עצרת הזיכרון המרכזית לזכרו של גאון עוזנו רב רבנן כמוהר"ר עזרא עטיה זיע"א

• יוזם האשכול יוזם האשכול בר בי רב
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
כתבו הרבה על המעמד הגדול שהיה לזכרו של מרן ראש הישיבה רב רבנן חכם עזרא עטיה זיע"א
אז אני יכתוב כמה מילים בנושא
לגבי כושר הארגון וכו'
לא היה כאן ארגון מיוחד, זה היה אמור להיות מעמד בבית הכנסת שבו ישאו דברים גדולי התורה
מטבע הדברים זה מעורר עניין כי באים חברי המועצת והראשל"צ וכו'
הייתה תקלה נקודתית שגרמה לאיחור קל בתחילת המעמד בהגברה, ולכן גם היא הייתה קצת נמוכה ולא שמעו מספיק חזק [היה חסר איזה כבל מסויים]
המעמד עצמו היה מכובד מאוד, באו המון אברכים, לא נראה לי יותר רבנים, היו פחות ממניין רבנים אז לא הבנתי מה ההשוואה
אכן, בתחילה באו המון ילדים ונערים שתפסו מקומות מקדימה, ב"ה שהם באים לשמוע את גדולי ישראל זה חינוך מעולה...
כל המעמד היה במשך זמן ארוך והייתה תחלופה מסויימת ויחסית היה מכובד מאוד וכפי שרואים בתמונות
בכל מקרה לא הייתה שום ציפייה שיבואו אנשים מכל קצוות תבל, זה אירוע שהיה מיועד בעיקרו לציבור שנמצא באזור בית וגן, על אף שאני יודע שיש שבאו מבני ברק ועוד ערים באופן מיוחד
חלק מהמטרה של המעמד זה לא רק המעמד עצמו, אלא שכעת הדברים שדברו גדולי ישראל, תלמידיו שנשארו לנו בדוק, חקוקים בדברי הימים, יש שידור חוזר, ובע"ה הדברים יעלו ע"ג הכתב וכו'

אגב, לפני כ4 שנים עשינו ג"כ עצרת זיכרון למרן זיע"א, בהיכל ישיבת פורת יוסף, ושם זה ציבור שיותר מחובר ומכיר את חכמי ישראל, ובאו המוני אנשים ולא היה ניתן להיכנס מרוב צפיפות ורבים הלכו כלעומת שבאו
אני יעלה תמונות משם

בכל מקרה כל מי שכותב באופן שלילי, כנראה מציק לו משהו אישי או שסתם יש לו הסתכלות שלילית על הרבה דברים
במכלול הדברים היה מעמד מכובד מאוד ב"ה

לגבי שבת חכם עזרא, אכן זה דבר חדש, לא היה מי שיזום את זה שנים רבות, וטוב מאוחר מאשר בכלל לא, קבלנו עדכונים ממקומות רבים שפעלו בעניין, מאשכבה לחכם, שיעורים בתורתו ממה שקיים קצת, תלמידיו שקיימים בכל מיני מקומות שדברו על דרכו וגדלותו והליכה בדרכיו
אפילו מארגנטינה קבלנו עדכון שכך עשו

יש לציין כי כל תלמידיו שבאנו לדבר איתם לחתום או לבוא למעמד, כאשר שמעו שזה הנושא היו שני דברים, א. אני בכלל לא ראוי לדבר או לחתום על הענק שבענקים, ב. בשביל חכם עזרא אני יעשה הכל. וזה היה ממש בהתרגשות, כי הם ממש מרגישים את הדמות שלו חופפת עליהם דבר שלא ניתן להסביר במילים או בכתב

לגבי הדיינים וכו', רבים הם שיצאו רבני קהילות ודיינים, אבל זה היה צורך גדול להעמיד רבנים בכל העולם, אבל ידוע דרכו של חכם עזרא שלא היה נותן תעודה אלא רק חותם ושומר אותה, כדי שהתלמיד ימשיך לשקוד על התורה ולא ירגיש כאילו הוא פטור
כמו"כ לא כל אחד שלח חכם עזרא לתפקיד רבני, סיפר חכם ניסים בן שמעון במעמד, כי היה מישהו שרצה שאביו חכם מנצור יהיה בתפקיד של רב או דיין, לא זוכר בדיוק, ושאלו את חכם עזרא ואמר שודאי הוא מתאים וזה טוב להם, כשבאו לחכם מנצור אמר שהוא צריך להתייעץ עם חכם עזרא, ואמרו לו הרי הוא המליץ עליך, ולא שמע להם והלך להתייעץ וחכם עזרא אמר לא שלא ילך, ושאלו את חכם עזרא על זה ואמר להם לכל אחד אני מייעץ מה שטוב לו...

_37A8267.JPG
_37A8343.JPG
_37A8504.JPG
_37A8422.JPG
_37A8343.JPG

כל אחד מארבעת הדברים האלו - יכול להיות סיסמא מצוינת.
בפועל, למי הוחדרו כל הרעיונות האלו?
לילדים ולנערים שהיו רוב באותו כינוס...
על זה הייתי אומר שכדאי לעבוד להבין את הערך בהשפעה ומסר על נשמות ונפשות הצעירים....
הרב עטיה זצ"ל לא השאיר אחריו (כמעט) דבר חוץ מדמותו.
קצת קשה לומר לציבור ללכת לאורו, בלי לראות את אותה אלומת האור הבוקעת ממנו.
כדאי לעבוד על 'הקשרים' -קישורים והשלכות לכל מיני דברים שקורים בגלל ש... יש כאלו לדוגמא שלא מבינים למה פלוני לא נתן להם אחרי שהוא פגע בו... (הרי ברור לכולם שכל הגלריה המכובדת שהעמידה את עולם המזרח היא אלומת אור הכי ברורה מכוחו וגדולתו של רב רבנן זי"ע)
ראיתי שאחד הרבנים שליט"א אמר בכינוס שיש לשנות את הגישה שמחדירים שהשאיפה זה להיות רב פוסק או דיין...
אך נראה שאלו שמוכרים כתלמידיו, כולם רבני קהילות ודיינים
תעבור על הרשימה, תכיר את ההיסטוריה של הרבנים הנ"ל כי זה כבר גובל בהסקת מסקנות שגויות...
אופס... יצא המרצע מן השק.

האם זה... כל הענין!
נו ו... בקיצור כדאי להיות כנה עם הרצונות האמיתיים וגם החבויים... ,
למרות שלא הסברתי את עצמי טוב וממילא לא הבנת...

האמת שאני לא אוהב וכו', אבל ה"להקטין" "ולהגחיך" פשוט מוציאים את זה...

עד שמקבלים קצת פידבק מהגר"ד לנדו ומיד מסתנוורים
נו נו. נראה לי שהעצמאות הציונית מצחיקה פחות
אין ספק זה יהיה תהליך הדרגתי א"א הכל ביום אחד,
אבל האירוע כבר קורה נפתחים סמינרים, תלמודי תורה וקהילות שאברכים שולחים לשם לכתחילה דבר שלא היה וזה בעיני מהפיכה.
ואל תשכח חרף המכתבים והמועמדים לרה"ע אלעד מצד מרן הגרד"ל שליט"א, נבחר נציגו של רבינו הגדול מרן שליט"א...

משום מה גם פה חוסמים ומוחקים כל דבר כמו בפורום השכן רק בשינוי הדמויות, אז אומר זאת בעדינות ובאמת לא מתוך זלזול.
אף אחד לא יכול לשנות דיסקט מעל גיל 60 וכמובן לא יותר מזה, אם אדם גדול ככל שיהיה רדף כל חייו והאמין כל חייו במשהו, זה לא ישתנה,
מה שהבאתילמעלה זה רק דוגמה, וצר לי שזה כך אבל זו המציאות חרף כל הדברים שקרו באלעד
אני קצת מכיר שם את הבית ואתה צריך להבין שמי שחינך את משפחתו למשהו והאמין בו (יכול ליהיות שלשעתו זה היה נכון) לא יכול לשנות את זה
תחשוב כמה המשפחה התרגשו מלראות את הסבא מקבל הכשר מגדול האשכנזים וכו'
עד שלא נשכיל להבין שר' דוב הוא לא מדד בשבילנו, ועד שאתר כותל המזרח לא יתרגשו מכל אישור של ר'דוב רמ"ה וכד' לא התקדמנו כלום רק קיבענו את המצב
נ.ב. לדעתי המצב משתנה ברמה מטורפת אך צר לי שיש כאלה שלא שותפים לזה וברור שאם לא יתעוררו עכשיו הם ימצאו את עצמם בבית אחד עם אותו ת"ח שעפר אני תחת כפות רגליו, שהסביר למה בש"ס הנציגים בוחרים את הרבנים (כמו שכבר קרה)
מכאן קריאתי למערכת החשובה כותל המזרח, חידלו לכם מלחפש אישורים מאחרים המהפכה חיה וקיימת כבר בעולם האברכים באמת בואו אחיי תצטרפו למהפכה, רק תתנתקו מהתפיסות של הישנות שהיו נכונות לשעתם!
בקשתי מהמערכת שלוחה לא למהר למחוק את הודעתי זו כתבתי בעדינות, ותודה על הבמה!

בהשתתפות גדולי ישראל מנהיגי עולם התורה שליט"א

הצג קובץ מצורף 5011

כתבו הרבה על המעמד הגדול שהיה לזכרו של מרן ראש הישיבה רב רבנן חכם עזרא עטיה זיע"א
אז אני יכתוב כמה מילים בנושא
לגבי כושר הארגון וכו'
לא היה כאן ארגון מיוחד, זה היה אמור להיות מעמד בבית הכנסת שבו ישאו דברים גדולי התורה
מטבע הדברים זה מעורר עניין כי באים חברי המועצת והראשל"צ וכו'
הייתה תקלה נקודתית שגרמה לאיחור קל בתחילת המעמד בהגברה, ולכן גם היא הייתה קצת נמוכה ולא שמעו מספיק חזק [היה חסר איזה כבל מסויים]
המעמד עצמו היה מכובד מאוד, באו המון אברכים, לא נראה לי יותר רבנים, היו פחות ממניין רבנים אז לא הבנתי מה ההשוואה
אכן, בתחילה באו המון ילדים ונערים שתפסו מקומות מקדימה, ב"ה שהם באים לשמוע את גדולי ישראל זה חינוך מעולה...
כל המעמד היה במשך זמן ארוך והייתה תחלופה מסויימת ויחסית היה מכובד מאוד וכפי שרואים בתמונות
בכל מקרה לא הייתה שום ציפייה שיבואו אנשים מכל קצוות תבל, זה אירוע שהיה מיועד בעיקרו לציבור שנמצא באזור בית וגן, על אף שאני יודע שיש שבאו מבני ברק ועוד ערים באופן מיוחד
חלק מהמטרה של המעמד זה לא רק המעמד עצמו, אלא שכעת הדברים שדברו גדולי ישראל, תלמידיו שנשארו לנו בדוק, חקוקים בדברי הימים, יש שידור חוזר, ובע"ה הדברים יעלו ע"ג הכתב וכו'

אגב, לפני כ4 שנים עשינו ג"כ עצרת זיכרון למרן זיע"א, בהיכל ישיבת פורת יוסף, ושם זה ציבור שיותר מחובר ומכיר את חכמי ישראל, ובאו המוני אנשים ולא היה ניתן להיכנס מרוב צפיפות ורבים הלכו כלעומת שבאו
אני יעלה תמונות משם

בכל מקרה כל מי שכותב באופן שלילי, כנראה מציק לו משהו אישי או שסתם יש לו הסתכלות שלילית על הרבה דברים
במכלול הדברים היה מעמד מכובד מאוד ב"ה

לגבי שבת חכם עזרא, אכן זה דבר חדש, לא היה מי שיזום את זה שנים רבות, וטוב מאוחר מאשר בכלל לא, קבלנו עדכונים ממקומות רבים שפעלו בעניין, מאשכבה לחכם, שיעורים בתורתו ממה שקיים קצת, תלמידיו שקיימים בכל מיני מקומות שדברו על דרכו וגדלותו והליכה בדרכיו
אפילו מארגנטינה קבלנו עדכון שכך עשו

יש לציין כי כל תלמידיו שבאנו לדבר איתם לחתום או לבוא למעמד, כאשר שמעו שזה הנושא היו שני דברים, א. אני בכלל לא ראוי לדבר או לחתום על הענק שבענקים, ב. בשביל חכם עזרא אני יעשה הכל. וזה היה ממש בהתרגשות, כי הם ממש מרגישים את הדמות שלו חופפת עליהם דבר שלא ניתן להסביר במילים או בכתב

לגבי הדיינים וכו', רבים הם שיצאו רבני קהילות ודיינים, אבל זה היה צורך גדול להעמיד רבנים בכל העולם, אבל ידוע דרכו של חכם עזרא שלא היה נותן תעודה אלא רק חותם ושומר אותה, כדי שהתלמיד ימשיך לשקוד על התורה ולא ירגיש כאילו הוא פטור
כמו"כ לא כל אחד שלח חכם עזרא לתפקיד רבני, סיפר חכם ניסים בן שמעון במעמד, כי היה מישהו שרצה שאביו חכם מנצור יהיה בתפקיד של רב או דיין, לא זוכר בדיוק, ושאלו את חכם עזרא ואמר שודאי הוא מתאים וזה טוב להם, כשבאו לחכם מנצור אמר שהוא צריך להתייעץ עם חכם עזרא, ואמרו לו הרי הוא המליץ עליך, ולא שמע להם והלך להתייעץ וחכם עזרא אמר לא שלא ילך, ושאלו את חכם עזרא על זה ואמר להם לכל אחד אני מייעץ מה שטוב לו...
השנה גם עושים ?

עד שלא נשכיל להבין שר' דוב הוא לא מדד בשבילנו, ועד שאתר כותל המזרח לא יתרגשו מכל אישור של ר'דוב רמ"ה וכד' לא התקדמנו כלום רק קיבענו את המצב
למה בגלל
שצבע עורו לבן
והוא אשכנזי

אז גם אם הוא יודע כל התורה בעיון

הוא לא שוה שנשים עינינו כלפיו

תמחל לי

אבקש מהמנהלים שיחיו לסלק פה
רדידות
וגזענות
אסורה

רדידות
וגזענות
אסורה
שמו יוכיח עליו שהוא "בעל תשובה"
ולכן עלינו לנהוג בלפנים משורת הדין, כמו שאנו מצפים שה' יתנהג אלינו כשאנו מבקשים שוב ושוב סליחה וחוזרים בתשובה כל פעם , ונסוגים.

למה בגלל
שצבע עורו לבן
והוא אשכנזי

תמחל לי

רדידות
וגזענות
אסורה
אין קשר לרמת ידיעתו המבהילה בתורה
יש איזושהי תחושה שהרבה פעמים אנו מתחשבים מה הם יאמרו מעצם מוצאם והמבנה החברתי החרדי
אי אפשר להתעלם מזה ולצעוק גזענות רדידות ושאר ירקות

כבר בזמנו שלמדנו בישיבות והסבירו לנו שהגרמי"ל לפקוביץ גדול הדור והגר"ע יוסף מזרוחניק (שברור שבראיה היסטורית יש בינם הבדלים כמו בין הרב רוזנבלום לגאון מוילנא) ומי שחש בזה וקצת תמה מדוע הרבנים הספרדים מודרים מיד נזעקו לו מגרונות המרביצי דאז: "רדידות, שטחיות, ואם היית ג'ינג'י היית שומע לרב ג'ינג'י...
ומעניין שמעולם האשכנזים לא הלכו אחרי רב ספרדי ותאוריית הג'ינג'י פועלת רק לכיוון אחד...

המציאות היא שבאנטנה יביאו את ר' נתן רוטמן ואילו במנין אברכים של הרב וויג לעולם לא יביאו את חכם ניסים הררי או את רבי רחמים שעיו

ולכן בכל פעם שמישהו בעצם מלין על זה שאנו מכירים בהם והם לא מכירים בנו, מיד נזעקים פה בילדותיות אופיינית "בגלל שהוא לבן?"

די להיתמם
אגב אני חושב שאנו צודקים והם טועים אבל אני מבין את התחושות

יש איזושהי תחושה שהרבה פעמים אנו מתחשבים מה הם יאמרו מעצם מוצאם והמבנה החברתי החרדי

כבר בזמנו שלמדנו בישיבות והסבירו לנו שהגרמי"ל לפקוביץ גדול הדור והגר"ע יוסף מזרוחניק (שברור שבראיה היסטורית יש בינם הבדלים כמו בין הרב רוזנבלום לגאון מוילנא) ומי שחש בזה וקצת תמה מדוע הרבנים הספרדים מודרים מיד נזעקו לו מגרונות המרביצי דאז: "רדידות, שטחיות, ואם היית ג'ינג'י היית שומע לרב ג'ינג'י...
ומעניין שמעולם האשכנזים לא הלכו אחרי רב ספרדי ותאוריית הג'ינג'י פועלת רק לכיוון אחד...

המציאות היא שבאנטנה יביאו את ר' נתן רוטמן ואילו במנין אברכים של הרב וויג לעולם לא יביאו את חכם ניסים הררי או את רבי רחמים שעיו

ולכן בכל פעם שמישהו בעצם מלין על זה שאנו מכירים בהם והם לא מכירים בנו, מיד נזעקים פה בילדותיות אופיינית "בגלל שהוא לבן?"

די להיתמם
אתה ממש לא צודק

הביאו שם כמה פעמים רבנים ספרדים כדוגמר ר' אברהם אוחנה וכו'

מה הקשר שיביאו מקובל רששניק למנין ליטאי?
זה לא מעניין אף אחד ולכן לא מביאים אותו, מה לעשות שר' נתן רוטמן מעניין את הספרדים יותר ממה שהר' רחמים שעיו מעניין את האשכנזים [די בצדק לטעמי]

מה הקשר שיביאו מקובל רששניק למנין ליטאי?
זה לא מעניין אף אחד ולכן לא מביאים אותו, מה לעשות שר' נתן רוטמן מעניין את הספרדים יותר ממה שהר' רחמים שעיו מעניין את האשכנזים [די בצדק לטעמי]
מקובל רש"שניק שגם כתב שו"ת הלכתי רציני בן כמה כרכים

נערך לאחרונה:
למה בגלל
שצבע עורו לבן
והוא אשכנזי

תמחל לי

רדידות
וגזענות
אסורה
עם כל גדלותו הבלתי נתפסת, גאונותו, והיקף והעמדת התורה של מרן ר' דב שליט"א זה לא גזענות לומר שהוא לא המנהיג שלנו, זה לא רדידות לא להיות תלויים בדעת תורתו (כמו שברור לך, שלא כולם צריכים להתבטל למרן הרב שטרנבוך...אז למה זה לא ברור...)

זה בעיקר להבין מורכבויות לכבד ולייקר בכל עוז את כבוד תורתו אפי' שרוב רובם של קהילת כותל המזרח אינם הולכים לאורו....
זה בעיקר חירות, שכל שבט יילך אחר רבותיו ופוסקיו, ויצא משעבוד ותלות באחרים...
וזה בעיקר ענווה וההפך מגסות רוח לקבל את המנהיגים שה' החליט שיהיו לכל מגזר גם אם לאחרים יש יותר גאונים וכדו'....

מקווה שאלה שנזעקים על מרן ר' דב, נזעקו אז על מרן הרב עובדיה אז שיש שדחו אותו בגלל צבע עורו/ספרדיותו, שלא תעשה התורה כב' תורות....

עם כל גדלותו הבלתי נתפסת, גאונותו, והיקף והעמדת התורה של מרן ר' דב שליט"א זה לא גזענות לומר שהוא לא המנהיג שלנו, זה לא רדידות לא להיות תלויים בדעת תורתו (כמו שברור לך, שלא כולם צריכים להתבטל למרן הרב שטרנבוך...אז למה זה לא ברור...)
הלשון הוא לא מדד בשבילנו,
כשכל מהותו זה רק תורה
ומתורתו אנו מתבשמים
בפועל
היא
הרס ערכי התורה.

אם היה אמירה כמו
יש לנו הנהגה עצמאית וכדו'
אני יכול להבין
אבל הסגנון דיבור
הוא כמו שכתבתי.

כשכל מהותו זה רק תורה
ומתורתו אנו מתבשמים
בפועל
היא
הרס ערכי התורה.
האור החיים בפרשת קין והבל אומר "הקדושה אינה צריכה לאחרים" וכשאני קורא את תוכן דברי הרב @שב בתשובה נראה לי שלזה הוא התכוון רוחניות/ציות לת"ח שלנו/הוראות התורה/וכו' גם אם רבנים גדולי ישראל אחרים אוחזים לא כך איננו צריכים לאישורם.....

האור החיים בפרשת קין והבל אומר "הקדושה אינה צריכה לאחרים" וכשאני קורא את תוכן דברי הרב @שב בתשובה נראה לי שלזה הוא התכוון רוחניות/ציות לת"ח שלנו/הוראות התורה/וכו' גם אם רבנים גדולי ישראל אחרים אוחזים לא כך איננו צריכים לאישורם.....
הקדושה אינה צריכה לאחרים מחוץ לקדושה

הקדושה אינה צריכה לאחרים מחוץ לקדושה
לא נכון עיי"ש
הרב וולבה גם מדבר מזה
יתירה מזאת אפי' אחר ששמע מהבת קול "שובו בנים שובבים חוץ מאחר" אומר הראשית חכמה שהיה מוטל לו לא לשמוע לבת קול הזאת (במילים אחרות "הבת קול איננה מדד בשבילו...)

משום מה גם פה חוסמים ומוחקים כל דבר כמו בפורום השכן רק בשינוי הדמויות
הוצאת שם רע, או חוסר הבנה.
מי שעוקב רואה בקלות שנמחקות כאן הודעות שמזלזלות בכל רב מכל צד, ומאידך נשארת ביקורת שנמתחת על כל רב כאשר זה נעשה כדרכה של תורה.

כל אדם אובייקטיבי רואה זאת.

די להיתמם
לא היו בין הגרמי"ל ליפקוביץ לבין מאור עינינו חכם עובדיה פערי השקפה ?
ובפערים שהיו באיזה צד הילדים והנכדים של כת"ר משתייכים ?
זה נכון שלא יביאו את חכם ניסים הררי במנין אברכים, וגם אם היה חכם אשכנזי שמדבר ולומד בסגנון שלו [ת"ח מופלג, שלא ישתמע אחרת, אני עצמי דיברתי איתו בלימוד ואני עפר תחת כפות רגליו] הוא לא היה בא לומר שיעור במנין אברכים, פשוט כי יש להם קו שהוא הקו של עולם הישיבות, והם נצמדים אליו בעקשנות.
הלוואי שהיה אפשר לומר עלינו את אותו הדבר, [וכנראה יהיה אפשר לומר זאת על חלק מאיתנו רק שזה יקח עוד דור או דור וחצי].
ממה שאני מכיר אותם הם לא גזענים זה אנחנו שגזענים, בין אלה בינינו שמעריצים אשכנזים בהגזמה, ובין אלה שלא סובלים אותם.
וזה שאשכנזים לא הלכו אחרי רב ספרדי, העניין הוא שלא הלכו אחרי רב שלא שייך לקו הישיבתי, כי תראה את היחס שלהם לרב עמנואל טולדנו ולהבהחל"ח אחיו הגר"נ זצולל"ה, וחכם יהודה עדס, והרב סאלים ועוד ועוד.
דווקא בעניין הזה התחושות הם דמיון נטו.
אם כבר אפשר להבין את התחושות בנושא המפלגה שהיתה מונהגת באופן טוטאלי על ידי זרם מסוים בציבור הספרדי, וכעת [אולי בצדק] ניתנה ההנהגה לזרם אחר, ודווקא שם בהחלט אפשר להבין את הכאב והתחושות.

לא נכון עיי"ש
הרב וולבה גם מדבר מזה
הרב וולבה לא מדבר שלא צריך להעזר בגדולי תורה בגלל עורם

מה שכתב בתחילת מערכת דעת עצמו
אינו קשור במאומה
לנושא שלנו
יתירה מזאת אפי' אחר ששמע מהבת קול "שובו בנים שובבים חוץ מאחר" אומר הראשית חכמה שהיה מוטל לו לא לשמוע לבת קול הזאת (במילים אחרות "הבת קול איננה מדד בשבילו...)
מה הקשר בת קול שאומרת לא לחזור בתשובה
לבין דעת תורה של גדול בתורה.

באמת הדימוי מילתא למילתא שלך לא מובן בכלל.

זה נכון שלא יביאו את חכם ניסים הררי במנין אברכים, וגם אם היה חכם אשכנזי שמדבר ולומד בסגנון שלו [ת"ח מופלג, שלא ישתמע אחרת, אני עצמי דיברתי איתו בלימוד ואני עפר תחת כפות רגליו] הוא לא היה בא לומר שיעור במנין אברכים, פשוט כי יש להם קו שהוא הקו של עולם הישיבות, והם נצמדים אליו בעקשנות.
הלוואי שהיה אפשר לומר עלינו את אותו הדבר, [וכנראה יהיה אפשר לומר זאת על חלק מאיתנו רק שזה יקח עוד דור או דור וחצי].
ממה שאני מכיר אותם הם לא גזענים זה אנחנו שגזענים, בין אלה בינינו שמעריצים אשכנזים בהגזמה, ובין אלה שלא סובלים אותם.
וזה שאשכנזים לא הלכו אחרי רב ספרדי, העניין הוא שלא הלכו אחרי רב שלא שייך לקו הישיבתי, כי תראה את היחס שלהם לרב עמנואל טולדנו ולהבהחל"ח אחיו הגר"נ זצולל"ה, וחכם יהודה עדס, והרב סאלים ועוד ועוד.
אם כבר אפשר להבין את התחושות בנושא המפלגה שהיתה מונהגת באופן טוטאלי על ידי זרם מסוים בציבור הספרדי, וכעת [אולי בצדק] ניתנה ההנהגה לזרם אחר, ודווקא שם בהחלט אפשר להבין את הכאב והתחושות.

נצמדת לדוגמא ועזבת את הרעיון.

כאילו ואת רבני המרביצי מזמינים אצל הליטאים, וגם אם מזמינים הפער באחוזים הוא עצום.

האם אחד כמו הגאון רבי מנשה תופיק אביעזרי, מוזמן כמו ר' איתמר גרבוז?

מתי בדיוק בתקופת המרביצי העליזה הזמינו את הרב סאלים לדבר בצעירי ישיבת פוניבז', או אהל תמר או לדרמן?

הרב וולבה לא מדבר שלא צריך להעזר בגדולי תורה בגלל עורם
לא רק הרב וולבה, גם אנחנו לא דיברנו ועסקנו בזה אם להעזר בגדולי תורה בגלל עורם או לא....

הדיון שהיה האם צריך אישרור מהמנהיגים הליטאים לדרכינו, שיסכימו איתנו או לא, וע"ז כתב הרב @שב בתשובה שהם לא מדד בשבילנו, ואם תתעמק בתוכן פרשת קין והבל דו"ק (ה-ק' בר"ת גם קושטא וגם קשור... )
כשהבאתי את הרב וולבה התכוונתי לתוכן דבריו "כי עד כמה שהבורא יתברך נתן לך (ובסיפור שלנו לרבותינו.....) שכל ודעת אינך צריך לאחרים ולהסכמתם (מסתבר שלא מדובר על מי שלא קשור אלא מקביל...)...אינך תלוי בדעתם וכו' כי הבורא יתברך אינו רוצה שכל בנ"א יסתכלו בתורה באותו מבט, וילמדו באותה דרך, ויבינו אותו דבר, אלא כ"כ בגישה שלו..."(עם המנהיגים שלו, ודעת תורתם של רבותיו...) עכ"ד

מה הקשר בת קול שאומרת לא לחזור בתשובה
לבין דעת תורה של גדול בתורה
אם בת קול אומרת על מישהו אתה לא רלוונטי ואין לך לאן לחזור ובכל מקרה הוא לא אמור לספור אותם-אלישע בן אבויה....
גדולי תורה ליטאים שיש להם הסתייגות מגדולי תורה אחרים ומדרכם עאכו"כ שהם לא מדד-זה אמנם נשמע בוטה אבל המשמעות שאנו צריכים לדעת תורתם של רבותינו, ולסמוך עליהם בגלל תורתם "הקדושה אינה צריכה לאחרים"....

נצמדת לדוגמא ועזבת את הרעיון.

כאילו ואת רבני המרביצי מזמינים אצל הליטאים, וגם אם מזמינים הפער באחוזים הוא עצום.

האם אחד כמו הגאון רבי מנשה תופיק אביעזרי, מוזמן כמו ר' איתמר גרבוז?

מתי בדיוק בתקופת המרביצי העליזה הזמינו את הרב סאלים לדבר בצעירי ישיבת פוניבז', או אהל תמר או לדרמן?
אתם צודקים טעיתי בעניין הזה.
אני מקבל את זה שיש משהו בזה שמסתנוורים מרב מעצם היותו אשכנזי, ובאמת אפשר למלא כנס מרבנים ספרדים נטו, גם כנס שהוא ישיבתי לגמרי, [למרות שבסדר גודל של ר' דוב לנדו מבחינת גאונות לא יודע אם יש לא אשכנזי ולא ספרדי נוסף בדורנו].
אבל יש פה היבט אחר שנוגע למי אנחנו ולאן אנחנו שייכים שהרגשתי אותו וביטאתי אותו בהקשר הלא נכון.
מה שכן חשוב לברר ובפרט באשכול זה, ואני מדגיש שאני ממש לא יודע, ואני שואל מחוסר ידע, רק שברור לי שכמוני יש רבים כאן, מהי התרומה של חכם עזרא לעולם הישיבות הקיים כיום, ובאילו דרכים עוברת תורתו לדור שלנו, או דרך חינוכו, או מסירות נפשו וכן הלאה.

זה בעיקר להבין מורכבויות לכבד ולייקר בכל עוז את כבוד תורתו אפי' שרוב רובם של קהילת כותל המזרח אינם הולכים לאורו....
זה בעיקר חירות, שכל שבט יילך אחר רבותיו ופוסקיו, ויצא משעבוד ותלות באחרים...
וזה בעיקר ענווה וההפך מגסות רוח לקבל את המנהיגים שה' החליט שיהיו לכל מגזר גם אם לאחרים יש יותר גאונים וכדו'....

מקווה שאלה שנזעקים על מרן ר' דב, נזעקו אז על מרן הרב עובדיה אז שיש שדחו אותו בגלל צבע עורו/ספרדיותו, שלא תעשה התורה כב' תורות....
הגאון ר' מנשה טופיק אביעזרי מסתמא כן נחשב אצלך לאחד מהגדולים הספרדים שבדור?
אם כן, אז לי הוא אמר אישית בהאי לישנא, הגאון ר' דב לנדו הוא לא רק גדול של האשכנזים, הוא גדול שלנו, של כל הבני תורה,
ואז הוא האריך להסביר שיש לנו ראשי ישיבות ותלמידי חכמים גדולים וחשובים, אבל הגאון ר' דב הוא גדול הדור של כולם,
ועכשיו אם אפשר פרשנות שלי: אם כל הכבוד והערצה שיש לנו לרה"י הספרדים בדורנו, ולכל שאר הגדולים הספרדים,
אבל במחילה, אף אחד לא מתקרב לגדלות התורנית שיש אצל הגאון ר' דב לנדאו, ושוב ממש ממש במחילה מכל מי שנפגע מזה.
המציאות היא שמדובר בבן אדם שיודע את כל התורה כולה בעיון באופן מבהיל. כל השאלות שלו בכינוס שנערך בחוה"מ הכל נידונים חדשים שלא דיברו בהם לא ראשונים ולא גדולי האחרונים והפוסקים, כלומר, שלרוב ידיעתו, אני לא מדבר שאתה לא יכול להפיל אותו ברשב"א או תוס' שהוא לא מכיר, אלא גם בש"ך ובמל"מ ובמנ"ח וכו' וכו', בקיצור בלי קשר לעדת מוצא אין ת"ח כמוהו בגלובוס שחי עמנו כעת. אלא אם כן תתקנו אותי..

משום מה גם פה חוסמים ומוחקים כל דבר כמו בפורום השכן רק בשינוי הדמויות, אז אומר זאת בעדינות ובאמת לא מתוך זלזול.
אף אחד לא יכול לשנות דיסקט מעל גיל 60 וכמובן לא יותר מזה, אם אדם גדול ככל שיהיה רדף כל חייו והאמין כל חייו במשהו, זה לא ישתנה,
מה שהבאתילמעלה זה רק דוגמה, וצר לי שזה כך אבל זו המציאות חרף כל הדברים שקרו באלעד
אני קצת מכיר שם את הבית ואתה צריך להבין שמי שחינך את משפחתו למשהו והאמין בו (יכול ליהיות שלשעתו זה היה נכון) לא יכול לשנות את זה
תחשוב כמה המשפחה התרגשו מלראות את הסבא מקבל הכשר מגדול האשכנזים וכו'
נ.ב. לדעתי המצב משתנה ברמה מטורפת אך צר לי שיש כאלה שלא שותפים לזה וברור שאם לא יתעוררו עכשיו הם ימצאו את עצמם בבית אחד עם אותו ת"ח שעפר אני תחת כפות רגליו, שהסביר למה בש"ס הנציגים בוחרים את הרבנים (כמו שכבר קרה)
מכאן קריאתי למערכת החשובה כותל המזרח, חידלו לכם מלחפש אישורים מאחרים המהפכה חיה וקיימת כבר בעולם האברכים באמת בואו אחיי תצטרפו למהפכה, רק תתנתקו מהתפיסות של הישנות שהיו נכונות לשעתם!
בקשתי מהמערכת שלוחה לא למהר למחוק את הודעתי זו כתבתי בעדינות, ותודה על הבמה!
ר' דב
המדד היחיד שלי

כשכל מהותו זה רק תורה
ומתורתו אנו מתבשמים
בפועל
היא
הרס ערכי התורה.

אם היה אמירה כמו
יש לנו הנהגה עצמאית וכדו'
אני יכול להבין
אבל הסגנון דיבור
הוא כמו שכתבתי.
הוא המנהיג שלי.
ושל הרבה אברכים.

הגאון ר' מנשה טופיק אביעזרי מסתמא כן נחשב אצלך לאחד מהגדולים הספרדים שבדור?
אם כן, אז לי הוא אמר אישית בהאי לישנא, הגאון ר' דב לנדו הוא לא רק גדול של האשכנזים, הוא גדול שלנו, של כל הבני תורה,
ואז הוא האריך להסביר שיש לנו ראשי ישיבות ותלמידי חכמים גדולים וחשובים, אבל הגאון ר' דב הוא גדול הדור של כולם,
ועכשיו אם אפשר פרשנות שלי: אם כל הכבוד והערצה שיש לנו לרה"י הספרדים בדורנו, ולכל שאר הגדולים הספרדים,
אבל במחילה, אף אחד לא מתקרב לגדלות התורנית שיש אצל הגאון ר' דב לנדאו, ושוב ממש ממש במחילה מכל מי שנפגע מזה.
המציאות היא שמדובר בבן אדם שיודע את כל התורה כולה בעיון באופן מבהיל. כל השאלות שלו בכינוס שנערך בחוה"מ הכל נידונים חדשים שלא דיברו בהם לא ראשונים ולא גדולי האחרונים והפוסקים, כלומר, שלרוב ידיעתו, אני לא מדבר שאתה לא יכול להפיל אותו ברשב"א או תוס' שהוא לא מכיר, אלא גם בש"ך ובמל"מ ובמנ"ח וכו' וכו', בקיצור בלי קשר לעדת מוצא אין ת"ח כמוהו בגלובוס שחי עמנו כעת. אלא אם כן תתקנו אותי..
באופן כללי
היות ולומדים בישיבות אשכנזיות
אוטמטית מביאים אלינו רבנים אשכנזיים
ואילו אשכנזים כדי שיביאו ספרדים זה מחוץ לקלאס
איני אומר ואיני חושב שאין גזענות
אבל לכן מה ??
נלך אחרי כל מיני גלימות ורבנים מטעם או כאלה שאין לנו שום דבר מהם??
ואין זה שונה אם לצורך העניין בחור מוולפסון ר' ברוך ויסבקר לשם הדו' יהיה הרב שלו.
ר' דב
ר' ניסים
ר' חיים קנייבסקי
ור"ח גריינמן
הם מופלגים משאר הגדולים וראשי הישיבות באופן שלא ניתן לתאר
כמו חכם עובדיה משאר הרבנים
ולכן מקבלים מהם
גם אם הם לא רבותינו בפועל בישיבה
אגב הרב @כהנא דמסייע
כל הודעה שהוא כותב
אני מצטרף אפילו מבלי לקרא את ההודעה

ראשי תחתית