בית יוסף להבה
חבר קבוע
משום מה אתה לוקח את הדברים אישית. לא הותקפת, ולא רמזו את זה. הדברים הוצעו כהווייתם, מנקודת הסתכלותי. אם בכל אופן אתה מרגיש שהותקפת, אולי זה כי בפנים עמוק יש לך איזו שהיא תחושת אשמה וחידלון.אכן יש כאן מקבץ של דברים,
בצירוף לעובדות היסטוריות,
וממילא כשבאים לבדוק בראש גדול, צריך לקחת ה-כ-ל בחשבון.
כמו שכל אחד מבין שכתיבה אשכנזית שכיום היא נחלת הכלל לא מפריעה לאיש, וכן היגוי ספרדי בחיי היומיום שכיום הוא נחלת הכלל לא מפריע לאיש.
כך עלול להיות ששפה שלטת (סלנג שהשתרש) לא היה אמור להפריע לאיש.
ואם הוא כן מפריע, אז כדאי לבוא בראש גדול ולבדוק מאיפה זה התחיל, ומה הם הגורמים לכך שזה יפריע.
והאם באמת אותם אלו שמשתמשים בו, נגועים בכל אותם "חלאים רעים" שמנסים לייחס אליהם. או שפשוט הכתיבו מראש מה נקרא חולי ומה לא, (והמטרות לא היו בהכרח כשרות, או לכה"פ לא היו מדוייקות), ומשם ואילך נפוצו הדעות על פני כל הארץ ונתרחקו הדעות.
זה כל מה שאני מנסה להסביר זמן רב.
בתשובתי הקודמת רמזתי למה אני מתכוין.
אני לא רוצה להיכנס יותר, כדי לא להדליק כאן אש. והמבין יבין, ומי שלא, לא.
אבל זה צריכים ודאי להסכים, שיש דברים שאינם מוסכמים. ולא בהכרח שכל מי שחושב אחרת ממך, הרי הוא נגוע במה שאתה מייחס לו.
(או בנוסח אחר, לא כל מה שנראה בעיניך נגע, נראה כן גם בעיני השני), כך שא"א לדון בדברים רק מתוך תפיסת עולמך שלך. וגם אם בקהילה שלך אתה רואה את הדברים בצורה שאתה רואה, היה סמוך ובטוח שבמקומות אחרים חווים את הדברים אחרת לגמרי.
זה כל דברי מאז עד עתה.
ואם אתה סבור שההסבר שלך שאתה מנסה להסביר אותו זמן רב הוא מחודש ומאד עמוק, אז לא, מה שאתה אומר זה מה שכולם כולם אומרים (על דרך ואחריהם בפיהם) ואין בו שום חידוש. וכמובן שזו זכותך להשאר בעמדה הזו, בכל מחיר.