גזרת הגיוס, השלכות בעיות ופתרונות

לא קשה לראות את זה, צריך רק להיות אויבקטיבי. דרישה קשה מידי לאנשים מסוימים.
אנחנו לא מתרגשים מהחוצפה שלך נגד גדולי ישראל שליט"א. כמו שאומר הפתגם הכלבים נובחים והשיירה עוברת.
אשמח לשמוע איך והיכן רואים את מימוש ההבטחות הבומבסטיות. בשעה שמידי כמה ימים נעצרים בחורים, ויתד אפי' לא טורח לכתוב על כך.

אשמח לשמוע איך והיכן רואים את מימוש ההבטחות הבומבסטיות. בשעה שמידי כמה ימים נעצרים בחורים, ויתד אפי' לא טורח לכתוב על כך.
אני מבין שאתה משתדל לא להעיף מבט ולא לפגוש את העיתון הטמא והנורא ההוא אשר בשם יתד יכונה שמדברר את החכים השוכנים בכנסת המינים כעכברא דשכיב אדינרי, אולם בעוונותי יצא לי מעט מפעם לפעם להציץ בו ולמצוא כותרות גדולות בשער על בחורים שנעצרו וכתבות בפנים על המעצרים ואופן המעצרים ותגובות וכו.

למה אתה לא עניני, כי נגמרו לך ולכשמותך התירוצים הדלוחים של סחיבת העגלה, או או שהפריץ ימות או ש... וכד', בוא נראה אותך גדול עונה כמו בנ"א מבוגר.
כמה זה כיף לקרוא תגובה כן תגובה לא?

יואלי ברים: הרב דן סגל, המנהיג הרוחני הליטאי הבולט - מתנגד למתווה הגיוס של ביסמוט ומתנגד גם לגיוס חרדים שלא לומדים תורה. "לא נסכים לדבר הזה, זה לא יכול להיות. זה סותר את הכל". הוא הרב הרביעי באליטה הליטאית שמתנגד לחוק.
מה הקשר בין להתנגד לגיוס חרדים שאינם לומדים לבין החוק?

צודק, טעיתי.

בכל מקרה הרעיון שבגלל אותו עימות נפסל הגרד"ל מלהורות בענייני השקפה, או לומר שהוא 'לא משלנו' והוא מן ה'פשרנים' וה'מקולקלים' - זה פשוט אבסורד מטופש שמנצל ביעילות יתרה את חוסר הבקיאות של הציבור.

ואגב, אשם נוסף בעניין הזה הוא לא אחר מיתד נאמן שלא דן בנושא ולא מתייחס אליו בשיטה הישנה והכל-כך לא רלוונטית שלהם שקובעת שנושא שלא צוטט ביתד פשוט לא התרחש מעולם ואין צורך להתייחס אליו. הם אילו שהיו צריכים לפוצץ את הבועה הזו, וכבר לפני שנים.

אני מבין שאתה משתדל לא להעיף מבט ולא לפגוש את העיתון הטמא והנורא ההוא אשר בשם יתד יכונה שמדברר את החכים השוכנים בכנסת המינים כעכברא דשכיב אדינרי, אולם בעוונותי יצא לי מעט מפעם לפעם להציץ בו ולמצוא כותרות גדולות בשער על בחורים שנעצרו וכתבות בפנים על המעצרים ואופן המעצרים ותגובות וכו.אז זה הכוונה

אני מבין שאתה משתדל לא להעיף מבט ולא לפגוש את העיתון הטמא והנורא ההוא אשר בשם יתד יכונה שמדברר את החכים השוכנים בכנסת המינים כעכברא דשכיב אדינרי, אולם בעוונותי יצא לי מעט מפעם לפעם להציץ בו ולמצוא כותרות גדולות בשער על בחורים שנעצרו וכתבות בפנים על המעצרים ואופן המעצרים ותגובות וכו.
עכשיו הבנתי מה הכוונה להרעיש עולם ומלאו, לכתוב מידי פעם איזה כותרת על בחור ישיבה שנעצר, וגם זה אחרי עיכובים שונים ומשונים, עם כללים עוד יותר משונים, כך לדוגמא את הבחור מישיבת חברון שנעצר החרימו ביתד, ובזה יוצאים ידי חובת יהדות מלוכדת ומאוחדת שנלחמת על נשמת אפה, הפלא ופלא. מענין שלריב על ג'וב במועצה הדתית הם עושים קצת יותר טוב.

עכשיו הבנתי מה הכוונה להרעיש עולם ומלאו, לכתוב מידי פעם איזה כותרת על בחור ישיבה שנעצר, וגם זה אחרי עיכובים שונים ומשונים, עם כללים עוד יותר משונים, כך לדוגמא את הבחור מישיבת חברון שנעצר החרימו ביתד, ובזה יוצאים ידי חובת יהדות מלוכדת ומאוחדת שנלחמת על נשמת אפה, הפלא ופלא. מענין שלריב על ג'וב במועצה הדתית הם עושים קצת יותר טוב.
עכשיו הבנתי מה הכוונה לא לענות עניינית.
טענת שביתד לא כותבים על המעצרים, הבאתי לך שכן כותבים, אז אתה מחפש טענה חדשה?

אני מוחה נמרצות בדברי האמת לאמיתה, שמדבריו נראה זלזול ניכר בגדולי ישראל מרנן ורבנן שליט"א, וכל דבריו הם בושה וחרפה, אפי' לא קורא יתד ואומר שיתד לא כותבים, ודבריו אינם לא אמת ולא לאמיתה.........וחבל שמעלים דברים כאלה בפורום תורני.........

לא כותבים על כולם, ועל חלק זמן רב לאחר המעצר.

דרך המלך
חה״כ הרב משה אבוטבול ערך ביקור חיזוק בבית משפחת אטלן באור יהודה לאחר שבנם, הבחור מיכאל, נכלא בכלא הצבאי בשל לימוד תורה. ח״כ אבוטבול אמר כי כל תנועת ש״ס עומדת מאחורי הבחור ופועלת למענו.

אביו של הבחור, הרב רבי שלום, מחשובי רבני העיר, סיפר כי הוא רואה בבנו שליח של עולם התורה כולו, וכי המאבק הוא על קיומן של הישיבות ועל הזכות של בני הישיבות ללמוד ללא הפרעה. בדבריו הודה הרב אטלן לח״כ אבוטבול על דברי החיזוק, וציין כי המשפחה שואבת עידוד וכוח מהליווי והתמיכה של תנועת ש״ס, ומברכת את רבני מועצת חכמי התורה.
1767469106342.png

הזוי
מרן הראשון לציון חכם יצחק יוסף בשיעורו:
אמר לי אחד האסירים שלא נתנו לו תפילין להניח: אמרה לי אחת הסוהרות, אתה מאמין בקדוש ברוך הוא? ודאי עניתי. ענתה לי: אז שהוא יביא לך תפילין!

העצרת שתוכננה להיות ביום שני הקרוב,
שמעתי שנדחתה ליום שלישי,
נכון?
ואיפה היא אמורה להיות בדיוק?

נפ"מ לשמחה משפחתית ...
תודה

הזוי
אמר לי אחד האסירים שלא נתנו לו תפילין להניח: אמרה לי אחת הסוהרות, אתה מאמין בקדוש ברוך הוא? ודאי עניתי. ענתה לי: אז שהוא יביא לך תפילין!
וזה עוד הסיפורים שניתן לספר ברבים.
יש עוד סיפורים מזעזעים שלא ניתן לפרט עליהם.
לכן אלו המעודדים את הבחורים שלא נורא להיעצר ולהיות בכלא כמה שבועות עתידים ליתן את הדין על ירידתם הרוחנית חלילה בתוך מרתפי בכלא.

וזה עוד הסיפורים שניתן לספר ברבים.
יש עוד סיפורים מזעזעים שלא ניתן לפרט עליהם.
לכן אלו המעודדים את הבחורים שלא נורא להיעצר ולהיות בכלא כמה שבועות עתידים ליתן את הדין על ירידתם הרוחנית חלילה בתוך מרתפי בכלא.
אני אישית מכיר אברך שבגלל עול התשלום על המעונות עזב את הכולל והפך לסוכן נסיעות

אני אישית מכיר אברך שבגלל עול התשלום על המעונות עזב את הכולל והפך לסוכן נסיעות
הרב במערבא אמרי להבנתי מתכוון לסיפורים שקשורים לאבק ג' חמורות בין כותלי הכלא ולא לגזרות שגורמים לקשיים לאברכים [שזה דבר בעל ערך וחשוב כשלעצמו לדון בו].

הרב במערבא אמרי להבנתי מתכוון לסיפורים שקשורים לאבק ג' חמורות בין כותלי הכלא ולא לגזרות שגורמים לקשיים לאברכים [שזה דבר בעל ערך וחשוב כשלעצמו לדון בו].
נכון מאוד.
רק זה לא בדיוק אבק ג' חמורות, אלא קצת יותר...
תיצלנה אוזניים משמוע.
לצערי היתה לי הזדמנות כלשהי לשמוע זאת מכלי ראשון.

נכון מאוד.
רק זה לא בדיוק אבק ג' חמורות, אלא קצת יותר...
תיצלנה אוזניים משמוע.
לצערי היתה לי הזדמנות כלשהי לשמוע זאת מכלי ראשון.
כוונת שנינו שבמצב הקיים ישנם דברים נוראיים
מסיטרא דעול הפרנסה ומסיטרא דאבייזריהו בכלא
ולצערנו לא שומעים את החכמים המתנגדים לחוק מתייחסים להשלכות של אי החוק

כוונת שנינו שבמצב הקיים ישנם דברים נוראיים
מסיטרא דעול הפרנסה ומסיטרא דאבייזריהו בכלא
ולצערנו לא שומעים את החכמים המתנגדים לחוק מתייחסים להשלכות של אי החוק
אבל גם אם יהיה חוק צריכים להתחיל לחשוב מה עושים במצב של המשך המעצרים ועצירת התקציבים כי איך שזה נראה כרגע בין כה וכה בג"ץ לא יאפשר זאת.

הזוי

אם אתה מצפה להתעמתות עם שוטרות ולמשיכה בזנבות סוסים, שלא תורמים כי הוא זה, צר לי לאכזב אותך.
הפעולה החשובה והמועילה ביותר, היא חקיקת חוק הפטור מגיוס, שבעזרת ה' יעבור בקרוב.

התמימות שלך שוברת שאים, וכי בכל הדורות בהכרעות גורליות לפחות בציבור הלטאי גדולי ישראל החליטו לבד ולא התיעצו, מהיכן הקשקושים האלה, מלבלרי יתד, שהטיפו שהנהגת הדור מסורה למרן הארי הזקן ישירות ממשה רבינו, מדוע גדולי ישראל אינם כפופים בהכרעות גורליות מעין אלו לדעתם של עוד תלמידי חכמים שבדור, כמו הגר"מ שטרנבוך הגרמ"צ ברגמן, וכי הגרמ"ה הירש עולה על כולנה? וכי הגר"מ שטרנבוך בין המאה בלע"ה קוטנו פחות עבה מהגר"ד לנדו, מחמת שאינה זוכה לאוזן שמאל ביתד, עם תיאורים משונים וילדותים הארי הזקן וכדו', האם הגר"מ שטרנבוך לא הגיע לקרסוליו של הרב לנדו הצחקתני, וכל זאת משום שביתד מעלמים אותו, וכי דעתם של גדולי התורה וגדולי ראשי הישיבות כמו רבי אביעזר פילץ רבי דוד כהן רבי מרדכי גרוס רבי עזריאל אוירבאך רבי דן סגל רבי יהשוע איכנשיטין רבי מנחם צבי ברלין רבי אברהם יהשוע סולבאציק ר"י בריסק ועוד, אינה משמעותית בכלל ואינה מהווה שום צד, היה מצופה שבהכרעה גורלית כל כך יעשו ישיבה משותפת של חשובי ראשי הישבות וידנו בענין בכובד ראש, בדיוק כמו שעשו בדורות עברו. הרי אין חולק שמדובר בחוק רע, גם לשיטות המתירים, רק שטענתם שזה הרע במיעוטו, אז בקשה ממעכ"ת לדעתכם הרמה זה הרע במיעוטו, אבל יש חולקין, ומדוע בדבר כל כך יסודי תפסקו לבד, לפי הידוע לי החזון איש נפטר, ואין בכוח אותם חכמים להכריע בדבר כל כך יסודי לבד.
אשמח אם תביא לי דוגמא אחת מהעבר שההנהגה הליטאית התייעצה עם רשימה אינסופית של רבנים.
אין שום אפשרות לרצות את כולם, חלק מהרבנים נגד להשתתף בבחירות. וכו'
לא הבנתי את הטענה על אוזן שמאל ביתד, האם הרב שך נפסל כי כתבו עליו באוזן שמאל?
אם הזכרת את הגר"מ שטרנבוך, הוא התנגד בחריפות לדעתו של הרב שך בתשל"ז להכנס לקואליציה, ותברר מה היה היחס של החברים שלך אליו כל השנים בעקבות זה. ולמה הוא עבר לדרום אפריקה.

אשמח אם תביא לי דוגמא אחת מהעבר שההנהגה הליטאית התייעצה עם רשימה אינסופית של רבנים.
אין שום אפשרות לרצות את כולם, חלק מהרבנים נגד להשתתף בבחירות. וכו'
לא הבנתי את הטענה על אוזן שמאל ביתד, האם הרב שך נפסל כי כתבו עליו באוזן שמאל?
אם הזכרת את הגר"מ שטרנבוך, הוא התנגד בחריפות לדעתו של הרב שך בתשל"ז להכנס לקואליציה, ותברר מה היה היחס של החברים שלך אליו כל השנים בעקבות זה. ולמה הוא עבר לדרום אפריקה.
את התשובה לשאלה תקבל בליל שישי הבא כשהבחורצ'יק ישב בחדר מחשבים
עד אז עצתי למנהלי הפורום למנוע מבחורים להגיב
וכן שיהיה סינון מינימלי לכניסה

מוזר לי מאוד, שמעתי מכלי ראשון כמה וכמה שישבו בכלא הצבאי, לאו דווקא מהתקופה האחרונה (האחרון שבהם היה לפני 4 חודשים בלבד, היה שם במשך שבוע והשתחרר, ואני מכירו היטב), ממש לא מיניה ולא מקצתיה מהמתואר
ברור שזה לא בית מדרש... אבל ממש לא קשה לבחור עם ראש על הכתפיים להעביר שם שבוע שבועיים
או שיש מקרים חריגים, או שאני שמעתי רק מקרים חריגים
וצ"ע
בין כך ובין כך זה לא קשור לחוק הגיוס או לא, כי יתקיים בהם "והתמכרתם ואין קונה" לפי הנראה לעיניים והמצב הזה לא הולך להשתפר
כך שצריכים למצוא את הדרך לעזור להם בכלא

סליחה שאני מתערב בוויכוח...
אבל מה הקשר? בדיוק כמו שנזכיר את המחלוקת של הרב שך והגרד"ל? מה זה קשור?

מוזר לי מאוד, שמעתי מכלי ראשון כמה וכמה שישבו בכלא הצבאי, לאו דווקא מהתקופה האחרונה (האחרון שבהם היה לפני 4 חודשים בלבד, היה שם במשך שבוע והשתחרר, ואני מכירו היטב), ממש לא מיניה ולא מקצתיה מהמתואר
ברור שזה לא בית מדרש... אבל ממש לא קשה לבחור עם ראש על הכתפיים להעביר שם שבוע שבועיים
או שיש מקרים חריגים, או שאני שמעתי רק מקרים חריגים
וצ"ע
בין כך ובין כך זה לא קשור לחוק הגיוס או לא, כי יתקיים בהם "והתמכרתם ואין קונה" לפי הנראה לעיניים והמצב הזה לא הולך להשתפר
כך שצריכים למצוא את הדרך לעזור להם בכלא
לעזור בכלא זה אכן דבר חשוב ונצרך, ואכן נקווה שכעת ירימו את הכפפה כמו שצריך.
אבל אתה מוזמן ללכת לשמוע בעצמך מאחד מרבני הועדה לחוק הגיוס של ש"ס [מרן הגר"ש בצלאל, הגר"ח כהן, הגר"י שרבאני, הגר"ע יוסף והגר"ש ביתאן], ותזדעזע ממה שסיפרו להם הבחורים שהיו בכלא
ברור שבחור חזק גם בפן הרוחני וגם מנטאלית בהחלט יכול להתמודד עם הדברים הללו ולשים פס על כל הסוהרות והסוהרים וחבריו לתא, אבל בדר"כ רוב הבחורים שנעצרו [לא עצורי הנטו"ק והפלג] הם לא ממש עונים להגדרה הנ"ל, ואכן יש להם שם נסיונות לא פשוטים

אבל אתה מוזמן ללכת לשמוע בעצמך מאחד מרבני הועדה לחוק הגיוס של ש"ס [מרן הגר"ש בצלאל, הגר"ח כהן, הגר"י שרבאני, הגר"ע יוסף והגר"ש ביתאן], ותזדעזע ממה שסיפרו להם הבחורים שהיו בכלא
אתה שמעת מאחד מהם? או שאתה משער מתוקף תפקידם? (התפקיד שלהם קשור לחוק, לא בדיוק למצב הנוכחי)
בכלל חידוש הוא שבחורים אלו נפגשו עם רשימת הרבנים שזכרת

אתה שמעת מאחד מהם?
שמעתי משניים מהם [אחד מהם הגיע בסוף שבוע שעבר לרבך מרן הגר"מ צדקה שליט"א למשך שעה ארוכה לדון על הנושא]
בכלל חידוש הוא שבחורים אלו נפגשו עם רשימת הרבנים שזכרת
ממש לא חידוש, הם נפגשו עם רבים מהעצורים מתוקף תפקידם
התפקיד שלהם קשור לחוק, לא בדיוק למצב הנוכחי
חלק מתפקידם הוא לברר מה ההשלכות ללא חוק שמסדיר את מעמדם של בחורי הישיבות, ומה ההשלכות על מעצר בחורי ישיבות בכלא הצבאי

הרב @במערבא אמרי אולי תפעיל את מוחך קצת ותחשוב, למה בחורים ממפלגת עץ או מקהילות הישוב הישן יכלו לשבת חודשים בכלא צבאי בלי שיקרה איתם כל האירועים האלו?
אתה יודע למה? כי הם קיבלו הדרכה קודם, וגיבוי תוך כדי.
לא זרקו אותם בגפם לים הסוער, ולקינוח גם טרחו להשמיץ אותם ברשתות או להתעלם מהם בהפגנתיות.
תחשוב על זה.

ראשי תחתית