?כך כתב הגאון האשכנזי מבגדד רבי יוסף חיים בספרו שו"ת רב פעלים.
?כך כתב הגאון האשכנזי מבגדד רבי יוסף חיים בספרו שו"ת רב פעלים.
מהתשובה ברב פעלים. ע"ש.
אם ראית את התשובה ברב פעלים אז גם ראית שהוא לא היה אשכנזי אלא מדמשק.
גם אם הדברים נכונים, (והם לא נכונים, אבל לא משנה), אז כנראה ל''בן איש חי'' לא הפריע שינהגו בבגדד מנהגים אשכנזיים.
בבקשה לכתוב בדרך ארץ!!!וכעת שלחו לי שכבר קדמוך בטעות ושיבוש זה... וההי"ב
לא רואה בדבריי חוסר דרך ארץ!!!בבקשה לכתוב בדרך ארץ!!!
מצאת למי להעיר?!בבקשה לכתוב בדרך ארץ!!!
בבקשה לכתוב בדרך ארץ!!!
במקום לספר סיפורי "דרך ארץ" תענו תשובות ענייניות.מצאת למי להעיר?!
מעולם לא כתב בדרך ארץ.
אם היה להם לכאורה היו עונים אותם. לכאורה.במקום לספר סיפורי "דרך ארץ" תענו תשובות ענייניות.
אולי יש מי שזכה ש"המחקר" הגיע לידיו ויחכימנו בענין.אם היה להם לכאורה היו עונים אותם. לכאורה.
עם מי שכותב בחוסר דרך ארץ, אין לי חשק להביא לו מקורות.במקום לספר סיפורי "דרך ארץ" תענו תשובות ענייניות.
לא.אם היה להם לכאורה היו עונים אותם. לכאורה.
אתה חולק על כך שלכתוב על חכם יהודה אשכנזי מדמשק שהוא היה אשכנזי מאירופה, זה טעות ושיבוש?עם מי שכותב בחוסר דרך ארץ, אין לי חשק להביא לו מקורות.
אני חקרתי את זה קצת יותר ממה שמופיע כאן ובמקומות אחרים, א"א לומר שזה טענה דחויה, וכבודו יחקור בזה יותר.
אבל לטובת כולנו כדי שיהיה תועלת מהדברים כדאי שהלשון תהיה מכובדת, ואל תביא לי מלשונות של אנשים אחרים, אם כאן שנינו דנים על ענין מסויים, יותר נחמד שהשפה מכובדת ופה.
וחבל שמאיזה משפט או מילה לא במקום נעבור ח"ו על איזה איסור.
חכמים הזהרו בדברכם.
אתה מוזמן בכבוד רב להביא את מה שהעלית בחכתך בענין, ואדרבה אולי תצליח לשכנע.א"א לומר שזה טענה דחויה
תחפש את קורות החיים שלו.אתה חולק על כך שלכתוב על חכם יהודה אשכנזי מדמשק שהוא היה אשכנזי מאירופה, זה טעות ושיבוש?
יישר כחלא קראתי. מצרף כמה קבצים שקיבלתי בנידון, ומקווה שיהא לתועלת הכלל.