גזרת הגיוס, השלכות בעיות ופתרונות

באנר תרומה
הוראה לנציגים צריכה להיות רק ממי ששלח אותם

ידוע ומפורסם שהפוליטיקאים לא נמנעו לרגע מלעסוק בחוקי היעדים, למרות דעתם השלילית המפורסמת של רוב חברי מועצת חכמי התורה ושאר גדולי ישראל,
ולמרות הוראתם המפורשת של גדולי ישראל "לכל העוסקים בדבר להימנע באופן מיידי מכל עיסוקי החקיקה הללו ולהתנגד להם בתוקף".

פוליטיקה אינה מקור לכלום
וגם לא העיתון המפלגתי, ולא כל המתפרסם בו...
אמת יש ... בפורום הזה
בזכותי... (בחיוך כמובן)
אדוני. "אור ירוק להמשך הדיונים" משמעותו אישור לחוק המוצע בבסיסו.
פרשנות שלך.
מי שאני תוקף הוא מי שלא מקבל את זה שיש גדולי ישראל שהם המנהיגים אותנו.
יותר מדוייק: מי שלא מקבל שמי שחולק על דעתו הוא עדיין גדול בישראל.
על זה נאמר בא נקצין את הטענות של הצד שכנגד....

הוא צודק די להדרה של חצי מהציבור שאוחז ממנו ומזלזלים בו
נ.ב אני לא חושב שהוא צריך להיות המנהיג ולא רחוק מזה אבל א"א
להתעלם מציבור ענק שאוחז ממנו שהוא גדול הדור
ציבור ענק?
כמה זה?
לפי מה זה נמדד?

בושה | בלשכת יו״ר וועדת חוץ וביטחון ביסמוט, חילקו לחברי הוועדה חוברת הסברה על החוק, בה הם מתרברבים על 'ההישגים' 'והיתרונות' של החוק הנוכחי שמרבה לגייס חרדים הרבה יותר מחוק ליברמן גנץ ולפיד.
יצויין, שבחוק של ליברמן ולפיד החכי"ם החרדים התנגדו נחרצות ואף יצאו על כך למאבק.
1764617296186.png

דניאל גרובייס: לוחית הרישוי שנגנבה מניידת המשטרה הצבאית במהומות הקיצוניים בשבוע שעבר, מוצגת לראווה הערב בחתונה בבני ברק (צילום - דוד קשת)

קבצים מצורפים

• מ צ .jpg
    מ צ .jpg
    29.7 קילובייט · צפיות: 14
בושה | בלשכת יו״ר וועדת חוץ וביטחון ביסמוט, חילקו לחברי הוועדה חוברת הסברה על החוק, בה הם מתרברבים על 'ההישגים' 'והיתרונות' של החוק הנוכחי שמרבה לגייס חרדים הרבה יותר מחוק ליברמן גנץ ולפיד.
יצויין, שבחוק של ליברמן ולפיד החכי"ם החרדים התנגדו נחרצות ואף יצאו על כך למאבק.הצג קובץ מצורף 13824
חבל שאתה לא קורא הודעות קודמות.
כבר דשו בזה הרבה.

ינון אזולאי בוועדת חו"ב: "מעולם לא ביקשנו פטור גורף לחרדים, ביקשנו דחיית שירות למי שלומד תורה. אנחנו לא באים להגן על מי שלא לומד". (אברהם פריינד )
נו ברור, יש פה מישהו שחושב אחרת,
מי שלא לומד, אסור לו להתגייס. נקודה.
שהוא ידאג לעצמו.
שנשקר עבורו ונרשום אותו בישיבה? על מה ולמה?
ועוד לדרוש מח"כ שיעשה את זה?
שילך לשישא ...

יצויין, שבחוק של ליברמן ולפיד החכי"ם החרדים התנגדו נחרצות ואף יצאו על כך למאבק.
הצג קובץ מצורף 13824

קבצים מצורפים

ועוד לדרוש מח"כ שיעשה את זה?
שילך לשישא ...

מתוך "פורום מורשת מרן"
מעצר, אלימות, וגם התעלמות מוחלטת מצד הנציגים, ותחושת אכיפה בררנית

הבוקר (רביעי) שוחחו יקי אדמקר וישראל כהן עם דוד יצחקיאן, אביו של אחד הבחורים שנעצרו לפני כשלשה שבועות. הוא תיאר את רגעי המעצר הקשים: “פרצו לנו הביתה באמצע הלילה ועצרו את הבן שלי באלימות קשה. הוא בן תורה אמיתי, קם כל בוקר בשלוש, מתפלל בנץ ולומד כל היום, אפילו לא הולך לשמחות משפחתיות. שמו אותו במקום הכי קשה שיש והוא במצב נפשי רע מאוד”.

לדבריו, הכאב לא נגמר שם. “אותם עסקנים שכל השנים עבדנו למענם נעלמו. כשאנחנו פונים אליהם הם שולחים אותנו לעדה החרדית. אנחנו עשינו מה שגדולי הדור אמרו”.

בהמשך הוסיף האב כי חוסר המענה מצד הנציגים הפוליטיים פוגע אף יותר: “כואב לי שהאנשים שלנו לא עושים דבר. אני עצמי לא פניתי ישירות לחברי הכנסת, אבל אחרים פנו ולא קיבלו מענה. זה אומר דרשני שהעצורים הם כמעט רק ספרדים. לדעתי זה קורה כי אצל האשכנזים מגיבים בעוצמות גדולות יותר.”

הדברים מצטרפים לעדותה של האם מהראיון אתמול, שסיפרה כי בנה נעצר ב-3 לפנות בוקר בידי שמונה שוטרים בפריפריה, וכי במהלך המעצר הזהירו אותה שלא להתקרב לבנה. היא טענה כי “נציגי ש”ס לא נתנו שום מענה” ושאלה: “איפה ההגנה לבן שלי?”.

עוד סיפר האב, כי המשטרה הצבאית נכנסו לבית לבד [באותו זמן דלת הבית היתה פתוחה], ושלפו את הבחור ישיבה מהמיטה, וחנקו אותו!

לאור התיאורים המזעזעים שעושים לחטופי עולם התורה, אנו קוראים לציבור להרבות בתפילות ותחנונים לפני יושב במרומים שיחיש גאולתנו במהרה בחסד וברחמים. (העולם התורני. קול ברמה).

מה עוד אחד שהסתירו ממנו את פרטי החוק?
מה עוד אחד שיגיד למועצת מה לעשות?
אהה

לא הבנתי מה הקשר למה שאני כתבתי,
שום אדם בעולם לא צריך לשקר עבור מי שאינו לומד. נקודה.
אותו צדיק שקם ב3 לפנות בוקר ולומד, אשריו, הוא רשום כחוק, מסתבר שכן,
מה אותה אמא רצתה? שיענו לה לפנות בוקר?
המשטרה הצבאית צדיקים? לא!
יש בעיה עכשיו עם החוק? כן.
טוב שאותו אבא אמר 'לדעתי ...'
אני כואב את כאבם, והנה העצרת שהשתתפתי בה הייתה לאחר מעצר בחור ספרדי.
אבל שוב,
מה הקשר לטענה על מה שאמר אזולאי?
לערבב זה מה שנוח לכם לעשות?

אהה
אין שום דרמה. עם כל הכבוד מי שמקבל את ההחלטות הם גדולי הדור, וא"א להתחשב בדעה של כל ראש ישיבה.
ומעולם לא היה כך.

אהה
אני בהקלטה שמעתי שמנסה לנפנף טרדן מסוים, לא מעבר

לא הבנתי מה הקשר למה שאני כתבתי,
הקשר הוא ללעג המוזר על "שישא",
וזאת כאשר משפחות העצורים יודעים להעיד כי דווקא ר' שמעון שישא ועוד כמה עסקנים "קנאים" / בלתי מפלגתיים - המה המסייעים בפועל ברגע האמת,
בעוד ש“אותם עסקנים שכל השנים עבדנו למענם נעלמו. כשאנחנו פונים אליהם הם שולחים אותנו לעדה החרדית."

והנה העצרת שהשתתפתי בה הייתה לאחר מעצר בחור ספרדי.

וכבר נשאל הרב לנדו לפני עצרת המליון מדוע יוצאים רק עכשיו לעצרת? והשיב "שאלה טובה", "לא הסתדר".
במילים אחרות לא היה מי (סורוצקין) שידחוף.....
זאת לא אמרתי, ואני גם חושב שטענות כאלו גובלות בביזוי ת"ח, אבל בהחלט יש מקום לחשש שאם החוק יעבור (מה שלא נראה הגיוני) ו"משום מה" כל מיני ישיבות ובחורי ישיבות שפחות מהשמנת יסתבכו, גם אז "לא יסתדר" לסייע להם, ויהיו עוד כל מיני "שאלות טובות".
ולציין למכתב גדו"י בענין בוגרי הישיבות התיכוניות -
1764625839536.png

הקשר הוא ללעג המוזר על "שישא",
אסביר את עצמי,
ח"ו לא לעגתי על שישא שעושה מלאכת קודש,
ושמעתי שגם החכי"ם וכו' שולחים אליו.

אדרבה, כוונתי, האחריות של החכי"ם נגמרת במה שמסגרת החוק, מעבר לכך אינם צריכים ואסור להם להתערב,
כשיש מצבים שצריך, יש את האיש הזה, שבטוב ליבו, מסכן את עצמו מול החוק, ועוזר לכל מי שזקוק לעזרתו.

אם הובנתי הפוך, אני מתנצל מעל במה זו מר' שישא, שעושה רבות ונצורות למען בחורי ישראל.

וכיון שכך, נמצא, שהרב @תחשוב טוב יהיה טוב , כנראה חשב טוב, ונהיה טוב, אנחנו מסכימים;)

כאן זה לא האתר של קול הלשון, לכן אין טעם להעלות שיחות של רבנים (שוב..)
אבל,
כדאי לשמוע את שיחתו האחרונה של הרב נוירגשל שליט"א על נושא אמונת חכמים.

אני יודע שיבואו כאלו ויצקצקו ויאמרו, כן, יש חולקים על דעתו וכו',
אבל מי שמכיר את קרבתו והערכתו אצל גדול"י בדור האחרון, ידע חשיבות דבריו.

לא, ולכן זכותו לומר את דעתו ואל תאמר שלא צריכים להתייחס לכל ראש ישיבה
עכשיו מובן
לא חלקתי חלילה על זכותו לומר את דעתו, אלא על הדרמה המזויפת שמנסים גורמים אינטרסנטיים ליצור, כדי לסכסך ולפלג.
תמיד היו דעות שונות, ואפילו בסנהדרין היה דעות שונות, אבל ההכרעה תמיד הייתה נתונה לגדולי הדור, ולא לגורמים שמקורבים לאתרי "נייעס".

ראשי תחתית