טענה זו נכונה גם על שמועות בעל פה שאומר בשמו בנו הרב יצחק???הבעיה שיכול לצאת מזה לפעמים חורבה שהיה שם עוד נידונים אחרים וילמדו מהספר להתיר גם במקומות אחרים
טענה זו נכונה גם על שמועות בעל פה שאומר בשמו בנו הרב יצחק???הבעיה שיכול לצאת מזה לפעמים חורבה שהיה שם עוד נידונים אחרים וילמדו מהספר להתיר גם במקומות אחרים
על כגון זה אמרו בגמ' 'חזי מאן גברא רבה דקמסהיד עלה'.הבעיה שיכול לצאת מזה לפעמים חורבה שהיה שם עוד נידונים אחרים וילמדו מהספר להתיר גם במקומות אחרים.
זו פירכא אפשרית על הדוגמא הספציפית של פאה. [שגם בה אפשר לדון עד כמה זה 'לא גורף', כי אינה דומה גרושה ששקדו חכמים על תקנתה שלא תשב ארמלו, לאשה שיש לה עצבת לב והיה אפשר לומר שלדעת הגרע"י עליה להתגבר על זה בדרכים אחרות].כל בר דעת שרואה שביבי"א התיר לגרושה מבין שזה לא "איסור גורף"
יכול להיות מאוד שיש שיקולים אחרים שהיו שם ולא כתב זאת במעין אומר.
כל בר דעת שרואה שביבי"א התיר לגרושה מבין שזה לא "איסור גורף"
הבעיה שיכול לצאת מזה לפעמים חורבה שהיה שם עוד נידונים אחרים וילמדו מהספר להתיר גם במקומות אחרים.
לדעתך אין מקום לדיון מה דעת הש"ך בנושא מסויים, שהרי בלא"ה אני מעיין בראיות שלו?וכי מה זה נפקא מינה, צריך לבדוק את הסוגיא, ברצינות, ואם הדברים מסתברים לקבל ואם לא לא.
וגם אם מרן עצמו כותב, כך צריך להתייחס לא?
הרי אם אני לומד מחלוקת ש''ך ופרי חדש אני מעיין בראיות שלהם, מנסה להבין כל דעה שנאמרה עד הסוף ורק אז מגבש דעה.
טענה זו נכונה גם על שמועות בעל פה שאומר בשמו בנו הרב יצחק???
על כגון זה אמרו בגמ' 'חזי מאן גברא רבה דקמסהיד עלה'.
דהיינו שבכל מעשה רב נוכל לדחות שהיו שם דברים נוספים ושיקולים שלא עלו על דעת המעיד.
אלא שבזה עצמו נאמן המעיד - כשהוא בר סמכא - לומר שבמעשה ההוא לא היו נידונים אחרים שמשנים את ההלכה.
ברור שחשוב לדעת מה הש''ך סבר, אבל לפסוק זה לא מספיק, צריך להבין אותו עד הסוף עם ראיותיו, ואז לשמוע דברי החולקים אם זה הפרי חדש או הט''ז או כל נו''כ אחר, ולראות ראיותיו, לנסות להביא ראיות מראשונים או להכריע בצורה זו או אחרת אחרי ראיית כל הדברים לעומקם.לדעתך אין מקום לדיון מה דעת הש"ך בנושא מסויים, שהרי בלא"ה אני מעיין בראיות שלו?
הפסק הזה סותר לפסק מרן זצ"ל בספריו שרק לתינוקות וכדומה.שאלה: האם מותר לאכול מוצר המכיל אבקת חלב עכו"ם?
תשובה: "מותר".
באול"צ ג"כ לא מחשיב אותם לאפיקורוסים.בחלק א', הלכות בית כנסת, דף רכ"א, כותב המחבר בהערה:
"לגבי הדרדעים, זכורני ששאלתי את מו"ר נר"ו [הגר"ע יוסף], איני זוכר בבירור אם היה לגבי צירוף למנין או לקנות ספרי תורה ומזוזות מסופר דרדעי, האם דינו ככופר בדבר אחד מהתורה, שפסול.
ואמר לי מו"ר שקשה לומר כן, שהרי הזוהר היה גנוז שנים רבות, ואחר שנמצא הם מצאו בו כל מיני קושיות, שלדעתם, מראה סתירה לנאמר בתורה, ולכך אי אפשר לדונם ככופרים. וממילא מובן למה נזדעזע רבינו" [כשמישהו אמר שבית כנסת דרדעי יש להורסו כדין בנין עבודה זרה, ואמר "חס ושלום"].
איפה דיבר על זה בספריו???הפסק הזה סותר לפסק מרן זצ"ל בספריו שרק לתינוקות וכדומה
הפסק הזה סותר לפסק מרן זצ"ל בספריו שרק לתינוקות וכדומה
אין לי את הספרים עכשיו, אני בנופש...איפה דיבר על זה בספריו???
שום מקור אין שדיבר על זה "בספריו"אין לי את הספרים עכשיו, אני בנופש...