גזרת הגיוס, השלכות בעיות ופתרונות

יש חוק שכל ישראלי העומד בתנאים (אא"כ הוא ערבי), חייב להתגייס לא כן?
זה המצב הנוכחי כיום וראה זה פלא אף אחד כמעט ולא מתגייס אז למה כשיעבור חוק יתגייסו אלפים אלפים?

זה המצב הנוכחי כיום וראה זה פלא אף אחד כמעט ולא מתגייס אז למה כשיעבור חוק יתגייסו אלפים אלפים?
עד עכשיו היה חוק שמאפשר למי שתורתו אומנתו להימנע מלהתייצב, אם הוא חפץ בכך. כעת החוק הזה פקע, אז הדרא לדוכתא החוק הכללי שמחייב את כולם וגם מי שעד עכשיו הייתה לו אפשרות להיפטר, כעת לא.

מה, אני לא מעודכן בכלום? הדברים האלו לא פשוטים?
השאלה, איך מתנהלים מה עושים - אני באמת לא אחד מגדולי ישראל וגם לא עסקן וכו', כך שאין לי שמץ ..
זו מציאות פשוטה.

עד עכשיו היה חוק שמאפשר למי שתורתו אומנתו להימנע מלהתייצב, אם הוא חפץ בכך. כעת החוק הזה פקע, אז הדרא לדוכתא החוק הכללי שמחייב את כולם וגם מי שעד עכשיו הייתה לו אפשרות להיפטר, כעת לא.

מה, אני לא מעודכן בכלום? הדברים האלו לא פשוטים?
השאלה, איך מתנהלים מה עושים - אני באמת לא אחד מגדולי ישראל וגם לא עסקן וכו', כך שאין לי שמץ ..
זו מציאות פשוטה.
טענו חטים והודה לו במלפפונים
המציאות העובדתית ידועה לכולם אני בסה''כ טוען שהחוק המוצע אינו כופה על אף אחד חרדי להתגייס ולכן גם ע''פ המכתב אפשר לתמוך בחוק.

החוק המוצע סה"כ מדבר על יעדים ומכסות,
דבר שיתמלא מן הסתם ע"י הציבור הספרדי שבפריפריה.
(או שיחזיר אותנו לגרירת רגלים).

אז למה אותם ספרדים מהפריפריה לא מתגייסים עכשיו למסלולי חרדים?

הם רוצים ללמוד בישיבה,
הם בנו על זה שיסדירו חוק "תורתו אומנותו",
או לחילופין שאם יעצרו מי מהם, כל הארץ תרעש ותרעד,
כמו שהבטיחו.

א. להביא מכתב מזוייף, גם אם מוסיפים כוכבית קטנה, זה לא ראוי וגורם לאי מי להתייחס לזה כדבר רציני וחשוב בעוד שזה עוד פשע מבית מדרשם של אותם טרוריסטים ידועים (ע"ע" במילון).
ב. הרב אלישמע, אני מניח שלא נחשפת לחוק ולאותם יעדים הרשומים בו. כמה הם, כמה אוחז מהם צריך להצליח, מה נקרא חרדי לגביהם, כמה יש שמתגייסים כבר היום ועוד.

א. להביא מכתב מזוייף, גם אם מוסיפים כוכבית קטנה, זה לא ראוי וגורם לאי מי להתייחס לזה כדבר רציני וחשוב בעוד שזה עוד פשע מבית מדרשם של אותם טרוריסטים ידועים (ע"ע" במילון).
ב. הרב אלישמע, אני מניח שלא נחשפת לחוק ולאותם יעדים הרשומים בו. כמה הם, כמה אוחז מהם צריך להצליח, מה נקרא חרדי לגביהם, כמה יש שמתגייסים כבר היום ועוד.

לא בדקתי כלום, זה משתנה כל הזמן.
אבל למאי נפק"מ ?
האם יהיו בחורים בישיבה (לא שבאבניקים ברחובות, זה כבר לא צלח בהקמת הנח"ל), אלא בחורים בישיבה שיאלצו לסגור את הגמרא וללכת לצבא?

לא בדקתי כלום, זה משתנה כל הזמן.
אבל למאי נפק"מ ?
אתה דן על נושא בלי לדעת במה מדובר? רק בגלל שראית פשקויל ענק שמרוח בו "מכסות ויעדים"? לא רציני.
האם יהיו בחורים בישיבה (לא שבאבניקים ברחובות, זה כבר לא צלח בהקמת הנח"ל), אלא בחורים בישיבה שיאלצו לסגור את הגמרא וללכת לצבא?
כל בחור שירצה ללמוד בכל שלב בכל מצד יהיה יכול ללמוד. כל מה שמדובר על מכסות ויעדים זה לא נוגע לאלו שלומדים (היינו מביאים דיחוי כמו תמיד).

באשר לחוק הגיוס, המפלגות הולכות אחר מועצת חכמי התורה ומועצת גדולי התורה. נשגב מבינתי מאי נפק"מ בפרסום מכתב שחתומים עליו מספר רבני שכונות. יש עוד אלפי רבנים בישראל, וכשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות.

באשר לחוק הגיוס, המפלגות הולכות אחר מועצת חכמי התורה ומועצת גדולי התורה. נשגב מבינתי מאי נפק"מ בפרסום מכתב שחתומים עליו מספר רבני שכונות. יש עוד אלפי רבנים בישראל, וכשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות.
מטרת המפיצים? להמשיך במקפיין נגד גדולי ישראל, להוציא לעז על הנציגים, ולנסות לפזר מירמור בתוך המגזר החרדי איש כנגד רעהו.
למה יש אי מי שמסתכל על זה? כי זה מכתב שחור לבן עם חתימות למטה, ואנחנו חרדים הורגלנו שזה משהו חשוב.
מה עם שאר הרבנים? הם לא הוציאו (כאילו שאלו החתומים כאן כן הוציאו..) ואם יוציאו הרי שימותגו כפשרנים המוכרים את בחורי הישיבות תמורת כסף ושליטה.

אתה דן על נושא בלי לדעת במה מדובר? רק בגלל שראית פשקויל ענק שמרוח בו "מכסות ויעדים"? לא רציני.

איני יודע מה אתה סח,
לא ראיתי שום פשקוויל ולא כלום.
אולי תסביר לי מה אתה רוצה ?

כל בחור שירצה ללמוד בכל שלב בכל מצד יהיה יכול ללמוד. כל מה שמדובר על מכסות ויעדים זה לא נוגע לאלו שלומדים (היינו מביאים דיחוי כמו תמיד).

אתה יודע ? עברת על החוק ?

אני עובד אצל כת"ר?
אתה מוזמן לפתוח אותו, הוא פה לדעתי ביותר ממקום אחד.

אתה לא עובד אצל אף אחד,
אבל אם ראית את הנוסח, אשמח אם תואיל בטובך להתאמץ ולהעלות אותו לכאן.
לי אין נגישות.

וכי אסור לרבנים לפרסם את דעת תורתם רק משום שהם לא זכו שהמפלגה תמנה אותם לחברי מועצת?

וכי אסור לרבנים לפרסם את דעת תורתם רק משום שהם לא זכו שהמפלגה תמנה אותם לחברי מועצת?
אני מבין שכת"ר לא עקב אחרי האשכול, בנוגע למכתב הספציפי הזה - הרבנים לא פרסמו את דעתם באותה צורה בה היא הוצגה, אלא להפך.
ולגבי מה שציטטת, הוא לא אמר שאסור לרב לפרסם את דעתו, כל עוד כמובן הוא לא משקר לציבור וכן לא מסית אותם נגד גדולי ישראל, הוא אמר שאין מה להתפעל מהמכתב הנ"ל. הוא לא דיבר על החותמים אלא על הקוראים.

ראשית, הרבנים לא "מפרסמים את דעתם". לא הרבנים מנסחים פשקווילים אלא עסקן קטן מנסח את הפשקוויל, והוא מחתים את מי שהוא מצליח לשכנע. לעיתים, באורח פלא, משתנה נוסח הפשקוויל לאחר החתימה, אבל רוב הרבנים לא טורחים להכחיש. לעיתים גם מחתימים רבנים בעל כרחם, או רבנים שהנהנו בראשם אבל לא הסכימו לחתום.

שנית, עם כל הכבוד לאותם רבני שכונות, אין בדעתם שום נפק"מ.

ראשית, הרבנים לא "מפרסמים את דעתם". לא הרבנים מנסחים פשקווילים אלא עסקן קטן מנסח את הפשקוויל, והוא מחתים את מי שהוא מצליח לשכנע. לעיתים, באורח פלא, משתנה נוסח הפשקוויל לאחר החתימה, אבל רוב הרבנים לא טורחים להכחיש. לעיתים גם מחתימים רבנים בעל כרחם, או רבנים שהנהנו בראשם אבל לא הסכימו לחתום.
ענין של מציאות, כל מכתב לגופו.
שנית, עם כל הכבוד לאותם רבני שכונות, אין בדעתם שום נפק"מ.
עבורך, עבור אחרים כן.

ראשי תחתית