אני מקדש מלחמה???עוד פעם?
זה לא הלהמשיל המסורת זה הקידוש מלחמה על מי ששינה הברה באיזה שיחת מוסר.
אתם מקדשים הבל הבלים!!
לא ייאמן. אם אתה לא משנה ממנהג אבותיך אז אתה כבר אנטי ובמלחמה... הזוי.
אני מקדש מלחמה???עוד פעם?
זה לא הלהמשיל המסורת זה הקידוש מלחמה על מי ששינה הברה באיזה שיחת מוסר.
צדיק. אתה שם לב מה כותרת האשכולאני מקדש מלחמה???
אתם מקדשים הבל הבלים!!
לא ייאמן. אם אתה לא משנה ממנהג אבותיך אז אתה כבר אנטי ובמלחמה... הזוי.
אתה כן שם לב??צדיק. אתה שם לב מה כותרת האשכול
במה עסקנו עד עכשיו???????????????????
כן אשמח שתסכם ליאתה כן שם לב??
אולי אתה מעוניין בסיכום קצר?
שמת לב מה אמרתי??צדיק. אתה שם לב מה כותרת האשכול
במה עסקנו עד עכשיו???????????????????
הדיון הוא האם ראוי או לא לדבר במבטא אשכנזי.כן אשמח שתסכם לי
כמובן אם מה למישהו ספק אז וודאי שאין לי שום דבר אישי נגד אמת וצדק שכשמו כן הוא צדיק ואמיתיוליתר פירוט: לא מדובר במלחמה / שדה קרב / וכו' וכו'.
וכן הרב אהבת שלום שמרבה שלום בעולם.כמובן אם מה למישהו ספק אז וודאי שאין לי שום דבר אישי נגד אמת וצדק שכשמו כן הוא צדיק ואמיתי
מקבל!היי חברים, להוריד ווליום...
דברי חכמים בנחת נשמעים.
אם אתה צודק - דבריך יישמעו גם בנחת בטון צלול ושקט.
אם אתה טועה - לא יעזרו האמוציות, העקיצות והצעקות.
הכל טוב ויפה, אך ממש לא קשור להגיה כלל ועיקר.מי שחושב שאפשר להקים עולם תורה ספרדי, בלי להתבסס על ערכי עולם הישיבות הליטאי, לא קורא מפה.
מי שחושב שזה פדיחה או בעיה להגיד שקיבלנו מהם מתנות וערכים חשובים, או שזה גורע מהיותנו ספרדים גאים, פיספס את הנקודה.
העובדה היא, שהיום דווקא הרבנים הספרדים הישיבישרס, שגדלו בעולם הישיבות הליטאי, הם אלו ששולחים לתלמודי תורה ספרדים, בסגנון מוסדי עולם.
מומלץ לכל אחד לקרוא את קונטרס האריות קשורים בחוט, ולהבין דבר או שניים על כל מה שקורה בימינו.
לעניות דעתי קשור ועוד איך.הכל טוב ויפה, אך ממש לא קשור להגיה כלל ועיקר.
אתה מגדיר זאת כחנופה. זכותך. אני רואה זאת כחוסר הבנה ברשותך, ונסכים שלא להסכים.מי אמר לך שאם באמת המשתכנזים הללו לא היו הולכים להתחנף לאשכנזים והיו מקימים כולם ישיבות כמו כסא רחמים ופורת יוסף לפני שהתחילו ללכת לאשכנזים
אין שום בעיה תעתיק מאשכנזים אבל תקח דברים שלא יפריעו לך להלכה כגון מרן הב"י כתב להשים את הטלית על הראש וברגע שאתה שם כובע אתה לא עושה את מנהגי מרן וככה הנהיג מרן הרב צמח מאזוז אותנו שלקחת דברים שלא נוגעים בהלכהכמו מסכת מהצד שנכנסה חזק בישיבהולמעשה אל תעשה שקר בנפשך לטעון שכסא רחמים לא העתיקו כלום מהציבור הליטאי.
יפה מאד! כבר כתבתי לעיל שבחור ספרדי בהיותו בישיבה אשכנזית אין לי בעיה שיתבטא כאשכנזי ועם כל הישיבישקייט תוך כדי הלימוד וכו' זה מובן מאד. אבל ברגע שאתה יצאת משם ונהיית לראש ישיבה בישיבה "ספרדית" לכאורה ואתה גם במועצת "חכמי" התורה, ואתה מייצג ציבור ועדה קדושה, לא נראה לי ראוי ונכון כלל שבדרשה פומבית והרצאות ונאומים שתתבטא כמו אשכנזי, אתה לא בחור ספרדי בחדר אוכל של הישיבה האשכנזי או בבית המדרש של הישיבה, אתה ראש ישיבה ספרדי עצמאי!מי שחושב שאפשר להקים עולם תורה ספרדי, בלי להתבסס על ערכי עולם הישיבות הליטאי, לא קורא מפה.
מי שחושב שזה פדיחה או בעיה להגיד שקיבלנו מהם מתנות וערכים חשובים, או שזה גורע מהיותנו ספרדים גאים, פיספס את הנקודה.
העובדה היא, שהיום דווקא הרבנים הספרדים הישיבישרס, שגדלו בעולם הישיבות הליטאי, הם אלו ששולחים לתלמודי תורה ספרדים, בסגנון מוסדי עולם.
מומלץ לכל אחד לקרוא את קונטרס האריות קשורים בחוט, ולהבין דבר או שניים על כל מה שקורה בימינו.