ודאי שיהיו נאמנים עליך מי שאומרים את מה שאתה רוצה לשמוע.
והנה כעת יצא לאור ספר "להתענג בחכמה" ע"י הגאון רבי אלחנן שרבני שליט"א, ראש ישיבת "לב אליהו", בנו של רבי ראובן שרבני זצ"ל, ושם העיד בשם הגר"ע יוסף מכלי ראשון, כפי המובא בשמו ב"מעין אומר", ללא שום הסתייגות כגון בחור מבוגר או בחור שמתקשה בשידוכים:
"היה מעשה במשפחה אחת שבנותיה הגיעו לפרקן ובגרו ולא מצאו זיווגן, ואם המשפחה היתה תמיד מבקשת ממור אבי להתפלל עליהם וכו', ופעם אחת אמר לי מור אבי שאינו יודע אם צריך להתפלל עליה, אלא מה שצריך זה לרפא את האמא מעקשנותה וממילא יהיו שידוכים לבנותיה, וכששאלתי אותו להבין פשר דבריו, אמר לי שהאמא מתעקשת מאוד שבנותיה לא יחבשו פאה, ובשבילה פאה היא בגדר עבודה זרה ולכן פוסלת הרבה שידוכים לבנותיה, ואם אך היתה מסירה את התנגדותה היו הרבה הצעות, כי ידע שהרבה הצעות נופלות מחמת שמיד כשנודע לבחורים על ענין המטפחת היו מורידים את הענין. ואמר לי מור אבי, זה מה שקורה כשאשה חסרת דעת מכניסה את עצמה לענייני הלכה, שזה מקום שלא שייך אליה כלל, ונגרם מזה שנים של עגמת נפש לכל בנותיה, והכל בגלל עקשנות שנובעת מקיצוניות שאינה במקומה.
היה מעשה עם חברי בישיבה שנפגש פעמיים והיה מאוד מרוצה, ולאחר מכן התברר שהבחורה אינה חפצה ללכת עם מטפחת אלא רק עם פאה, והבחור חזר לישיבה לאחר הפגישה, ואמר לי שרוצה מיד להוריד את ההצעה, כי בשבילו הפאה הוא לא נושא שיכול להיות כלל. ואמרתי לו שלפי דעתי הוא צריך לשאול אדם גדול היאך לנהוג, וביקש ממני לשאול את מור אבי, ומיד התקשרתי לשאול, והשיב לי מור אבי שפשוט שאין לו להוריד שידוך על דבר כזה. וגם אחר שהסברתי למור אבי שאותו חבר מחשיב את חכם עובדיה יוסף לרבו המובהק ולכן אין לו רצון להתפשר בכגון דא, אמר לי מור אבי שאין לו שום ספק שלפי משקל הדברים בהלכה גם חכם עובדיה עצמו היה מורה לו שלא לעשות מזה ענין ולהמשיך את השידוך.
אך דעתו של אותו בחור לא נתקררה וחשש מאוד שלפי חכם עובדיה הדבר הוא איסור חמור, ולא יכול להיות שהוא יורה להקל בכגון דא, ואמרתי לו אם כן אנסה להתקשר לחכם עובדיה ונשאל אותו את השאלה, ואתה תשמע את דבריו ומה שיורה לך כך תעשה. ואכן מיד התקשרתי לביתו של הרב וביקשתי לדבר עמו, וחכם עובדיה לקח את הטלפון, והסברתי לו את הענין, והדגשתי שהבחור נמצא רק בשלב פגישות ואין כאן שום מימד של ביטול שידוך וכו', רק שאנחנו רוצים לדעת אם אפשר להמשיך את הפגישות או להודיע שזה לא מתאים,
וחכם עובדיה השיב לנו בצורה ברורה שלא מורידים הצעת שידוך בשביל זה, ואם הבחורה טובה בעיניו עליו להמשיך את השידוך ולא להוריד".