מחשבות טובות
חבר חדש
אולי 'קשיא' ולאחריה וי"ל ועוי"ל ותל"מלימא תיהוי תיובתא דהרב @מחשבות טובות ?
אולי 'קשיא' ולאחריה וי"ל ועוי"ל ותל"מלימא תיהוי תיובתא דהרב @מחשבות טובות ?
ידוע שפרשת 'גט צמח' הייתה כדי למצוא חן בארגונים הנ"ל, רק שאז החליטו כל הדיינים (שעושים דברים יותר חמורים), שזה משתלם לצאת נגדו, ואז החלה המקהלה המתוזמנת. אבל בעצם כמו שיצאו נגדו במלחמת חרמה, צריך לצאת כנגד הרבה דיינים (כמדומה יותר מ'רוב', אבל אני לא נמצא בעומק הענין בשטח, אגב יש לי הרבה ידידים דיינים שאני מתכתב עמהם בדברי תורה וכו', לא נפלתי מהירח...).רק אשאל את אשר על ליבי,
היאך דיין שמגובה או לא מארגוני הנשים שכח רב להם, יכול להיות 'ללא נגיעות כלל' או לכל הפחות לא להרגיש צורך לפסול את עצמו?
[הרי הדברים ידועים כמה כח וגיבוי משפטי יש לארגונים המוזרים האלו]
האמת שאני לא מכיר,שאני מתכתב עמהם בדברי תורה וכו', לא נפלתי מהירח...
לא טעית. כתבת דברים פשוטים. וזה רק התחלה...האמת שאני לא מכיר,
אבל,
עדיין לא קבלתי מענה - ישנה נגיעה כל שהיא, יש משהו שמזמזם באוזן, הוא לא נקי, שיפסול את עצמו.
איפה טעיתי??
התשובה העקרית, שהחזון איש אמר לרב אלישיב למשל ללכת לרבנות, כי אם לא הוא ילך, ילכו אחרים פשרנים הרבה יותר והנזקים יהיו גדולים יותר, ולכן מצילים מה שאפשר להציל. בגדול זה המוטו. ללכת עד הקצה מה שאפשר להציל במסגרת החוקית הניתנת.עדיין לא קבלתי מענה - ישנה נגיעה כל שהיא, יש משהו שמזמזם באוזן, הוא לא נקי, שיפסול את עצמו.
אז?!ללכת עד הקצה מה שאפשר להציל במסגרת החוקית הניתנת.
שאלה קשה שרק גדולי הדור האמיתיים יכולים להכריע בדברים כאלה. באמת מורכב ולא פשוט.אז?!
יהיו גם גיטין פסולים ?
איך נאמר ידינו לא שפכו את הדם הזה?
אגב, אבל חשוב, על כל "מלכות" שאינה לפי תורתינו הקדושה כלולה בתפילה הזו, ולו הימנית ביותר (והאחרונה תעיד) ולא רק הבג"ץ ...ועל הבג''ץ ודומיו י''ל ומלכות הרשעה מהרה תעקר ותשבר ותכלם ותכניעם במהרה בימינו...
כמדומה שהבעיה היא אצל דיינים מסויימים, איני יודע אם הם הרוב או המיעוט, מיעוט רגיל או מיעוט המצוי. אבל אכן ישנם כאלו. (ואגב, הבנתי שאחד מהם הולך להיות מקודם בקרוב לצערינו).אני נכנסתי לכל הנושא (כלומר יצרתי אותו כאן) כמעט בלא כוונה.
וכעת אני נזכר, שכאשר למדנו בכולל ברכת אברהם (הכולל שבעל ה'ילקוט יוסף' נר"ו אומר שהוא הכולל הטוב בעולם) הלכות כפייה בגט, עברנו עליה בעומק ורוחב (וגם שמענו שיעור מהשרף הרב יעקב עדס נר"ו, מה דבדידיה הוה, ואכ"מ), וראינו שאמנם הוא מתלהם, אבל למעשה ברוב הדברים הוא צודק אף שבמעט הוא מעט מגזים.
ומאז (קרוב לעשר שנים) שכחנו מזה, אבל כמעט כל שנה בערך, מגיעה אלי פרשייה איומה של כפייה בגט. ולומר שזה סיפור של אחד שנכווה וכו' זה לא נכון, כמעט כל אחד שרק נופל למלתעות שלהם יבוא ויעיד דברים כהוויתם.
ואמנם צריך לשמוע את הצד השני, אבל כאשר אתה שומע מהם עצמם כל מיני דברים נבובים וחלולים שלא ראויים להיאמר אפילו כהוה אמינא באתגר למדני בקעמפ בני תורה. אז אתה מבין שגם ההמשך לא יהיה כה מלבב. ועכ"פ צריך עוד לעיין בזה, אי"ה.
נו, אז תעשה משהו בענין.כמדומה שהבעיה היא אצל דיינים מסויימים, איני יודע אם הם הרוב או המיעוט, מיעוט רגיל או מיעוט המצוי. אבל אכן ישנם כאלו. (ואגב, הבנתי שאחד מהם הולך להיות מקודם בקרוב לצערינו).
מי זה האחד? ההוא מפ"ת?כמדומה שהבעיה היא אצל דיינים מסויימים, איני יוע אם הם הרוב או המיעוט, מיעוט רגיל או מיעוט המצוי. אבל אכן ישנם כאלו. (ואגב, הבנתי שאחד מהם הולך להיות מקודם בקרוב לצערינו).
יש לך דרך לעשות זאת?נו, אז תעשה משהו בענין.
איני יודע למי כוונתך.מי זה האחד? ההוא מפ"ת?