גזרת הגיוס, השלכות בעיות ופתרונות

באנר תרומה
ואם החוק בעייתי ופשרני, אתה מבין שצריך מלחמה?
למה הוא פשרני? כי אתה חושש שע"י החוק יגויסו חרדים לצבא.
ואם גדולי ישראל חושבים שבמצב הנוכחי הסכנה היא יותר גדולה, כי הרבה חרדים לא יעמדו בפיתויים, וכן יהיה הרבה יותר קשה לקרב בחורים מתחזקים לישיבות וכו', אז אתה הוא הפשרן! ובגללך יהיו הרבה חרדים שילכו לצבא.

כמה מחבריך, ה'קנאים' יהיו הראשונים להתגייס כמשגיחי כשרות מטעם ה'עדה' ולהיות רבנים צבאיים
אני מסתפק האם אתה מאמין לשטויות האלו, או שיש לך "מיגו כח טענה, עליהם.
ואתה טוען שגדולי ישראל סומכים ידים על חוק בעייתי? אנחנו בפורום חרדי. לידיעתך. את זה תצייץ בטויטר, לא פה.
וחוזר חלילה, כדרכך בקודש.
אני טוען את זה??? רשימה ארוכה ארוכה של רבנים מכל העדות והחוגים טוענים את זה, וגם אלו שנתנו אור ירוק לדיונים בוועדה אמרו שידונו על זה אחר כך שוב.
אפשר לפנות אליו, אבל הוא בהחלט לא מחויב להישמע לפניות הללו, אלא למועצת חכמי התורה שמכוחה הוא בכנסת, ועל פיה הוא מחויב לפעול.
ה' ישמור ויציל.

עם מדובר בעברה ברורה, אזי כל יהודי אמור למחות בו, לכאורה.
אם מדובר בעניין שבמחלוקת - אז כמ"ש.
הוא אשר כתבתי שהוא מחויב לשמוע להוראות מועצת החכמים, ולא לכל רב גדול ככל שיהיה, כי אלו רבותיו שבשמם הוא פועל, ורק בגללם יש לו בכלל היתר להציל עשוק מיד עושקו בכנסת המינים.
אפשר לפנות אליו, אבל הוא בהחלט לא מחויב להישמע לפניות הללו, אלא למועצת חכמי התורה שמכוחה הוא בכנסת, ועל פיה הוא מחויב לפעול.

הזיות הזויות.
חשוב על זה, קח שנתיים של ממשלת שמאל שמובילה את הלחץ על הגיוס, פסיקות בג"ץ נחרצות, ועוד שביעי לאוקטובר אחד, הציבור החילוני שכבר התרגל לחבוט בחרדים בלי חשבון מגיע למסקנה שבלי עוד 50,000 חיילים אין מדינה, והציבור החרדי הוא המקור היחיד שאפשר להשיג ממנו את זה.
מה מופקע בעינך? המחסומים מחוץ לערים החרדיות? אף אחד מהדברים שהובאו במסמך הזה אינם דברים שאין להם מקבילות במקומות אחרים בעולם, תשלום של 15,000 ש"ח על לידה הוא המחיר שמשלמים אחינו בארה"ב, וזו רק דוגמא אחת.
הבינה בסך הכל סיכמה בצורה מעוררת חלחלה את המשעות של שלילת כל ההטבות האזרחיות, ולחץ כלכלי קיצוני על הציבור.

בעקבות הדיון הסוער בוועדה קריאתם של הורים שכולים חברי קואליציה ואופוזיציה כאחד על חוק הגיוס, ביסמוט מרגיע ''ברור שנעשה שינויים''

וגם לזה בודאי יסכימו ועוד יאכלו ועוד ילקו עד שיגרשו מן העיר
לא לומדים כלום

אני מסתפק האם אתה מאמין לשטויות האלו, או שיש לך "מיגו כח טענה, עליהם.
אנשים קטנים, קצרי ראות, שלא רואים את אשר לפניהם, מבחינת, גן-העדן שנולדו בו יתקייםלנצח ודבר לא יערער את שלוות נפשם הברוכה.
שום כוח בעולם לא יוכל לאיים עלים, הם יאיימו על כל העולם, יצליחו בכל איוטמיהם - אבל העולם אף פעם לא יבין את הטריק ולא יצליח להחזיר להם באותם כלים.
חתיכת מדומיינים!

חשוב על זה, קח שנתיים של ממשלת שמאל שמובילה את הלחץ על הגיוס, פסיקות בג"ץ נחרצות, ועוד שביעי לאוקטובר אחד, הציבור החילוני שכבר התרגל לחבוט בחרדים בלי חשבון מגיע למסקנה שבלי עוד 50,000 חיילים אין מדינה, והציבור החרדי הוא המקור היחיד שאפשר להשיג ממנו את זה.
מה מופקע בעינך? המחסומים מחוץ לערים החרדיות? אף אחד מהדברים שהובאו במסמך הזה אינם דברים שאין להם מקבילות במקומות אחרים בעולם, תשלום של 15,000 ש"ח על לידה הוא המחיר שמשלמים אחינו בארה"ב, וזו רק דוגמא אחת.
הבינה בסך הכל סיכמה בצורה מעוררת חלחלה את המשעות של שלילת כל ההטבות האזרחיות, ולחץ כלכלי קיצוני על הציבור.
רבינו במקום להסתמך על שטויות שאתה והבינה מלאכותית המצאתם, שאל עו"ד כמה מהדברים האלו ישימים בכלל (כמו ביטול זכות בחירה של לפיד וליברמן...).
רק בא תיתן לי סיבה, מדוע הוא אמור לשמוע אל הרבנים שבכלל לא נותנים לו גיבוי ללכת לכנסת, בדיוק בנושא הקריטי הזה?
דיברנו על חילולי שבת אם לא שמת לב, יש לך וויכוח עם הרבנים שמתנגדים לחוק ולא קשורים למפלגה (מדובר על חלק מהרבנים המתנגדים כמובן) למה הם הם אומרים את דעתם, כי הם חושבים שזה ענין חמור שאין בו מקום לוויכוח.

בעקבות הדיון הסוער בוועדה קריאתם של הורים שכולים חברי קואליציה ואופוזיציה כאחד על חוק הגיוס, ביסמוט מרגיע ''ברור שנעשה שינויים''

וגם לזה בודאי יסכימו ועוד יאכלו ועוד ילקו עד שיגרשו מן העיר
לא לומדים כלום
צודק. באמת שהגיע הזמן להחליף את גדולי ישראל.
מי שמתנדב לבוא לראיון בירור לפני קבלת ההנהגה, שישלח לי פרטים באישי.

דיברנו על חילולי שבת אם לא שמת לב, יש לך וויכוח עם הרבנים שמתנגדים לחוק ולא קשורים למפלגה (מדובר על חלק מהרבנים המתנגדים כמובן) למה הם הם אומרים את דעתם, כי הם חושבים שזה ענין חמור שאין בו מקום לוויכוח.
אבל באת לדמות את חילול שבת לגיוס.
ועל אותו משקל - אם רב אחד בטוח שאסור לפתוח בקבוקים בשבת, והוא יבוא לצעוק עלי שאני מחלל שבת, אני אשלח אותו לרבי שידבר איתו.

רבינו במקום להסתמך על שטויות שאתה והבינה מלאכותית המצאתם, שאל עו"ד כמה מהדברים האלו ישימים בכלל (כמו ביטול זכות בחירה של לפיד וליברמן...)
שאל, אני מחכה.
למיטב הבנתי המשפטית, רוב מוחלט של הסעיפים שם ישימים וחצי, במיוחד בתור תקנות שעת חירום.
אם השכלתך המשפטית רחבה מהשכלתי, אשמח להערות.

בלשכת יו״ר הוועדה ביסמוט, חילקו לחברי הוועדה חוברת הסברה על החוק. בתמונה: השוואה בין ההצעות של גנץ וליברמן והצעה של ביסמוט (אמס)

קבצים מצורפים

• 1764595500238.png
    1764595500238.png
    1.5 מגה-בתים · צפיות: 14
הרב עדס ציין שעל פי החוק החדש, הצבא יוכל להכניס חומרי הסברה בעד גיוס לתוככי היכלי הישיבות, והדגיש: "בישיבות אשכנזיות פשוט יעשו מדורת ל"ג בעומר גדולה וישרפו את החומרים, אבל בישיבות ספרדיות זה יכול לגרום לבחורים להתלבט, הם ישאלו את האבא ששירת בצבא, את הר"מ ששירת – והנשירה תהיה גדולה בהרבה".

הרב עדס הוסיף כי על פי פרטי החוק, לרבנים בישיבות יהיה אסור להתבטא נגד גיוס, ואף תהיה בקרה אישית קפדנית על כל בחור ובחור. לדבריו, גם אם על הישיבות האשכנזיות זה ישפיע פחות – אצל הספרדים זה עלול להרוס דורות שלמים, היל"ת.
משפשף את העינים אם ראיתי נכון: שיכפו על ישיבות להכניס חומרים של צה"ל??? שיצוטטו לוועדים של ראשי הישיבות אם מדברים נגד הצבא???
מי לוחש על אוזנו של הגר"י עדס? ריבונו של עולם איפה זה כתוב בחוק? וכי מישהו יכול לכפות זאת אלא אם נחזור לימי הביניים...

בלשכת יו״ר הוועדה ביסמוט, חילקו לחברי הוועדה חוברת הסברה על החוק. בתמונה: השוואה בין ההצעות של גנץ וליברמן והצעה של ביסמוט (אמס)
תודה על ההסבר החשוב והמפורט שרק מראה לאן המלחמה ללא פשרות הובילה אותנו

צודק. באמת שהגיע הזמן להחליף את גדולי ישראל.
מי שמתנדב לבוא לראיון בירור לפני קבלת ההנהגה, שישלח לי פרטים באישי.
זה לא קשור לגדולי ישראל , גדו"י הסכימו לחוק מסויים ועל זה אין חולק
גדו"י הם לא פרשנים שצריכים לדעת אם לחוק יש סיכוי לעבור או לא
וזה כישלון של חברי הכנסת בהבנת המציאות הפוליטית

אבל באת לדמות את חילול שבת לגיוס.
ועל אותו משקל - אם רב אחד בטוח שאסור לפתוח בקבוקים בשבת, והוא יבוא לצעוק עלי שאני מחלל שבת, אני אשלח אותו לרבי שידבר איתו.
אני חושב שרבנים שאוחזים שאסור לפתוח פקקים בשבת לא מוחים באלו הסומכים על רבותיהם.
אם רבנים מוחים על מישהו שטוען שנשמע לקבל רבותיו, שמע מינה או שהלה משקר ואינו מציית לאיש, או שהם חושבים שזה נושא חמור שאין בו שני צדדים.

מה אתה בא להוכיח כאן?
ברור שהחוק הנוכחי הוא יותר קשה מהחוק שליברמן הציע בעבר. ועל כן תלונתנו על חלק מהחרדים שמנעו פעם אחר פעם העברת חוק, בדיוק מהסיבות הנוכחיות שהם רצו לקבל 100%!
אבל מה לעשות - החרדים עדיין אינם רוב המדינה, ולכן מנסים להציל מה שאפשר, וכעת החוק הנוכחי הוא היחיד העומד על הפרק, וגם בו צריך הרבה ס"ד כדי שיהיה לו רוב בכנסת, וכדי שהבג"ץ לא יבטל אותו מיידית.

היזהר לך כך לדבר על תנא
הוא לא חתם על חורבן המקדש
על יעדים של יהודים שירצחו
וואו! גאוני....
וכמו שאומרים, מה המקור שיעקב אבינו לבש כיפה? שנאמר ויצא יעקב, וכי יעקב אבינו יצא בלי כיפה?

הרי על זה בעצמו הויכוח, האם בקשה חלקית מהווה תמיכה על החלק שלא נתבקש, מה יותר ברור מזה?

מה אתה בא להוכיח כאן?
ברור שהחוק הנוכחי הוא יותר קשה מהחוק שליברמן הציע בעבר. ועל כן תלונתנו על חלק מהחרדים שמענו פעם אחר פעם העברת חוק, בדיוק מהסיבות הנוכחיות שהם רצו לקבל 100%!
אבל מה לעשות - החרדים עדיין אינם רוב המדינה, ולכן מנסים להציל מה שאפשר, וכעת החוק הנוכחי הוא היחיד העומד על הפרק, וגם בו צריך הרבה ס"ד כדי שיהיה לו רוב בכנסת, וכדי שהבג"ץ לא יבטל אותו מיידית.
מדובר על החוק שכשהיו באופוזיציה צווחו עליו "שמד" ויצאו בכותרות ראשיות נגדו.

או שהם חושבים שזה נושא חמור שאין בו שני צדדים.
אוקי.
ויש לנציגים רבנים אחרים שמורים להם מה לעשות.
רק עוד דבר אחד חשוב - גם גדולי ישראל שתומכים בחוק, עושים זאת בלב כבד מאוד [מידיעה!] ומתוך אחריות כבידה לגוגל עולם התורה.

משפשף את העינים אם ראיתי נכון: שיכפו על ישיבות להכניס חומרים של צה"ל??? שיצוטטו לוועדים של ראשי הישיבות אם מדברים נגד הצבא???
מי לוחש על אוזנו של הגר"י עדס? ריבונו של עולם איפה זה כתוב בחוק? וכי מישהו יכול לכפות זאת אלא אם נחזור לימי הביניים...
אולי @חכם בן שושן והבינה מלאכותית של @מרנן ורבנן ...

אוקי.
ויש לנציגים רבנים אחרים שמורים להם מה לעשות.
רק עוד דבר אחד חשוב - גם גדולי ישראל שתומכים בחוק, עושים זאת בלב כבד מאוד [מידיעה!] ומתוך אחריות כבידה לגוגל עולם התורה.
הובאו פה דברי מרן הגרא"ס לעניין השינה בלילה בימים של ההכרעה..

מדובר על החוק שכשהיו באופוזיציה צווחו עליו "שמד" ויצאו בכותרות ראשיות נגדו.
ואז מה? ברור שגם החוק ההוא היה גרוע, ולכן ניסו להגיע למשהו יותר טוב.
אבל כעת שהמצב הנוכחי הרבה יותר גרוע מכל חוק שיהיה, לכן עדיף חוק גרוע על פני מצב גרוע מאוד!!

פועל מול גבירים שלא יתרמו אם לא יביאו אותו לאירועים ויושיבוהו במרכז המזרח...
הוא צודק די להדרה של חצי מהציבור שאוחז ממנו ומזלזלים בו
נ.ב אני לא חושב שהוא צריך להיות המנהיג ולא רחוק מזה אבל א"א
להתעלם מציבור ענק שאוחז ממנו שהוא גדול הדור

אתה טועה לזה הובילו הפשרות
זה בדיוק היתה הטענה של מובילי המהלך נגד הפשרות שלא יסתפקו בזה וזה רק יחמיר וכשמולם טענו תומכי החוקים דאז שזה "מרנן ורבנן".

אף אחד לא זז זיז מהיהדות, רק מוצאים פתרון מתאים ליהדות שיהיה מוסכם גם על החילונים.

אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק

אני גם לא הבנתי באיזה ישיבה יש רמי"ם בוגרי צבא?
אבל בישיבות ספרדיות זה יכול לגרום לבחורים להתלבט, הם ישאלו את האבא ששירת בצבא, את הר"מ ששירת – והנשירה תהיה גדולה בהרבה
אם כבר אצל הליטאים זה יותר מצוי מזרוחניקים שנשרפו.

ראשי תחתית