שאינו יודע לשאול
חבר ותיק
מה שאתה קורה "טענה" שהכלא הצבאי מביא לקלקול, ושצריך להוכיח זאת ולא התיימרו להוכיח זאת, שמעתי מספר אנשים שנאמנים עלי לפחות כמוך, והם אומרים שדיברו עם הבחורים וסיפרו להם דברים מזעזעים.אולי מן השורה לא יכול לברר זאת בקלות אלא במאמץ, אמנם כל מי שעוסק בצרכי ציבור יכול תוך כמה ימים לברר זאת ובקלות.
אין בנושא הזה שום מחלוקת, אני מסביר שלמרות שנשמעה טענה שהישיבה בכלא הצבאי תביא לקלקול איש לא התיימר להוכיח זאת.
ואולי תספר לי אתה מה עשו?
[על קצה המזלג סיפר גם הרב יצחק יוסף שליט"א וכפי שהביאו כאן מדבריו ביזדים].
מאידך אתה טוען שלא, אלא הכל תלוי בהכנה ובגיבוי.
אני מכבד אותך ואני יוצא מנקודת הנחה שכל מי ששמעתי נוגע בדבר כמוך ולא פחות ממך, [כלומר אכפת לו לעצב את התודעה באופן שמתאים לתפיסה שלו - כמו שאכפת לך] עדיין זה לפחות ספק השקול.
והציבור שצופה בזה יוכל לראות מי הניקים שכתבו ששמעו כן [על הקלקולים בכלא הצבאי] ולשפוט את אמינותם ורצינותם על סמך שאר הודעותיהם ורצינות טענותיהם בשאר האשכולות.
לכן לומר שאין מחלוקת זה רחוק מהמציאות.
אני יכול להתאמץ לברר זאת ואולי אם יהיה לי פנאי אעשה זאת.
לגבי הנציגים, כל ההסכם הקואליציוני וכל ההתנהלות מול הקואליציה היתה באופן כזה שברור לכולם שחוק הגיוס [הקודם - לא זה שנוסח אחרי תחילת המלחמה] הוא עיקר העיקרים, ושוב אני מתקשה לקבל את זה שהביקורת היא על הנמרצות והחריצות של החכי"ם, מכיוון שאם הם היו צווחים ככרוכיא יוצאים מהממשלה ושוברים את הכלים, לאף אחד לא היה אכפת כמה הם חרוצים ונמרצים, אלא אנשי הפלג והנלווים להם היו מוחאים כפיים.
ואצל אחרים הנושא העיקרי היא זהות "נשיא" מועצת חכמי התורה, באופן שאם היתה מתקבלת הזהות המבוקשת שוב לא היה אכפת לאיש מחריצות ונמרצות הנציגים.
[אגב אני היחיד שמרגיש בסדר עם זה שאין לי נשיא מעל הראש בשעה שאני הולך ברחובה של עיר?]