ברכת חכם הרזים

מה הקשקוש הוראת הגר"ח
ההוראה שאם יש אומדן של שישים ריבוא
אבל אין אומדן זה פשוט פיייייק
מהיכן לך? בדיונים עם המשטרה זה המספר שמדובר עליו שיגיע מחוץ לירושלים, ותוסיף עליהם את אלו שבתוך ירושלים. ובד"כ אין למארגנים עניין להפריז במספרים מול המשטרה (זה גורם לעוד הוצאות רבות מאוד)
(אגב, העצרת עדיין לא הייתה, האוטובוסים כרגע באמצע סגירות, ואתה מדבר כאילו אנחנו אחרי העצרת וישבת לספור אחד אחד וראית שאנחנו רחוקים מהמספר הנצרך)

גם 200-300 אלף איש נראים הרבה מאוד, בתמונה וכדו'. זה יכול להטעות.
צריך לזכור שגם אם היו 555,999 - זה ברכה לבטלה !
לכן צריך אומדן שיש יותר מ600,000 בודאי (לפחות 700 אלף)
וגם צ''ע אם צריך שיהיו כולם באותו מקום, או שצריך לראות את כולם (כלשון הרמב''ם: הרואה וכו')

צריך לזכור שגם אם היו 555,999 - זה ברכה לבטלה !
בכלל לא ברור. וכבר הוזכר באחרונים שפשוט שבן זומא לא ספר אחד אחד לראות שיש בדיוק 600,000.
אגב, ספציפית לגבי העצרת הזו, אני לא כ"כ מעודכן, אבל דיברתי עם כמה שאמרו לי שמכיון שדעת הרב יצחק יוסף לא ללכת אז הם לא הולכים, ואם כל החסידים של הרב יצחק (עכ"פ מחוץ לירושלים) לא יבואו, נראה לי שאפשר להוריד עוד כמה וכמה עשרות אלפים.

עוד קבצים בענין

קבצים מצורפים

יש בזה שיחה מעניינת של הרב גולדוואסר עם הרב רפאל סוויד
בקו אור עולם 0733454545
שלוחה 0
לוחצים על 8 כמה פעמים
עד שמגיעים לשיעור שהקריין אומר "לא ברור" זה השיעור
ומסקנתו: שאין לברך. ע'ש!!

העצרת שלו נמצאת במקום אחר, וכפי שכתבו בפורום תלמידיו, כך שזה לא קשור.
תתפלא אבל הרבה קהילות אומרים לאנשיהם היכן לעמוד-בסמוך למקום רבותיהם, גור יעמדו מתחת מרפסת של רבם בצורה מאורגנת וכן הלאה.

דברי הרב רצאבי
גאונות שאין דוגמתה!!
בכלל הגר"י רצאבי נחשב בעיני לאחד מגאוני הדור
מי שלומד בספריו באמת, רואה את גאונותו העצומה שכותב בעומק העיון וחותה לאמת עם היקף עצום, ויש לו הרבה מאד חידושים.
חבל שהעולם לא מכירו מספיק.
יש לציין שאני לא תימני ולא נמנה מתלמידיו...

גאונות שאין דוגמתה!!
בכלל הגר"י רצאבי נחשב בעיני לאחד מגאוני הדור
מי שלומד בספריו באמת, רואה את גאונותו העצומה שכותב בעומק העיון וחותה לאמת עם היקף עצום, ויש לו הרבה מאד חידושים.
חבל שהעולם לא מכירו מספיק.
יש לציין שאני לא תימני ולא נמנה מתלמידיו...

מאחר שמדובר ב30 עמוד בכתב צפוף, ואין לי יכולת לקרוא כל זאת.

ומאחר ומעכ"ת הספיק לקרוא ולהתפעל בתוך שלוש שעות, אנא יחכימני לאיזו גאונות שאין כדוגמתה התכוון מר.

פילוח תוצאות לבחירות כנסת ה 25
מה שאומר שאם תוסיף ישב"ק ועוד כאלו שלא מצביעים כדוגמת העדה החרדית האשכנזית והספרדית ועוד דומים להם
אתה עובר בקלות את ה 600 אלף
בשנת תשע"ד היו "ודאי" שישים ריבוא [רק שסבר שלא צריך לראות את כולם, ומספיק "ידיעה" ברורה שיש 600,000]
כ"ש בשנת תשפ"ו שהיו ודאי אף הרבה יותר... [תעיין בכל החשבון שעשיתי למעלה...]
נמתין ונראה...
מצד שני צריך לחשב את הפלגים בתוך הפלג הירושלמי וחלק מהעד"ח שלא מתכננים להשתתף..

בכלל לא ברור. וכבר הוזכר באחרונים שפשוט שבן זומא לא ספר אחד אחד לראות שיש בדיוק 600,000.
מי מהאחרונים כתב זאת?
יעויין בהוריות י. בזה הלשון: עד שאתה תמה עלי, תמה על שני תלמידים שיש לך ביבשה, רבי אלעזר חסמא ורבי יוחנן בן גודגדא, שיודעין לשער כמה טפות יש בים. עד כאן.

מי מהאחרונים כתב זאת?
יעויין בהוריות י. בזה הלשון: עד שאתה תמה עלי, תמה על שני תלמידים שיש לך ביבשה, רבי אלעזר חסמא ורבי יוחנן בן גודגדא, שיודעין לשער כמה טפות יש בים. עד כאן.
היה מי שרצה לומר לי שהוא ידע במדוייק, והבאתי לו גמ' זו להוכיח שהיה בזמנם יכולת כזו. אמנם אליבא דאמת מוכח להיפך, כיון שרק ב' תלמידים אלו היו מיוחדים שיכלו לעשות זאת, אבל לא כל אחד.
עכ"פ, כתוב במפורש שהוא לא 'ספר' כמה היו.

היה מי שרצה לומר לי שהוא ידע במדוייק, והבאתי לו גמ' זו להוכיח שהיה בזמנם יכולת כזו. אמנם אליבא דאמת מוכח להיפך, כיון שרק ב' תלמידים אלו היו מיוחדים שיכלו לעשות זאת, אבל לא כל אחד.
עכ"פ, כתוב במפורש שהוא לא 'ספר' כמה היו.
הפער בן היכולת למנות את הטיפות שבים לבין לשער כמה אנשים יש הוא כמעט אינסופי.

לא פשוט.

ובפרט שמרן הרב יצחק יוסף שליט"א גם הורה לצאת.
לפי הנתונים שהובאו לעיל ישנם "רק" כ550,000 אנשים שהצביעו בבחירות למפלגות חרדיות, שמחציתם נשים, נוסיף בחורים צעירים עוד איזה 100,000 הגענו ל350-400,000 בקושי
גם שהפלגים הקיצוניים (רובם) לא ישתתפו
תוסיף לכך שהתחבורה מאוד מאוד גרועה ואין רכבת ותגבור תחבורה וכו' ויהיו קרוב לוודאי עשרות אלפים שיתקעו, ועוד כמה אלפים שלא יכולים מכל מיני סיבות להגיע

קבצים מצורפים

• IMG-20251030-WA0174.jpg
    IMG-20251030-WA0174.jpg
    90.3 קילובייט · צפיות: 10
  • video_34863_1.mp4
    video_34863_1.mp4
    11.6 מגה-בתים
חֲכַם הָרָזִים: דבריו של מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז זצ"ל לגבי הברכה הנדירה היום בעצרת, "מי שנמצא שם ועולה על איזה גג ורואה 'בן פורת יוסף' את כולם יחד ולפי הערכת המשטרה יש שבע מאות אלף איש, יוכל לברך את ברכת 'חכם הרזים' בשם ומלכות" | צפו

הצג קובץ מצורף 12038

עצרת המיליון: כיצד יש לנהוג לגבי הברכה הנדירה? | צפו בתשובת הגר”מ מאזוז
הלכה למעשה: תיעוד דבריו של מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז זצ"ל במענה לשאלות סביב ברכת 'חכם הרזים' אשר יזכו רבים לברך היום בעצרת הגדולה. האם חובה לראות את כל הקהל יחד? האם ניתן לסמוך על הערכות המשטרה? וכיצד ינהגו הצופים בשידור חי? וגם: מכתבו של הגר"צ מאזוז בהצטרפות חברי ביה"ד לקראת העצרת, "משנאי התורה הרימו ראש. אין ספק שאילו מר אחי מרן ראש הישיבה זצ"ל היה בקרבנו, היה מורה ללכת לעצרת קדושה זו" • צפו | הדברים המלאים

הפורש מדרכי צבור, ואע"פ שלא עבר עבירות, אלא נבדל מעדת ישראל ואינו עושה מצות בכללן ולא נכנס בצרתן ולא מתענה בתעניתן, אלא הולך בדרכו כאחד מגויי הארץ וכאילו אינו מהן, אין לו חלק לעולם הבא.

ראשי תחתית