איש על מחנהו ואיש על דגלו (תופעת הרבנים "הספרדים" שמדברים בביטוי אשכנזי ישיביש)

הסיפור האמיתי הוא לא השפה, אלא מה שעומד מאוחרי זה, צורת ההתבטאות היא רק סיפטום, והכאב הגדול הוא שרבנים וגדולי תורה מעדתינו - ע"מ, עם תחושת נחיתות עמוקה מכל מה שריח של אשכנזי נודף ממנו, ומוכנים להשליך לפח האשפה גם את כל ערכים שכן ישנם רק אצל הספרדים, ואחר בקשת המחילה מה שצרם לי שהתפרסם שאחד מגדולי התורה של הספרדים שדה פקטו משמש כ''המנהיג'', נשאל לגבי תמיכתו החד צדדית בצד מסוים, בסוגיא רגישה נפיצה ומשמעותית מאוד, והתשובה היתה כי בהיות וגדולי התורה האשכנזים (ה"ה ראשי ישיבת סלבודקה הגרד"ל והגרמ"ה) הביעו דעתם בעד, אז הוא בוודאי סובר כמותם. ואני ושכמותי ציפנו שגם אם דעתו בעד, לשמוע נימוקים, ולא לשמוע את הקלישאה שהוא סומך על האשכנזים. אוי לנו שגם בשנת תשפ"ו אנו סמוכים על שולחן אחרים בנושאים הכי קריטיים, ובעיקר שהם הכי משמעותים אצל בני עדות המזרח.

תיקנתי קצת
הסיפור האמיתי הוא לא השפה, אלא מה שעומד מאוחרי זה, ההתנגדות לביטוי היא רק סיפטום, והכאב הגדול הוא שרבנים וגדולי תורה מעדתינו - ע"מ, עם תחושת שנאה עמוקה לכל מה שריח של אשכנזי נודף ממנו, ומוכנים להשליך לפח האשפה גם את כל ערכים שכן אפשר לקבל מאחינו האשכנזים, ואחר בקשת המחילה מה שצורם לי הוא מה שמתפרסם כל הזמן (בשיעורים/עלונים/ספרים) ע"י כל מיני רבנים שדה פקטו חושבים שמשמשים כ''המנהיג'', ונשאלים על דעתם בענין מסוים, אפי' בסוגיא רגישה נפיצה ומשמעותית מאוד, והתשובה תמיד כי בהיות ואנחנו ספרדים, אז אנחנו צריכים ללכת אחרי מישהו ספרדי ולא מישהו אשכנזי ולא משנה מה יותר טוב. ואני ושכמותי ציפנו שגם אם דעתו בעד או נגד, לשמוע נימוקים, ולא לשמוע את הקלישאה שהוא סומך על רב פלוני בגלל ששניהם ספרדים. אוי לנו שגם בשנת תשפ"ו אנו סמוכים על שולחן העדתיות גם בנושאים הכי קריטיים, ובעיקר שהם הכי משמעותיים אצל בני עדות המזרח.

גם כששרים שירים אשכנזים - צריך לדקדק שלא לשיר בהברה שלהם (טרייף!!!)
חובה לשיר בהברה של אבותינו (מותר לשיר שירים שאבותינו ורבותינו לא שרו, אבל לשיר בהברה שלהם, אחר לא יצא ידי חובה)

אייקון%20כתר%20תורה%20ג.ico
הורד סרטון זה למחשב

גם כששרים שירים אשכנזים - צריך לדקדק שלא לשיר בהברה שלהם (טרייף!!!)
חובה לשיר בהברה של אבותינו (מותר לשיר שירים שאבותינו ורבותינו לא שרו, אבל לשיר בהברה שלהם, אחר לא יצא ידי חובה)

הצג קובץ מצורף 16787
אייקון%20כתר%20תורה%20ג.ico
הורד סרטון זה למחשב
האם כשליטאים שרים שירים חסידיים שהם במקור בהברה חסידית בהברה ליטאית זה גם מפריע לך?

הסיפור האמיתי הוא לא השפה, אלא מה שעומד מאוחרי זה, צורת ההתבטאות היא רק סיפטום, והכאב הגדול הוא שרבנים וגדולי תורה מעדתינו - ע"מ, עם תחושת נחיתות עמוקה מכל מה שריח של אשכנזי נודף ממנו, ומוכנים להשליך לפח האשפה גם את כל ערכים שכן ישנם רק אצל הספרדים, ואחר בקשת המחילה מה שצרם לי שהתפרסם שאחד מגדולי התורה של הספרדים שדה פקטו משמש כ''המנהיג'', נשאל לגבי תמיכתו החד צדדית בצד מסוים, בסוגיא רגישה נפיצה ומשמעותית מאוד, והתשובה היתה כי בהיות וגדולי התורה האשכנזים (ה"ה ראשי ישיבת סלבודקה הגרד"ל והגרמ"ה) הביעו דעתם בעד, אז הוא בוודאי סובר כמותם. ואני ושכמותי ציפנו שגם אם דעתו בעד, לשמוע נימוקים, ולא לשמוע את הקלישאה שהוא סומך על האשכנזים. אוי לנו שגם בשנת תשפ"ו אנו סמוכים על שולחן אחרים בנושאים הכי קריטיים, ובעיקר שהם הכי משמעותים אצל בני עדות המזרח.
דברים נוקבים למתבונן, שרק מוכיחים שוב, לא יעזור לנו להקים ישיבות, כוללים, מוסדות ובתי חינוך לציבור הספרדי, כל זמן שלא נצא מן הגלות התודעתית, שנפנים כי לנו בני עה''מ יש מסורת מפוארת, היה לנו גדולי עולם שהם מאורי דרכנו,יש לנו מסורת מפוארת בכל תחום, בהלכה, מנהג ובכל נושא שבעולם.
ובמקום לאחוז בעץ החיים באמונת אבותינו, במסורת הדורות, אנחנו משליכים מעלינו כל סממן, ניגשים בחיל וברטט לאחינו בני אשכנז, משל גרי צדק היינו,
ואח''כ אנחנו מתפלאים לפשר הגזענות שאוחזת באחינו האשכנזים, והלא פשיטא הוא שיסתכלו עלינו כך, לאחר שבאים שאנו באים אליהם בפישוט ידים ורגליים, וכבני העבדים בענייהם נדמנו.

ראשי תחתית