זה נכון שבוגרי אור ישראל מחשיבים את הרב רוזן לרבם [אבל תמיד דואגים להדגיש בצורה כזאת או אחרת שהוא רק בלימוד רבם ולא בנושאים אחרים, זה סטארטפ חדש], אבל אלה מהם שהיו קשורים לרב חבה יש להם קו מסוים בלימוד, [להערכתי לא מחזיק מעבר לכמה שנים אחרי החתונה, אבל הוא מנחיל קו], האמת היא שאני אישית חונכתי בקו לימודי שונה לחלוטין, ואני מתקשה מאוד לקבל את סגנון השאלות ואת צורת הניתוח שלהם, אבל אי אפשר להתעלם שיש כאן משהו.
לגבי ר' ברוך צבי לב, הוא אכן ראש הישיבה הראשון מהדור החדש, גם תלמיד חכם מופלג, גם בר דעת ופקח, גם אדם שישב בכבודו של עולם בכולל פוניבז' ולא עשה זאת כדי שיקראוני רבי, כי קודם ה"קראוני רבי" שהיה לו, היה הרבה יותר חשוב, והוא זה שהקים ישיבה באמת בסדר גודל שלא היה קיים עד אז, וקשה להתווכח עם זה, [אם כי אני בטוח שבוגרי קול יעקב ומאור התורה לא יסכימו עם המשפט הזה].
זה שהוא הצליח להקים בית מדרש מפואר וחשוב, ודרך הוא במי שהולך ללמוד שנעשה גדול זה נכון, אני גם מכיר בוגרים שלו הן משם והן משם, שחלקם יצאו ממש מרשימים ולמדנים ברמה גבוהה.
אני השבתי לשאלה שנשאלה כאן על "דרך בלימוד" שנובעת מסגנון הלימוד של הרב, מה שמצוי מאוד בכמה ישיבות אשכנזיות - אם מכיר כבודו בוגרי שערי שמועות, בוגרי אור ישראל, בוגרי בית מתתיהו, בוגרי מאור יצחק [מושב חמד], ועל זה השבתי שהרב לב הוא לא מאותו סגנון, אלא העמיד בית מדרש מפואר הראה דוגמא אישית נפלאה, העביר שיעורים עמוקים ונפלאים, והציבור נמשך אחריו וגדלו ב"ה לתפארת, זה לא שייך לקו בלימוד, אם נשווה אותו לגיסו הגאון ר' ישי מיד יהיה ניכר ההפרש בזה, כך אני הקטן רואה את הדברים.
ויש בזה עוד כמה נושאים ששייכים להנהגה שלו כמי שמנהיג ישיבה, בנושא החשבת הבחורים וחירותם, שהם לא נושא האשכול, ולא בטוח בכלל שמתאים לדבר עליהם ככה סתם בפרהסיא בלי תועלת ניכרת לעין, [אבל לטובת מי שמכיר מקרוב כתבתי, כי בוודאי יבינו על מה מדובר, ויש לזה קשר עקיף לנושא].