עת שערי רצון
חבר בכיר
בסדראולם כשאדם קובע לעצמו רב ומנהיג ההליכה אחריו אי בין בהלכה בין בהשקפה
בכל מקרה, דעת רבני הליטאים בודאי היא נגד פסקי הרב עובדיה ובעד הבחירות וחוק הגיוס. את כל השאר תחשב לבד (רמז: 'מרביצי')
בסדראולם כשאדם קובע לעצמו רב ומנהיג ההליכה אחריו אי בין בהלכה בין בהשקפה
פוק חזי מה היה יחסו למדינהברור שאתה מקשקש.
הגרבץ איננו ואיננו יודעים אם היה קיים מה היתה דעתו.
לכן רוב רבני הליטאים נגד החוק עיין ערך הרב זילברשטיין הרב ברגמן הרב פילץ ועודבסדר
בכל מקרה, דעת רבני הליטאים בודאי היא נגד פסקי הרב עובדיה ובעד הבחירות וחוק הגיוס. את כל השאר תחשב לבד (רמז: 'מרביצי')
ה'צבור' אוחז שמנהיגי עולם התורה הם הגרמ''ה הירש והגר''ד לנדו. אני לא אומר שהם גדולים יותר בתורה מהאחרים שכתבת, אבל תשאל כל ליטאי ממוצע האם הוא שומע לגדר''ל או לרב פילץ. זה הצבור קבע, לא אני.לכן רוב רבני הליטאים נגד החוק עיין ערך הרב זילברשטיין הרב ברגמן הרב פילץ ועוד
אבל במח' הלכתית עיין ערך גנרטור ולד בשבת עם מי הלכו עם הפוסקים או עם גדו"יאו כשיטת הליטאים, לא ?
הליטאים פוסקים לפי הרב שך/הרב שטיינמן ??
מנהיג הליטאים הוא ר' יצחק זילברשטיין או ר''ד לנדו ?
לכן רוב הליטאים ברחוב בהלם מחוק הגיוסה'צבור' אוחז שמנהיגי עולם התורה הם הגרמ''ה הירש והגר''ד לנדו. אני לא אומר שהם גדולים יותר בתורה מהאחרים שכתבת, אבל תשאל כל ליטאי ממוצע האם הוא שומע לגדר''ל או לרב פילץ. זה הצבור קבע, לא אני.
באופן כללי לא דבר על עניינים השנויים במחלוקת, רק לתלמידים קרובים וכיו''ב, ועדיין לא ברור מה היתה דעתו, ע''ע פאה נכרית, בחירות, ועודאם אני מבין נכון לשיטת כב' חכם בן ציון לא התערב כלל בהשקפה נכון
אתה מדבר על הבחירות? על השותפות בכנסת? דעתו מאוד ברורה, שמעתי מכמה וכמה ששמעו ממנו עצמו ז"להגרבץ איננו ואיננו יודעים אם היה קיים מה היתה דעתו.
ישאל כב' את אחייניו שאגב רבים מספורבאופן כללי לא דבר על עניינים השנויים במחלוקת, רק לתלמידים קרובים וכיו''ב, ועדיין לא ברור מה היתה דעתו, ע''ע פאה נכרית, בחירות, ועוד
בדיוק כמו היחס של הרב שך (שהיה בעד בחירות ונגד פטור גורף מגיוס, ואם היו שומעים לו אז היום לא היינו במצב הזה)פוק חזי מה היה יחסו למדינה
צריך לעיין מה הגדר של 'השקפה'דבר שני ברור לכל כי כל הדור ההוא היה עם ההשקפה זאני מדבר אליה רק בשנים האחרונות כל מי שמדבר קצת השקפה מושתק ומתוייג כעצניק
הם לא אמרועוד שנייה יגיד כב' שגם פעם אמרו שמי שלא לומד צריך להתגייס לצבא הג' עברות חמורות
נכוןלכן רוב הליטאים ברחוב בהלם מחוק הגיוס
לא. אני מדבר על ההתמודדות עם בעיית הגיוס.אתה מדבר על הבחירות? על השותפות בכנסת?
זו דברי בעלי בתים.דעת רבני פורת יוסף אינה רלוונטית, כיון שמעולם לא היו בהשקפת
זה שהם מסכימים על ענין אחד או שניים, זה לא אומר שהם קבלו את הנהגתו ודעתו (בפרט שדעתו היא כהשקפת העדה החרדית, כידוע)
ומה הם העניינים ?זה שהם מסכימים על ענין אחד או שניים,
בכל מקרה, כבר ביאר @ידידיה שדעת הרב בן ציון לא היתה קיצונית, והרבה מתלמידיו כן הלכו לבחירות, כי הוא לא סבר כמו סאטמר שמי שבוחר הוא כופר בתורה ובמשה עבדו ובישראל עמו ... אלא סה''כ אחז כרבותיו שאסרו את זה, אבל ב'למעשה' הוא לא התערב יותר מדי בנושא, ובודאי שלא היה חולק בריש גלי על גדו''י שהיו נגד דעתו, וכידוע שאף פעם לא היה מפרסם דעתו בריש גלי על עניני השעה השנויים במחלוקת ...
וע"ע מש"כ הגר"מ צדקה לפני כ-3 שנים [לשלוחי מפלגת שס שביקשו את חתימתו עבור הבחירות] -
ואכמ"ל.
נכוןכל הויכוח על מי ראוי למנהיג, ועל מי חל שם מנהיג, ובמי הציבור בחר, ומיהו הציבור, ומהי בחירה, וכל המסתעף לפרטי הפרטים, זה - במחילה מהרבנים דהכא - דברים בטלים, עד לפני 100 שנה איש לא הכיר את כל הטענות הללו, יש דינים של ת"ח, מורה הוראה, מרא דאתרא, גדול הדור וכו', לא דינים של כיצד והאם מחוייבים לשמוע למי שהמפלגה הצניחה או הכתירה.
דוק ותשכח שאין בזה שום מראי מקומות, אלא דימויים רחוקים.
איפה הרב זילברשטיין התנגד לחוק?לכן רוב רבני הליטאים נגד החוק עיין ערך הרב זילברשטיין הרב ברגמן הרב פילץ ועוד
השתתף בכינוס האדמו"רים במעלה החמישה, לא?איפה הרב זילברשטיין התנגד לחוק?
חשוב לדייק...ואמר לו שהוא באמת לא מבין את מי שמסכים ל חוק.
ובכל אופן נותנים הסכמה ליעדים של 50%, והגם שאני מסכים אתכם שאף לומד תורה לא יתגייס באמת, מ"מ זה רחוק מאוד מהתיאור הפנטסטי ש-בעז"ה לומדי התורה יהיו יותר מ- 50%.
יבזמננו דורשים גיוס לומדי תורה - ומקבלים לא רבתי.
אני עפר תחת כפות רגליו של מרן הגר''מ צדקה הי''ומה עלה בימינו שא"א לחשוב שיש שני צדדים, שיש רבנים שחושבים כך ויש רבנים שחושבים אחרת.
אותם טענות אמרו על מרן הגרע"י זיע"א בזמנו עם חתימות של גדולי רבני הליטאים והמרביצי גם יחד. שהוא מתחבר לרשעים וכל הגדולים נגדו וכו'
כולם חשבו שלא ישאר ממנו וממפלגתו כלום.
ולבסוף עלה ועלה ורבבות אלפי שמעו לקולו והמפלגה קיבלה יותר ויותר מנדטים מאחותם הקטנה דגה"ת.
תבין שבצד השני יש גם רבנים גדולים כזקן ראשי הישיבות הספרדים מרן הגר"מ צדקה שליט"א ועוד, (נכון שהוא לא משתתף בבחירות, אבל ע"ז יש הוראה ברורה ממרן זיע"א) שזכותו להביע דעתו וכן שאר הרבנים, ובפרט שרואים כבר עכשיו שעוצרים רק את הספרדים, אז מה יהיה שיהיה חוק. וכמו שהסביר הרב עדס. זה לא נגד הגרד"ל.
צדיק
שטויות, לחוק יש השלכה גם לתלמידיו ומשפחתו מרן הרב צדקה שליט"א שלא משתתפים בבחירותאני עפר תחת כפות רגליו של מרן הגר''מ צדקה הי''ו
אבל
האמת צריכה להאמר!
מי שמחליט לא להשתתף במשחק(הבחירות והעיסוק הפוליטי)
לא יכול לומר ולהתבטא בנושאים פוליטיים!!
זה כמו שלהאא''ה חבר עדאלא או שלום עכשיו יתחיל להמליץ ללפיד וגנץ מה להצביע בחוק הריבונות
לכן הם מוזמנים להורות לנציגיהם בכנסת מה לעשות.שטויות, לחוק יש השלכה גם לתלמידיו ומשפחתו מרן הרב צדקה שליט"א שלא משתתפים בבחירות
אני עפר תחת כפות רגליו של מרן הגר''מ צדקה הי''ו
אבל
האמת צריכה להאמר!
מי שמחליט לא להשתתף במשחק(הבחירות והעיסוק הפוליטי)
לא יכול לומר ולהתבטא בנושאים פוליטיים!!
זה כמו שלהאא''ה חבר עדאלא או שלום עכשיו יתחיל להמליץ ללפיד וגנץ מה להצביע בחוק הריבונות
כל זה אמת לפי כללי הפוליטיקה, לא כאשר המדובר על דעת תורה.לכן הם מוזמנים להורות לנציגיהם בכנסת מה לעשות.
את הנציגים הקיימים כיום לא הם שלחו אז שלא יתנו להם הוראות מה לעשות.
ולמה זה רלוונטי התאריך?צדיק
שים לב על התאריך של התמונה של הרב אלבז שהבאת
גם לשקר צריך לדעת איך
כי הוא דיבר בזמן שלא היה חוק!!!!ולמה זה רלוונטי התאריך?