טוב שחידדת את הדברים.
באמת הכל תלוי כיצד אנו מבינים מה שקורה כאן, האם זה אוסף מקובץ של מקרים שבאופן כללי נוטים לכיוון אחד, של השלמה עם זרם סוחף שממרכז את עצמו, וזה סתם ולא קורה מזה שום דבר, או אולי זה מזיק לנו.
כדאי לצאת מתפיסת העולם הראשונית דמן אוולא ולבדוק את הדברים קצת בראש יותר גדול ויותר רגוע.
אכן יש כאן מקבץ של דברים,
בצירוף לעובדות היסטוריות,
וממילא כשבאים לבדוק בראש גדול, צריך לקחת ה-כ-ל בחשבון.
כמו שכל אחד מבין שכתיבה אשכנזית שכיום היא נחלת הכלל לא מפריעה לאיש, וכן היגוי ספרדי בחיי היומיום שכיום הוא נחלת הכלל לא מפריע לאיש.
כך עלול להיות ששפה שלטת (סלנג שהשתרש) לא היה אמור להפריע לאיש.
ואם הוא כן מפריע, אז כדאי לבוא בראש גדול ולבדוק מאיפה זה התחיל, ומה הם הגורמים לכך שזה יפריע.
והאם באמת אותם אלו שמשתמשים בו, נגועים בכל אותם "חלאים רעים" שמנסים לייחס אליהם. או שפשוט הכתיבו מראש מה נקרא חולי ומה לא, (והמטרות לא היו בהכרח כשרות, או לכה"פ לא היו מדוייקות), ומשם ואילך נפוצו הדעות על פני כל הארץ ונתרחקו הדעות.
זה כל מה שאני מנסה להסביר זמן רב.
לא יודע באיזה צד שני מדובר, אם למשל מדובר ברב יצחק, שאתה מרבה שלא לכעוס עליו בכל מיני אשכולות, אז הוא לא רלוונטי לכאן. איך שלא יהיה, לא צריך לערבב נושאים שלא קשורים. בסך הכל כתבתי שצריך לבדוק את הדברים מחדש, דבר שגם אתה מסכים איתו. לא נכון?!
בתשובתי הקודמת רמזתי למה אני מתכוין.
אני לא רוצה להיכנס יותר, כדי לא להדליק כאן אש. והמבין יבין, ומי שלא, לא.
אבל זה צריכים ודאי להסכים, שיש דברים שאינם מוסכמים. ולא בהכרח שכל מי שחושב אחרת ממך, הרי הוא נגוע במה שאתה מייחס לו.
(או בנוסח אחר, לא כל מה שנראה בעיניך נגע, נראה כן גם בעיני השני), כך שא"א לדון בדברים רק מתוך תפיסת עולמך שלך. וגם אם בקהילה שלך אתה רואה את הדברים בצורה שאתה רואה, היה סמוך ובטוח שבמקומות אחרים חווים את הדברים אחרת לגמרי.
זה כל דברי מאז עד עתה.