גזרת הגיוס, השלכות בעיות ופתרונות

קוראים לי דמדומי זריחה?

אז כבודו מודע לכך שע"י הפעלת סנקציות אישיות ומעצרים יהיו שיפלו.
החוק המוצע מונע זאת ? (כלומר מאפשר לכל אחד, ספרדי מהפיריפריה/חוזב"ת - לשבת וללמוד) ?
אם לא, הספרדים הללו ישלמו את המחיר.

מדובר בקמפיין שיקרי של צה"ל שנועד לגרום לציבור ולרבנים לתמוך בחוק ה50% כי פשוט אין ברירה
צה"ל עושה קמפיין עבור מתוה ביסמוט, קונספירציה שמעמידה בצל את כל הקונספירציות.

תראו איזה גאונות.
[הובא בפורום הסמוך]
אחת מגזירות היוונים היתה "כתבו לכם על קרן השור אין לנו חלק באלוקי ישראל" ויש לתמוה מדוע גזרו לכתוב כן דווקא על קרן אחת ולא על ב' הקרניים?
וי"ל דליוונים הספיק 50% בכדי להביא כלייה על ישראל, ובדעתם אחזו וצעדו יד ביד המתיוונים המשתפי פעולה,
ועל 50% אלו נלחמו החשמונאים בכל כוחם, ביודעם שהדבר ימיט חורבן על הכלל ישראל! (והנמשל פשוט!)

תראו איזה גאונות.
[הובא בפורום הסמוך]
אחת מגזירות היוונים היתה "כתבו לכם על קרן השור אין לנו חלק באלוקי ישראל" ויש לתמוה מדוע גזרו לכתוב כן דווקא על קרן אחת ולא על ב' הקרניים?
וי"ל דליוונים הספיק 50% בכדי להביא כלייה על ישראל, ובדעתם אחזו וצעדו יד ביד המתיוונים המשתפי פעולה,
ועל 50% אלו נלחמו החשמונאים בכל כוחם, ביודעם שהדבר ימיט חורבן על הכלל ישראל! (והנמשל פשוט!)
משעשע.

שמעתי שהרב דסלר היה אומר שההבדל בין החסידים לליטאים הוא שהליטאים יקריבו אלף בשביל ת"ח אחד משא"כ החסידים מעדיפים אלף יהודים טובים מאשר ת"ח אחד
אולי זה הפשט בהבדל בין הגדולים הליטאים לבין אגודת ישראל בענין ההסכמה או ההתנגדות לחוק שיש בו יעדים כבדים.

שמעתי שהרב דסלר היה אומר שההבדל בין החסידים לליטאים הוא שהליטאים יקריבו אלף בשביל ת"ח אחד משא"כ החסידים מעדיפים אלף יהודים טובים מאשר ת"ח אחד
אולי זה הפשט בהבדל בין הגדולים הליטאים לבין אגודת ישרא ל בענין ההסכמה או ההתנגדות לחוק שיש בו יעדים כבדים.

חמוד, אבל רלוונטי לימינו ?

אולי זה הפשט בהבדל בין הגדולים הליטאים לבין אגודת ישראל בענין ההסכמה או ההתנגדות לחוק שיש בו יעדים כבדים.
אף אחד לא מקריב יהודי אחד, ודי עם הביזוי ת"ח הזה.

תסביר, כמה שיותר פחות אמירות חתוכות וציניות ללא הסברים!!
מה יש להסביר יותר מידי?
אמרת שגדולי ישראל הליטאים והספרדים מקריבים את בחורי ישראל, לעומת החסידים שלא מסכימים להקריב אף יהודי, ואני אמרתי שזה ביזוי ת"ח לומר זאת.

אם יש למישהו מה לומר על זה אני ישמח מאוד.
הרב מרנן ורבנן שליט"א הבנתי דעתך יש"כ.

כוונתי האם רלוונטי לימינו להגיד שהחסידים אוהבים אנשים פשוטים ע"פ ת"ח ?
זה היה נכון על תקופת קדם, בה היו חסידים ומתנגדים, אבל היום, זה נשמע כזה משהו שאבד עליו הקלח.
לא ?
אז מה הכונה של הרב דסלר, הרי הוא אמר רעיון שהוא בודאי נכון ומה היתה כונתו באותו רעיון
אני מבין שזה נשמע זלזול לומר שגדו"י דואגים רק לת"ח,
אני מנסה להבין למה זה לא יתכן??

אז מה הכונה של הרב דסלר, הרי הוא אמר רעיון שהוא בודאי נכון ומה היתה כונתו באותו רעיון
אני מבין שזה נשמע זלזול לומר שגדו"י דואגים רק לת"ח,
אני מנסה להבין למה זה לא יתכן??

אני לא יודע באיזה הקשר הוא אמר את זה,
ולכן אני מאד מתפלא,
אולי זו סתם בדיחה או ע"ד צחות שהוא אמר על המח' שהיתה בתקופה ההיא ?

@בני ברקי אני שמח שאתה הבנת את דעתי, אני לעומת זאת - כמו שציינתי לעיל - לא הבנתי את תשובתך מדוע אינך נכלל בגדר מבזה תלמידי חכמים
כאן חושבים שכל מי שאומר משהו הוא מתכון לזלזל וזה ממש לא הכונה של רבים ולא שלי
תראה לאיפה לקח אלישמע את הדיון ותרוה נחת יש"כ.

בצעד נדיר טרחו ונסעו חבר מועצת חכמי התורה ראש הישיבה הגר"א סאלים ורעייתו לבית הורי הבחור העצור יצחק רביבו ברמת גן, בכדי לחזק ולעודד את רוחם. במהלך הביקור הורשה הבחור להתקשר לבית הוריו מתוככי הכלא, ושוחח עם ראש הישיבה שחיזק אותו בדברים נרגשים.

הצג קובץ מצורף 14893

דרך המלך
בצעד נדיר טרחו ונסעו חבר המועצת מרן הגאון חכם אברהם סלים שליט"א ורעייתו הרבנית תליט"א לבית הורי הבחור העצור יצחק רביבו הי"ו ברמת גן, בכדי לחזק ולעודד את רוחם. במהלך הביקור הורשה הבחור להתקשר לבית הוריו מתוככי הכלא, ושוחח עם מרן חבר המועצת אשר חיזק אותו בדברים נרגשים.

1377e22634e00c3ea8799bd66188045c4ac07080

דרך המלך
אתה שליח של כל בני התורה - בין הדברים שאמר מרן הגאון חכם אברהם סלים שליט"א אמש לבחור שנמצא בתוככי הכלא מבית הוריו: "אשריך שנתפסת על דברי תורה, אתה שליח מצוה של כל בני התורה, אל תיפול ברוחך, יוסף הצדיק היה הרבה שנים במאסר ואח"כ עלה לגדולה', 'כולנו באותה ספינה, ה' יעזור שזה יעבור".

f808b2e2057558c1a769e2037c850fe3e81cb7c0
יש מי שאיכפת לו מהבחורים העצורים!

תראו איזה גאונות.
[הובא בפורום הסמוך]
בשמחת ה'בר מצוה' אמש תירצנו הענין שזהו שור פר מקרין בעל קרן אחת בלבד.

וי"ל דליוונים הספיק 50% בכדי להביא כלייה על ישראל, ובדעתם אחזו וצעדו יד ביד המתיוונים המשתפי פעולה
וי"ל דלהכי לא עלתה בידם, שעל ידי הקרן הפנויה נגחו בהם החשמונאים עד שכילו אותם וטיהרו את מקדש ישראל.

זה היה רק לאדם הראשון, לא ?
יש עוד, וכגון מה דאיתא בגמ' שבת דף כח עמ' ב: תחש שהיה בימי משה בריה בפני עצמה היה, ולא הכריעו בה חכמים אם מין חיה הוא אם מין בהמה הוא, וקרן אחת היתה לו במצחו, ולפי שעה נזדמן לו למשה...
ואולי גם עתה הוראת שעה הזדמנה, ואולי הענין שייך ל"קרן" עולם התורה, ועיין.

ראשי תחתית