נ"ל שאינך מדייק בלשון המעטהעובדה שהוא כן שלח את בנו בכורו הרב יעקב יוסף, לפורת יוסף. וכנראה שלבאים אחריו לא התאים הישיבה הספרדית היחידה דאז.
הוא למד בפורת יוסף בגיל המוקדם יותר , גיל של ישיבה קטנה
אך בישיבה גדולה למד ב "קול תורה"
נ"ל שאינך מדייק בלשון המעטהעובדה שהוא כן שלח את בנו בכורו הרב יעקב יוסף, לפורת יוסף. וכנראה שלבאים אחריו לא התאים הישיבה הספרדית היחידה דאז.
זה נכון גם הרב אברהם יוסף עשה מסלול דומה.נ"ל שאינך מדייק בלשון המעטה
הוא למד בפורת יוסף בגיל המוקדם יותר , גיל של ישיבה קטנה
אך בישיבה גדולה למד ב "קול תורה"
בטח שזה משנהזה נכון גם הרב אברהם יוסף עשה מסלול דומה.
אבל מה זה משנה, גדולה, קטנה? הענין הוא שהוא כן שלח לישיבה ספרדית את הבנים הגדולים.
כתבתי זאת כתגובה ל"משיב כהלכה" שכתב : יתכן שהרב יעקב בעצמו לא רצה ללכת לישיבה אשכנזית.איזה הא
נאמרו כאן הרבה הרבה כגון דא וכגון הא
הבעיה היא שיש שם "תגובה ביניים" כך שאף אחד לא יכול לנחש על מי אתה מגיבכתבתי זאת כתגובה ל"משיב כהלכה"
ראיתי באשכול אחר שהביאו מהרב שמואל בצלאל שליט"א, חבר מועצת חכמי התורה, שדיבר בחריפות ובתוקף על מדוע אין כמעט כוללים ספרדים שלומדים ש"ס בעיון. ואע"פ שיש לי הרבה מה להגיד על עצם הנושא ההוא, רציתי כאן באשכול חדש לכתוב על נושא שאיזכור שמו של הרב בצאלאל הזכיר לי.
והוא, תופעה מגעילה ומטרידה מאד, שרבנים, ראשי ישיבות וכו', שהם ספרדים, וחלקם אפילו יושבים ב"מועצת חכמי התורה", מבטאים כל מיני מילים בהגייה וביטוי האשכנזים ישיביש. אחד מהם הוא כבוד הגאון רבי שמואל בצלאל שליט"א הנ"ל, שאני מכיר ומוקיר.
ואני הקטן רציתי להציע כאן שלפני שיזעק ויצעק על למה אין כוללים ספרדים שלומדים ש"ס בעיון, קודם כל שהוא יהיה ספרדי. במה דברים אמורים: בהנ"ל. לפני כמה חודשים הוא דיבר בכולל שלי (אגב אותו נושא, אני לומד בכולל הלכה בעיון!), הוא בא בהזמנת ראש הכולל למסור לנו שיחת מוסר. והוא היה אומר הרבה מילים במבטא של אשכנזים, וזה צרם לי עד שממש יצאתי מבית המדרש. לא יכולתי להמשיך לשמוע לרב ספרדי שהוא במועצת חכמי התורה, והוא אומר מילים בביטוי אשכנזי ישיביש. כמו "תויירע" (תורה) "יוייסף הצאדיק" (יוסף הצדיק) ועוד כהנה רבות לאין מספר.
איפה הכבוד העצמי? איפה הכבוד לזולת? איפה הכבוד לעדה שהוא כביכול מייצג? מה קשה לו לומר אותם מילים בביטוי בפסרדי אמיתי. מה היה קורה אילו הוא לא היה אומר את אותם מילים ככה, האם המסר לא תועבר? האם זה פחות שווה? איך שכל רבותינו וחכמינו ביטאו את עצמם לאורך הדורות לא ראוי לו ולאחרים שכמותו? מאיפה זה בא הדבר הזה??.
ואני רוצה להדגיש, שלמי שיחשוב לעומק על המשמעות של הדבר הזה, יבין כמה זה באמת משהו חמור מאד מאד!
אשמח לדעת מה החברים היקרים חושבים על זה
בסדר לא קופצים על טעות קטנה של בן אדם, אתה יכול להירגע, אתה באמת כאחד העם...הבעיה היא שיש שם "תגובה ביניים" כך שאף אחד לא יכול לנחש על מי אתה מגיב
ולכן אי משום הא, עדיף לפני שאתה מגיב, תצטט את המשפט הרלוונטי ואז שגר
ודפח"חועי' כיו"ב להרב אליהו טופיק, בנידון דומה - בענין השירים הספרדים, בהקדמתו לספר 'הלל וזמרה' שהוציא בעבר:
הצג קובץ מצורף 11506
עשיתי זאת לטובתך ולטובת החברים שכאןבסדר לא קופצים על טעות קטנה של בן אדם,
פשוט וברור , הרי זה שמי, ומה חידשת בכךאתה באמת כאחד העם...
???.ולמה ללעוג על ביטוי מהגמרא?
אני מעדיף קולה קר כרגעולכן עדיף לני שאתה מגיב תירגע תשתה כוס מים ואז שגר
ראיתי באשכול אחר שהביאו מהרב שמואל בצלאל שליט"א, חבר מועצת חכמי התורה, שדיבר בחריפות ובתוקף על מדוע אין כמעט כוללים ספרדים שלומדים ש"ס בעיון. ואע"פ שיש לי הרבה מה להגיד על עצם הנושא ההוא, רציתי כאן באשכול חדש לכתוב על נושא שאיזכור שמו של הרב בצאלאל הזכיר לי.
והוא, תופעה מגעילה ומטרידה מאד, שרבנים, ראשי ישיבות וכו', שהם ספרדים, וחלקם אפילו יושבים ב"מועצת חכמי התורה", מבטאים כל מיני מילים בהגייה וביטוי האשכנזים ישיביש. אחד מהם הוא כבוד הגאון רבי שמואל בצלאל שליט"א הנ"ל, שאני מכיר ומוקיר.
ואני הקטן רציתי להציע כאן שלפני שיזעק ויצעק על למה אין כוללים ספרדים שלומדים ש"ס בעיון, קודם כל שהוא יהיה ספרדי. במה דברים אמורים: בהנ"ל. לפני כמה חודשים הוא דיבר בכולל שלי (אגב אותו נושא, אני לומד בכולל הלכה בעיון!), הוא בא בהזמנת ראש הכולל למסור לנו שיחת מוסר. והוא היה אומר הרבה מילים במבטא של אשכנזים, וזה צרם לי עד שממש יצאתי מבית המדרש. לא יכולתי להמשיך לשמוע לרב ספרדי שהוא במועצת חכמי התורה, והוא אומר מילים בביטוי אשכנזי ישיביש. כמו "תויירע" (תורה) "יוייסף הצאדיק" (יוסף הצדיק) ועוד כהנה רבות לאין מספר.
איפה הכבוד העצמי? איפה הכבוד לזולת? איפה הכבוד לעדה שהוא כביכול מייצג? מה קשה לו לומר אותם מילים בביטוי בפסרדי אמיתי. מה היה קורה אילו הוא לא היה אומר את אותם מילים ככה, האם המסר לא תועבר? האם זה פחות שווה? איך שכל רבותינו וחכמינו ביטאו את עצמם לאורך הדורות לא ראוי לו ולאחרים שכמותו? מאיפה זה בא הדבר הזה??.
ואני רוצה להדגיש, שלמי שיחשוב לעומק על המשמעות של הדבר הזה, יבין כמה זה באמת משהו חמור מאד מאד!
לא יודע על מה יצא הקצףראיתי באשכול אחר שהביאו מהרב שמואל בצלאל שליט"א, חבר מועצת חכמי התורה, שדיבר בחריפות ובתוקף על מדוע אין כמעט כוללים ספרדים שלומדים ש"ס בעיון. ואע"פ שיש לי הרבה מה להגיד על עצם הנושא ההוא, רציתי כאן באשכול חדש לכתוב על נושא שאיזכור שמו של הרב בצאלאל הזכיר לי.
ידידי,עשיתי זאת לטובתך ולטובת החברים שכאן
כי הנך יחסית חדש כאן, אז שתדע איך זה אמור לעבוד
פשוט וברור , הרי זה שמי, ומה חידשת בכך
???.
אם הבנת את מה שכתבת, אתה יכול ליצור יש מאין
אני מעדיף קולה קר כרגע
אתה עדיין חדשאבל כשחזרת אח"כ וכתבת "ולכן אי משום הא עדיף וכו'". מובן וניכר מאד שכוונתך ללעוג ולזלזל. הרי המשפט "אי משום הא" כמעט ולא נכנס לשם, וחזרת על זה רק כדי ללעוג. ככה היה נראה לי. ואם טעיתי הנני מבקש סליחה ומחילה
וכי הליטאים כיום מדברים במטא ליטאי?באידיש?ראיתי באשכול אחר שהביאו מהרב שמואל בצלאל שליט"א, חבר מועצת חכמי התורה, שדיבר בחריפות ובתוקף על מדוע אין כמעט כוללים ספרדים שלומדים ש"ס בעיון. ואע"פ שיש לי הרבה מה להגיד על עצם הנושא ההוא, רציתי כאן באשכול חדש לכתוב על נושא שאיזכור שמו של הרב בצאלאל הזכיר לי.
אז במה הם מדברים? בספרדית?וכי הליטאים כיום מדברים במטא ליטאי?
כשקראתי את דבריך היה נשמע לי שאתה כותב בזלזול.אתה עדיין חדש
אז אלמד אותך מכאן ולהבא
שזה הסגנון שלי , מאז ועד הלום ומסתבר שגם בעתיד
[אתה יכול לדפדף על הודעותי ולהבין את הלך הדברים]
והכל ברוח טובה ומליצית גרידא , ולא היה לי אף כיון של לזלזל או ללעוג ח"ו , זה לא אני ולא שמי [אל תשכח שאני סה"כ רק @כאחד העם , ותו לא]
כסא רחמים היא לא "ישיבה ספרדית" אלא ישיבה תוניסאית (רוב מגורשי ספרד הלכו למרוקו), ויש לה את השיבושים שלה, אמנם לא מבטא אשכנזי אבל מבטא ערבי תוניסאי עם לעגי שפה שספק אם יוצאים ידי חובה במבטא הזה שאינו כדרך דיבור בני אדם המיושבים בדעתם.
והמבטא האשכנזי הוא אכן שטויות. גם אני סובר כמותך שזה מכוער ונחיתי שיהודי ספרדי ידבר במבטא אשכנזי, אבל מופרך לעשות מזה עסק גדול, יש כאלה שהורגלו מילדותם כך, והושרש אצלם כך.
ולגבי המבטא של ישיבת 'כסא רחמים', לא ידעתו על מה תלונותיך. אני שמעתי אותם ובסך הכל מבטאים נכון את הקו"ף לעומק לא כמו כ"ף. מקפידים באות גימ"ל על רפה ודגש וכו', דברים שמרן רבנו עובדיה יוסף היה מקפיד עליהם מאד למי שיודע ושמע אותו מתפלל, ואפילו בדרשות היה מקפיד. וזה בכלל לא משהו מיוחד של 'כסא רחמים', רק שהם היחידים שמקפידים על כך.
בהבהרה ישראלית, דומה לספרדים רק בלי החי"ת והעיןאז במה הם מדברים? בספרדית?
תלוי מה. כשהוא פוגש אותך ושואל אותך איך אתה מרגיש, אכן הוא לא אומר את זה באשכנזית, אבל בלימוד ברור שהחילוק הוא לא רק החית והעין...בהבהרה ישראלית, דומה לספרדים רק בלי החי"ת והעין