מעצר, אלימות, וגם התעלמות מוחלטת מצד הנציגים, ותחושת אכיפה בררנית
הבוקר (רביעי) שוחחו יקי אדמקר וישראל כהן עם דוד יצחקיאן, אביו של אחד הבחורים שנעצרו לפני כשלשה שבועות. הוא תיאר את רגעי המעצר הקשים: “פרצו לנו הביתה באמצע הלילה ועצרו את הבן שלי באלימות קשה. הוא בן תורה אמיתי, קם כל בוקר בשלוש, מתפלל בנץ ולומד כל היום, אפילו לא הולך לשמחות משפחתיות. שמו אותו במקום הכי קשה שיש והוא במצב נפשי רע מאוד”.
לדבריו, הכאב לא נגמר שם. “אותם עסקנים שכל השנים עבדנו למענם נעלמו. כשאנחנו פונים אליהם הם שולחים אותנו לעדה החרדית. אנחנו עשינו מה שגדולי הדור אמרו”.
בהמשך הוסיף האב כי חוסר המענה מצד הנציגים הפוליטיים פוגע אף יותר: “כואב לי שהאנשים שלנו לא עושים דבר. אני עצמי לא פניתי ישירות לחברי הכנסת, אבל אחרים פנו ולא קיבלו מענה. זה אומר דרשני שהעצורים הם כמעט רק ספרדים. לדעתי זה קורה כי אצל האשכנזים מגיבים בעוצמות גדולות יותר.”
הדברים מצטרפים לעדותה של האם מהראיון אתמול, שסיפרה כי בנה נעצר ב-3 לפנות בוקר בידי שמונה שוטרים בפריפריה, וכי במהלך המעצר הזהירו אותה שלא להתקרב לבנה. היא טענה כי “נציגי ש”ס לא נתנו שום מענה” ושאלה: “איפה ההגנה לבן שלי?”.
עוד סיפר האב, כי המשטרה הצבאית נכנסו לבית לבד [באותו זמן דלת הבית היתה פתוחה], ושלפו את הבחור ישיבה מהמיטה, וחנקו אותו!
לאור התיאורים המזעזעים שעושים לחטופי עולם התורה, אנו קוראים לציבור להרבות בתפילות ותחנונים לפני יושב במרומים שיחיש גאולתנו במהרה בחסד וברחמים. (העולם התורני. קול ברמה).