עיתון 'הדרך'

למה ככה?
בימי מרן חכם שלום זצ"ל- מרן פוסק הדור הראשון לציון שליט"א היה השני אחריו.
וכשנה לפני פטירת הגר"ש בעדני זצ"ל- הוקדם הגרש"ב לפני מרן הראש"ל שליט"א.
אבקש מכבודו שיבדוק הדבר ויחזור אלינו.
יש אצלי חלק מהעיתונים של הימים ההם.
מי שהיה אז לצד מרן חכם שלום הוא הרב יצחק יוסף ולא מרן פוסק הדור הראשון לציון שליט"א שהיה בתוך מועצת החכמים.

אתה יודע, ביהדות לכל דבר יש הגדרה מדוייקת. רק בדורנו הנושא של תארים איבד כל כיוון, ואשמח ללבן איתך את הנושא.
נתחיל בתואר "פוסק הדור", ע"פ מה הוא ניתן? כמה אנשים צריכים ללכת לפי הפסקים שלי בשביל שאקבל תעודה עם התואר הנל? ומה

רואים שלכל מקום שמרן שליט"א מגיע, המונים באים לשמוע את דבריו, (למי שיש גם את התיעודים מהיום יום א' מחיפה ורכסים, שיעלה).

רואים שלכל מקום שמרן שליט"א מגיע, המונים באים לשמוע את דבריו, (למי שיש גם את התיעודים מהיום יום א' מחיפה ורכסים, שיעלה).

סליחה, כמות האנשים לא קובעת את מעמד האיש.
יש ביקורת רבה על התוכן של דבריו, ומצד תלמידיו השתקה או התחמקות.

רציתי לשאול את הציבור אם כדאי לעשות מנוי לעיתון הדרך.
מצד אחד - עברתי עליו כמה פעמים, ונראה שיש שם השקעה גדולה, חדשות, מגזין, מוסף תורני איכותי, עושה רושם טוב סך הכל.
מצד שני - יש תחושה שמשהו שם לא מתרומם, לא יודע להסביר.

מה דעת הציבור?

לדעתי העיתון לא ברמה מספיק גבוהה.
זה כמו ערוץ 14 שמפרגן לימין בכל הכוח, אבל על סטרואידים.
כל הזמן ש"ס וש"ס, כל הזמן אריה ואריה.

אין בעיה לפרגן לאריה, ולשים אותו בראש.
אבל הפרגון העודף והמוגזם - הוא לא מידתי, ומוציא את הטעם מהעיתון.

בנוסף, העיתון חי עם חשבונות פוליטיים משלו.
מצד אחד - מצליח לעצבן את חצר הרב יצחק והחבר'ה השטחיים.
מצד שני - גם הבני תורה לא מרגישים שהוא הבית או השופר שלהם.

העיתון צריך ללמוד ממלכתיות, לפרגן לכולם באמת.
להכניס סיקורים, ריאיונות וכתבות עם גדו"י שמעניינים את הציבור.

איך יתכן שבעיתון משפחה היה ריאיון מלא ומפורט עם הרב זעפרני, ובהדרך זה לא קרה?
ואפילו עם חברי מועצת הרב סלים והרב בצלאל לא חושב שראיתי (מודה שאני לא עוקב אדוק).
והתוצאה - אין כמעט מנויים בתשלום לעיתון.
אני לא מכיר אפילו אחד שמנוי בתשלום במשפחה המורחבת שלי או בחברים.

הפתרון שלהם זה לגייס צוות נרחב של חשיבה ולגבש מסקנות.
זאת בהנחה שאכפת ליושב שם בראש (הרב י.ח.כ.) מהעיתון המקרטע.
ולפי הערכתי, ההחלפה של החדשות למודל נייר רגיל ולא נייר עיתון, זו עדות לקרטוע ולכך שאין כמעט מנויים ואין למי להדפיס.

ואפילו עם חברי מועצת הרב סלים והרב בצלאל לא חושב שראיתי (מודה שאני לא עוקב אדוק).

הנה תוצאה מחיפוש קל באוצר החכמה: ראיתי גם ראיונות עם הרב סלים והרב בצלאל, בהחלט

1762163095752.png

לדעתי העיתון לא ברמה מספיק גבוהה.
זה כמו ערוץ 14 שמפרגן לימין בכל הכוח, אבל על סטרואידים.
כל הזמן ש"ס וש"ס, כל הזמן אריה ואריה.

אין בעיה לפרגן לאריה, ולשים אותו בראש.
אבל הפרגון העודף והמוגזם - הוא לא מידתי, ומוציא את הטעם מהעיתון.

בנוסף, העיתון חי עם חשבונות פוליטיים משלו.
מצד אחד - מצליח לעצבן את חצר הרב יצחק והחבר'ה השטחיים.
מצד שני - גם הבני תורה לא מרגישים שהוא הבית או השופר שלהם.

העיתון צריך ללמוד ממלכתיות, לפרגן לכולם באמת.
להכניס סיקורים, ריאיונות וכתבות עם גדו"י שמעניינים את הציבור.

והתוצאה - אין כמעט מנויים בתשלום לעיתון.
אני לא מכיר אפילו אחד שמנוי בתשלום במשפחה המורחבת שלי או בחברים.

הפתרון שלהם זה לגייס צוות נרחב של חשיבה ולגבש מסקנות.
זאת בהנחה שאכפת ליושב שם בראש (הרב י.ח.כ.) מהעיתון המקרטע.
ולפי הערכתי, ההחלפה של החדשות למודל נייר רגיל ולא נייר עיתון, זו עדות לקרטוע ולכך שאין כמעט מנויים ואין למי להדפיס.
אל תשווה לעיתון משפחה אלא ליתד נאמן.
הדרך זה לא עיתון שמישהו עלום שם הקים למטרות רווח כספי, זה בטאון התנועה, והוא משלב בצורה יפה מאוד וברמה גבוהה מאוד גם את תפקידו ככזה וגם את השם "עיתון" עם כתבות יפות ותכנים באמת מעניינים לכל המשפחה, והכל הכל ברוח רבותינו בצורה מושלמת.

למה ככה?
בימי מרן חכם שלום זצ"ל- מרן פוסק הדור הראשון לציון שליט"א היה השני אחריו.
וכשנה לפני פטירת הגר"ש בעדני זצ"ל- הוקדם הגרש"ב לפני מרן הראש"ל שליט"א.
אבקש מכבודו שיבדוק הדבר ויחזור אלינו.
"הדרך" אך לפני כ-½3 שנים

הנה תוצאה מחיפוש קל באוצר החכמה: ראיתי גם ראיונות עם הרב סלים והרב בצלאל, בהחלט

הצג קובץ מצורף 12196
זו דוגמא ממש לא מוצלחת ולועגת לאינטליגנציה
עיתון תור הזהב לפני 8!!!!!!!!!! שנים...
מאז זרמו המון מים בירדן...
ציבור בני התורה גדל לאין שיעור, הוקמו מאז עוד עשרות קהילות אברכים, נפתחו עשרות מוסדות - תתי"ם, בתי ספר, סמינרים, ישיבות קטנות, קופת צדקה ועוד ועוד בראשותו ובנשיאותו של מרן הגאב"ד שליט"א

זו דוגמא ממש לא מוצלחת ולועגת לאינטליגנציה
עיתון תור הזהב לפני 8!!!!!!!!!! שנים...
מאז זרמו המון מים בירדן...
ציבור בני התורה גדל לאין שיעור, הוקמו מאז עוד עשרות קהילות אברכים, נפתחו עשרות מוסדות - תתי"ם, בתי ספר, סמינרים, ישיבות קטנות, קופת צדקה ועוד ועוד בראשותו ובנשיאותו של מרן הגאב"ד שליט"א
אין לידי מאגר של עיתוני הדרך לבדוק ספציפית ולהראות לך, אבל ככל שאני קורא בו אני רואה שהם מכבדים את כולם מקצה ובהחלט נותנים במה גדולה גם למרן הגרש"י. נכון שלא כמו בגליון הקהילות, אבל בהחלט מכבדים.

אין לידי מאגר של עיתוני הדרך לבדוק ספציפית ולהראות לך, אבל ככל שאני קורא בו אני רואה שהם מכבדים את כולם מקצה ובהחלט נותנים במה גדולה גם למרן הגרש"י. נכון שלא כמו בגליון הקהילות, אבל בהחלט מכבדים.
יכול להיות מאוד, אין לי מושג, אני לא עוקב אחרי הדרך,
רק אמרתי שלהביא את הדוגמא הזו, זה ממש לא מוצלח

באוצר החכמה המקוון תמצא את כל הגליונות התורניים

ראשית, דרך אגב, מן הראוי לציין שגם מרן הראש"ל הגר"ד שליט"א מודר דרך קבע מהעיתון.
אפילו בתקופת הבחירות לראשל"צות, ולאחר מכן, האיזכורים היו במדה במשקל ובמשורה.

שנית, בשונה מאחרים - אני אינני קובל על ייחס העיתון לרבנים כלשהם וכיו"ב,
העיתון הוא מזמן [אולי אפילו מעולם] לא היה בטאון תנועת ש"ס, או בטאונם של הספרדים וכיו"ב,
הוא בטאונו של א.ד. חד וחלק.
ומשכך אני קובל בעיקר על שיווקו לציבור כביטאון תנועת ש"ס.

מה שכן אני קובל עליו כספרדי - על רמתו הנחותה והרדודה של העיתון.
הייתי ממליץ להם להתבונן במוצר הכי דומה להם - עיתון 'המבשר' - שכידוע הוא בטאונו האישי של מ.פ., ומי שזוכר הוא נוצר עבור כך.
ולמרות זאת, הוא עיתון מעניין, איכותי, ברמה גבוהה מאוד! אני אישית מאוד נהנה לקרוא בו הן במדורים התורניים, והן במדורים החדשותיים. הוא פשוט עיתון כמו שעיתון צריך להיות. הדרך פשוט לא שם.

נראה ש'הדרך' מניח הנחת יסוד שכולנו תת-רמה, וחבל על ההשקעה, והתוצר נראה כמו שהוא נראה.
מאמרים דלים חסרי ברק, כתיבה רדודה, פשוט לא מושך לקריאה.
אין מה להשוות לשום מוצר דומה - הוא נמצא בתחתית.

נ.ב. הייתי מנוי בעבר, גם לדואר וגם למייל.

ראשית, דרך אגב, מן הראוי לציין שגם מרן הראש"ל הגר"ד שליט"א מודר דרך קבע מהעיתון.
אפילו בתקופת הבחירות לראשל"צות, ולאחר מכן, האיזכורים היו במדה במשקל ובמשורה.
לא נכון.
(בתקופת הבחירות לרבנות זה נושא רגיש ולא קשור לנידון)
שנית, בשונה מאחרים - אני אינני קובל על ייחס העיתון לרבנים כלשהם וכיו"ב,
העיתון הוא מזמן [אולי אפילו מעולם] לא היה בטאון תנועת ש"ס, או בטאונם של הספרדים וכיו"ב,
הוא בטאונו של א.ד. חד וחלק.
ומשכך אני קובל בעיקר על שיווקו לציבור כביטאון תנועת ש"ס.
רבי אריה הוא תנועת שס (בפן הפוליטי) ותנועת שס (בפן הפוליטי) היא רבי אריה. בערך. וטוב שכך.
והעיתון בהחלט מציג לציבור את עולם התורה הספרדי בצורה נאה ומכובדת ומעצימה.
דבר שני שאני קובל עליו כספרדי - על רמתו הנחותה והרדודה של העיתון.
הייתי ממליץ להם להתבונן במוצר הכי דומה להם - עיתון 'המבשר' - שכידוע הוא בטאונו האישי של מ.פ., ומי שזוכר הוא נוצר עבור כך.
ולמרות זאת, הוא עיתון מעניין, איכותי, ברמה גבוהה מאוד! אני אישית מאוד נהנה לקרוא בו הן במדורים התורניים, והן במדורים החדשותיים. הוא פשוט עיתון כמו שעיתון צריך להיות. הדרך פשוט לא שם.
ואני מכיר שני אשכנזים שבני הבית שלהם נהנים דווקא ממוסף "אם הדרך" יותר משאר מגזיני הנשים. והדברים מאוד מובנים, עיתון עם רמה, עם כתבות מעניינות, עם תכנים שלנו, עם חדשות אודותינו, עם אווירה של בית.
נראה ש'הדרך' מניח הנחת יסוד שכולנו תת-רמה, וחבל על ההשקעה, והתוצר נראה כמו שהוא נראה.
מאמרים דלים חסרי ברק, כתיבה רדודה, פשוט לא מושך לקריאה.
אין מה להשוות לשום מוצר דומה - הוא נמצא בתחתית.
אני פעם הייתי קונה עיתון משפחה קבוע ולפעמים הדרך, בחודשים האחרונים זה מתחלף, הדרך קבוע ומשפחה רק אם יש משהו דרמטי.
וזה עיתון משפחה שאין מי שחולק ל כך שמבחינה עיתונאית הוא בעל הרמה הגבוהה ביותר בציבור שלנו.
נ.ב. הייתי מנוי בעבר, גם לדואר וגם למייל.
שויין

לא נכון.
(בתקופת הבחירות לרבנות זה נושא רגיש ולא קשור לנידון)

זה היה עוד הרבה קודם לכן, והרבה לאחר מכן.

זו רק דוגמא לנושא שאמור להעסיק את הציבור הספרדי בכללותו, ושם הושמט בכוונת מכוון.

אבל עזוב זה פחות מה שמפריע לי.

ולגבי מגזין הנשים - אתה יכול להשוות את 'אם הדרך' לקטיפה\לבתוך המשפחה וכיו"ב?!
זה חלק העיתון הכי נחות ב'הדרך'!

אכן, אין להתעלם מן העובדה שזו ההרגשה אצל חלק גדול מציבור בני התורה, אולם יש גבולות וגדרות לזה!
לא צדיק, לא התכוונתי בעייה בהתנהגות של תנועת שס, התכוונתי בעייה בהתנהגות של מקורבי הרב יצחק יוסף.
אם יש מי בציבור שקיבל את זה שהם שופכים את המים עם התינוק והאמין שאלו מקורביו - זה אומר שגם מה שמקורביו עושים - הם מגזימים בהתנהגות שלהם.

זה היה עוד הרבה קודם לכן, והרבה לאחר מכן.

זו רק דוגמא לנושא שאמור להעסיק את הציבור הספרדי בכללותו, ושם הושמט בכוונת מכוון.

אבל עזוב זה פחות מה שמפריע לי.
אמרתי לך, בגלל שזה היה נושא רגיש רגיש זה הושמט בכוונת מכוון וטוב שכך.
ולגבי מגזין הנשים - אתה יכול להשוות את 'אם הדרך' לקטיפה\לבתוך המשפחה וכיו"ב?!
זה חלק העיתון הכי נחות ב'הדרך'!
אצלנו נהנים גם מאם הדרך וגם מבתוך המשפחה במידה שווה לדעתי, רק אמרתי לך מה שתי חבריי טוענים.

אמרתי לך, בגלל שזה היה נושא רגיש רגיש זה הושמט בכוונת מכוון וטוב שכך.

'רגיש' זו מילה פרסונאלית. ביטאון תנועת ש"ס הוא לא אמור להיות כזה.

אא"כ אתה פשוט מסכים עם מה שכתבתי, שזה בטאונו של א.ד. ותו לא. ואז גם תובן הרגישות שבדבר....

'רגיש' זו מילה פרסונאלית. ביטאון תנועת ש"ס הוא לא אמור להיות כזה.

אא"כ אתה פשוט מסכים עם מה שכתבתי, שזה בטאונו של א.ד. ותו לא. ואז גם תובן הרגישות שבדבר....
אמרתי לך לעיל, רבי אריה הוא תנועת שס (בפן הפוליטי) זה ברור וזה טוב שכך.
וכן, כאשר מועמד אחד הוא אחיו של יו"ר התנועה ומועמד שני זה חבר במועצת החכמים - זה רגיש. ואין זה סותר כהו זה את הערכתי למרן הראשון לציון שליט"א.

ואני מכיר שני אשכנזים שבני הבית שלהם נהנים דווקא ממוסף "אם הדרך" יותר משאר מגזיני הנשים. והדברים מאוד מובנים, עיתון עם רמה, עם כתבות מעניינות, עם תכנים שלנו, עם חדשות אודותינו, עם אווירה של בית.

לא יודע למה, אבל תמיד כשרוצים להביא ראיה על רמתו של מישהו\משהו, נתפסים על השכן\חבר\מכר האשכנזי שמעיד על כך.

חברה'! יש אשכנזים תת-רמה!!!

יש אשכנזים 'שלוחים'
(במלעיל...)!!!

יש אשכנזים שלא הייתם שותים איתם קולה!!!

ע"ז כוונתם:

עד היכן ישתגעו האנשים המשועממים הללו, שישבו למספר את הנוכחים בתמונה? ואם החשיבות היא סדר הקרבה לרב שלום כהן, הכיצד הקרוב אליו הוא מספר 3 והרחוק הוא מספר 2?

ראשי תחתית