התכוונתי שתסכם את כל הצד שלנו, כמו שסיכמת את כל הצד השני, שכעת אתה מצדד בעדו מסברתך.לא הבנתי, מה זה לסכם ?
בשתי מילים ? תעזור לי, נעשה לך תיקונים.
אני חותר למקום שממנו תוצג הדעה המקבילה במלא הדרה.ובכלל לאן אתה חותר ?
התכוונתי שתסכם את כל הצד שלנו, כמו שסיכמת את כל הצד השני, שכעת אתה מצדד בעדו מסברתך.
ראיתי רק שסיכמת את טענותיי שהשתלבו עם טענות אחרות, ואותן לא סיכמת.לא ברור לי, מה לסכם ?
העליתי את כל הטענות למה לא לשנות,
עכשיו מה ?
מאד צורם הגישה העזה "קודם כל שהוא יהיה ספרדי" על אדם שקצת יותר גדול ממך מן הסתם בכל העניניםראיתי באשכול אחר שהביאו מהרב שמואל בצלאל שליט"א, חבר מועצת חכמי התורה, שדיבר בחריפות ובתוקף על מדוע אין כמעט כוללים ספרדים שלומדים ש"ס בעיון. ואע"פ שיש לי הרבה מה להגיד על עצם הנושא ההוא, רציתי כאן באשכול חדש לכתוב על נושא שאיזכור שמו של הרב בצאלאל הזכיר לי.
והוא, תופעה מגעילה ומטרידה מאד, שרבנים, ראשי ישיבות וכו', שהם ספרדים, וחלקם אפילו יושבים ב"מועצת חכמי התורה", מבטאים כל מיני מילים בהגייה וביטוי האשכנזים ישיביש. אחד מהם הוא כבוד הגאון רבי שמואל בצלאל שליט"א הנ"ל, שאני מכיר ומוקיר.
ואני הקטן רציתי להציע כאן שלפני שיזעק ויצעק על למה אין כוללים ספרדים שלומדים ש"ס בעיון, קודם כל שהוא יהיה ספרדי. במה דברים אמורים: בהנ"ל. לפני כמה חודשים הוא דיבר בכולל שלי (אגב אותו נושא, אני לומד בכולל הלכה בעיון!), הוא בא בהזמנת ראש הכולל למסור לנו שיחת מוסר. והוא היה אומר הרבה מילים במבטא של אשכנזים, וזה צרם לי עד שממש יצאתי מבית המדרש. לא יכולתי להמשיך לשמוע לרב ספרדי שהוא במועצת חכמי התורה, והוא אומר מילים בביטוי אשכנזי ישיביש. כמו "תויירע" (תורה) "יוייסף הצאדיק" (יוסף הצדיק) ועוד כהנה רבות לאין מספר.
איפה הכבוד העצמי? איפה הכבוד לזולת? איפה הכבוד לעדה שהוא כביכול מייצג? מה קשה לו לומר אותם מילים בביטוי בפסרדי אמיתי. מה היה קורה אילו הוא לא היה אומר את אותם מילים ככה, האם המסר לא תועבר? האם זה פחות שווה? איך שכל רבותינו וחכמינו ביטאו את עצמם לאורך הדורות לא ראוי לו ולאחרים שכמותו? מאיפה זה בא הדבר הזה??.
ואני רוצה להדגיש, שלמי שיחשוב לעומק על המשמעות של הדבר הזה, יבין כמה זה באמת משהו חמור מאד מאד!
אשמח לדעת מה החברים היקרים חושבים על זה
יש כאן שני נושאים: אופן ההתבטאות, ומהות הטענה.מאד צורם הגישה העזה "קודם כל שהוא יהיה ספרדי" על אדם שקצת יותר גדול ממך מן הסתם בכל הענינים
לא התכוונתי ולא העליתי על דעתי להתחצף, רק אמרתי שכשכואב לבן אדם מותר לו לצעוק.הנוסח הזה הוא חוצפה ....
השאלה איך ועל מילא התכוונתי ולא העליתי על דעתי להתחצף, רק אמרתי שכשכואב לבן אדם מותר לו לצעוק.
לא התכוונתי ולא העליתי על דעתי להתחצף, רק אמרתי שכשכואב לבן אדם מותר לו לצעוק.
השאלה איך
בקיצור עולה מדבריך שיכתבו כאן על אדם גדול בטויים כמו "מפגר" "מושחת" "טיפש" "רשע" "אוויל" וכו' וכו' רק בגלל שאיזה יניק וחכים כועס עליו
בפרט שאלו דברים שאין בהם גבולות ברורים רק איזה תחושת לב
עדיין לא כתבתי תשובה מסודרת.ידידי ורעי, אם תנסה להיכנס לנעליים שלו, זה לא כ"כ יכאב לך וכבר לא תצטרך לצעוק.
מנסיון שלי, לפעמים גם שלא מסכימים לא חייב לצעוק. תנסה.
עדיין לא כתבתי תשובה מסודרת.
אבל אין הבדל אם האדם שמולך נותן לך סטירה כי כך הוא מבין, הוא מסיבות אחרות.
אם זה מזיק לי, במישרין או בעקיפין, זה מזיק.
וזה שמכר את קברות אבותיו (עיין לעיל), הוא גם כן מכר את זה מסיבות מוצדקות מאד, ולמרות זאת, אין לו היתר לגרום ביזיון למשפחה שלו.
בתפילה ובקריאת התורה (בלבד!)
בתפילה ובקריאת התורה (בלבד!)
צ"ל: סטירה.כשאבא נותן סתירה, זה לא כמו שחבר נותן סתירה.
כשחבר נותן סתירה, זה לא כמו ששונא נותן סתירה.
ועכשיו עליך לבחור, האם בעיניך הוא "אבא" רוחני, או לכה"פ "חבר" שדורש את טובתך, או שונא. - תלוי בך.
נזק או לא נזק, זה ענין של הסתכלות.
והדוגמא של מכירת קברות אבותיו, היא הגזמה מופלגת המלמדת עד כמה אתה בא כאופוזיציה וכעוס ולכן אתה רואה אותו כשונא, הלא כן?
וסתם, ההשוואה המוזרה הזו "אם זה מזיק לי" - "וזה שמכר את קברות אבותיו"...
למה מכירת קברות אבותיו מזיקה לך, מה זה קשור אליך ? הוא ביקש ממך לשנות ?
הוא משנה לעצמו, (ואתה הזמנת אותו ע"מ כן, לא התנו איתו במועצת ע"מ שתשתנה, נכון ? )
אז למה זה מזיק לך ?
אלא מה, אתה מתחיל לדון מתוך האמוציות שיש לך עליו, ומתוך הסטיגמה השלילית שהדבקתם לו במשך השנים (בלי לנסות להבין בכלל מה רוצה), עכשיו ודאי שהכל מתפרץ לך, אבל עד שאתה מאשים אותו, בא ותאשים את עצמך...
ההסתגננות בלשון נוכח, היא מטעמי נוחות בלבד.
צ"ל: סטירה.
כשחבר נותן סטירה מתוך אהבה זה באמת משהו אחר.
כיון שאני לא מעוניין לדון על הנושא שעליו נפתח האשכול באופן ספציפי וממוקד אז אני כותב בכלליות.
אין מי שעושה את זה מתוך אהבה לשני ולכן הוא מדבר כך, הוא מדבר כי כך נח לו, ולכן הדוגמא שאתה הבאת אינה שייכת לכאן.
בדבריך אתה כבר מחליט באופן חד משמעי שכל הטענה נובעת ממקום של מרמור וכעס, ואתה כתבת את זה לעיל כמה וכמה פעמים.
אני לא יודע מתי יהיה לי את הזמן לסכם את כל מה שנכתב באשכול זה, יען התחיל זמן חורף ומה שהלב חושק הפנאי עושק, אבל אם תעמיק חקר במה שנכתב כאן, תמצא שיש כאן טענות שכליות ורציונליות לחלוטין. (וכאילו שהצד השני מגיב בצורה לא אמוציונלית, נראה שהוא עבר אותנו בכמה רמות).
וגם אילו יהיבנא לך (שזה אמוציונאלי), ישנן המון הלכות שנבנו על הזכויות האמוציונליות כגון אלה. לא לשנות בהלכה מפני המחלוקת, דיני בושת שאתה יכול להגיד לו היה כדוד המלך ותאמין ותרגיש שה' אמר לו קלל, ועוד ועוד, ואין צורך להזכירם, כי כבוד הציבור והיחיד הוא אחד מהמשקלים הגדולים ביותר שיש בהלכה.
וכל אלה שהגיבו כאן, מחוסר ענין כמובן, הם ההוכחה הגדולה למה זה בוער ולמה זה קשור אליי ואליהם.
האם הוא עושה את זה בשבילי? לא!זה הענין, אם תבין שהוא לא בא ללעוג לך, או לחנך אותך, כי הוא אוהב אותך.
אז תוכל להבין, שהוא פשוט לא בא לתת לך "סטירה", הוא פשוט מדבר כמו שהוא רגיל, וזהו.
(ואם הוא בא להעיר לך, אז יש לו מסר אליך).
והמשל לא חייב להיות אחדג על אחד עם הנמשל כדכתב הרמב"ם, העיקר זה הרעיון.
מספיק לצטט רק את מה שכתב @אהבת שלום שמסתכלים עליו כעוף מוזר כאשר הוא מדבר בהברה ספרדית, ולכן הוא שינה את הברתו.אדרבה, תכתוב אותן, אני לא מצאתי אותן.
האם הוא עושה...
מספיק לצטט רק את מה שכתב...
לא הבנתי כלום.
נגעת בדיוק בנקודה,
הכל מתחיל מהרגש (אני מקווה שאתה מבין שלא הוספת שום דבר חדש).
וע"ז השבתי בארוכהה.
הנקודה שהוספתי היא שמה שקורה כאן, לא ייתכן שהוא מגיע רק משיקולים כמו שאתם מציגים אותם.,לא הייתי מאמין שהאשכול הילדותי הזה יגיע ל-235 הודעות, בימים בודדים ...
הנקודה שהוספתי היא שמה שקורה כאן, לא ייתכן שהוא מגיע רק משיקולים כמו שאתם מציגים אותם.,
ועכשיו אני אצביע מהתגובות האחרונות שיש כאן סתירה.
מצד אחד, כל מה שנוגע לזה בבת אחת מאתיים שלשים וחמש הודעות, וזה מה שתופס מאחורי הדברים גם עוד רבים מהאשכולות, וגם רבים מהדיונים בציבור שלנו סביב ההשתייכות לאיזה זרם פנימי נוגעת בעקיפין בנושא הזה.
מאידך, איך ייתכן שזה לא מעניין בכלל, ולדון על זה זה טפשי, ונובע רק ממקום של רגש כו', אם זה מה שמניע כאן (בהשערה זהירה כשלשים אחוז) מהפורום?!
יש כאן עוד נושא. לא כל נושא שאפשר לכנות אותו רגש, הוא לא לגיטימי. יש נושאים שתקרא להם רגש או איך שתרצה אבל הרצון הזה הוא לגיטימי לחלוטין, וצריך למלאות אותו, ולהתחשב בו.
וגם לכל הצדיקים הנסתרים שמוכנים למחול על כבודם, אין להם את הזכות לבטל את רצונם של האחרים.
שיהיה שבת שלום