איש על מחנהו ואיש על דגלו (תופעת הרבנים "הספרדים" שמדברים בביטוי אשכנזי ישיביש)

שום דבר לא מפריע לי
מפריע לי רק שענין כזה שולי נהיה סיבה לדבר עליו
והכל בגלל שאי מי החליט שזה פוגע לו ברגשות הגזעניים הנחיתיים שלו
עדיף לדבר על מצב החסה בשטחים / המים בזימבבואה / הקופים בסרילנקה וכן ע"ז הדרך
מאשר לברבר על השטויות האלו שלא יצאו ממוחו של בר דעת
מי דיבר עליו?
נראה לי אתה פתחת את הנושא.

הבעיה אף פעם לא בחוץ

אלא בהחלטה שלנו

בידינו לחיות טוב

לראות את הטוב שיש

לשכלל אותו

לעסוק בהתקדמות

ורק בה

כל השאר מיותר

אבל כשאנחנו מדברים על הצטברות של ציבור, אנחנו צריכים באמת ציבוריות, וההחלטה שלי, למרות שהיא משמעותית גם מבחינה ציבורית, היא עדיין לא יכולה להביא את הציבור למקום שהוא עדיין לא נמצא בו.

אני אגלה לך,

קודם כל להפסיק להתלונן למה יש כאלו שמדברים בהיגוי אשכנזי,

תן להם לדבר איך שהם רוצים, ותדבר אתה איך שאתה רוצה.

פשוט להפסיק לעשות מזה עסק.

ומשם נתקדם הלאה.

מה דעתך ?
לא רק זה

פשוט להתחיל לקבל מגוון

אנחנו לא צריכים להיות אחידים

כל ציבור גדול הוא מגוון

בואו נקבל

יש כאלה ויש כאלה

ולא כל שוני הוא אסון,

אבל העיקר זה פשוט לראות את הטוב שאנשים משקיעים ליצור. ולא דברים שוליים שלא עבדו עליהם

והכי חשוב להתקדם

אנחנו יכולים לכל תקרה שיש

לא רק זה

פשוט להתחיל לקבל מגוון

אנחנו לא צריכים להיות אחידים

כל ציבור גדול הוא מגוון

בואו נקבל

יש כאלה ויש כאלה

ולא כל שוני הוא אסון,

אבל העיקר זה פשוט לראות את הטוב שאנשים משקיעים ליצור. ולא דברים שוליים שלא עבדו עליהם

והכי חשוב להתקדם

אנחנו יכולים לכל תקרה שיש

נכון,
אבל יש אנשים שכל הזמן לועסים את זה.
נראה לך שאפשר לעבוד איתם ?
כלומר תהיה שפה ?
הלוואי.

נכון,
אבל יש אנשים שכל הזמן לועסים את זה.
נראה לך שאפשר לעבוד איתם ?
כלומר תהיה שפה ?
הלוואי.
אנחנו נבהלים מזה וזה מפריע לנו.

הכרתי הרבה אנשים שזה פשוט עובר לידם ולא מדגדג להם

אחרי הרבה עצבים

נ.ב.
ובינינו הרבה מהלועסים בהסברה רגועה ולא אמוציונלית מבינים

מלבד מיעוטא דמיעוטא

ואיתם אכן א"א לעבוד

אנחנו נבהלים מזה וזה מפריע לנו.

הכרתי הרבה אנשים שזה פשוט עובר לידם ולא מדגדג להם

אחרי הרבה עצבים

נ.ב.
ובינינו הרבה מהלועסים בהסברה רגועה ולא אמוציונלית מבינים

מלבד מיעוטא דמיעוטא

ואיתם אכן א"א לעבוד
מעניין אותי מה אתה חושב על השאלה שהצבתי כמה הודעות קודם.

אני לא מבין מה הכוונה 'דעת תורה משלנו'. דעת תורה היא דעת תורה, יש איזה שהוא ענין שמי שיביע אותה יהיה ספרדי? בכל מקרה לא אני ולא אתה נאמר אותה, אז מה תרוויח בדיוק מכך שמי שיאמר אותה יהיה בן עדתך, חוץ מתחושת גאווה שכמותה יש גם לארגנטינאים כששחקן בן ארצם מנצח במונדיאל?
לדידך מדוע צריך בכלל מועצת חכמי התורה, אפשר לסגור אותה מחר, ??????
העובדה שמועצת החכמים נגררת אחרי המועצת הליטאית (או ליתר דיוק: אחרי הגרד"ל, דעתם של שאר חברי המועצת הפורמליים לא באמת מעניינת מישהו), נובעת מכמה סיבות שיארך הזמן כדי למנותן, והן עניין אולי לאשכול נפרד. אבל מציאות זו מנציחה תכונות נפלאות של ענווה והכרת המקום, ולא של נחיתות.
אין טעם להתכחש למציאות - הנגרמת במישרין מהשיח העדתי - שגדולי התורה הליטאים נחשבים לגדולים יותר מגדולי התורה הספרדים. אותו הדבר בדיוק היה קורה אצל האשכנזים, אם אצלם היה שיח עדתי לפני 70 שנים. אם הגרד"ל היה מסרב ללמוד מתלמידי החזון איש כי הם ליטאים והוא פולני נכד לאדמו"ר, הוא לא נהיה הגרד"ל. אם הגרמה"ה לא היה קונה תורה מהגרא"ק רק בשל הגאווה במסורת ההונגרית, לא היית שומע עליו היום. אם הרבנים האחים דויטש לא היו דבקים ברב שך רק כי אביהם היגר ארצה מהונגריה, הם אולי היו גדלים למזכירים בישיבת פוניבז' ולא לר"מים בה.
מה עניין שמיטה להר סיני ????
אין ספק שבקבלת התורה ובמסירתה אין חילוקי עדות ומגזרים, כולנו עמדנו תחת אותו ההר.
העניין הוא שהמצב כיום, למי שבוחר להסתכל נכוחה על המציאות, (כמובן מתוך רצון לשנות ולא סתם להתבכיין) שאנחנו בני התורה של הציבור הספרדי אימצנו תרבות של חיקוי, היינו אנחנו מנסים להפוך את עצמנו לאשכנזים, וכל נורמה מעולם התורה הלטאי - אשכנזי הופכת אצלנו למקודשת , ומדידן לית לן כלום, ועל זה באתי להתריע , והבאתי דוג' שזה בא לידי ביטוי בכך שלנו ציבור בני התורה הספרדים אין הנהגה רוחנית, וכפי שהגדיר אחד הכותבים אנחנו נסמכים על שולחן אחרים.

ראשי תחתית