עדכונים מבית הרב צמח מאזוז שליט''א

נכון, כי הקו והדרך שונים בתכלית!

יחד עם זאת, מענייין לציין לביקור יחיד בחוה"מ סוכות תשפ"ב כאשר התקיימה בישיבת כס"ר שמחת הברית

לנכד הרב עידאן-רוה"כ בישיבה-בן לבנו הרב שמואל (עורך "ילדי גאולה", ומרבני ישיבת "לבנימין אמר")

ומי שהוזמן לשמש כסנדק היה מרן הראש"ל הגר"י יוסף שליט"א
הוזמן או הגיע?
כי אם היה מגיע מן הסתם שזה היה ידוע לציבור.

אגב כשאתה כותב "הקו והדרך שונים בתכלית" תוכל לפרוט את הדברים?

@אהבה רבה
שלחתי עכשיו לחבר המצוי שם, והוא טוען שמשפחת עידאן צידדו כל השנים בשיטת "תעלא בעידניה סגיד ליה" ומכיון שסוף סוף הרב הנ"ל קיבל משכורת מהמדינה כרב ראשי רצו שלמראית עין יקבל גיבוי מכל ציבור יראי ה' גם אם הוא לא ראוי לזה, ולכן הזמינו אותו לברית שלהם ולכן גם יש את ספריו בכולל שבראשות אביהם.

אם כך הדבר לא מעיד מאומה על הגר"צ.

...מכיון שסוף סוף הרב הנ"ל קיבל משכורת מהמדינה כרב ראשי רצו שלמראית עין יקבל גיבוי מכל ציבור יראי ה' גם אם הוא לא ראוי לזה, ולכן הזמינו אותו לברית שלהם ולכן גם יש את ספריו בכולל...
טוב, בסדר...!

צדיק, תגיד לחבר שלך שלא נולדנו אתמול...

פשוט צחוק...אתה לא יכול לתאר איזה חיוך מרוח על פני בשעת כתיבת מילים אלו...

לא ענית לי אם יש לך תיעוד מזה או שלא.
כל עוד אתה לא מביא כזה תיעוד הודעתך בחזקת בדיחה.

וכן תסביר לי את ההבדלים בקו ובדרך בין כסר"ח לרהר לשעבר.

@תורת אמת כתיב בה
מהודעותיך פה אתה נראה לי מקושר לכסא רחמים, אמור נא לי, מה שחברי כתב לי על משפחת עידאן זה נכון (שהם ספציפית כיבדו את הרהר לשעבר מטעם ציבורי וזו לא עמדתו של הגר"צ)?

@תורת אמת כתיב בה
מהודעותיך פה אתה נראה לי מקושר לכסא רחמים, אמור נא לי, מה שחברי כתב לי על משפחת עידאן זה נכון (שהם ספציפית כיבדו את הרהר לשעבר מטעם ציבורי וזו לא עמדתו של הגר"צ)?
אופס
אני מחובר במעגל שני ( למען האמת לא זכיתי ללמוד בישיבה ספרדית)
אך מה שאני כן יודע שאין הרבה הבדל בין משפחת עידאן לגר''צ בנושא זה
מה שכן אני יודע שהגר''י הוזמן להילולא בשנת תשע''ה ואישר הגעה ולא הגיע ובאותו זמן
שאלתי את בנו של הגר''צ ואמר את הסברא שהזכרת (מעמד ציבורי וכו')

לא

אבל אני הוזמנתי לברית ע"י אבי הבן שא"ל לאחמ"כ חבל שלא הגעת הגר"י יוסף היה הסנדק וסיפר לי כמה דברים מענינים מהברית
אז אנחנו נברר מה בדיוק היה שם, ובכל מקרה כמו שכבר כתבתי משפחת עידן אחזה ברעיון מסויים והרב צמח מאזוז לא.

אופס
אני מחובר במעגל שני ( למען האמת לא זכיתי ללמוד בישיבה ספרדית)
אך מה שאני כן יודע שאין הרבה הבדל בין משפחת עידאן לגר''צ בנושא זה
מה שכן אני יודע שהגר''י הוזמן להילולא בשנת תשע''ה ואישר הגעה ולא הגיע ובאותו זמן
שאלתי את בנו של הגר''צ ואמר את הסברא שהזכרת (מעמד ציבורי וכו')
אם כבר הזכרת את ההילולא שלהם, זה מעניין כי אני יודע מאותו חבר שלפני מספר שנים היה איזו תקופה של כאילו שלום ורצו (ממשפחת עידן) להזמין אותו והגר"צ התנגד בכל תוקף.
(אולי מתשע"ה ועד אותה שנה המצב החריף / הגר"צ ראה שאין סיכוי לתיקון)

לא

אבל אני הוזמנתי לברית ע"י אבי הבן שא"ל לאחמ"כ חבל שלא הגעת הגר"י יוסף היה הסנדק וסיפר לי כמה דברים מענינים מהברית
מפה לשם משם לפה הצלחתי להגיע לאבי הבן המדובר ושאלתי "הרב יצחק יוסף היה סנדק בברית של הבן שלך שהתקיימה בישיבה בשנת תשפ"ב?" ובתחילה לא הבין מה אני רוצה, והסברתי על הדיון פה, ואומר: "לא היה ולא נברא".

@אהבה רבה בבית דין של מעלה נותנים תשובות על שקרים.

מפה לשם משם לפה הצלחתי להגיע לאבי הבן המדובר ושאלתי "הרב יצחק יוסף היה סנדק בברית של הבן שלך שהתקיימה בישיבה בשנת תשפ"ב?" ובתחילה לא הבין מה אני רוצה, והסברתי על הדיון פה, ואומר: "לא היה ולא נברא".

@אהבה רבה
א.אני לא יודע עם מי כבודו דיבר הוא ידיד מאוד טוב שלי ואני נפגש איתו לעיתים תכופות מאד

ב. צ"ל "בבית דין של מעלה נותנים תשובות צ"ל "גם" על שקרים".ופשוט.

ראשי תחתית