והמשכיל בעת ההיא ידום

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
אני רוצה להוסיף פה נקודה ששמעתי מראש כולל חשוב:
חוץ ממה שהדיבורים מזיקים בארץ
הם מזיקים מאד להתרים עבור אברכים ובני ישיבות בחו"ל
בשבוע שעבר פורסם מכתב עם מאה תורמים, שתוך כמה ימים הצטרפו עוד ועברו את ה 1000, שחתמו על כך שנכון לעת עתה הם מפסיקים לתרום לישיבות בגלל היחס המבזה לצבא של חלק מהרבנים
ואלו תורמים שביום רגיל כן תורמים ללומדי תורה, אבל הם מבקשים דבר אחד, אל תבזו את החיילים. את זה קשה להם לראות.

אין בעיה בלהגיד הכי ברור, אנחנו לא מתגייסים, ולצד זה להגיד הכי ברור אנחנו מחבקים כל חייל וכל יהודי. מי שזה קשה לו להבין איך עושים דבר כזה מוזמן לברר אצל מרן האבא זצ"ל.

ממתי כל מה שמעצבן חילונים הופך להיות חילול ה' ?

רמב"ם:

חילול השם הוא "שיעשה אדם גדול בתורה ומפורסם בחסידות, דברים שהבריות מרננים אחריו בשבילן, ואף על פי שאינם עבירות - הרי זה מחלל את השם".

ובנדון דידן לא איירי בעמידה נגד חוק הגיוס, או באמירה נחרצת שלא נתגייס, דבזה לא חיישינן לחילול השם, אלא באמירה מיותרת לחלוטין שתכליתה הוא ההגדרה הנ"ל ברמב"ם ואין לה שום תועלת חוץ מזה.

בקבלת פנים לאסירים

ראש הישיבה בהתבטאות חריגה: "הם לא פחות מהיטלר"​

הגרמ"צ ברלין תקף בחריפות את השלטונות במעמד קבלת הפנים לאסירי עולם התורה בבני ברק: "הם רוצים לעקור אותנו מהעולם, לא פחות טובים מהיטלר". גדולי ישראל הגיעו לחזק את הבחורים ששוחררו מהכלא
לדבריו המלאים לחץ כאן
על האשכנזים קשה לדבר האא?

בשבוע שעבר פורסם מכתב עם מאה תורמים, שתוך כמה ימים הצטרפו עוד ועברו את ה 1000, שחתמו על כך שנכון לעת עתה הם מפסיקים לתרום לישיבות בגלל היחס המבזה לצבא של חלק מהרבנים
ואלו תורמים שביום רגיל כן תורמים ללומדי תורה, אבל הם מבקשים דבר אחד, אל תבזו את החיילים. את זה קשה להם לראות.

אין בעיה בלהגיד הכי ברור, אנחנו לא מתגייסים, ולצד זה להגיד הכי ברור אנחנו מחבקים כל חייל וכל יהודי. מי שזה קשה לו להבין איך עושים דבר כזה מוזמן לברר אצל מרן האבא זצ"ל.
לפי הרשימה של התורמים, גם אני וכבודו יכולים לחתום על העניין.

רמב"ם:

חילול השם הוא "שיעשה אדם גדול בתורה ומפורסם בחסידות, דברים שהבריות מרננים אחריו בשבילן, ואף על פי שאינם עבירות - הרי זה מחלל את השם".

ובנדון דידן לא איירי בעמידה נגד חוק הגיוס, או באמירה נחרצת שלא נתגייס, דבזה לא חיישינן לחילול השם, אלא באמירה מיותרת לחלוטין שתכליתה הוא ההגדרה הנ"ל ברמב"ם ואין לה שום תועלת חוץ מזה.
חילול ה' הוא אייפון גדול לחברי הכנסת.

אני מבין שאתה מכיר את כל האלף אישית.. זה מעניין כי לא ידעתי שאני עשיר גדול, וחלק מהשמות שם הם מוכרים ויושבים די טוב.

גלקסי זה עדיף? אני יגיד להם.
(בכל מקרה, אני סומך על חכם שלום שידע מה טוב ומה לא בשביל הנציגים שלו ועוזריהם. ע"ש)

אין שום קשר בין זה לזה, אל תכניס כאן את כל ענייני חילול השם כדי להסיט את הדיון.

ולגופו של ענין אין שמץ חילול השם גם אם גדול בישראל הולך עם אייפון, דמסתמא הוא מסונן כדבעי, ואדרבה הקולר תלוי בצווארם של השוטים המפרסמים יומם ולילה שגם אייפון מסונן אסור, בניגוד לדעתם של רוב גדולי הדור להתיר לנצרכים.

אתה עוזב את העיקר ומתעסק בטפל, האם מדובר בעשירים כבדים שאי אפשר להתעלם מהם או לא.

הענין הוא חילול השם שנוצר מאמירות כאלה, וחרם הנגידים הוא רק ביטוי קטן לכך.

הם לא אומרים "תתגייסו או שלא נתרום לכם", הם לא מתנגדים לכך שנעמוד על שלנו, אבל הם נפגעים מהאמירות המזעזעות שאין בהן שום תועלת.

על האשכנזים קשה לדבר האא?

לא הזכרתי שם כלשהו בפתיחת האשכול, וגם הייתי מעדיף שהדיון יהיה ניטרלי וללא איזכור שמו של מאן דהו.

אמנם כמובן שדיבור על אסלה הוא דיבור שגדול אשכנזי לא יוציא מפיו, והוא ירשם לנצח על שמו של אותו רב ספרדי.

כמו כן, פשוט שיש הבדל בין הציבור הספרדי לאשכנזי בענין זה, ורבותינו ובכללם הגר"ע יוסף הגם שהתנגדו לגיוס בכל תוקף מעולם לא הוציאו דברים כאלה מפיהם, שלא לדבר על כך שבניהם (הרב אברהם יוסף) ונכדיהם (כמה וכמה נכדים) שירתו בצה"ל.

ומבין ציבור מצביעי ש"ס חלק גדול שירתו בצה"ל, חלק נפגעו ונותרו נכים לכל ימי חייהם, חלק שיכלו את ילדיהם, ואמירה כזו פוגעת בהם מאוד.

אין כלי תקשורת שפספס את ההזדמנות להבליט את האמירה הזו ולהגביר את השיסוי בעם, והתגובות בהתאם.

וכמו דברי מרן רבי צמח שליט״א שאמר אני אוהב את הצבא והחיילים אבל לכל אחד יש את תפקידו (פחות או יותר זה תוכן דבריו יש הסרטה אבל איני יכול להעלותה כרגע)

״החיים מאושרים בלי אינטרנט וסרטים״
מה כבודו רוצה ?
אם אתה כל כך קיצוני אתה לא אמור להיות כאן בפורום….
וכבר הרב @משיב כהלכה דיבר על זה כבר כמה וכמה פעמים (ואני מעריך אותו על הסבלנות)
במיוחד שזה לצרכי עבודה..
אז אל תסטה בבקשה מהנושא ותחזור לנושא האשכול - חילול ה׳ האמיתי שקורה
את אף אחד לא מעניין אם יש לחברי הכנסת אייפון (פרט שעד עכשיו לא ידעתי וגם לא ענין אותי )

ממתי טוקבקיסטים זה מדד?
אין שום קשר אנחנו מדברים על האדם המסורתי הפשוט שיש לו מינימום של כבוד.

חחח

אתה אפילו לא מדמיין איך נראות התגובות
מהתגובה שלך ומעצם זה שאתה מעיז להעלות לפורום תורני את דברי השמאלנים האנטי חרדים אני כבר יכול לתאר שאולי אתה גם כתבת שם איזה תגובה עסיסית.

רמב"ם:

הרמב"ם שם גם הסביר את עצמו.

ואני תוהה, מה תועלת יש בזה חוץ מחילול השם באופן איום ונורא?
מה התועלת בחילול ה' לקרוא לכל "מדינת ישראל" שמסתכלים בעין רעה על האברכים והבחורי ישיבות "עמי הארץ ואפיקורסים"?
ומה התועלת באמירה לעזוב את הארץ?

לפעמים צריך לדבר בלשון חריפה.
העם ש"עצבניים" על הלומדי תורה תמיד ישארו כך ואמרה זו או אחרת לא תעלה ולא תוריד כלום, רק יהיה להם על מה "לרכב".

מדברי מרן זצוק"ל.

.וכל הקמים לרעה על בני הישיבות שלנו, לבטל אותם מהתורה הקדושה, הקב"ה יפר עצתם ויקלקל מחשבותם, עוצו עצה ותופר דברו דבר ולא יקום, כי עמנו אל. הקב"ה יהיה בעזרתנו, יקויים בהם הפסוק "שפוך עליהם זעמך, וחרון אפיך ישיגם, תרדוף באף ותשמידם מתחת שמי ה'". תכלם ותכניעם תשמידם ותאבדם, שלא ישאר להם לא שורש ולא ענף, שילכו לאבדון, "ואתה אלהים תורידם לבאר שחת, אנשי דמים ומרמה לא יחצו ימיהם ואני אבטח בך.

מה התועלת בחילול ה' לקרוא לכל "מדינת ישראל" שמסתכלים בעין רעה על האברכים והבחורי ישיבות "עמי הארץ ואפיקורסים"?
ומה התועלת באמירה לעזוב את הארץ?

לפעמים צריך לדבר בלשון חריפה.
העם ש"עצבניים" על הלומדי תורה תמיד ישארו כך ואמרה זו או אחרת לא תעלה ולא תוריד כלום, רק יהיה להם על מה "לרכב".
אני מניח שמימיך לא פגשת יהודי מסורתי מהעמך

מדברי מרן זצוק"ל.

.וכל הקמים לרעה על בני הישיבות שלנו, לבטל אותם מהתורה הקדושה, הקב"ה יפר עצתם ויקלקל מחשבותם, עוצו עצה ותופר דברו דבר ולא יקום, כי עמנו אל. הקב"ה יהיה בעזרתנו, יקויים בהם הפסוק "שפוך עליהם זעמך, וחרון אפיך ישיגם, תרדוף באף ותשמידם מתחת שמי ה'". תכלם ותכניעם תשמידם ותאבדם, שלא ישאר להם לא שורש ולא ענף, שילכו לאבדון, "ואתה אלהים תורידם לבאר שחת, אנשי דמים ומרמה לא יחצו ימיהם ואני אבטח בך.

עוגה המעורבבת היטב ממרכיבים לא קשורים בעליל

איזה משהו שתוכל להיתלות בו ולדמות למה שאמר בנו.
אני לא מדמה.

פשוט שדיבר דברים בהרבה יותר חריפים מאשר בנו שסך הכל אמר לנכדו לזרוק את הצו גיוס לאסלה.

(כי הרי העם חשבו שעד עכשיו הוא מיסגר אותו בבית או זרק אותו לזבל ולא ממש "ביזה" אותו וזרק לאסלה...)

הגר"ע דיבר על חשיבות לימוד התורה, ועל הרודפים אותם, לא על החיילים הפשוטים המחרפים את נפשם.

כמו כן, לא אמר זאת באמצע מלחמה כוללת משבע חזיתות שהרבה מהעם יצאו למילואים פעם שניה ושלישית ולא ראו את ביתם במשך חודשים ארוכים. המציאות כיום הרבה יותר עדינה ושברירית, מבחינת "נשיאה בנטל".

האמירה על צו הגיוס והשלכתו לאסלה מבטאת זלזול עמוק במתגייסים ובמשרתים בצה"ל וזה ענין אחר לגמרי.

מפלס השנאה בעם עלה על גדותיו, ואתה עסוק בפלפולי הבל.

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית