ברכה לנשים על מצוות עשה שהזמן גרמא

• יוזם האשכול יוזם האשכול אור תורה
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
אני חושב שבארתי עצמי נכון. לא מעצמי ולא מליבי כתבתי את כל הנ"ל.

ושוב אני מביא את לשון היבי"א שהבאתי לעיל (חלק י סימן כא אות ח): והן עתה ראיתי... אשר יצא במחברותיו לחזק מנהגים שונים של דלת העם מעדות המזרח, ומהם, מה שנהגו מהמון העם להדליק הנרות בערב שבת ואח"כ לברך, וכתב שאין לשנות מנהגם, והאריך בזה, וכל דבריו מהבל ימעטו, ושרא לי מריה, כי הדבר ברור שאם הרב רואה שדבריו נשמעים לכלל הציבור, ורוצה לשנות המנהג שנהגו שלא כדעת גדולי הפוסקים אשר מפיהם אנו חיים, ואנו הולכים תמיד אחר הוראותם בודאי שעליו לשנס מותניו לתקן הדבר כפי דעת רבותינו הפוסקים, וכ"ש אם רואה שיש נדנוד איסור במנהגם וכמ"ש הפר"ח וכו'. ע"ש.

היבי"א הנ"ל ראה את הקונטרס עם כל העדיות שהזכירו הכותבים למעלה בשם חכמי ספרד שהמנהג לברך ונתנו לנשותיהם לברך על הלולב. ועל זה הוא מתייחס בתשובתו הנז' וכתב שהם מנהגים של דלת העם. וכוונתו שנתייסדו ע"י דלת העם. נקודה

ושוב אני צריך להעיר אוזן למתוק מדבש. לא מוסיף שום כבוד לכתוב עלי שאני מתעקש ושלא קראתי את לשונות הפוסקים ודבריי בזיון כלפי הפוסקים וכו'. כל עוד שהיבי"א קרא את לשונות הפוסקים הנ"ל, ובכ"ז כתב מה שכתב, כי כוונתו על מי שהתחיל הנהיג ולנהוג, ואלו מקצת נשים ועמי הארץ וכמ"ש החמדת ימים.
פה אין תשובות אלא קושיות על מרן היביע אומר זצ"ל

פה אין תשובות אלא קושיות על מרן היביע אומר זצ"ל

כדאי לקרוא את התשובה ביבי"א, ששם כתב גם מתי מותר וראוי לשנות מנהגים.

וגם מצינו שרבים מגדולי ישראל שינו מנהגים, גם כאשר רבים וטובים נהגו כן.

כדאי לקרוא את התשובה ביבי"א, ששם כתב גם מתי מותר וראוי לשנות מנהגים.

וגם מצינו שרבים מגדולי ישראל שינו מנהגים, גם כאשר רבים וטובים נהגו כן.
חזק וברוך.
עכשיו אנו מדברים על דבר ספציפי והוא מנהג הנשים לברך על הלולב ועל מצוות עשה שהזמן גרמן ראה בכותרת האשכול.

אני לא "תלמיד של הרב עובדיה זצוק"ל", אני "תלמיד של האמת" והאמת ע"פ רוב נמצאת אצל מרן זצוק"ל

מסופר על אחד מגדולי ישראל בילדותו שהגיע אל אביו יחד עם חברו, ושאל אותו אביו: "מי חכם יותר, אתה או הוא?" וענה: "אם אומר שאני הוא, אהיה גאוותן, ואם אומר שהוא, אהיה שקרן", ואמר לו אביו: "עכשיו אתה גם גאוותן וגם שקרן".

והאמת ע"פ רוב נמצאת אצל מרן זצוק"ל

מבחן קטן לדעת אם אתה באמת שוחר אמת והאמת נמצאת אצל מרן זצ"ל:

האם זהו 'אמת' שאסור לנשים לברך ברוך שאמר וברכות ק"ש 'לדעת מרן השו"ע'??
האם זהו 'אמת' שיש איסור והפסק באמירת הוידוי בין התקיעות?
האם זהו 'אמת' שצריך להוסיף בתפלה 'וצפינו' כל היום?
האם זהו 'אמת' שצריך להוסיף בתפלה 'ועל זקניהם'?
האם זהו 'אמת' שצריך לומר בין יו"ט ראשון של ר"ה ליו"ט שני 'ברוך המבדיל בין קודש לקודש'?
האם זהו 'אמת' שאומרים את הקדיש בת"ב לאחר ההפטרה 'כדעת הר"י מגאש' ולא לפני ההפטרה 'כדעת כל הראשונים ומרן השו"ע ומנהג כל ישראל'?

אם תרצה שאמשיך - תעדכן אותי..

אבל לא מצאתי תשובה לכך שהמנהג באר"י קודם דורו של מרן היה אחרת. רק מצאתי שכמה ראשונים כתבו שכך היה מנהג הנשים (ורובם לשונם הייתה ש"אין למחות בידם")
לא צריך שיהיה מנהג קדום למרן
דהא כל מה שקיי"ל "שקיבלנו הוראות מרן", הוא אך ורק מלשונות של הפוסקים, ואעפ"כ כל אותם פוסקים שכתבו "שקיבלנו הוראות מרן" אעפ"כ כתבו להיפך בדבריו במנהגים אפי' מאוחרים
וכגון- הדלקת נר שבת,
כנה"ג, ר"ח פלאגי', החיד"א, לקט הקציר, חסד לאלפים.
וכן בנדו"ד גבי ברכת לולב,
חקרי לב, פתח הדביר, יפה ללב, שדי חמד, פרי האדמה.
וכן הוא בעוד מנהגים [וכגון ברכת הטבילה שהרבה מהאחרונים שכתבו שקיבלנו הוראות מרן ואעפ"כ הביאו את המנהג הזה בלי ערעור]

הא למדנו- שקבלת הוראות מרן לחוד, ומנהגים לחוד, אפי מנהגים מאוחרים

מבחן קטן לדעת אם אתה באמת שוחר אמת והאמת נמצאת אצל מרן זצ"ל:

האם זהו 'אמת' שאסור לנשים לברך ברוך שאמר וברכות ק"ש 'לדעת מרן השו"ע'??
האם זהו 'אמת' שיש איסור והפסק באמירת הוידוי בין התקיעות?
האם זהו 'אמת' שצריך להוסיף בתפלה 'וצפינו' כל היום?
האם זהו 'אמת' שצריך להוסיף בתפלה 'ועל זקניהם'?
האם זהו 'אמת' שצריך לומר בין יו"ט ראשון של ר"ה ליו"ט שני 'ברוך המבדיל בין קודש לקודש'?
האם זהו 'אמת' שאומרים את הקדיש בת"ב לאחר ההפטרה 'כדעת הר"י מגאש' ולא לפני ההפטרה 'כדעת כל הראשונים ומרן השו"ע ומנהג כל ישראל'?

אם תרצה שאמשיך - תעדכן אותי..
ואוו... מתוך אלפי אלפים הלכות של מרן זצוק"ל כתבת כמה בודדים שהיה קשה לך...
(וממש מתאים לך להשמיט מה שכתבתי - "האמת נמצאת ע"פ רוב אצל מרן זצוק"ל"... גם לי קשה כמה הלכות של מרן זצוק"ל ואם נכנסתי לעובי הקורה וראיתי דברים ברורים אני ישנה את מנהגי. אבל כל עוד לא הגעתי לדרגה הזאת אני הולך אחרי הפסקים של מרן, גם כי פסקיו נתקבלו בכל הארץ ובכל העולם, וגם שהאמת ע"פ רוב נמצאת אצלו).

אבל מה שאני כן יודע,
ש"האמת" שברור שאין שום קולא ללבוש את הפאות של ימינו. (ואם היה מקום להקל לגרושה וכדו' זה בפאות של זמנם)
ו"האמת" שבחורה ספרדית שלומדת מהאשכנזים לעשות חדר יחוד מתחייבת בכיסוי ראש וביום שנמחלים לה כל העוונות חוטאת ומחטיאה את הרבים.
ו"האמת" שברור שצריך לברך ואז להדליק נרות שבת.
ו"האמת" שההיתר לאכול היתר מכירה הוא פשוט לכל מי שנכנס לסוגייא. (ורק אולי יש ענין לחזק את החקלאים ששובתים, וגם זה רק אם לא מעלים מחיר)
ו"האמת" שהחומרא הכי חשובה שיש לנו זה להחמיר בצאת שבת לר"ת.
ו"האמת" שמותר ללא שום חשש להשתמש במים שהוחמו ע"י דוד שמש.
ו"האמת" שאין לעמוד בקריאת עשרת הדברות.
ו"האמת" שצריך לומר "מכניע זדים"

ואני יכול להמשיך לכתוב עד מחר...

לא צריך שיהיה מנהג קדום למרן
כך מדוייק היטב מההקדמה של מרן. (אם אני לא טועה הלשון שלו שאם היו מנהגים ואנחנו "נכריע" אחרת הם יכולים להשאר במנהגם - דהיינו רק מנהג שהונהג קודם ופשוט כן הבינו הרבה אחרונים)

ו"האמת" שבחורה ספרדית שלומדת מהאשכנזים לעשות חדר יחוד מתחייבת בכיסוי ראש וביום שנמחלים לה כל העוונות חוטאת ומחטיאה את הרבים.
ו"האמת" שההיתר לאכול היתר מכירה הוא פשוט לכל מי שנכנס לסוגייא. (ורק אולי יש ענין לחזק את החקלאים ששובתים, וגם זה רק אם לא מעלים מחיר
כל אלו אינם אמת במחכ"ת.

בל מה שאני כן יודע,
ש"האמת" שברור שאין שום קולא ללבוש את הפאות של ימינו. (ואם היה מקום להקל לגרושה וכדו' זה בפאות של זמנם)
ו"האמת" שברור שצריך לברך ואז להדליק נרות שבת.
ו"האמת" שההיתר לאכול היתר מכירה הוא פשוט לכל מי שנכנס לסוגייא. (ורק אולי יש ענין לחזק את החקלאים ששובתים, וגם זה רק אם לא מעלים מחיר
ו"האמת" שמותר ללא שום חשש להשתמש במים שהוחמו ע"י דוד שמש.
ו"האמת" שצריך לומר "מכניע זדים"
רואים שלא נכנסת לסוגיות בעיון ברוב הדברים שהעלית.

חזק אתה.
מכריע בין הגדולים.
משום מה כל הכותבים פה זה נראה שיש לכם נגיעות אישיות וקנאה שדווקא הפסקים של מרן זצוק"ל התקבלו...
- אבל תדעו לכם שאני לא באתי כמוכם מנגיעות אישיות... לפני עשר שנים בתור בחור אמרתי לעצמי כמו איזה רב אני ילך??
אז פתחתי לעצמי 50 נידונים ולמדתי אותם מתחילה ועד סוף במשך שנה והיה ברור לי כמו מי אני הולך... (ולא רק לי, לא סתם רוב ככל עם ישראל הולך אחרי מרן זצוק"ל)

ראשי תחתית