פגישות

כותל המזרחי

חבר פעיל
נושא הפגישות בעולם הישיבות האו נושא נפיץ מאד.

אשמח לחוו"ד על כמות הפגישות הנצרכת?

כמובן, בלשון של זהורית כדרכה של תורה.

פעם סיפרתי לאחד מגדו"י על בחור שנפגש עם בחורה 10 פגישות, וזה לא הולך לשום מקום.
והוא ענה לי:
תדע לך שזה או פריצות, או טיפשות.
למעשה, בעצתו, הבחור הלך לטיפול, והעניין נסגר בשעטו"מ.

אני למדתי מזה, שפגישות מרובות אינן בהכרח רצון אמיתי לבירור וכו', אלא קושי מהותי 'לסגור', קושי נפשי או רגשי שפשוט צריך לראות איך לטפל בו.

ואם צריך יותר? מהו קו הגבול - אם יש כזה???
השאלה למה צריך יותר.
ישנם הרבה פרטים משתנים, כך שקשה לקבוע מסמרות בעניין.
באופן נורמלי בחור אמור לדעת מה הוא רוצה אחרי 3-5 פגישות. יש כאלו אומרים לא לסגור לפני 6 פגישות וגם זה מובן.
פחוץ מ-3 פגישות הבחור עדיין לא יודע דברים בסיסיים. אחרי 3-4 פגישות הוא כבר יודע מה עומד מולו, ויכול להתקדם.
יש פעמים שיש משהו ספציפית שמפריע, אבל צריך לדעת את הגבול, וכל דבר לפי עניינו. שמעתי על מישהו שנפגש קרוב ל-10 פעמים ואח"כ הוריד בגלל שהמראה שלה לא היה נראה לו. זה דבר לא נורמטיבי. אם המראה לא מתאים איך מגיעים לכזה מספר של פגישות. אפשר לתת לכך מקסימום עוד פגישה-שתיים בכדי להתחבר למראה, אבל א"א למרוח 10-15 פגישות.
לענ"ד 7 פגישות זה גבולי. יותר מזה - כנראה שהוא צריך ללמוד עוד קצת בישיבה עד שיחליט מה הוא רוצה ומה הוא מחפש...

פגישות לא נועדו לבירור. הם נועדו לניסוי איך הזוג מסתדר/ מתרצה/ מתחבב כשהם ביחד. את כל הדברים הטכניים אפשר לראות בד"כ בפגישה ראשונה - שלישית, הפגישות הבאות אמנם מוסיפות גם הרבה אינפורמציה אבל מיועדות בעיקר להכרות יותר עמוקה וליצירת חיבור מינימלי שיקרב בין בני הזוג. ממילא הדבר אינדבנדואלי ולא שייך לתת בזה גדרים חוץ ממה שקיצוני לטוב ולמוטב.

פגישות לא נועדו לבירור. הם נועדו לניסוי איך הזוג מסתדר/ מתרצה/ מתחבב כשהם ביחד. את כל הדברים הטכניים אפשר לראות בד"כ בפגישה ראשונה - שלישית, הפגישות הבאות אמנם מוסיפות גם הרבה אינפורמציה אבל מיועדות בעיקר להכרות יותר עמוקה וליצירת חיבור מינימלי שיקרב בין בני הזוג. ממילא הדבר אינדבנדואלי ולא שייך לתת בזה גדרים חוץ ממה שקיצוני לטוב ולמוטב.
ולכאורה אין לדבר סוף.

ומשבח אני את החסידים הנפגשים פעמיים כי הכימיה זה דבר שנוצר עם הזמן ולא יספיק אפי' מאה פגישות.
וזה דבר הנבנה באיטיות עם השנים וההיכרות לפני החתונה היא כלום לעומת אחרי החתונה.
ובנוסף יש בזה צדדי פריצות נוראיים שתצלינה אוזן משמוע. וד"ב.

לענ''ד אין לדבר קיצבה, וכל מקרה לגופו, אבל בוודאי שמי שעושה מספר דו-ספרתי של פגישות זה פריצות נוראה ודבר שלא יעלה על הדעת בשום מקום

מישה אמר לי שאע"פ שבעיקרון היה מסתפק ב-2-3 פגישות, הוא עושה קצת יותר כדי שלא יחשבו שהוא פזיז מדי ולא מחושב, או שיחשבו שהוא להוט לסגור ויחשבו שיש בו איזו בעיה.

כשאני נפגשתי שאלתי את המשגיח הגר"ש ברויאר שליט"א,
והוא אמר לי - אתה צריך לבוא לפגישה הראשונה עם תחושה שיש לך אפשרות לעשות אפילו שמונה או עשר פגישות, ולא לסגור מתוך לחץ אלא יש לך את כל הזמן שבעולם.
אך בפועל - ממתי שהבחורה מוצאת חן בעיניך אתה חייב לסגור. והוא הורה לי לסגור בפגישה רביעית ולא להתעכב עוד.
ועוד הוא מחדד - מי שהבחורה מוצאת חן בעיניו אך הוא ממשיך להיפגש, זה נובע מחמת חוסר אמונה בה' שימציא את בת פלוני לפלוני.

נושאים דומים:

בין הסדרים:

ראשי תחתית