באנר תרומה

זן חזו"א אינו אתרוג אשכנזי, ואתרוג תימני אינו אתרוג ספרדי

לא הבנתי,
בתמונה וידיאו הוא מראה אתרוג בלי גרעינים,
היכן יש תמונה של אתרוג עם גרעינים ?
העלת כזו תמונה או לא ?

3 תמונות מתחת לוידאו, יש תמונה של אתרוג מרוקאי עם גרעינים (וגם כל אחד יכול לבדוק בביתו לאחר סוכות. אני תמיד פותח את האתרוג לאחר החג).

שנה שעברה פתחתי אתרוג מרוקאי ולא היה בו גרעינים חוץ מגרעין אחד [ראה בתמונה המצורפת]

גרעין אחד זה גם "גרעינים"...

אבל כפי שכתבתי, רובם עם גרעינים, ומיעוטם ללא.

אגב, לא רואים את התמונות שצירפת. כנראה עשית העתק הדבק ממקום אחר.

3 תמונות מתחת לוידאו, יש תמונה של אתרוג מרוקאי עם גרעינים (וגם כל אחד יכול לבדוק בביתו לאחר סוכות. אני תמיד פותח את האתרוג לאחר החג).

לא הבנתי איזה תמונות,
התמונות המסומנות ? לא רואים שם גרעינים.
שאר התמונות ? הן בשטף הכתיבה על אתרוג תימני.
(איני מתווכח על מה שאתה רואה בבית, אני רק לא מבין על איזו תמונה אתה מדבר).

יש בו גרעינים

גרעינים באתרוג מרוקאי.jpg

אגב, אחד כתב שהטענה המרכזית שעמדה בפני הרב אלישיב בשעה שפקפק על הזן המרוקאי לפני למעלה משלושים שנה, היתה המחסור בגרעינים. והוא שלח את הרב דונר מלונדון ועוד פרופסור, ועוד כמה רבנים, והם בדקו את זה לעומק, ומאז הרב אלישיב היה מקפיד לברך רק על מרוקאי.

אגב, אחד כתב שהטענה המרכזית שעמדה בפני הרב אלישיב בשעה שפקפק על הזן המרוקאי לפני למעלה משלושים שנה, היתה המחסור בגרעינים. והוא שלח את הרב דונר מלונדון ועוד פרופסור, ועוד כמה רבנים, והם בדקו את זה לעומק, ומאז הרב אלישיב היה מקפיד לברך רק על מרוקאי.

מישהו יכול לאשר מידיעה ?

קבצים מצורפים

וכן ממחקר שנעשה ע''י ד''ר גולדשמיט התברר שהדי אן אי של כל האתרוגים כמעט שווה
כלומר שאין הבדל משמעותי בין אתרוג מרוקאי לתימני וכו'
כולם ברורים וכולם נפלאים

ברור שהשתרשה טעות שאם אתה מרוקאי אז אתה צריך אתרוג 'נוסח' מרוקו ואם אתה תימני אז 'נוסח' תימן, זה לא יותר מהרגל שהשתרש כי ככה ראינו אצל סבא, זה לא ענין עדתי,
לגבי אתרוג חזו"א, השם הראוי יותר הוא אתרוג ארץ ישראל, על משקל מרוקו תימן וקלבריה, החזו"א אמר שאתרוגי אר"י הם טובים, ובאמת פעם לקח מצפת ופעם משכם וכו', הא ותו לא.
דעת הגרא"מ שך זצ"ל -
1757822551379.png1757822584524.png

אגב, ידידי שלח לי תמונה של ערק איילים שהושבח עם מקלות אקסוס ופלחי אתרוג מרוקאי, וטעמו ערב מאוד.

1757833368693.jpeg

בעוד בעבר רבים סברו שהאתרוג התימני נטול הפיטם הוא המהודר ביותר).
יש על זה תשובה של הרה"ג הרב אלקנה ישראל שליט"א שמסביר את הבעיות שיש באתרוגים ללא פיטם כמו באתרוג תימני.
ויש כמה פוסקים שפוסלים אותו אף שנפל בעודו על העץ.

ראשי תחתית