גזרת הגיוס, השלכות בעיות ופתרונות

עד עכשיו כל העדויות שהובאו נשמעו מכלי שלישי או יותר.
הערב, בשיחה עם אחד העצורים מהשבועות האחרונים הוא מכחיש את השמועות על אותם בעיות קשות (ממניעת הנחת תפילין ועד שלושת העברות החמורות). הוא אומר שאומנם זה לא ישיבה, ברור, אבל גם לא כצעקתה (לפחות מבחינה רוחנית).
אגב, לא ראיתי מישהו שהתעלמו ממנו (אא"כ המשפחה בקשה שקט. ע"ע. / אא"כ לא מדובר בחרדי. ע"ע). לכולם עמד עו"ד מוכר וידוע מנציגי שס, את כולם ביקרו ודיברו עם המשפחה וליווי בייעוץ והכוונה ותמיכה וגיבוי ואהדה ועזרה.

לא ראיתי מישהו שהתעלמו ממנו (אא"כ המשפחה בקשה שקט. ע"ע. / אא"כ לא מדובר בחרדי. ע"ע). לכולם עמד עו"ד מוכר וידוע מנציגי שס, את כולם ביקרו ודיברו עם המשפחה וליווי בייעוץ והכוונה ותמיכה וגיבוי ואהדה ועזרה.

קבצים מצורפים

• VID-20260104-WA0001.mp4
    6.4 מגה-בתים

כפי שידוע לי לא הישיבה מארגנת כנס זה
אלא ארגון עם קדוש
ולכן גם זה לא יתקיים בתוככי היכל הישיבה

קבצים מצורפים

• אחרי 10 ימים בכלא הצבאי 'אסיר עולם התורה' יאיר סעדה תלמיד ישיבת כיסא רחמים, שוחרר מהכלא הצבאי.mp4
    7.5 מגה-בתים

הרב מנחם צבי ברלין ראש ישיבת ''חיים עוזר'' בקבלת פנים לבחור יצחק רביבו שישב בכלא 10

1767510729218.png

קבצים מצורפים

• קבלת פנים לאסיר יצחק רביבו מישיבת 'חיים עוזר' בשירת ''עוצו עצה ותופר''.mp4
    4.4 מגה-בתים
  • ה-יצחק-רביבו-שוחרר-מהכלא.jpg
    ה-יצחק-רביבו-שוחרר-מהכלא.jpg
    177.3 קילובייט · צפיות: 32
  • ה-קבלת-פנים-בישיבה-ליצחק-רביבו.mp4
    1.1 מגה-בתים
  • 1767526767019.png
    1767526767019.png
    436.6 קילובייט · צפיות: 24

בקמפיין על הגיוס מופיעים גם בחורים חרדים שנתפסו בשדה תעופה ובמקומות עבודה

קבצים מצורפים

• 1767510870017.png
    1767510870017.png
    594.8 קילובייט · צפיות: 42
פשרות רח"ל

קבצים מצורפים

• מרן הרב שך במכתב למי לתת דיחוי מועד הישיבות.jpg
    מרן הרב שך במכתב למי לתת דיחוי מועד הישיבות.jpg
    249.5 קילובייט · צפיות: 39
  • ועד הישיבות לפני עשרים שנה דיחוי לבחור כל עוד הוא לומד בישיבה.JPG
    ועד הישיבות לפני עשרים שנה דיחוי לבחור כל עוד הוא לומד בישיבה.JPG
    107 קילובייט · צפיות: 33
  • ר זלמן סורצקין במכתב לא לתת דיחוי לבחור שעובד.jpg
    ר זלמן סורצקין במכתב לא לתת דיחוי לבחור שעובד.jpg
    287.5 קילובייט · צפיות: 30
  • ר משה פיינשטיין על הצבא.jpg
    ר משה פיינשטיין על הצבא.jpg
    46.6 קילובייט · צפיות: 30
  • רודף במשנתו של הסטייפלר.png
    רודף במשנתו של הסטייפלר.png
    55 קילובייט · צפיות: 33
סליחה שאני מתערב בוויכוח...
אבל מה הקשר? בדיוק כמו שנזכיר את המחלוקת של הרב שך והגרד"ל? מה זה קשור?
זה קשור מאוד.
דעתו של הגר"מ שטרנבוך היא נגד הקואליציה, ודעתו שכל הצרות שיש לציבור החרדי זה בגלל זה. לדעתו ברגע שהחרדים לא יהיו בקואליציה, מיד יפטרו אותם מגיוס.
אין טעם ומגוחך להזכיר את דעתו בענין זה, עם כל הכבוד יש ת"ח שהם ברי הכי לחלוק עליו, וכן רוב גדולי ישראל חלקו עליו ובראשם הגרא"מ שך זצ"ל. והם לא סוברים כמוהו. וכמו שא"א לבוא בטענה להרב שך למה לא התייעצת עם האדמו"ר מסטמאר. כך א"א לבוא בטענה על מי שפועל בדרך אחרת מהגר"מ שטרנבוך. (שזה בעצם הנהגת הציבור החרדי בחמישים שנה האחרונות).

הרב @במערבא אמרי אולי תפעיל את מוחך קצת ותחשוב, למה בחורים ממפלגת עץ או מקהילות הישוב הישן יכלו לשבת חודשים בכלא צבאי בלי שיקרה איתם כל האירועים האלו?
אתה יודע למה? כי הם קיבלו הדרכה קודם, וגיבוי תוך כדי.
לא זרקו אותם בגפם לים הסוער, ולקינוח גם טרחו להשמיץ אותם ברשתות או להתעלם מהם בהפגנתיות.
תחשוב על זה.
בהחלט חושב על זה.
אבל במקום להשקיע בהדרכה לקראת המעצרים, מוטב למנוע את המעצרים.
מה אומר?
תחשוב על זה.

ועוד דבר - הציבור החרדי הכללי כולל המון המון סוגים של אנשים, וכשאתה לא דואג רק לקבוצה מסוימת אלא לכלל הציבור, אתה לא יכול להתנהל בצורה הזו של הכנה לקראת כליאה בכלא הצבאי. זו לא צורת עבודה נורמלית, והיא לא מתאימה לכלל הבחורים החרדים.

הרב @במערבא אמרי אולי תפעיל את מוחך קצת ותחשוב, למה בחורים ממפלגת עץ או מקהילות הישוב הישן יכלו לשבת חודשים בכלא צבאי בלי שיקרה איתם כל האירועים האלו?
אתה יודע למה? כי הם קיבלו הדרכה קודם, וגיבוי תוך כדי.
לא זרקו אותם בגפם לים הסוער, ולקינוח גם טרחו להשמיץ אותם ברשתות או להתעלם מהם בהפגנתיות.
תחשוב על זה.
לא הבנתי את הטיעון
אם נניח שהעצים עברו את אותם נסיונות בכלא - שנרמזו כאן ע"י כמה מחו"ר הפורום
האם היה להם את האומץ לצאת ולספר את זה, ואם הם סיפרו את זה להוריהם או רבותיהם ביחידות, האם לכל דובריהם הרבים היה עניין להוציא את זה או שמא להסתיר את זה עמוק עמוק???
הרי זה טיעון שממש מתנגש עם האג'נדה שאם רק נשבור את הכלים יהיה הרבה יותר קל לקיים את התורה כאן.
ולכן אף שאינני יודע כלל - מ"מ יתכן מאוד שהם עברו בדיוק את אותם דברים.
ואף אם תמצא הוכחה רצינית שאצלם זה לא היה - זה לא בהכרח בגלל הגיבוי בתקשורת וההדרכה לפני, באותה מידה אפשר לומר שמי שלא לומד ילך לצבא ויקבל גיבוי בתקשורת והדרכה לפני והכל יהיה בסדר...
אלא אם [ושוב ספק גדול אם אכן כך] אכן אליהם לא התנהגו כך, זה יכול להיות מקרי כמו שגם היום לא כולם מעידים שזה אכן כך, וזה יכול להיות כי האקלים והאוירה לא היו כמו שהם עכשיו, כי אז ההרגשה של הסוהר הפשוט החילוני היתה שיש עוף מוזר שנקרא חרדים ויש "קיצוניים" שהם מגיעים לכלא, אבל עכשיו זה בדמם של החילונים, וההפגנות יש להניח שמוציאות אותם משלוותם, אז סביר להניח שאם התגלגל לידך חרדי ואתה בעמדת כוח עליו, אתה תעשה הכול כדי להוציא אותו מדעתו ולהעביר אותו על דתו.

סביר להניח שאם התגלגל לידך חרדי ואתה בעמדת כוח עליו, אתה תעשה הכול כדי להוציא אותו מדעתו ולהעביר אותו על דתו.
אגב - גם בהפגנה האחרונה שהיתה בבר אילן, היו כמה סיפורים של שוטרות שהתנהגו בצורה מבישה כלפי בחורים. וד"ל.
ברור שזו לא התנהגות נורמלית של שוטרות ביום יום, רק לאור ההסתה שמשתוללת, וההרגשה שדמם של החרדים מסור בידיהם, הם מתנהגים בצורה כזו.

זה קשור מאוד.
דעתו של הגר"מ שטרנבוך היא נגד הקואליציה, ודעתו שכל הצרות שיש לציבור החרדי זה בגלל זה. לדעתו ברגע שהחרדים לא יהיו בקואליציה, מיד יפטרו אותם מגיוס.
אין טעם ומגוחך להזכיר את דעתו בענין זה, עם כל הכבוד יש ת"ח שהם ברי הכי לחלוק עליו, וכן רוב גדולי ישראל חלקו עליו ובראשם הגרא"מ שך זצ"ל. והם לא סוברים כמוהו. וכמו שא"א לבוא בטענה להרב שך למה לא התייעצת עם האדמו"ר מסטמאר. כך א"א לבוא בטענה על מי שפועל בדרך אחרת מהגר"מ שטרנבוך. (שזה בעצם הנהגת הציבור החרדי בחמישים שנה האחרונות).
שמעת מהגרח"ב???

פשרות רח"ל
רק מקווה [לטובתך] שהתכוונת בלשון סגי נהור.
ברור, וכמובן שזה רק ההתחלה יש עוד הרבה ראיות ומסמכים {בקרוב אני אעלה אותם} איך שגדולי ישראל תמיד ידעו בגלות הציונים ללכת בין הטיפות וכמובן שבכל דור היו גדולי ישראל שחלקו על השיטה ואלו ואלו דברי אלוקים חיים ואסור לזלזל בשום ת"ח מכל חוג שהוא. ותמיד היו את הנערים קטנים שהוציאו פשקווילם נגד גדולי ישראל ושלוחיהם {ובל"נ גם את המסמכים האלה נעלה כאן בקרוב}

לכולם עמד עו"ד מוכר וידוע מנציגי שס
עו"ד שנשכר בכסף מלא ע"י הארגונים של חוגי הישוב הישן ומפלגת עץ, ומייצג כלואים בכלא הצבאי כפי שהוא מייצג עצורים בהפגנות השונות.
במקרה הוא נציג שס באחד מכובעיו, מה שקשור לנידו"ד כמו עוף של כפרות לסוגיית זיקה ביבמות.
כפי שידוע לי לא הישיבה מארגנת כנס זה
אלא ארגון עם קדוש
ולכן גם זה לא יתקיים בתוככי היכל הישיבה
ולכן ראש הישיבה הרב צמח כתב מכתב להשתתף באירוע?
ועוד דבר - הציבור החרדי הכללי כולל המון המון סוגים של אנשים, וכשאתה לא דואג רק לקבוצה מסוימת אלא לכלל הציבור, אתה לא יכול להתנהל בצורה הזו של הכנה לקראת כליאה בכלא הצבאי. זו לא צורת עבודה נורמלית, והיא לא מתאימה לכלל הבחורים החרדים.
הבלים, כל ישיבה יכולה להכין את הבחורים, כמו שבאמת עושים בחלק מהישיבות שלא מחכות להוראות מהמימסד אלא פועלות עם ארגוני הסיוע השונים.
רק נזכיר, שההוראה הרשמית של המימסד היא "במקרה מעצר לפנות לועד הישיבות"...
לא הבנתי את הטיעון
אם נניח שהעצים עברו את אותם נסיונות בכלא - שנרמזו כאן ע"י כמה מחו"ר הפורום
האם היה להם את האומץ לצאת ולספר את זה, ואם הם סיפרו את זה להוריהם או רבותיהם ביחידות, האם לכל דובריהם הרבים היה עניין להוציא את זה או שמא להסתיר את זה עמוק עמוק???
הרי זה טיעון שממש מתנגש עם האג'נדה שאם רק נשבור את הכלים יהיה הרבה יותר קל לקיים את התורה כאן.
ולכן אף שאינני יודע כלל - מ"מ יתכן מאוד שהם עברו בדיוק את אותם דברים.
ואף אם תמצא הוכחה רצינית שאצלם זה לא היה - זה לא בהכרח בגלל הגיבוי בתקשורת וההדרכה לפני, באותה מידה אפשר לומר שמי שלא לומד ילך לצבא ויקבל גיבוי בתקשורת והדרכה לפני והכל יהיה בסדר...
מדובר על קרוב למאה בחורים ואברכים שישבו בכלא הצבאי מחוגים אלו, ואתה - או כל מי שבאמת מעוניין לברר - יכול לברר זאת בקלות, אלא אם כן תטען שהם כולם משקרים בשביל השיטה שלהם.
מה שברור שאיש מהם לא יצא משם שבור ורצוץ, אלא כולם בראש מורם ובגאווה גדולה, וגם איש מהם לא היה זקוק לשום טיפול או מפגש עם פסיכולוג.
ואם אכן כל הטענות על נסיונות ומשברים וכו' נכונות הקולר תלוי בצווארם של אלו שהפקירו את עולם התורה לגורלו ועסוקים כרגע בשאלה הגורלית של זהות סגן יו"ר המועצה דתית בירושלים.

מרן הראש'''ל חכם יצחק יוסף שליט''א מברך את "אסיר עולם התורה" בנימין קרייף ושואל אותו אם היה לו תפילין בכלא. (הפרגוד)

קבצים מצורפים

• video_41074_1.mp4
    2.5 מגה-בתים
רדיפת עולם התורה; עד מתי??? | במהלך הדיונים סביב חוק הגיוס, נרשמה החרפה משמעותית במחלוקת סביב סעיף הסנקציות האישיות על בני ישיבות שלא יתגייסו. עו"ד מירי פרנקל־שור, היועצת המשפטית של ועדת חוץ וביטחון, דורשת להחיל מיד עם תחולת החוק שורה של סנקציות שהיו אמורות להיכנס לתוקף רק אם לא יעמדו ביעדי הגיוס לאחר שנה או שנתיים.

בין ההטבות שהיועמ״שית דורשת להקדים לתחולת החוק כבר כעת:

*ביטול הפחתה בדמי ביטוח לאומי
*שלילת זכאות לדיור בר־השגה
*שלילת סבסוד מעונות יום
*ביטול הנחות בתחבורה ציבורית
*שלילת זכאות לסיוע לרכישת דירה מגופים ורשויות מדינה
*שלילת הטבות במס רכישה (הנחה או פטור)

מדובר על קרוב למאה בחורים ואברכים שישבו בכלא הצבאי מחוגים אלו, ואתה - או כל מי שבאמת מעוניין לברר - יכול לברר זאת בקלות, אלא אם כן תטען שהם כולם משקרים בשביל השיטה שלהם.
מה שברור שאיש מהם לא יצא משם שבור ורצוץ, אלא כולם בראש מורם ובגאווה גדולה, וגם איש מהם לא היה זקוק לשום טיפול או מפגש עם פסיכולוג.
ואם אכן כל הטענות על נסיונות ומשברים וכו' נכונות הקולר תלוי בצווארם של אלו שהפקירו את עולם התורה לגורלו ועסוקים כרגע בשאלה הגורלית של זהות סגן יו"ר המועצה דתית בירושלים.
חוץ מהעדות שלך שאני מכבד, יש עוד מקום שאפשר לשאול את כל מאה הבחורים? מישהו לפניך עשה זאת?
"זה ברור שאיש מהם לא יצא שבור ורצוץ" זה אכן ברור?
אם יש בדיקה רצינית שנעשתה - אשמח לשמוע.
לגבי הקולר על צווארם של אלו שהפקירו וכו', לא הבנתי מה הטענה, הרי ברור שאלמלא התרגשה עלינו המלחמה באופן טבעי היה מהלך הדברים כזה שניתן לנהל אותו כי הסנטימנט בציבור הכללי היה הרבה פחות מובהק ורגיש נגדנו, אז חוץ מהטענה הישנה שהם לא שברו את הכלים ולא הלכו לדרך של סאטמר וכו' מה עוד רוצים מהם?

עו"ד שנשכר בכסף מלא ע"י הארגונים של חוגי הישוב הישן ומפלגת עץ, ומייצג כלואים בכלא הצבאי כפי שהוא מייצג עצורים בהפגנות השונות.
במקרה הוא נציג שס באחד מכובעיו, מה שקשור לנידו"ד כמו עוף של כפרות לסוגיית זיקה ביבמות.
ראית קשר שלו כל שהוא עם הפלג והפלג פלג? לא מוכר לי דבר כזה
ולכן ראש הישיבה הרב צמח כתב מכתב להשתתף באירוע?
אם קראת את המודעה אם המכתב ראית לבד שזה לא הישיבה ארגנה. ע"ש בנוסח
הבלים, כל ישיבה יכולה להכין את הבחורים, כמו שבאמת עושים בחלק מהישיבות שלא מחכות להוראות מהמימסד אלא פועלות עם ארגוני הסיוע השונים.
רק נזכיר, שההוראה הרשמית של המימסד היא "במקרה מעצר לפנות לועד הישיבות"...
אותו עו"ד משס לצד פעילותו עם אלו שנעצרו עובר מישיבה לישיבה ומדריך את התלמידים. תבדוק קצת לפני שאתה מוציא שם רע.
עוד הוצאת שם רע כמנהגך.
א. נפתח בזה. אין שום בעיה בלמנות נציג משלנו ליו"ר המועצה הדתית. זה תפקיד חשוב עם המון השפעה ואנחנו בהחלט רוצים שם איש ראוי משלנו וזה לא בושה.
ב. ולצד זה, העיסוק המרכזי של הנציגים שלנו בימים אלו - זה חוק הגיוס.
ג. תחליט. אתה רוצה חוק גיוס או לא רוצה. כי כשמקדמים אותו אתה בוכה וכשלא מקדמים אותו אתה גם גם בוכה. תחליטו ותעדכנו.

חוץ מהעדות שלך שאני מכבד, יש עוד מקום שאפשר לשאול את כל מאה הבחורים? מישהו לפניך עשה זאת?
"זה ברור שאיש מהם לא יצא שבור ורצוץ" זה אכן ברור?
אם יש בדיקה רצינית שנעשתה - אשמח לשמוע.
אין לי על זה הוכחות לבית משפט, אבל בגדול כמות כזו זה לא משהו שניתן להחביא.
למרות שהטיעונים הללו נשמעו גם אז (בין היתר במכתביהם של הרב רוזן והרב רוטר).
לגבי הקולר על צווארם של אלו שהפקירו וכו', לא הבנתי מה הטענה, הרי ברור שאלמלא התרגשה עלינו המלחמה באופן טבעי היה מהלך הדברים כזה שניתן לנהל אותו כי הסנטימנט בציבור הכללי היה הרבה פחות מובהק ורגיש נגדנו, אז חוץ מהטענה הישנה שהם לא שברו את הכלים ולא הלכו לדרך של סאטמר וכו' מה עוד רוצים מהם?
הקולר בצוואריהם של מי שלא ישב וחשב איך מחזקים את הבחורים ואיך מכינים אותם.

ראית קשר שלו כל שהוא עם הפלג והפלג פלג? לא מוכר לי דבר כזה
אותו עו"ד משס לצד פעילותו עם אלו שנעצרו עובר מישיבה לישיבה ומדריך את התלמידים. תבדוק קצת לפני שאתה מוציא שם רע.
הוא עובד מטעם הארגונים הבאים: ועד אסירי ציון, עם קדוש, נותנים גב, אחים אנחנו, אגודת בני הישיבות, עזרם ומגינם.
אצל כולם בכסף מלא.
כולל ההדרכות בישיבות, זה לא בהתנדבות ולא מטעם שס.
עוד הוצאת שם רע כמנהגך.
א. נפתח בזה. אין שום בעיה בלמנות נציג משלנו ליו"ר המועצה הדתית. זה תפקיד חשוב עם המון השפעה ואנחנו בהחלט רוצים שם איש ראוי משלנו וזה לא בושה.
ב. ולצד זה, העיסוק המרכזי של הנציגים שלנו בימים אלו - זה חוק הגיוס.
ג. תחליט. אתה רוצה חוק גיוס או לא רוצה. כי כשמקדמים אותו אתה בוכה וכשלא מקדמים אותו אתה גם גם בוכה. תחליטו ותעדכנו.
ראית שדיברתי על החוק?

אי אפשר לטעון שאפשר לברר בקלות משהו שקשה מאוד לברר אותו.
אני ורוב מכריי לא מכירים את כל המאה וגם לא עשרה מתוכם.
ואתה עצמך אומר שמבין אלה שמכירים הדבר שנוי במחלוקת, עכשיו תוסיף את הטיעון שטענתי קודם שיש עניין למפיצי המידע מאותו פלג להסתיר מידע כזה או להוציא מהקשרו, וקיבלת ערפל משמעותי.
לגבי הקולר - אתה יכול לחלוק על דרך הפעולה, אבל לא לומר שלא עשו כלום כי זה ממש לא נכון.
ולגבי מועצה דתית אני בטוח שאם העוסקים בזה היו מאנשי הפלג בעיריה זה היה בסדר...

הוא עובד מטעם הארגונים הבאים: ועד אסירי ציון, עם קדוש, נותנים גב, אחים אנחנו, אגודת בני הישיבות, עזרם ומגינם.
אצל כולם בכסף מלא.
כולל ההדרכות בישיבות, זה לא בהתנדבות ולא מטעם שס.
מה עם אוסם ותנובה? אתם הוא לא עובד?
ראית שדיברתי על החוק?
לדעתי דיברת די והותר נגדו. אני טועה? אתה בעד החוק להסדרת מעמד בני הישיבות?

א. במי מדובר? תן בבקשה שמות.
ב. אולי הקולר תלוי בצווארו של מי שלא נותן לגדו"י להסדיר את מעמד בני הישיבות?

מה עם אוסם ותנובה? אתם הוא לא עובד?
אתה מלך הקשקשנים.
הפרחת טענה לא נכונה, במקום להתנצל על ההטעיה אתה עובר לכל מיני מילים ריקות.
מביך.
לדעתי דיברת די והותר נגדו. אני טועה? אתה בעד החוק להסדרת מעמד בני הישיבות?
אני בעד הסדרת המעמד ונגד החוק עם המכסות והסנקציות, אבל לא הזכרתי כל זאת בהודעה שדיברה סה"כ על הכנה למקרה מעצר.
א. במי מדובר? תן בבקשה שמות.
לא הבנתי את השאלה והמשאלה.
רוצה מאה שמות של בחורים מעץ והישוב הישן שישבו בכלא צבאי?
ב. אולי הקולר תלוי בצווארו של מי שלא נותן לגדו"י להסדיר את מעמד בני הישיבות?
בלה בלה בלה.
מה הקשר? וכי הם מונעים הכנת בחורים לפני מעצר?

אי אפשר לטעון שאפשר לברר בקלות משהו שקשה מאוד לברר אותו.
אני ורוב מכריי לא מכירים את כל המאה וגם לא עשרה מתוכם.
ואתה עצמך אומר שמבין אלה שמכירים הדבר שנוי במחלוקת, עכשיו תוסיף את הטיעון שטענתי קודם שיש עניין למפיצי המידע מאותו פלג להסתיר מידע כזה או להוציא מהקשרו, וקיבלת ערפל משמעותי.
לגבי הקולר - אתה יכול לחלוק על דרך הפעולה, אבל לא לומר שלא עשו כלום כי זה ממש לא נכון.
ולגבי מועצה דתית אני בטוח שאם העוסקים בזה היו מאנשי הפלג בעיריה זה היה בסדר...
אולי מן השורה לא יכול לברר זאת בקלות אלא במאמץ, אמנם כל מי שעוסק בצרכי ציבור יכול תוך כמה ימים לברר זאת ובקלות.
אין בנושא הזה שום מחלוקת, אני מסביר שלמרות שנשמעה טענה שהישיבה בכלא הצבאי תביא לקלקול איש לא התיימר להוכיח זאת.
ואולי תספר לי אתה מה עשו?

אתה מלך הקשקשנים.
הפרחת טענה לא נכונה, במקום להתנצל על ההטעיה אתה עובר לכל מיני מילים ריקות.
מביך.
תודה על ההכתרה.
יש איזה מעמד מכובד או משהו? אשמח להשתתף.
אני בעד הסדרת המעמד ונגד החוק עם המכסות והסנקציות, אבל לא הזכרתי כל זאת בהודעה שדיברה סה"כ על הכנה למקרה מעצר.
גם אני בעד שכל בחור ישיבה יקבל מחר על הבוקר פרארי ומליון ש"ח.
זה החוק היחיד שאולי אפשרי. אתה בעד או נגד?
לא הבנתי את השאלה והמשאלה.
רוצה מאה שמות של בחורים מעץ והישוב הישן שישבו בכלא צבאי?
כן. עם מסמכים מאומתים בלבד.
(לפני תקופה אני פוגש חבר ברחוב ופותח עיניים. "אתה לא עצור?" אני? למה שאני היה עצור? ואני משמיע לו מקו הפרצה של יהודה בלוי את השם שלו ושל אמו, שם נדיר גם שלו ובטח שלה, בטח מתוך ספרדים בגיל גיוס, ואין לו מושג על מה אני מדבר. הוא מעולם לא נעצר אבל מוכרז בקוים שלהם כאילו הוא עצור).
בלה בלה בלה.
מה הקשר? וכי הם מונעים הכנת בחורים לפני מעצר?
הם גורמים למעצר.
אל תרביץ לי ואל תתן לי פלסטר. בטח אם אתה משכנע אותי שהפלסטר שלך זה תחליף לניתוח חשוב.

זה החוק היחיד שאולי אפשרי. אתה בעד או נגד?
נגד.
כן. עם מסמכים מאומתים בלבד.
איזה מסמכים לדוגמא? ולמה שאטרח בשביל כבודו?
(לפני תקופה אני פוגש חבר ברחוב ופותח עיניים. "אתה לא עצור?" אני? למה שאני היה עצור? ואני משמיע לו מקו הפרצה של יהודה בלוי את השם שלו ושל אמו, שם נדיר גם שלו ובטח שלה, בטח מתוך ספרדים בגיל גיוס, ואין לו מושג על מה אני מדבר. הוא מעולם לא נעצר אבל מוכרז בקוים שלהם כאילו הוא עצור).
איזה קו? ומה השם? (אפשר גם באישי)
הם גורמים למעצר.
אל תרביץ לי ואל תתן לי פלסטר. בטח אם אתה משכנע אותי שהפלסטר שלך זה תחליף לניתוח חשוב.
לא ענית לשאלה, הם מונעים הכנת בחורים למעצר?

ראשי תחתית