אני חושב שבארתי עצמי נכון. לא מעצמי ולא מליבי כתבתי את כל הנ"ל.
ושוב אני מביא את לשון היבי"א שהבאתי לעיל (חלק י סימן כא אות ח): והן עתה ראיתי... אשר יצא במחברותיו לחזק מנהגים שונים של דלת העם מעדות המזרח, ומהם, מה שנהגו מהמון העם להדליק הנרות בערב שבת ואח"כ לברך, וכתב שאין לשנות מנהגם, והאריך בזה, וכל דבריו מהבל ימעטו, ושרא לי מריה, כי הדבר ברור שאם הרב רואה שדבריו נשמעים לכלל הציבור, ורוצה לשנות המנהג שנהגו שלא כדעת גדולי הפוסקים אשר מפיהם אנו חיים, ואנו הולכים תמיד אחר הוראותם בודאי שעליו לשנס מותניו לתקן הדבר כפי דעת רבותינו הפוסקים, וכ"ש אם רואה שיש נדנוד איסור במנהגם וכמ"ש הפר"ח וכו'. ע"ש.
היבי"א הנ"ל ראה את הקונטרס עם כל העדיות שהזכירו הכותבים למעלה בשם חכמי ספרד שהמנהג לברך ונתנו לנשותיהם לברך על הלולב. ועל זה הוא מתייחס בתשובתו הנז' וכתב שהם מנהגים של דלת העם. וכוונתו שנתייסדו ע"י דלת העם. נקודה
ושוב אני צריך להעיר אוזן למתוק מדבש. לא מוסיף שום כבוד לכתוב עלי שאני מתעקש ושלא קראתי את לשונות הפוסקים ודבריי בזיון כלפי הפוסקים וכו'. כל עוד שהיבי"א קרא את לשונות הפוסקים הנ"ל, ובכ"ז כתב מה שכתב, כי כוונתו על מי שהתחיל הנהיג ולנהוג, ואלו מקצת נשים ועמי הארץ וכמ"ש החמדת ימים.