הדלקת נרות חנוכה בשקיעת החמה (דעת הרב יצחק ברדא)

• יוזם הנושא יוזם הנושא כהן
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
דפדפתי מעט לא קראתי כולו, אבל 'סוף שקיעה' בפשטות הוא צה''כ, אא''כ נדחוק דהכוונה 'סוף שקיעה ראשונה'
תעשה טובה לעצמך וכ"ש לי
אם לא קראת הכל אל תגיב, כי התייחסתי לכל מה שטענת כרגע בפרוטרוט, אז מה העניין להגיב לפני שעוברים על הכל??

אז תעשה לי טובה קטנה, אין לי זמן לעבור על הכל היום, תסביר לי היכן (תביא לי מקור אחד- שתיים לא יותר) משמע ש'סוף שקיעה' זה תחילת שקיעה שנייה ?
תעשה טובה לעצמך וכ"ש לי
אם לא קראת הכל אל תגיב, כי התייחסתי לכל מה שטענת כרגע בפרוטרוט, אז מה העניין להגיב לפני שעוברים על הכל??
שוב ראיתי את הראיה מהטור הבנתי, בסדר
ישר כח ! אעיין בזה שוב

אני מעלה שוב את הקובץ שכתבתי, עם ב' הוספות קטנות וחשובות
הוספה אחת בסוף אות ב' גבי הב"י
הוספה שנייה בסוף אות ג' גבי הפר"ח

קבצים מצורפים

אני מעלה שוב את הקובץ שכתבתי, עם ב' הוספות קטנות וחשובות
הוספה אחת בסוף אות ב' גבי הב"י
הוספה שנייה בסוף אות ג' גבי הפר"ח
ישר כח !
רוב הדברים פחות או יותר מוכרים (למי שכבר עסק בסוגיא זו) אבל חשוב תמיד לסדר את הדברים, כדי לעיין עוד.
ובין השורות ניכר שהכותב הוא ת"ח עצום שמחפש לחזר אחר נקודת האמת שבכל סוגיא ולא לומד בשטחיות ...

יישר כח על השבחים
מ"מ לא חלמתי שאוכל להעלות את זה כאן באמצע חודש "ניסן"
והנה ה' סייע בעדי וראיתי שהנושא הזה הועלה בחדש דידן, אמרתי אעלהו [אם כי יש בידי עוד בענייני חנוכה וכגון בחורי ישיבה בהדלקה, וכן מקום הדלקתה, אך ודאי דזה לא הזמן עכשיו ועוד חזון למועד אלא א"כ הנושא יעלה שוב בחודשים שלא קשורים לחנוכה]

יישר כח על השבחים
מ"מ לא חלמתי שאוכל להעלות את זה כאן באמצע חודש "ניסן"
והנה ה' סייע בעדי וראיתי שהנושא הזה הועלה בחדש דידן, אמרתי אעלהו [אם כי יש בידי עוד בענייני חנוכה וכגון בחורי ישיבה בהדלקה, וכן מקום הדלקתה, אך ודאי דזה לא הזמן עכשיו ועוד חזון למועד אלא א"כ הנושא יעלה שוב בחודשים שלא קשורים לחנוכה]
זה נוגע בעקיפין גם לכל השנה
כי צריך לברר מהי "שקיעת החמה" אליבא דהגאונים
זה נוגע גם גבי סיום הצומות דרבנן חוץ מט"ב
וגם לענין איסור הנחת תפילין בלילה
וסוז"ת נעילה
ועוד
וגם לענין שיטת ר' יוסי -
ולעניין קיום מצוות שזמנן בלילה בבין השמשות (כגון ספירת העומר האידנא)

ראשי תחתית