לדבריי דלעיל א"ש. כלומר, אם נשאל גדולים אחרים האם מה שכדאי ר"ש לסמוך עליו בשעה"ד מלמד שהבטחת החזו"א תקפה גם להיום - יתכן בהחלט שישיבו שלא, וההיסמכות על ר"ש היא לענין הלכה ולא לזה. וגם מה שאינו קידוש ה' אינו מכריח כן, כי כל מצב של הסתר פנים אינו קידוש ה' ואעפ"כ בחשבונות שמים יש מצב של גלות והסתר פנים. אלא שבחיי הגר"ח זצוק"ל מתחשבים בהכרעתו הנ"ל בחייו, אך אחר פטירתו הדרינן לאמור לעיל שיתכן שלא יתקיימו דברי הצדיק לאחר מותו [מה גם שיש לחלק בין בני ברק של אז לדהיום].משמע שגם היום לכאורה
נהרג מדום לב בשעת המטח.הותר לפרסום: אברהם כהן, בן 75, נהרג הלילה בבני ברק מהמטח האיראני.
וצ"ע שהא בלב רח' סורוצקין ברמת אהרן נפלו חלקי יירוט, ויש ליישב שקאי גבי הטיל עצמו וחלקיו אינם בכלל.
נזדקק לשם כך למדען טילים, שידע לזהות אם החלקים הם של המיירט או של המיורט.במקום ליישב בלעג, אפשר ליישב ברצינות שרסיסי יירוט של טיל ישראלי (ובכלל זה כל הפעולות שאנו בעצמנו עושים) אינם בכלל הטילים ששולחים עלינו אויבינו.
אין קשר בין אמונת חכמים לבין לשמור על ההוראות.נזדקק למעט אמונת חכמים (וכבוד חכמים) ותו לא.
אולם גם אם "אין לפחד", הרי יש לנקוט באמצעי זהירות מינימליים כמו לרדת למקלט ולא לסמוך על הנס.
קראתי גם את התגובה ההיא. משום מה לא אחזתי את השורה הזאת (מה שתפס אותי שם היה ההבדל המעניין בין מרכז העיר לבין פרווריה. הסיח את דעתי משאר התגובה).מדהים, זה בדיוק מה שכתבתי לעיל:
סלח לי אבל זה שטויות מוחלטות, גם אחרי כל ההבדלות.גם בטהראן היו הרבה שסבורים שה' יגן על הרפובליקה האיסלאמית השומרת על חוקי השריעה... אבל ברור שה' בסופו של דבר "לא עובד אצל אף אחד" וההיסטוריה מוכיחה את זה בבירור.
אם אתה מתכוון "להם" לבני נח, בב"ק לח, א מבואר שמקבלים שכר כמי שאינו מצווה ועושה. ואם הכוונה לכלל העם האירני, מנ"ל הא? אומנם לפי הרמב"ם אינם מקבלים שכר אם עושים כן מדעתם אלא וכו', אבל עכ"פ רואים בהרבה מקומות שבני נח מקבלים שכר על מעשים בלי ידיעה שכך ציווה ה' את משה. ועכ"פ עיקר הדימוי למרות כל ההבדלים שחווית השכנוע העמוק מהבחינה הדתית אינה אלא פרי דמיון ולפעמים חציפות כלפי עצמו... ה' לא חייב לנו כלום ואינו נתון להשפעות מהלכי הרוח השוטפים את דמיוננו.סלח לי אבל זה שטויות מוחלטות, גם אחרי כל ההבדלות.
להם הוא לא הבטיח כלום!
שם עימת אחאב דבר משה הרב עם דברי אליהו התלמיד. לכאורה ברור גם לגבי אליהו שמדובר בדבר ה' ביד עבדיו, ועכ"פ אין להשוות את אליהו הנביא למרן הגר"ח זצ"ל שהבטחותיו מתקיימות יותר מהבטחות התורה ח"ו.ולגוף דבריך, מצאנו שגזרת צדיק פועלת יותר מדבר ה'. עיין בספר מלכים שאליהו עצר טל ומטר בגזרתו אחר שהקניטוהו עע"ז שלא התקיים פסוק "ועצר את השמים". ויש עוד כיוצ"ב.