שום קשר לפוליטיקה. הח"כים מקבלים הוראות מרבני מפלגותיהם ולא מרבנים חיצוניים.כל זה אמת לפי כללי הפוליטיקה, לא כאשר המדובר על דעת תורה.
שום קשר לפוליטיקה. הח"כים מקבלים הוראות מרבני מפלגותיהם ולא מרבנים חיצוניים.כל זה אמת לפי כללי הפוליטיקה, לא כאשר המדובר על דעת תורה.
ולכן? מה זה רלוונטי?כי הוא דיבר בזמן שלא היה חוק!!!!
אמן כן יהי רצון.הח"כים מקבלים הוראות מרבני מפלגותיהם
פשוט לי שכך. ויותר פשוט לי שהם לא צריכים לקבל הוראות מרבנים חיצוניים וק"ו שלא להישמע להוראותיהם.אמן כן יהי רצון.
מקווה שאתה מאמין במה שאתה כותב.
פשוט לי שכך
מקווה שאתה מאמין במה שאתה כותב.
ואם תרצה יום אחד לברר את האמת כלך לך אצל הרב יעקב עדס...לא מפיך אני חי. ואם אני כותב אני מאמין.
אם אתה רוצה לברר האמת כלפי חוק זה כלך לך אצל הראש ישיבה רבי משה הלל שיודע כל פסיק ופסיק שבו על בוריו.ואם תרצה יום אחד לברר את האמת כלך לך אצל הרב יעקב עדס...
את החוק אני יכול לקרוא לבד... את האמת מי שולט במי הרבנים או המנגנון המפלגתי צריך לברר...אם אתה רוצה לברר האמת כלפי חוק זה כלך לך אצל הראש ישיבה רבי משה הלל שיודע כל פסיק ופסיק שבו על בוריו.
השאלה היא אם אתה מבין...את החוק אני יכול לקרוא לבד...
לי ברור מאודאת האמת מי שולט במי הרבנים או המנגנון המפלגתי צריך לברר...
דיבורים כאלו תמיד היו, גם בזמנו של הגראי"ל ועוד.את החוק אני יכול לקרוא לבד... את האמת מי שולט במי הרבנים או המנגנון המפלגתי צריך לברר...
ב"ה לא אלמן ישראל וגם היום יש את גדול"י שבקיאים בכל רזי החוק והנציגים שומעים להם.
מאיפה ההנחה הזאת? זכות גדול בישראל להביע דעתו בכל מה שנכון בעיניו, אנחנו לא נאמר לרבנים מה לומר ומה לא, זה פשוט מעוות...לכן הם מוזמנים להורות לנציגיהם בכנסת מה לעשות.
את הנציגים הקיימים כיום לא הם שלחו אז שלא יתנו להם הוראות מה לעשות.
דובר עברית כשפת אם, בשונה מהרב שאליו הפנית אותי...השאלה היא אם אתה מבין...
לא זכור לי שדיברו עליו בנוסח כזה, אלא בנוסח אחר, ה"י.דיבורים כאלו תמיד היו, גם בזמנו של הגראי"ל ועוד.
שים לב. לא כתבתי שאסור לו להביע דעתו. ודאי שזכותו להביע ואין זכות למנוע ממנו. כתבתי על לתת הוראות.מאיפה ההנחה הזאת? זכות גדול בישראל להביע דעתו בכל מה שנכון בעיניו, אנחנו לא נאמר לרבנים מה לומר ומה לא, זה פשוט מעוות...
מסתבר שדובר לא משפיע על רמת ההבנה.דובר עברית כשפת אם, בשונה מהרב שאליו הפנית אותי...
שים לב על התאריך של התמונה של הרב אלבז שהבאתמתוך הכינוס המפורסם אך לפני כשנה וחצי, ד' תמוז תשפ"ד
גם לשקר צריך לדעת איך
כמובן שאין שום קשר בין רשות הדיבור של גדולי הדור לבין ניקים עפרוריים.אני עפר תחת כפות רגליו של מרן הגר''מ צדקה הי''ו
אבל
האמת צריכה להאמר!
מי שמחליט לא להשתתף במשחק(הבחירות והעיסוק הפוליטי)
לא יכול לומר ולהתבטא בנושאים פוליטיים!!
זה כמו שלהאא''ה חבר עדאלא או שלום עכשיו יתחיל להמליץ ללפיד וגנץ מה להצביע בחוק הריבונות
הח"כים מקבלים הוראות מרבני מפלגותיהם
דבר רב המפלגה -את החוק אני יכול לקרוא לבד... את האמת מי שולט במי הרבנים או המנגנון המפלגתי צריך לברר...
תגיד כמה פעמים 30 אגורות אתה מקבל על הודעה ממוחזרת זו?
כמובן שאין שום קשר בין רשות הדיבור של גדולי הדור לבין ניקים עפרוריים.
דבר רב המפלגה -
ככה מגיבים כשאין מה והאמת דוקרת...תגיד כמה פעמים 30 אגורות אתה מקבל על הודעה ממוחזרת זו?
לא מצליח להבין מה כתבת פה, מה פירוש "קחו לכם ת"ח מעל מכסת אחוזים מסוימת". האם לדעתך אותם נערים משוטטים בחוצות בחוסר מעש (במקרה הטוב) הם תלמידי חכמים?ובכל אופן נותנים הסכמה ליעדים של 50%, והגם שאני מסכים אתכם שאף לומד תורה לא יתגייס באמת, מ"מ זה רחוק מאוד מהתיאור הפנטסטי ש-
י
אמור מעתה: דורשים גיוס לומדי תורה, ואומרים להם קחו לכם ת"ח מעל מכסת אחוזים מסוימת.
בפעם העשרים לדעתי באשכול זה.מאיפה ההנחה הזאת? זכות גדול בישראל להביע דעתו בכל מה שנכון בעיניו, אנחנו לא נאמר לרבנים מה לומר ומה לא, זה פשוט מעוות...
לא צדיק, ככה מגיבים כשחותכים חצי משפט מהקלטה שהוקלטה בצורה מגמתית ומביאים אותו כאילו זה המשפט היחיד שהרב שליט"א אמר בימי חייו.ככה מגיבים כשאין מה והאמת דוקרת...
עד אז או שהכלב ימות או שהפריץ ימות.1. איפוא כתוב בטיוטת החוק הסעיף שפוטר מגיוס כל לומד תורה באשר הוא? (מה יקרה אם מספר לומדי התורה יהיה גדול מ-50% בעזה"ש?)
אני מבין שכת"ר לא מכיר את גדולי ישראל, ובעצם לא מבין עברית. וכמו שכבר הסבירו לך לעיל.2. האם אתה בשיטת הרב לייבל, שסובר שמי שלא לומד שיתגייס? אינני מכיר אף גדול בישראל שמורה ובא כך, בטח לא הרב סלים ולא הרב לנדו.
וכי הרבנים שמורים להציל את בני הישיבות הם 'ציויינייים'?פוק חזי מה היה יחסו למדינה
מהיכן לך ש"השקפה" זה רק מי שמתנגד לגדולי ישראל?דבר שני ברור לכל כי כל הדור ההוא היה עם ההשקפה זאני מדבר אליה רק בשנים האחרונות כל מי שמדבר קצת השקפה מושתק ומתוייג כעצניק
"המפלגה הנציחה" זה שם מכובס (של מי שלא רוצה לקבל את דעת גדולי ישראל) ל "מי שרוב הציבור הולך אחריו". נקודה.כל הויכוח על מי ראוי למנהיג, ועל מי חל שם מנהיג, ובמי הציבור בחר, ומיהו הציבור, ומהי בחירה, וכל המסתעף לפרטי הפרטים, זה - במחילה מהרבנים דהכא - דברים בטלים, עד לפני 100 שנה איש לא הכיר את כל הטענות הללו, יש דינים של ת"ח, מורה הוראה, מרא דאתרא, גדול הדור וכו', לא דינים של כיצד והאם מחוייבים לשמוע למי שהמפלגה הצניחה או הכתירה.
דוק ותשכח שאין בזה שום מראי מקומות, אלא דימויים רחוקים.
דבר רב המפלגה -
בפעם העשרים לדעתי באשכול זה.
פה זה פורום ענייני, לא מפעל מיחזור
והרי החצי השני -כשחותכים חצי משפט מהקלטה
אני יסביר שוב: ממ"נ, אם עולם התורה גדול יותר מ50% מכל אלו שמוגדרים בחוק כחרדים, אז ודאי שבכך שהסכמת ליעד של 50% הסכמת לגיוס של לומדי תורה,לא מצליח להבין מה כתבת פה, מה פירוש "קחו לכם ת"ח מעל מכסת אחוזים מסוימת". האם לדעתך אותם נערים משוטטים בחוצות בחוסר מעש (במקרה הטוב) הם תלמידי חכמים?
לא רבתי.
זה התירוץ כרגע?לא צדיק, ככה מגיבים כשחותכים חצי משפט מהקלטה שהוקלטה בצורה מגמתית ומביאים אותו כאילו זה המשפט היחיד שהרב שליט"א אמר בימי חייו.
א. הצניחה, לא הנציחה. ב. כל המילים שלך הם סך הכל הלבנת המציאות העגומה של המפלגתיות."המפלגה הנציחה" זה שם מכובס (של מי שלא רוצה לקבל את דעת גדולי ישראל) ל "מי שרוב הציבור הולך אחריו". נקודה.
כמובן שאין שום קשר בין רשות הדיבור של גדולי הדור לבין ניקים עפרוריים.
דבר רב המפלגה -
הנהתגיד כמה פעמים 30 אגורות אתה מקבל על הודעה ממוחזרת זו?
מאחר ועסקינן במחזור הודעות, אז אמחזר גם אני את מכתב כל חברי מועצת חכמי התורה שמצטערים שיולי אדלשטיין חזר בו מהסיכומים, ומורים לחכי"ם להגיע להסדר חדש. ראה סעיפים ב' וד'.
[יש תשובות ברורות לכל השאלות החכמות של הרב @תחשוב טוב יהיה טוב, רק שכבוד אלוקים הסתר דבר. והמבין מבין].
הצג קובץ מצורף 14091הצג קובץ מצורף 14092