גזרת הגיוס, השלכות בעיות ופתרונות

אבל מלחמה שמרעישה עולם ומלואו...
אני יודע שהמטרה של הנלחמים נגד הגיוס היא בעיקר בגלל שהם מייקרים את התורה, ומאוד כואבים את הזלזול והפיכתה "להשתמטות" עפ"ל, ובעיקר לנתק בחורים ואברכים מהחיים עצמם...
אבל מי שבמלחמה כנגד הגיוס מבזה את ספרי התורה החיים בזלזול באחד מהגאונים הכי גדולים בתורה, מלחמתו אינה למען כבוד התורה אלא יותר אג'נדה פוליטית...
חוץ ממה שהמזלזל בת"ח (עוקצנות נגד מרן הגר"ד לנדו) הרי הוא אפיקורס (סנהדרין צט) וזה יותר חמור מלהתגייס או לחוקק חוק גיוס גרוע ביותר ...

1767289545258.png

יו״ר ש״ס הרב דרעי פותח בכל את ישיבת הסיעה בנושא הזה ומנהל הטיפול והתמיכה בעצורים, הכוללים ליווי משפטי צמוד על ידי עו״ד שלמה חדד, ביקורים תכופים של חברי הכנסת בכלא 10 ודאגה לכל צורכי העצורים.
הלוואי שזה תחילתה של התעוררות, מי יתן.
שאלתך שאלה, ועדיין לא כותבים כך על רוב מניין ובניין של גדולי ישראל

אלא אם כן אתה מצהיר על כך שאתה מהשוליים
מי זה אתה? הרב שטרנבוך? הוא חתום על המכתב הזה, לא אני.

אני יודע שהמטרה של הנלחמים נגד הגיוס היא בעיקר בגלל שהם מייקרים את התורה, ומאוד כואבים את הזלזול והפיכתה "להשתמטות" עפ"ל, ובעיקר לנתק בחורים ואברכים מהחיים עצמם...
אבל מי שבמלחמה כנגד הגיוס מבזה את ספרי התורה החיים בזלזול באחד מהגאונים הכי גדולים בתורה, מלחמתו אינה למען כבוד התורה אלא יותר אג'נדה פוליטית...
חוץ ממה שהמזלזל בת"ח (עוקצנות נגד מרן הגר"ד לנדו) הרי הוא אפיקורס (סנהדרין צט) וזה יותר חמור מלהתגייס או לחוקק חוק גיוס גרוע ביותר ...
אני לא מזלזל ולא מתכוון לזלזל, ציינתי עובדות, מה שגיחכתי היה על מי שתירץ תירוצי סרק.

בלי למעט בכבודו של ת"ח, אבל... יש כאן אבל מאוד גדול, אמר ברוך שאמר, הוא גם אמר שנרעיש את העולם ומלאו אם יעצרו בחורים, וגם אמר שאם יעצרו בחורים השלטונות ימצאו את עצמם מול יהדות מלוכדת ומאוחדת הנלחמת על נשמת אפה. וקשה לראות את זה במציאות, אנו לא מתרגשים מהאמירות הרעשניות הללו, מה שמוכיח באמת זה המציאות, כמו שאומר הפתגם העממי אמירות לחוד ומציאות לחוד, או כמו שאומר הפתגם 'הבטחתי, אבל לא הבטחתי לקיים', אגב הרב יצחק יוסף תקף את דבריו הללו בחריפות רבה.

על איזה פלג אתה מדבר?
כי ההוראה בפלג המרכזי היא שלא יוצאים להפגין על כלבחור. אא"כ ההוראה השתנתה בשבוע האחרון.
לא יוצאים להפגנה על כל בחור ספציפי, אבל מנהלים בשבילו מאבק, לווי משפטי, דאגה לצרכיו, גיבוי ציבורי, מוזמן לפתוח את העיתון של הפלג הפלס, ולהיווכח, ושלא לדבר על דאגה להעלות את המורל של העצור ושל כל הבחורים שמתמודדים בסטואציה הזו, בתהלכות ראווה וכדו'.

אינני רוצה להיכנס לפרטים על כל בחור מהו ומה סגנונו וכו', רק זאת אומר שהבחור מחברון לא נעצר בישיבה. וד"ל.
הקשקוש הטיפשי הזה לפתוח דיון על כל בחור שנעצר מה בדיוק רמת השיטגן שלו, זה בדיוק כמו אותו עיירה שגנב התחיל להסתובב בלילות, ובלילה הראשון פרץ לאיזה דלפון, וחכמי העיירה אמרו אין ענין להילחם עליו, כי בין כך הוא לא הצליח לגנוב, למחרת הסיפור חזר על עצמו, רק שהגנב התקדם עוד טיפה, עד שאחרי שבוע הוא גנב ורוקן את הגביר של העירה, ואז כבר היה מאוחר מידי, כל טיפש מבין שהצבא בודק את הדופק של הציבור החרדי, ואם מישיבות הכי נחשבות כמו חברון, ובמקביל ישיבת כסא רחמים שזה ישיבה מוכרת הציבור החרדי בולע את זה, אין שום סיבה שבשלב הבא זה יהיה בחור ממאור התורה ומסלבודקה.

חלומות נעימים...
ארי קלמן: הגאון הרב יהושע אייכנשטיין ראש ישיבת יד אהרן, מי שמונה על ידי רבני דגל התורה לטפל בחוק הגיוס יוצא נגד החוק המוצע. בהקלטות שנחשפו הערב נשמע הרב אומר ״אני לא מבין מה שרוצים בכלל. אני לא חלק מהחוק. אני לא חלק מזה. לספוג יעדים זה לא בסדר, זה לא טוב. אם אומרים צריך לגייס 50% זה לא בסדר, אי אפשר לדבר על דבר כזה״.
עוד מההקלטות: הרב תוקף את חברי הכנסת החרדים: ״מצד החברי כנסת המטרה שלהם זה תקציבים. הם לא דואגים לתורה של הישיבות הם דואגים לתקציבים״, עוד הוא תקף ״זה משהו נורא. והכי גרוע הוא, מה עושים, איפה שולחים את הבחורים האלה?״

המשל שלך הוא חוצפה ועזות מצח, הרוב המכריע של גדולי ישראל פועל בדרכים משלו בענין, ואתה משווה אותם למחללי שבת???!!!
תגיד לך אתה בסדר?
כאשר גדולי ישראל האמיתיים מוסרים את נפשם ואת כבודם כדי להביא חוק לפטור מגיוס, כדי שלא יעצרו בני ישיבה, ויוכלו לשקוד על תלמודם, יש כמה צעקנים שמה שהם "תורמים" להלחם ב"סכנה האיומה כביכול של חוק הגיוס" כאילו המצב היום גן עדן.
בענין הגר"מ שטרנבוך ראית מה החברים שלך עשו לו כשהוא לא הלך ב"תלם".
תגובה של ילדים, מי מחליט מי גדולי ישראל האמתיים כלשונך, לבלרי יתד, ישראל פרידמן דוד שפירא?
דבר נוסף אני שווה אותם למחללי שבת, גדולי ישרקאל שמתנגדים לחוק משווים אותם לרבנים שמורים לעבור עבירה, נורא פשוט, יש רבנים שמצדדים בעד החוק, ויש רבנים גדולים לא פחות גם אם זה פחות מוצא חן בעינך שמתנגדים בטענה שלהתיר כזה דבר זה כמו להתיר עבירה בסדר גודל של חילל שבת.
ואם דיברת על עצנקי"ם רק אזכיר את מרן הגר"ש אוירבאך שאינו נופל במאומה מגדלותו של הרב לנדו, שהתנגד לחוקי גיוס הרבה יותר מרוככים, אגב הרב לנדו עצמו אחז ממנו בצורה מופלגת מאוד, והיה חברותא שלו, עד המכתב שהגר"ש תקף אותו בחריפות בתשמ"ט בהוראת מרן הרב שך, אז בבקשה קצת כבוד.

וזה מה שמרן עושה.
זה שאתה חושב שלהרעיש עולם ומלואו הכונה להפגנות, מרן יודע לעשות את זה בדרכים שלו.
ספר בבקשה איזה דרכים? לגרום לקריסת בנקים.... להפעיל לחץ בינלאומי על ישראל דרך טראמפ, ועוד כל מיני רעיונות מדומינים של אברכים מסלבודקבה.

ועל זה כתבו מרן הרב שך ועוד שמי שעושה כן הוא מזיק את הרבים ועוד.
נכון הרב שך אמר לאותם בחורים שלא יסתבבו ברחובות בריש גלי, אבל ברור שהנהלת הישבות צריכות לסדר אותם ולדאוג להם, שלא יתגייסו, אבל מכאן ועד להתיר חוק גיוס במתכונת נפש תחת נפש מה ההקשר לרב שך.

אז מה אם הוא לא נעצר בישיבה, בחור איכותי שעושה שטייגען ובזמן הפנאי מלווה באוטובוס מכאן יש כמה גירסאות (נדמה לי שאסור לקבל לשוה"ר-להאמין ולקבל, במיוחד כשיש כמה גירסאות כך נפסק בח"ח...), וכשאין גיבוי לבחורים אז ישנם כאלו שיש להם קשיים חברתיים או בתוך הבית וכדו' וכשלא מרגישים גיבוי ופוחדים שגם כך הולכים להיתקע, פשוט בוחרים בקודקוד או בחשמונאים במקרה הטוב וחבל,
רק השבוע התפרסם על עוד שני בחורים מטובי בנינו שהתגייסו (מחברון, ומאור התלמוד) וחבל על עוד בית יהודי שנפל, כל עוד לא יהיה גיבוי ועל כל בחור יתרצו מיליון תירוצים, יכולים להתרבות החללים...
באמת? מדובר בידיעה מהימנה? מה המקרה? מתוך הישיבה או שתקופה אחרי שעזבו את הישיבה, ולאיזה יחידות הלכו, קדקוד/חשמונאים? אם יש לך פריטים אודה לעידכון.

ארי קלמן: הגאון הרב יהושע אייכנשטיין ראש ישיבת יד אהרן, מי שמונה על ידי רבני דגל התורה לטפל בחוק הגיוס יוצא נגד החוק המוצע. בהקלטות שנחשפו הערב נשמע הרב אומר ״אני לא מבין מה שרוצים בכלל. אני לא חלק מהחוק. אני לא חלק מזה. לספוג יעדים זה לא בסדר, זה לא טוב. אם אומרים צריך לגייס 50% זה לא בסדר, אי אפשר לדבר על דבר כזה״.
עוד מההקלטות: הרב תוקף את חברי הכנסת החרדים: ״מצד החברי כנסת המטרה שלהם זה תקציבים. הם לא דואגים לתורה של הישיבות הם דואגים לתקציבים״, עוד הוא תקף ״זה משהו נורא. והכי גרוע הוא, מה עושים, איפה שולחים את הבחורים האלה?״

יואלי ברים: הרב דן סגל, המנהיג הרוחני הליטאי הבולט - מתנגד למתווה הגיוס של ביסמוט ומתנגד גם לגיוס חרדים שלא לומדים תורה. "לא נסכים לדבר הזה, זה לא יכול להיות. זה סותר את הכל". הוא הרב הרביעי באליטה הליטאית שמתנגד לחוק.

שוב, התפקיד של החכי"ם שלנו זה לא ביקורים ולחיצות ידים אלא עבודה במשרדים והיכן שצריך.
(אגב, ביקור מהשבוע לא נחשב ביקור ישן)
(אגב2, כבודך בכלל בחר בבחירות האחרונות? יש לך רב כלשהו שהורה לך לבחור? על פניו אתה מאותם אלו שבכל בחירות מפרסמים שעם ההידרדרות הנוכחית הם לא בוחרים יותר וככה זה בכל פעם).
מה הם עושים במשרדים???
תבדוק באתר הכנסת כמה נוכחות יש להם.
והאמת שבחרנו בהם בשביל שייצגו את עולם התורה!!!
לך תעשה סקר האם בחורי הישיבות מרגישים מיוצגים על ידם!!!
אם קצת אמת מדליק אותך
אז אענה לך כן בחרתי בבחירות האחרונות וגם לפני ולפני ועוד
נזכרו עכשיו להראות כאילו הם בחוד החנית. כולם יודעים שלא עושים באמת כלום
אולי מקדמים את החוק אבל מה עם העצורים? איפה הגיבוי??
ושוב למה אריה היו"ר העוצמתי לא מצא לו זמן לביקור אחד, לטלפון לאבא אחד?
אולי זה יעשה לו דה זה וו לשאגת אריה ויתחיל לזוז
כשהיה קמפיין נגד היו"ר כולם נזעקו לדברר אותו ושתקו שוב מיד אח"כ
בושה

בלי למעט בכבודו של ת"ח, אבל... יש כאן אבל מאוד גדול, אמר ברוך שאמר, הוא גם אמר שנרעיש את העולם ומלאו אם יעצרו בחורים, וגם אמר שאם יעצרו בחורים השטונות ימצאו את עצמם מול יהדות מלוכדת ומאוחדת הנלחמת על נשמת אפה. וקשה לראות את זה במציאות, אנו לא מתרגשים מהאמירות הרעשניות הללו, מה שמוכיח באמת זה המציאות, כמו שאומר הפתגם העממי אמריות לחוד ומציאות לחוד, או כמו שאומר הפתגם הבטחתי, אבל לא הבטחתי לקיים, אגב הרב יצחק יוסף תקף את דבריו הללו בחריפות רבה.
לא יוצאים להפגנה על כל בחור ספציפי, אבל מנהלים בשבילו מאבק, לווי משפטי, דאגה לצרכיו, גיבוי ציבורי, מוזמן לפתוח את העיתון של הפלג הפלס, ולהיווכח, ושלא לדבר על דאגה להעלות את המורל של העצור ושל כל הבחורים שמתמודדים בסטואציה הזו, בתהלכות ראווה וכדו'.
רק השבוע התפרסם על עוד שני בחורים מטובי בנינו שהתגייסו (מחברון, ומאור התלמוד) וחבל על עוד בית יהודי שנפל, כל עוד לא יהיה גיבוי ועל כל בחור יתרצו מיליון תירוצים, יכולים להתרבות החללים...
באמת? מדובר בידיעה מהימנה? מה המקרה? מתוך הישיבה או שתקופה אחרי שעזבו את הישיבה, ולאיזה יחידות הלכו, קדקוד/חשמונאים? אם יש לך פריטים אודה לעידכון.
למען השם
מישהו יודע מה הברנש הזה רוצה מאיתנו??
חצאי עובדות הינדוס תודעתי ישן
אנחנו אחרי כל זה כבר שחרר אותנו לנפשנו וכלך לך אצל מתל"צים שכמותך

בלי למעט בכבודו של ת"ח, אבל... יש כאן אבל מאוד גדול, אמר ברוך שאמר, הוא גם אמר שנרעיש את העולם ומלאו אם יעצרו בחורים, וגם אמר שאם יעצרו בחורים השטונות ימצאו את עצמם מול יהדות מלוכדת ומאוחדת הנלחמת על נשמת אפה. וקשה לראות את זה במציאות, אנו לא מתרגשים מהאמירות הרעשניות הללו, מה שמוכיח באמת זה המציאות, כמו שאומר הפתגם העממי אמריות לחוד ומציאות לחוד, או כמו שאומר הפתגם הבטחתי, אבל לא הבטחתי לקיים, אגב הרב יצחק יוסף תקף את דבריו הללו בחריפות רבה.
לא קשה לראות את זה, צריך רק להיות אויבקטיבי. דרישה קשה מידי לאנשים מסוימים.
אנחנו לא מתרגשים מהחוצפה שלך נגד גדולי ישראל שליט"א. כמו שאומר הפתגם הכלבים נובחים והשיירה עוברת.

תגובה של ילדים, מי מחליט מי גדולי ישראל האמתיים כלשונך, לבלרי יתד, ישראל פרידמן דוד שפירא?
דבר נוסף אני שווה אותם למחללי שבת, גדולי ישרקאל שמתנגדים לחוק משווים אותם לרבנים שמורים לעבור עבירה, נורא פשוט, יש רבנים שמצדדים בעד החוק, ויש רבנים גדולים לא פחות גם אם זה פחות מוצא חן בעינך שמתנגדים בטענה שלהתיר כזה דבר זה כמו להתיר עבירה בסדר גודל של חילל שבת.
ואם דיברת על עצנקי"ם רק אזכיר את מרן הגר"ש אוירבאך שאינו נופל במאומה מגדלותו של הרב לנדו, שהתנגד לחוקי גיוס הרבה יותר מרוככים, אגב הרב לנדו עצמו אחז ממנו בצורה מופלגת מאוד, והיה חברותא שלו, עד המכתב שהגר"ש תקף אותו בחריפות בתשמ"ט בהוראת מרן הרב שך, אז בבקשה קצת כבוד.
גדולי ישראל שליט"א אינם כפופים לרבנים שרוב הציבור חושב שהם לא הגיעו לקרסוליהם. וגם אינם צריכים להתייעץ איתם.
אם הזכרת את הגר"ש אוירבך כנראה שאתה לא רוצה שאשתמש במילים החריפות שלו, על מי שמעז לומר דעה שונה ממנהיגי הדור.

מדובר כאן בבחורצ'יק שבא פעם בשבוע
עם ערימת שעות של קווי תרעלה תעמולה ותבהלה
שעות של פטפטת בישיבה עד השעות הקטנות של הלילה
ואת כל זה הוא מנסה להכניס פה בכמה הודעות מתקיפות
"מי החליט מי זה גדולי ישראל? יתד?" וואי חזק טענה שאף פעם לא שמענו
"אם גדולי ישראל יגידו לחלל שבת גם תעשו את זה?" אמרו את זה על הגרי"ש הגראי"ל הגרי"ג ועכשיו על הגרד"ל
טוב במחילה מהחו"ר דפה על ההתייחסות להעלאות הגרה משנות השמונים לילה טוב.

מחברון בחור מו"ב בן של ראש ישיבה...
ממאור התלמוד בחור מו"ג....

גזירת הגיוס | הרב יהושע אייכנשטיין, מי שמונה על ידי רבני דגל התורה לטפל בחוק הגיוס יוצא נגד החוק המוצע. בהקלטות שנחשפו הערב נשמע הרב אומר ״אני לא מבין מה שרוצים בכלל. אני לא חלק מהחוק. אני לא חלק מזה. לספוג יעדים זה לא בסדר, זה לא טוב. אם אומרים צריך לגייס 50% זה לא בסדר, אי אפשר לדבר על דבר כזה״.
הליטאים משקיעים מאמצים רבים לשכנע את החסידים לתמוך בחוק, הערב נראה כי הם צריכים לשכנע גם את הרבנים בבית פנימה. (ארי קלמן)

ההקלטה לפניכם

קבצים מצורפים

• הגיזרה.mp4
    10.6 מגה-בתים
גזירת הגיוס | הרב יהושע אייכנשטיין, מי שמונה על ידי רבני דגל התורה לטפל בחוק הגיוס יוצא נגד החוק המוצע. בהקלטות שנחשפו הערב נשמע הרב אומר ״אני לא מבין מה שרוצים בכלל. אני לא חלק מהחוק. אני לא חלק מזה. לספוג יעדים זה לא בסדר, זה לא טוב. אם אומרים צריך לגייס 50% זה לא בסדר, אי אפשר לדבר על דבר כזה״.
הליטאים משקיעים מאמצים רבים לשכנע את החסידים לתמוך בחוק, הערב נראה כי הם צריכים לשכנע גם את הרבנים בבית פנימה. (ארי קלמן)

ההקלטה לפניכם
אחר המחילה מכבוד תורתו (במקרה שההקלטות הללו לא נערכו וסולפו כמנהגם).
א. "אם אומרים צריך לגייס 50% זה לא בסדר" הוא מדבר על 50% דתיים לאומיים / חרדים / ערבים / נוצרים? 50% ממה?
ב. "המטרה שלהם זה תקציבים" המטרה שלהם היא תורה, ומה נעשה שבדורנו הירוד והשפל בשביל שבחור ישיבה יוכל ללמוד הוא צריך בניין ואוכל ור"מ וכו'?
ג. "איפה שולחים את הבחורים האלה?" אלו בחורים? הערבים לדעתי נשלחים לעבודה בבניין, התאילנדים לעבודה בשדות.

מדובר כאן בבחורצ'יק שבא פעם בשבוע
עם ערימת שעות של קווי תרעלה תעמולה ותבהלה
שעות של פטפטת בישיבה עד השעות הקטנות של הלילה
ואת כל זה הוא מנסה להכניס פה בכמה הודעות מתקיפות
"מי החליט מי זה גדולי ישראל? יתד?" וואי חזק טענה שאף פעם לא שמענו
"אם גדולי ישראל יגידו לחלל שבת גם תעשו את זה?" אמרו את זה על הגרי"ש הגראי"ל הגרי"ג ועכשיו על הגרד"ל
טוב במחילה מהחו"ר דפה על ההתייחסות להעלאות הגרה משנות השמונים לילה טוב.
למה אתה לא עניני, כי נגמרו לך ולכשמותך התירוצים הדלוחים של סחיבת העגלה, או או שהפריץ ימות או ש... וכד', בוא נראה אותך גדול עונה כמו בנ"א מבוגר.

גדולי ישראל שליט"א אינם כפופים לרבנים שרוב הציבור חושב שהם לא הגיעו לקרסוליהם. וגם אינם צריכים להתייעץ איתם.
אם הזכרת את הגר"ש אוירבך כנראה שאתה לא רוצה שאשתמש במילים החריפות שלו, על מי שמעז לומר דעה שונה ממנהיגי הדור.
התמימות שלך שוברת שאים, וכי בכל הדורות בהכרעות גורליות לפחות בציבור הלטאי גדולי ישראל החליטו לבד ולא התיעצו, מהיכן הקשקושים האלה, מלבלרי יתד, שהטיפו שהנהגת הדור מסורה למרן הארי הזקן ישירות ממשה רבינו, מדוע גדולי ישראל אינם כפופים בהכרעות גורליות מעין אלו לדעתם של עוד תלמידי חכמים שבדור, כמו הגר"מ שטרנבוך הגרמ"צ ברגמן, וכי הגרמ"ה הירש עולה על כולנה? וכי הגר"מ שטרנבוך בין המאה בלע"ה קוטנו פחות עבה מהגר"ד לנדו, מחמת שאינה זוכה לאוזן שמאל ביתד, עם תיאורים משונים וילדותים הארי הזקן וכדו', האם הגר"מ שטרנבוך לא הגיע לקרסוליו של הרב לנדו הצחקתני, וכל זאת משום שביתד מעלמים אותו, וכי דעתם של גדולי התורה וגדולי ראשי הישיבות כמו רבי אביעזר פילץ רבי דוד כהן רבי מרדכי גרוס רבי עזריאל אוירבאך רבי דן סגל רבי יהשוע איכנשיטין רבי מנחם צבי ברלין רבי אברהם יהשוע סולבאציק ר"י בריסק ועוד, אינה משמעותית בכלל ואינה מהווה שום צד, היה מצופה שבהכרעה גורלית כל כך יעשו ישיבה משותפת של חשובי ראשי הישבות וידנו בענין בכובד ראש, בדיוק כמו שעשו בדורות עברו. הרי אין חולק שמדובר בחוק רע, גם לשיטות המתירים, רק שטענתם שזה הרע במיעוטו, אז בקשה ממעכ"ת לדעתכם הרמה זה הרע במיעוטו, אבל יש חולקין, ומדוע בדבר כל כך יסודי תפסקו לבד, לפי הידוע לי החזון איש נפטר, ואין בכוח אותם חכמים להכריע בדבר כל כך יסודי לבד.

ראשי תחתית