כסף לצדקה זה כסף מיותר?
כן, כשאברך/אדם שבקושי גומר את החודש מוציא 1000 ש"ח לצדקה רק בגלל שהוא חושב זה מה שיפתח לו את המזל, זו שטות.
כסף לצדקה זה כסף מיותר?

דבר מעניין!וראיתי כותבים שהרב ראובן אלבז הוא מייסד המנהג למכור את פתיחת הפרנסה, ובוודאי הגדיל הרבה תורה ותשובה ע"י זה.
לפו"ר לא מצאתי בעבודת הקודש.
אמרתי סה"כ שחשוב ליידע את הציבור שאין שום דבר מיוחד בפתיחה זו,
ואין הבדל אם תשלם 1000 ש"ח או 20 ש"ח, העיקר זה הצדקה. (מה שאתה חושב שאתה יכול לתת לצדקה תתן גם עכשיו. וא"צ דוקא לקנות הפתיחת היכל הזו, תן לשכן שלך הנזקק וזהו).
לא ראיתי שהעיר כן.גם @אסקופה הנדרסת לרגלי גדו"י העיר שלא מצא,
בדורנו אנו בטלה חזקה זו.אבל לא נראה לי שהכותב ישקר בריש גלי.
לא ראיתי שהעיר כן.
כל מה שכתבת זו עצת היצר, שמדבר בשם "האמת" אבל למעשה מנסה למנוע אותך מלתת צדקה, ומסביר לך שאין שום דבר בפתיחת ההיכל, ומה שאתה רוצה לתת תתן גם עכשיו, או שעדיף שתתן לשכן, וכו' וכו', ובסופו של דבר לא תתן כלום.
אבל לולא "האמת" היית אתה ואחרים זוכים לקיים צדקה בהידור מופלג.
שמא כבודו גבאי ביהכ"נ ???
אני בצד שזורק את הכסף על הגבאי. וב"ה החשבון בנק שלי כמו סיר פופקורן. ממליץ גם לך.
אתה נתפס לזוטות. הצדקה מביאה את הברכה, ולא משנה מה הסיבה שבגללה אתה תורם. פשוט תפתח את הכיס ואת הלב.
הצדקה בהחלט מביאה ברכה, אבל גם חז"ל נתנו לזה כללים וגדרים וגבולותאתה נתפס לזוטות. הצדקה מביאה את הברכה, ולא משנה מה הסיבה שבגללה אתה תורם. פשוט תפתח את הכיס ואת הלב.
הצדקה בהחלט מביאה ברכה, אבל גם חז"ל נתנו לזה כללים וגדרים וגבולות
הצדקה בהחלט מביאה ברכה, אבל גם חז"ל נתנו לזה כללים וגדרים וגבולות
יפה, והסגולות הללו מלבד מה שהורידו את הרמה של הציבור, גם פגעו קשות בגדרים ובגבולות.
לא לבזבז יותר מחומש. זהו.
דאגתך לציבור משעשעת...
כאשר כל אחד מעלה את ההתחייבות שלו מעלה מעלה,
ומצבם האמיתי הוא מטה מטה... והם יודעים באמת שאין להם שמץ של מושג מאיפה לשלם