור, א"א להכחיש את מה שכתוב בספרים שכן היה המנהג במקומם. (אגב כל מה שהביאו למעלה בשם השד"ח והברכ"י ומהר"י אלגזי וכו', מרן הגרע"י ראה את הקונטרס, ובכ"ז כתב שזה מנהג דלת העם)
אני מדבר על מי שייסד את המנהג, היבי"א כותב שמקור המנהג ומי שהתחיל במנהג הם דלת העם מעדות המזרח, ולא נתקן ע"י גדולי ישראל.
ולמה לא ביטלו את המנהג. ראה ביבי"א שהביא מהפוס' כמו שהבאתי לעיל בשם שו"ת עין משפט שכל מנהג סתם שלא ידענו אם הוקבע ע"י גדולים, יש לתלות שנהגו כן מאליהם, ומה שלא מיחו בהם הרבנים הקודמים, י"ל שחששו שמא לא יקבלו מהם, או שלא נסתייע הדבר בידם למחות, ומקום הניחו לאחרונים להתגדר בו, והובא ג"כ בספר משא חיים אות צה עכ"ל יבי"א הנ"ל.
ובכ"ז יש מי שמתיר לכתוב על דברי הפוסקים שזה דברי חלומות ודימיונות.
יש לזה איזה מקור ראיה או שזה סתם השערה?אני מדבר על מי שייסד את המנהג, היבי"א כותב שמקור המנהג ומי שהתחיל במנהג הם דלת העם מעדות המזרח, ולא נתקן ע"י גדולי ישראל.
כל זה אולי נכון במנהג שלא מחו עליו, אבל פה הלכו הגדולים וקיימו אותו בידיים כמו שכתב החיד"א וכמו שהביאו למעלה מגדולים אחריםולמה לא ביטלו את המנהג. ראה ביבי"א שהביא מהפוס' כמו שהבאתי לעיל בשם שו"ת עין משפט שכל מנהג סתם שלא ידענו אם הוקבע ע"י גדולים, יש לתלות שנהגו כן מאליהם, ומה שלא מיחו בהם הרבנים הקודמים, י"ל שחששו שמא לא יקבלו מהם, או שלא נסתייע הדבר בידם למחות, ומקום הניחו לאחרונים להתגדר בו, והובא ג"כ בספר משא חיים אות צה עכ"ל יבי"א הנ"ל.
לא, לא על הפוסקים זה נכתב, אלא על דידך ודכוותך...ובכ"ז יש מי שמתיר לכתוב על דברי הפוסקים שזה דברי חלומות ודימיונות.
אני חושב שבארתי עצמי נכון. לא מעצמי ולא מליבי כתבתי את כל הנ"ל.אבל לא ענית על שאלה אחת.
גדולי הפוסקים אומרים שנתנו לנשותיהם את הלולב כדי שיברכו עליו.
מדוע?
גם אם לא מיחו בהמון העם, מדוע נתנו לנשותיהם?
מי הם ראשי העם?
תמשיך להתעקש.
האמת הפשוטה עד לעצמו.
לא קראת אפילו את לשנות הפוסקים.
ודבריך הם בזיון כלפי עשרות גדולי הדורות.
שלב הבא: המצאות על גאונים אשכנזים נסתרים
פה אין תשובות אלא קושיות על מרן היביע אומר זצ"לאני חושב שבארתי עצמי נכון. לא מעצמי ולא מליבי כתבתי את כל הנ"ל.
ושוב אני מביא את לשון היבי"א שהבאתי לעיל (חלק י סימן כא אות ח): והן עתה ראיתי... אשר יצא במחברותיו לחזק מנהגים שונים של דלת העם מעדות המזרח, ומהם, מה שנהגו מהמון העם להדליק הנרות בערב שבת ואח"כ לברך, וכתב שאין לשנות מנהגם, והאריך בזה, וכל דבריו מהבל ימעטו, ושרא לי מריה, כי הדבר ברור שאם הרב רואה שדבריו נשמעים לכלל הציבור, ורוצה לשנות המנהג שנהגו שלא כדעת גדולי הפוסקים אשר מפיהם אנו חיים, ואנו הולכים תמיד אחר הוראותם בודאי שעליו לשנס מותניו לתקן הדבר כפי דעת רבותינו הפוסקים, וכ"ש אם רואה שיש נדנוד איסור במנהגם וכמ"ש הפר"ח וכו'. ע"ש.
היבי"א הנ"ל ראה את הקונטרס עם כל העדיות שהזכירו הכותבים למעלה בשם חכמי ספרד שהמנהג לברך ונתנו לנשותיהם לברך על הלולב. ועל זה הוא מתייחס בתשובתו הנז' וכתב שהם מנהגים של דלת העם. וכוונתו שנתייסדו ע"י דלת העם. נקודה
ושוב אני צריך להעיר אוזן למתוק מדבש. לא מוסיף שום כבוד לכתוב עלי שאני מתעקש ושלא קראתי את לשונות הפוסקים ודבריי בזיון כלפי הפוסקים וכו'. כל עוד שהיבי"א קרא את לשונות הפוסקים הנ"ל, ובכ"ז כתב מה שכתב, כי כוונתו על מי שהתחיל הנהיג ולנהוג, ואלו מקצת נשים ועמי הארץ וכמ"ש החמדת ימים.
פה אין תשובות אלא קושיות על מרן היביע אומר זצ"ל
חזק וברוך.כדאי לקרוא את התשובה ביבי"א, ששם כתב גם מתי מותר וראוי לשנות מנהגים.
וגם מצינו שרבים מגדולי ישראל שינו מנהגים, גם כאשר רבים וטובים נהגו כן.
ובאור לציון ח"ב במבוא גם כתב בזה, וקצת דברים אחרים.כדאי לקרוא את התשובה ביבי"א, ששם כתב גם מתי מותר וראוי לשנות מנהגים.
יש תשובה?איזה קונטרס זה?
אני לא "תלמיד של הרב עובדיה זצוק"ל", אני "תלמיד של האמת" והאמת ע"פ רוב נמצאת אצל מרן זצוק"ל
והאמת ע"פ רוב נמצאת אצל מרן זצוק"ל
אדרבה תמשיך בכל הענינים שלדעתך שונו.אם תרצה שאמשיך - תעדכן אותי..
ראה דברי הרב הלל מה שאמר לו הרב מרדכי אליהו בענין זה.אם תרצה שאמשיך
מה אמר???ראה דברי הרב הלל מה שאמר לו הרב מרדכי אליהו בענין זה.
לא צריך שיהיה מנהג קדום למרןאבל לא מצאתי תשובה לכך שהמנהג באר"י קודם דורו של מרן היה אחרת. רק מצאתי שכמה ראשונים כתבו שכך היה מנהג הנשים (ורובם לשונם הייתה ש"אין למחות בידם")
ע' באשכול של הרב הללמה אמר???
ואוו... מתוך אלפי אלפים הלכות של מרן זצוק"ל כתבת כמה בודדים שהיה קשה לך...מבחן קטן לדעת אם אתה באמת שוחר אמת והאמת נמצאת אצל מרן זצ"ל:
האם זהו 'אמת' שאסור לנשים לברך ברוך שאמר וברכות ק"ש 'לדעת מרן השו"ע'??
האם זהו 'אמת' שיש איסור והפסק באמירת הוידוי בין התקיעות?
האם זהו 'אמת' שצריך להוסיף בתפלה 'וצפינו' כל היום?
האם זהו 'אמת' שצריך להוסיף בתפלה 'ועל זקניהם'?
האם זהו 'אמת' שצריך לומר בין יו"ט ראשון של ר"ה ליו"ט שני 'ברוך המבדיל בין קודש לקודש'?
האם זהו 'אמת' שאומרים את הקדיש בת"ב לאחר ההפטרה 'כדעת הר"י מגאש' ולא לפני ההפטרה 'כדעת כל הראשונים ומרן השו"ע ומנהג כל ישראל'?
אם תרצה שאמשיך - תעדכן אותי..
חזק אתה.וגם שהאמת ע"פ רוב נמצאת אצלו
כך מדוייק היטב מההקדמה של מרן. (אם אני לא טועה הלשון שלו שאם היו מנהגים ואנחנו "נכריע" אחרת הם יכולים להשאר במנהגם - דהיינו רק מנהג שהונהג קודם ופשוט כן הבינו הרבה אחרונים)לא צריך שיהיה מנהג קדום למרן
ו"האמת" שבחורה ספרדית שלומדת מהאשכנזים לעשות חדר יחוד מתחייבת בכיסוי ראש וביום שנמחלים לה כל העוונות חוטאת ומחטיאה את הרבים.
ו"האמת" שההיתר לאכול היתר מכירה הוא פשוט לכל מי שנכנס לסוגייא. (ורק אולי יש ענין לחזק את החקלאים ששובתים, וגם זה רק אם לא מעלים מחיר
ו"האמת" שהחומרא הכי חשובה שיש לנו זה להחמיר בצאת שבת לר"ת.
כל אלו אינם אמת במחכ"ת.ו"האמת" שאין לעמוד בקריאת עשרת הדברות.
רואים שלא נכנסת לסוגיות בעיון ברוב הדברים שהעלית.בל מה שאני כן יודע,
ש"האמת" שברור שאין שום קולא ללבוש את הפאות של ימינו. (ואם היה מקום להקל לגרושה וכדו' זה בפאות של זמנם)
ו"האמת" שבחורה ספרדית שלומדת מהאשכנזים לעשות חדר יחוד מתחייבת בכיסוי ראש וביום שנמחלים לה כל העוונות חוטאת ומחטיאה את הרבים.
ו"האמת" שברור שצריך לברך ואז להדליק נרות שבת.
ו"האמת" שההיתר לאכול היתר מכירה הוא פשוט לכל מי שנכנס לסוגייא. (ורק אולי יש ענין לחזק את החקלאים ששובתים, וגם זה רק אם לא מעלים מחיר
ו"האמת" שהחומרא הכי חשובה שיש לנו זה להחמיר בצאת שבת לר"ת.
ו"האמת" שמותר ללא שום חשש להשתמש במים שהוחמו ע"י דוד שמש.
ו"האמת" שאין לעמוד בקריאת עשרת הדברות.
ו"האמת" שצריך לומר "מכניע זדים"
בדיוק הפוך, העלתי פה רק את הדברים שנכנסתי לסוגייות עד הסוף...רואים שלא נכנסת לסוגיות בעיון ברוב הדברים שהעלית.
משום מה כל הכותבים פה זה נראה שיש לכם נגיעות אישיות וקנאה שדווקא הפסקים של מרן זצוק"ל התקבלו...חזק אתה.
מכריע בין הגדולים.
בדיוק הפוך! כל הדוגמאות שציינת זה הדוגמאות הכי פשוטות ש"האמת" שם...כל אלו אינם אמת במחכ"ת.