האם עלון הידברות מתאים לבני תורה

אני
אין כוונה ח"ו להתריס
כמובן עבודת קודש וכו' רבנים גדולים
אבל תכלס' לבני תורה
נ"ל לא מתאים כלל
יש ראיונות עם אושיות תקשורת חילוניים גמורים ששמרו איזה שבת
מדור תכתובת וואצפ' עם סלב אחר וכדו'
וכי את זה הילדים שלנו צריכים לראות???
למה בכח הם מכניסים את זה לבתי כנסת וקהילות של חרדיים ושל בני תורה
אני באמת לא מבין מה הבעיה -
יש איזה "ענין" לחיות בבועה סגורה?
אם הדברים לא מזיקים, הרי שיש ערך חשוב מאוד לדעת מה המציאות, ולא לחיות באיזה עולם מנותק.
התורה אינה מצומצמת רק לכולל או לתחומי חיינו הפרטיים. לתורה יש מה לומר בכל נושא, וחשוב שתהיה התמודדות תורנית בריאה עם המציאות כפי שהיא.

במה העלון טימא אותך כטהור? מעניין לשמוע.
כתבתי בבחינת.
כלומר שמכניס מושגים מהעולם החילוני לבני תורה.
והיו דברים שחזרו בהם, כגון פרסום הטלויזיה צופיה, ופירסומים בענין הפלות, שבתחילה היו מפרסמים זאת בעלון, עד שהגרב"צ מוצפי יצא כנגדם, ואז בתחילה הציאו 2 מהדורות, אחת לציבור החרדי ואחת לציבור שאינו, ואח"כ הפכו הכל למהדורה אחת לפי הציבור החרדי.

כמובן שהם עושים עבודת קודש גדולה, כי חילוני וכד' שקורא זאת מקבל הרבה מושגים ביהדות וכו'. אבל אברך שקורא עלון זה בעיקר מבטל זמנו.

ושומע ערוצי רדיו חרדי (אני מקווה שרק חרדי),
לא שומע רדיו כמעט בכלל, רק כשנוסע עם נהג שמשמיע רדיו.
ה' ישמור ויציל! הפלות!!

מעניין שלא הפריע לך הרצאה שלימה של ד"ר שוסהיים בכל מוצ"ש פרשת שמות בלווין.
השאלה היא הצורה של הפרסומת..
ולכן הפסיקו עם זה!!!

עד שהגרב"צ מוצפי יצא כנגדם

הוא לא משפיע עליהם כלל, יש להם את גדולי ישראל שהם הולכים לאורם.

הוא לא יצא נגדם בגלל העלון, הוא יצא נגדם כי הוא ראה בערוץ שלהם אשה עם פאה ולכן הם בעיניו "רפורמים מושחתים".

טעם ההתנגדות לארגון הידברות.jpg

הוא לא משפיע עליהם כלל, יש להם את גדולי ישראל שהם הולכים לאורם.

הוא לא יצא נגדם בגלל העלון, הוא יצא נגדם כי הוא ראה בערוץ שלהם אשה עם פאה ולכן הם בעיניו "רפורמים מושחתים".

הצג קובץ מצורף 6711
גם וגם, ולכן הם הפסיקו עם זה!!!
מה הצורה של הפרסומת?
לא זוכר בדיוק.
היה ע"ז דיון בזמנו במקום אחר, אם אמצא אעלה.
התחמקת יפה מהעובדה שאתה גולש באינטרנט.
השאלה היכן ומה.
ולכן לא התייחסתי. כי מה שאכתוב תכפיש.

כאחד שגולש באינטרנט ושומע ערוצי רדיו חרדי (אני מקווה שרק חרדי), טימא אותך "פרסומת" לערוץ קודש בטלויזיה?
אני מבין שאתה מתחזק מהעלון הזה.
מענין אחרי שתסיים את הליך ההתחזקות שלך מאיזה הודעות שלך תחזור בך...

הרב @משיב כהלכה אני מסכים איתך בכל מילה ומילה (לנוגע העלון...)

- ואני באמת לא מבין את הטענות שהעלו פה באשכול הזה...

- כל אחד שקורא את העלון מבין שהוא "נועד" לציבור הפחות בני תורה... אבל זה לא אומר שמי שהוא בן תורה "אסור" לו לקרוא את העלון! כל אחד ואחד זה נידון לגופו, אם אני לדוגמא זוג צעיר נהנה לקרוא את העלון עם אשתי, וכן, אנחנו נהנים מהבדיחות במהלך כל שבת ויש לנו עונג שבת מזה, אין פה שום "פסול".

מי שיש לו ילדים גדולים וחושב שיפזלו למקומות אחרים בגלל העלון ויתחילו לשאול שאלות, שלא יכניס זאת לביתו.
(אפי' שלי עצמי נראה שאין בכך שום בעיה, וכל ילד יודע שיש "עולם בחוץ", הנפילות שלו לא יתחילו בגלל עלון שמביא חילוני מפורסם שמתחיל להניח תפילין - ואדרבה ילד שאבא שלו ימנע אותו ויגיד לו אסור לך לקרוא את העלון הזה, הילד יתחיל לשאול שאלות ולחקור ומפה הנפילה יותר קרובה...)

כנראה לא הבנת, הרב מוצפי הוא נגד ערוץ הידברות באופן כללי, ולא נגד פרסומת בעלון הידברות לערוץ הידברות.
הבנתי ויודע.
אבל כשהיו הפירסומות האלו יצא עליהם בקול רעש גדול.
והפסיקו. (בשבוע הראשון שכבר הודפסו העלונים ויצא נגדם, התקשרו לכל המפיצים שיתלשו את העמוד האחורי).

עיקר היציאה שלו זה היה בגלל הטלויזיא.
יש את התגובה הנהדרת שהוציאו הדברות כמה שנים אחרי, מי שיש לו, שיעלה.

ראשי תחתית