והמשכיל בעת ההיא ידום

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
משונה לקרוא לקלות הדעת שישנה בצבא "חרדת קודש".
בכל אופן כך הוא במושגים שלהם...
ראיתי פעם סטיקר של אחד החילים בהאי לישנא:
"כשאני לובש את מדי צה"ל אני מרגיש כלובש את בגדי הכהן הגדול"
לנו זה מגוחך... להם זה קודש הקודשים!...

גדולה שנאה ששונאין עמי הארץ לתלמיד חכם, יותר משנאה ששונאין אומות העולם את ישראל, ונשותיהן יותר מהן. תנא: שנה ופירש - יותר מכולן.
יש רק להוסיף ששנאתן של שנה ופירש כנראה גדולה בהתאם.

אינני יודע למי אתה מתכוון, הדובר שציטטתי הוא ראש ישיבת הסדר. לא עם הארץ ולא שנה ופירש.

נהפוך הוא, מי שאינו מבין את עוצמת הפגיעה צריך לטפל בעצמו ולהבין מהיכן נובעת אטימות זו.

אנו לא משרתים בצה"ל כי הוא אינו מתאים לנו משום בחינה, וגם המדיניות הכללית אינה מדיניות של תורה אלא הפקרת החיילים. וגם לשיטתנו חצי העם צריך ללמוד תורה וחציו לשרת בצבא.

אבל כאשר במצב הקיים יש המשרתים בצה"ל במקומנו ומחרפים את נפשם, וחלק מהם הופכים לנכים לצמיתות, או מקפחים את חייהם, המינימום הוא להעריך אותם, לחבק ולנשק אותם כדברי הגר"ע יוסף.

אמירות כמו השלכת צו גיוס באסלה, כשמנגד (להשקפתם העקומה) הם בחרדת קודש מתגייסים להגן על המדינה, זו יריקה בפרצוף ופגיעה אנושה באותן משפחות שכולות.
אוקיי.
אם באמת הכל היה תמים ונובע ממקום טעות אתה צודק.
אבל אני חושב שהם לא טפשים והם מודעים היטב למאבק שמתחולל כאן, כך שכל אמירה אמורה להתקבל בהבנה.

אין קשר, יש אנשים שהם באמת יר"ש רק גדלו בהשקפה עקומה שהשירות בצבא הוא מעל הכל, והם הולכים לצבא בחרדת קודש, ומתלוננים על כל קוצו של יו"ד, בבעיות בכשרות או בטוהר המחנה.
בכל אופן כך הוא במושגים שלהם...
ראיתי פעם סטיקר של אחד החילים בהאי לישנא:
"כשאני לובש את מדי צה"ל אני מרגיש כלובש את בגדי הכהן הגדול"
לנו זה מגוחך... להם זה קודש הקודשים!...
אני לא מאמין להם. בדורות שהיו ערכים, אז זה היה העבודה זרה. היום אין ערכים בכלל, בשום נושא, אז למה שרק בנושא הזה יהיה?

כל אחד מבין שכשיורקים לך בפרצוף התגובה המתבקשת היא מידה במידה, ומי שלא מבין אין אפשרות להסביר לו, כך אתה כתבת באשכול הזה, וזה נכון גם במקרה הזה.

אין שום קשר, אף אחד לא ירק לו בפרצוף.

וגם אם זה היה נכון, זו תגובה של ילד קטן בגן. חז"ל אמרו "לְמָה תלמיד חכם דומה לפני עם הארץ? בתחילה דומה לקיתון של זהב, סיפר הימנו – דומה לקיתון של כסף" וכו'.

מטרתו המוצהרת של הרב יצחק היא לחזק את בני התורה, וכפי שכתבתי לעיל באריכות ולא טרחת לקרוא - אפשר לחזק ולעמוד על שלנו ללא שמץ חילול השם.

אינני יודע למי אתה מתכוון, הדובר שציטטתי הוא ראש ישיבת הסדר. לא עם הארץ ולא שנה ופירש.
גם אני לא יודע כי אני לא מכיר את השמות. אבל מה שהוא אמר אלה דברי שנאה שמתאימים לעמי הארץ, שלומדים תורה ולכן נקראים "שונים" ומאידך אינם מתכוונים ליישם אותה, ולכן יש לכנותם "פורשים".

אני לא מאמין להם

זה לא ענין של אמונה, הם בפועל מתלוננים ומציפים עניינים כאלה בתקשורת, ועומדים על שלהם עד שהעוול יתוקן, ובענין זה בוודאי יש להתפעל מהם, הגם שהולכים לצה"ל עם ראש בקיר, הולכים ביר"ש טהורה.

אין שום קשר, אף אחד לא ירק לו בפרצוף.

וגם אם זה היה נכון, זו תגובה של ילד קטן בגן. חז"ל אמרו "לְמָה תלמיד חכם דומה לפני עם הארץ? בתחילה דומה לקיתון של זהב, סיפר הימנו – דומה לקיתון של כסף" וכו'.

מטרתו המוצהרת של הרב יצחק היא לחזק את בני התורה, וכפי שכתבתי לעיל באריכות ולא טרחת לקרוא - אפשר לחזק ולעמוד על שלנו ללא שמץ חילול השם.
כיון שלא ירקו "לו" עצמו בפרצוף, אלא פוגעים באמת ובתורה, ובציבור בני התורה, אזי התגובה היא נכונה ומידתית מאד.

זה לא ענין של אמונה, הם בפועל מתלוננים ומציפים עניינים כאלה בתקשורת, ועומדים על שלהם עד שהעוול יתוקן, ובענין זה בוודאי יש להתפעל מהם, הגם שהולכים לצה"ל עם ראש בקיר, הולכים ביר"ש טהורה.
הצפה בתקשורת, בלי תוצאות, אינה פתרון, ולא מובילה לפתרון. והם יודעים היטב שזה לא עוזר.

כיון שלא ירקו "לו" עצמו בפרצוף, אלא פוגעים באמת ובתורה, ובציבור בני התורה, אזי התגובה היא נכונה ומידתית מאד.

כשפוגעים בתורה יש לעמוד על ערך התורה. אין שום צורך בהתגרות מיותרת, אין צורך במונחים של אסלה וכדו'.

במשך עשרות שנים ארגוני הקירוב מסרו הרצאות לקהל החילוני על ערך התורה ועל אי השירות בצה"ל והסבירו זאת יפה מאוד, מכמה וכמה בחינות.

אמירה כזו מורידה הכל לטימיון.

הצפה בתקשורת, בלי תוצאות, אינה פתרון, ולא מובילה לפתרון. והם יודעים היטב שזה לא עוזר.

בוודאי שמובילה לפתרון, זה טופל בסופו של דבר (אם כי הבעיות ממשיכות לצוץ כי צה"ל לא באמת רוצה דתיים).

כשפוגעים בתורה יש לעמוד על ערך התורה. אין שום צורך בהתגרות מיותרת, אין צורך במונחים של אסלה וכדו'.

במשך עשרות שנים ארגוני הקירוב מסרו הרצאות לקהל החילוני על ערך התורה ועל אי השירות בצה"ל והסבירו זאת יפה מאוד, מכמה וכמה בחינות.

אמירה כזו מורידה הכל לטימיון.
אלה הנחות יסוד שצריך להוכיח אותן. אני סבור שאמירת האמת בצורה חד-משמעית, במקרים כגון דנן, היא נכונה ובונה.

אלה הנחות יסוד שצריך להוכיח אותן. אני סבור שאמירת האמת בצורה חד-משמעית, במקרים כגון דנן, היא נכונה ובונה.

שוב, אין לאמירה שלו שום קשר לאמת.

הגר"ע יוסף דיבר בנחרצות על לומדי התורה וכו' ולא נקט בסגנון זה (כנ"ל באריכות), בוודאי לא תוך כדי מלחמה ומשפחות שכולות.

אז מה הפתרון? שמחליפים פרה בחמור?

הבעיות הנקודתיות שהתלוננו עליהם תוקנו.

מבחינתם אין אופציה של לא לשרת בצה"ל. אבל הם בהחלט עומדים על שלהם.

ואין מצוה להתאמץ להשחיר אותם, ביודעי ומכירי מדובר ביראי שמים גדולים. ואני כותב זאת למרות שאני מאוד סולד מהשקפתם שהיא עקומה בתכלית.

שוב, אין לאמירה שלו שום קשר לאמת.

הגר"ע יוסף דיבר בנחרצות על לומדי התורה וכו' ולא נקט בסגנון זה (כנ"ל באריכות), בוודאי לא תוך כדי מלחמה ומשפחות שכולות.
א. לא צריך לזרוק אותו לאסלה?
ב. משפחה שכולה, היא משפחה שאבדה בן, לא משנה איפה. אם בא רב ואומר שהנכד שלו לא צריך להתגייס לשם בצורה דרסטית ובוטה, מתוך זלזול בעמדה המזלזלת שכנגד שכולם מודעים לה היטב, למה זה קשור למשפחה? האם הוא אמר שהבן שלה לא עשה דבר טוב? האם זכרו אינו מכובד בעיניו?
הבעיות הנקודתיות שהתלוננו עליהם תוקנו.

מבחינתם אין אופציה של לא לשרת בצה"ל. אבל הם בהחלט עומדים על שלהם.

ואין מצוה להתאמץ להשחיר אותם, ביודעי ומכירי מדובר ביראי שמים גדולים. ואני כותב זאת למרות שאני מאוד סולד מהשקפתם שהיא עקומה בתכלית.
א. עדיף שלא יתלוננו, כי אולי הבעיות הבאות תהיינה יותר חמורות.
ב. לא התאמצתי להשחיר, זה שחור ועומד ולדבריהם עצמם באינסוף מקומות. וביודעי ובמכירי היטב קאמינא.

הבוקר הוצפו שוב כלי התקשורת עם אמירה של אחד הרבנים, "נכדי קיבל צו גיוס וזרק אותו לאסלה, כמו שאמרתי לו".

ואני תוהה, מה תועלת יש בזה חוץ מחילול השם באופן איום ונורא?

מי יודע עד כמה ישפיעו גלי השנאה המתעוררים מכל אמירה כזו, ומי יודע כמה חילונים היו יכולים לחזור בתשובה ובגלל אמירה כזו התרחקו?

אינני יודע אם הנוכחים כאן מודעים לעוצמת חילול השם שנוצרה מאמירה כזו.

מדוע לא לתת לנציגי הציבור לעשות את שלהם בדממה, עד שיקבלו בחורי הישיבות פטור ע"פ חוק? יש ענין להנמיך את להבות השנאה, לא להגביר!

הלא גם בצבא עצמו יש חילות שונים, יש אדם שעובד במודיעין מול המחשב עם כוס קפה בידו ויש אדם שמחרף נפשו בקרב ומשפחתו יוצאת מדעתה מרוב דאגה, והרבה פעמים חוזר כגופה או חוזר נכה לכל ימי חייו.

כולנו יודעים שהצבא צריך את חיל המודיעין כמו שהוא צריך את חיל הרגלים, ולולא המודיעין לא תהיה אפשרות לנצח בקרב.

אבל האם היעלה על הדעת שאותו אדם מחיל המודיעין יצהיר בריש גלי הצהרות כאלה?

גם אם מדובר בצבא השמד, ומטרתם של ראשי הצבא היא לעשות מהצבא "כור היתוך" שיהפוך את החרדים לחילונים, וגם אם הצבא מונהג ע"י אנשים חולי נפש ששולחים את החיילים אל מותם מתוך אידיאולוגיה מטופשת ביותר ומוסר רקוב, עדיין אותם החיילים הפשוטים מוסרים את נפשם עבור עם ישראל, וחלק מהם יראים ושלמים, היתכן לבוז להם ולמשפחותיהם באופן כזה?
לא עברתי על כל האשכול,
אבל מסכים בהחלט עם תגובת @מאמין בניסים.
זה אמנם מעורר אמוציות שליליות אצל אחינו התועים
אבל מדובר בהצלת נפשות עבור הנחשלים אחריך.

אני מזכיר שהרב @משיב כהלכה סבר בעבר שעצרת המיליון היא חילול ה'
כך שיש לעיין אודות גדרי חילול ה' במשנתו
וכנראה לא התקבלה דעתו בענין זה בקרב שאר גדולי התורה.

א. לא צריך לזרוק אותו לאסלה?

צריך לא להתייחס אליו, זה הכל. אין שום "אמת" בביטוי "לזרוק באסלה", רק זלזול גדול כלפי אלה המתייחסים ברצינות לאותו צו גיוס ומבחינתם זה הדבר הקדוש ביותר, וכמו כן באותם שנאלצים לשרת בצה"ל בעל כרחם כי אין להם את הפריבילגיה שיש לבחורי הישיבות (בחינם, לטעמם).

והרב יצחק יוסף לא היה צריך ללמד את העם מה לעשות עם צו הגיוס, כי בחורי הישיבות מקבלים הדרכה מפורטת כל הזמן, וגם בתי הכנסת ובתי המדרש מלאים בחוברות צבעוניות המסבירות היטב מה יש לעשות וכיצד יש לנהוג כדי להתחמק משירות בצה"ל.

ולכן האמירה הזו, לא רק שאין בה "אמת", אלא היא התגרות מיותרת והצפת הנושא בתקשורת המסיתה, כהזמנה לכל הציבור החילוני לבטא את שנאתו לאותו רב, וליהדות בכלל. עלה כאן צילום מסך מזעזע של טוקבקים מאיזה אתר, וזה משקף את הלך הרוח בציבור הכללי.

שנית, עצם האמירה והדיבור על כך שאנו לא מתגייסים, היא אמירה מיותרת, מתריסה ומעוררת מדנים.

גם מי שמקבל הנחה של 90 אחוז בארנונה, לא הולך לצעוק לכל השכנים "אני חי על חשבונכם, אתם המסכנים משלמים מאה אחוז ואני בקושי 10 אחוז". הרי זו טיפשות גמורה. המינימום הוא "והמשכיל בעת ההיא ידום".

ואם רוצים לחזק את בני התורה, אפשר לחזקם על דרך החיוב, עד כמה הם תורמים למדינה, ועד כמה בזכותם המדינה מחזיקה מעמד, וכו' וכו' כפי שהארכתי לעיל.

אני מזכיר שהרב @משיב כהלכה סבר בעבר שעצרת המיליון היא חילול ה'
כך שיש לעיין אודות גדרי חילול ה' במשנתו
וכנראה לא התקבלה דעתו בענין זה בקרב שאר גדולי התורה.

וכנראה אתה עושה עצמך מתעלם ממה שהגבתי בעצמי על השמצה זו, וכתבתי שכך היא דעת גדולי ישראל, שהעצרת איננה "עצרת מחאה" וחילול השם אלא עצרת תפילה, שזה ענין אחר לגמרי.

ב. משפחה שכולה, היא משפחה שאבדה בן, לא משנה איפה. אם בא רב ואומר שהנכד שלו לא צריך להתגייס לשם בצורה דרסטית ובוטה, מתוך זלזול בעמדה המזלזלת שכנגד שכולם מודעים לה היטב, למה זה קשור למשפחה? האם הוא אמר שהבן שלה לא עשה דבר טוב? האם זכרו אינו מכובד בעיניו?

הסברתי כבר לעיל באריכות. אין טעם לחזור. גם הבאתי דוגמא מבית אבלים, ע"ש.

ועצם האמירה "הנכד שלך מת בשירות בצה"ל, אבל הנכד שלי זרק את הצו גיוס לאסלה", היא אמירה מיותרת לחלוטין שגורמת חילול השם נורא, ופוגעת נואשות במשפחות השכולות.

א. עדיף שלא יתלוננו, כי אולי הבעיות הבאות תהיינה יותר חמורות.
ב. לא התאמצתי להשחיר, זה שחור ועומד ולדבריהם עצמם באינסוף מקומות. וביודעי ובמכירי היטב קאמינא.

אתה לא מבין שמבחינתם זה לא משנה שחור או אדום, השירות בצה"ל הוא חובה ומוסרים על כך את הנפש. ולכן אם יש בעיות אז מתלוננים.

ואתה סוחף את הנושא לכיוון אחר לגמרי, אני רק הוכחתי מעצם תלונתם שמדובר באנשים יר"ש, רק משובשים בהשקפתם. אין צורך כאן ב"עצות" למתלוננים...

אצרף תלונה אחת לדוגמא:

"עשרות לוחמים דתיים בסדיר ובמילואים, פנו באמצעות עו"ד אריאל דוד אפללו מטעם ארגון חותם במכתב לרמטכ"ל אייל זמיר, בדרישה לאפשר להם שירות בתנאים דומים לאלו של חיילים חרדים. בחודשים האחרונים התקבלו בארגון חותם עשרות תלונות של לוחמים על הפרת פקודת השירות המשותף וערבוב של לוחמים לצד לוחמים בגזרות הלחימה השונות.

במכתב מדגיש עו"ד אפללו את האפליה בה נוקט הצבא כלפי הלוחמים הדתיים: "בשעה שחיילים המוגדרים כחרדים זוכים לתנאי שרות המאפשרים להם לשמור על אמונתם ומצוות התורה, מרשי בני הציונות הדתית לא זוכים לאותם תנאי שרות. מדובר באפליה חמורה. אשר על כן אבקש בשם מרשי בהם חיילים בסדיר במילואים ומועמדים לגיוס לאפשר למרשי לשרת באופן המכבד את היותם יהודים שומרי תורה ומצוות. לא יעלה על הדעת שדווקא בצבא של המדינה היהודית יכפו על יהודי לנהוג בניגוד למצוות התורה".

אחד הלוחמים אמר: "במשך כל חודשי המלחמה מסרנו את הנפש למען עם ישראל. במהלך השירות נתקלו לא פעם במקרים של ערבוב בין המינים שפוגע בנו, בכשירות המבצעית שלנו ובקדושת המחנה - לינה עם חובשת בנמ"ר במשך שבועיים, שהייה עם לוחמות איסוף בבית קטן בעזה, ועצרת של החטיבה בה מופיעות זמרות למרות דרישת רב הגדוד שלא יהיו זמרות. צה"ל הוא צבא יהודי ולא ייתכן שיהיו בו חיילים חרדים שהפקודות מאפשרות להם שירות ללא מגע עם נשים לעומת חיילים דתיים שנאלצים להתמודד עם הערבוב. נעמוד על זכותנו לשרת בצה"ל על פי ההלכה".

אפרת לופו, יו"ר תנועת נשות לוחמים למען קדושת המחנה מבית ארגון חותם מסרה: "הבעלים שלנו יצאו לסבבי מילואים של מאות ימים להגן על הבית וחלקם במקום להתמקד בלחימה נאלצו לעסוק בפתרונות לערבוב עם לוחמות בשטח, בבתים צפופים תוך כדי לחימה ובשאלות האם להיות חלק מאירועי הפוגה ותרבות גדודיים בגלל שירת זמרות. אנו תומכות במאבקם הצודק של הלוחמים לחיזוק קדושת המחנה בצה"ל וקוראות לרמטכ"ל לפעול לתיקון המצב".

עד כאן לשון הכתבה, ומהדברים מובן היטב שאין מדובר באנשים שבהפקרא ניחא להו, רק שלשיטתם יש לשרת בצה"ל בכל מחיר.

אבל מדובר בהצלת נפשות עבור הנחשלים אחריך.

הסברתי באריכות לעיל שלא מיניה ולא מקצתיה, ואין שום צורך בזה.

ואם בכל זאת תתעקש שזו הצלת נפשות - אפשר להציל נפשות בלי אמירות מתגרות ומתסיסות ובלי שימוש באסלה.

כאן וכאן נתבארו הדברים המחודשים בגדרי חילול ה'.

וביארתי שאין בזה שום חידוש, וגדולי ישראל בעצמם סברו שאין כאן מקום ל"מחאה" בשעה שמתו מוטל לפניו וכו' ובשעה שהפילוג בעם שובר שיאים, אלא עצרת תפילה שזה דבר אחר לגמרי.

ומהאי טעמא גופא אתה מבין ש"מחאה" היא חילול ה' גמור בעת הזאת. והמשכיל בעת ההיא ידום (ויתפלל). כי ככל שתסביר על מעלת לומדי התורה, החילוניים רואים גם את כל הארחי פרחי שמסתובבים ברחובות או מתגודדים בבתי מרזח וצופים בכדורגל, ומאידך מצהירים על אי שירותם בצה"ל (והם כלל לא מבינים את הדקויות, מדוע השירות בצה"ל לא מתאים לחרדים, בפרט לאחר הקמת יחידות חרדיות ייעודיות המותאמות לחרדים).

והחילוניים רואים דבר פשוט, מצד אחד יושבים עם כוס קפה ומתענגים על דף גמרא ומצד שני מחרפים נפשם בקרב.

אז אם תסביר להם בשפה רכה שיש חיל מודיעין וגם בו יש צורך חיוני וגם שם יושבים עם כוסות קפה, יש סיכוי שאולי יבינו את הדימוי לחרדים ולערך בלימוד התורה.

אבל אם תכריז בפניהם שתזרוק את הצו גיוס לאסלה, הדבר היחיד שתשיג זה שנאה תהומית וריחוק מהדת, גם למי שחשב להתקרב.

עד עכשיו לא ידעת שהוא אומר 'מי יתן לי תלמיד חכם ואנשכנו כחמור'?!

נניח ואתה צודק, והוא אכן כזה (לא בדקתי).

האם יש ענין לקרב אותו ליהדות, או להרחיק אותו עוד יותר ע"י האמירה הנ"ל, ולגרום לו להוסיף שנאה על שנאתו, כשאין שום תועלת לאף אחד באמירה זו?

הסברתי באריכות לעיל שלא מיניה ולא מקצתיה, ואין שום צורך בזה.

ואם בכל זאת תתעקש שזו הצלת נפשות - אפשר להציל נפשות בלי אמירות מתגרות ומתסיסות ובלי שימוש באסלה.

וביארתי שאין בזה שום חידוש, וגדולי ישראל בעצמם סברו שאין כאן מקום ל"מחאה" בשעה שמתו מוטל לפניו וכו' ובשעה שהפילוג בעם שובר שיאים, אלא עצרת תפילה שזה דבר אחר לגמרי.

ומהאי טעמא גופא אתה מבין ש"מחאה" היא חילול ה' גמור בעת הזאת. והמשכיל בעת ההיא ידום (ויתפלל). כי ככל שתסביר על מעלת לומדי התורה, החילוניים רואים גם את כל הארחי פרחי שמסתובבים ברחובות או מתגודדים בבתי מרזח וצופים בכדורגל, ומאידך מצהירים על אי שירותם בצה"ל (והם כלל לא מבינים את הדקויות, מדוע השירות בצה"ל לא מתאים לחרדים, בפרט לאחר הקמת יחידות חרדיות ייעודיות המותאמות לחרדים).

והחילוניים רואים דבר פשוט, מצד אחד יושבים עם כוס קפה ומתענגים על דף גמרא ומצד שני מחרפים נפשם בקרב.

אז אם תסביר להם בשפה רכה שיש חיל מודיעין וגם בו יש צורך חיוני וגם שם יושבים עם כוסות קפה, יש סיכוי שאולי יבינו את הדימוי לחרדים ולערך בלימוד התורה.

אבל אם תכריז בפניהם שתזרוק את הצו גיוס לאסלה, הדבר היחיד שתשיג זה שנאה תהומית וריחוק מהדת, גם למי שחשב להתקרב.

כת"ר לטעמיה אזיל בכמה דוכתי
דנקיט בשיטת: "יש להקשות בדוחק ובאמצעות שימוש בתורת החילוק".

אתה מציג גישה שיכולה להיות הגיונית
אבל ניתן להבין גם את ההיגיון שמנגד -
כמו למשל שהשימוש באסלה מייצג נחרצות וחוסר פשרות,
מה שמעניק גב חזק לאותם נחשלים.

כך גם בענין עצרת המיליון
אפשר להבין שלגיטימי למחות על מעצר בני ישיבות
וזה קידוש ה' ולא להיפך,
גם אם זו לא "רק עצרת תפילה".

ככל וזה ענין של שיקול דעת - אינך יכול לחרוץ משפט באופן מוחלט שכזה.
הכלל: לפעמים יש שני צדדים למטבע.

כמו למשל שהשימוש באסלה מייצג נחרצות וחוסר פשרות,
מה שמעניק גב חזק לאותם נחשלים.

כתבתי כבר ואחזור ואכתוב:

גם לשיטתך שזה גב חזק לנחשלים (סיפורי סבתא), אפשר לבטא נחרצות באלפי דרכים, מבלי לזלזל באחרים ומבלי להזכיר אסלה. מי מבין גדולי הדור הזכיר אסלה?

שימוש באסלה זה לא "חוסר פשרות", זה זלזול!

לדוגמא, גדול הדור האשכנזי - הגר"ד לנדו: "אשריכם שנתפסתם על דברי תורה. אנחנו חוששים מזה מאד, וחוששים בעיקר מההשפעות הקשות העלולות להיגרם אם יתמשכו המעצרים של בני ישיבות, ולכן אנחנו משתדלים מאד על ידי הנציגים ובעוד דרכים שחלילה לא יפריעו לבני ישיבות מתלמודם, ללא יוצא מן הכלל" (בקבלת פנים חגיגית לעצורים, שהרב יצחק נעדר ממנה. מה שנקרא גב חזק לנחשלים).

"מי שנתפס על דברי תורה, אנחנו מלאי הוקרה על העמידה האיתנה, כנגד הפיתויים מחד, והקשיים מאידך, ומביעים את הערכתנו על ההכרזה שלהם: 'מים רבים לא יוכלו לכבות את האהבה שאנחנו אוהבים את התורה'".

"ידע כל מי ששותף לפשע הזה, להטיל את התורה הקדושה, תורת השם, מאחורי סורג ובריח: אתם לא נלחמים עם בשר ודם, אתם נלחמים עם התורה ועם נותנה יתברך שמו, רחמנא ליצלן. לדאבוננו אנחנו נמצאים בגלות בין יהודים, וכולנו תפילה שהשם יעזרנו שבמהרה יפדנו מגלותנו זו ונלמד תורה בשקט ובטח".

צריך לא להתייחס אליו, זה הכל. אין שום "אמת" בביטוי "לזרוק באסלה", רק זלזול גדול כלפי אלה המתייחסים ברצינות לאותו צו גיוס ומבחינתם זה הדבר הקדוש ביותר, וכמו כן באותם שנאלצים לשרת בצה"ל בעל כרחם כי אין להם את הפריבילגיה שיש לבחורי הישיבות (בחינם, לטעמם).

והרב יצחק יוסף לא היה צריך ללמד את העם מה לעשות עם צו הגיוס, כי בחורי הישיבות מקבלים הדרכה מפורטת כל הזמן, וגם בתי הכנסת ובתי המדרש מלאים בחוברות צבעוניות המסבירות היטב מה יש לעשות וכיצד יש לנהוג כדי להתחמק משירות בצה"ל.

ולכן האמירה הזו, לא רק שאין בה "אמת", אלא היא התגרות מיותרת והצפת הנושא בתקשורת המסיתה, כהזמנה לכל הציבור החילוני לבטא את שנאתו לאותו רב, וליהדות בכלל. עלה כאן צילום מסך מזעזע של טוקבקים מאיזה אתר, וזה משקף את הלך הרוח בציבור הכללי.

שנית, עצם האמירה והדיבור על כך שאנו לא מתגייסים, היא אמירה מיותרת, מתריסה ומעוררת מדנים.

גם מי שמקבל הנחה של 90 אחוז בארנונה, לא הולך לצעוק לכל השכנים "אני חי על חשבונכם, אתם המסכנים משלמים מאה אחוז ואני בקושי 10 אחוז". הרי זו טיפשות גמורה. המינימום הוא "והמשכיל בעת ההיא ידום".

ואם רוצים לחזק את בני התורה, אפשר לחזקם על דרך החיוב, עד כמה הם תורמים למדינה, ועד כמה בזכותם המדינה מחזיקה מעמד, וכו' וכו' כפי שהארכתי לעיל.
אם הם מתייחסים לזמר מסויים כ"קודש קדשים", גם היית מבין שאסור לדבר נגדו, ולזלזל בו?
או שאם יש כאן טעות, אדרבה, בא ונעמיד את הדברים על דיוקם, ונעשה ליצנותא דעבודה זרה.

כתבתי כבר ואחזור ואכתוב:

גם לשיטתך שזה גב חזק לנחשלים (סיפורי סבתא), אפשר לבטא נחרצות באלפי דרכים, מבלי לזלזל באחרים ומבלי להזכיר אסלה. מי מבין גדולי הדור הזכיר אסלה?

שימוש באסלה זה לא "חוסר פשרות", זה זלזול!

לדוגמא, גדול הדור האשכנזי - הגר"ד לנדו: "אשריכם שנתפסתם על דברי תורה. אנחנו חוששים מזה מאד, וחוששים בעיקר מההשפעות הקשות העלולות להיגרם אם יתמשכו המעצרים של בני ישיבות, ולכן אנחנו משתדלים מאד על ידי הנציגים ובעוד דרכים שחלילה לא יפריעו לבני ישיבות מתלמודם, ללא יוצא מן הכלל" (בקבלת פנים חגיגית לעצורים, שהרב יצחק נעדר ממנה. מה שנקרא גב חזק לנחשלים).

"מי שנתפס על דברי תורה, אנחנו מלאי הוקרה על העמידה האיתנה, כנגד הפיתויים מחד, והקשיים מאידך, ומביעים את הערכתנו על ההכרזה שלהם: 'מים רבים לא יוכלו לכבות את האהבה שאנחנו אוהבים את התורה'".

"ידע כל מי ששותף לפשע הזה, להטיל את התורה הקדושה, תורת השם, מאחורי סורג ובריח: אתם לא נלחמים עם בשר ודם, אתם נלחמים עם התורה ועם נותנה יתברך שמו, רחמנא ליצלן. לדאבוננו אנחנו נמצאים בגלות בין יהודים, וכולנו תפילה שהשם יעזרנו שבמהרה יפדנו מגלותנו זו ונלמד תורה בשקט ובטח".

במקום לענות לגופה של טענה אתה נטפל לסגנון
או כי קשה לך,
או כי ברור לך שראייתך בעניין היא אמת צרופה ואין בלתה.
ובזה אסיים.

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית