משיב כהלכה
חבר ותיק
דברי הבל
תגובה עמוקה ומפורטת (אבל מה אפשר לצפות ממי שרואה את ההיפך...)
דברי הבל
מה שהביאו בשם הגר"ז זה על גניזה ואתה הגבת על דבריו
בהחלט יש מי שסובר שדברי תורה שעדיין לא למדו בהם אין בהם קדושההביאו בשמו "רובו הבל הבלים ושטויות" ועל זה הגבתי. כמובן שגם ענין הגניזה הוא מופרך, וכי מפני שלא קוראים את הד"ת אז הוא לא צריך גניזה?
אני באופן אישי מאוד מאוד מעריך את הידברות ואת פועלם העצום. אבל אין קשר בין זה לבין קהל היעד. קהל היעד של הידברות הוא לא הציבור החרדי. נקודה. הם לא שמים דברים אסורים בעלונים שלהם כי הם ארגון דתי וכו אבל קהל היעד שלהם הוא לא חרדי, באופן מוצהר, תשאל אותם.אני לא מקבל את הקיצוניות הזאת, בפרט בדורנו. אם גדולי הדור הורו להמציא עיתונים אפילו למבוגרים כדי שיעסיקו את עצמם בזה ולא בעיתונים חילוניים, ואם גדולי הדור הורו לחבר ספרי קריאה למיניהם כדי שהנוער יתעסק בזה ולא בספרי רומנים ועגבים, אז עלון הידברות מבעיא?
אני חושב שהביקורת מגיעה מכיוון אחר לגמרי, ולא מדאגה כנה לחינוך הילדים.
בימינו לא חסר מתנגדים, זה מתנגד לארגון הידברות באופן כללי כי רב פלוני לא מוצא חן בעיניו, וזה מתנגד לאתר שבע ברכות, וזה מרגיש שהעלון מעודד גלישה באינטרנט, וזה מרגיש שהעלון מנרמל שימוש בסמארטפונים מסוננים, וכו' וכו', וכך כל אחד שהעלון דרך לו על היבלת מנסה למצוא דרך להוציא את העלון ממחננו באלגנטיות.
אחרי שגם הרב זמיר בעצמו אמר שזה לא מתאים לבני תורה
אבל קהל היעד שלהם הוא לא חרדי, באופן מוצהר, תשאל אותם.
אפשר לברר אצל בחורים מהישיבה שלו בביתר, אם מישהו מכאן מכיר (אני לא מכיר) יש ע''ז 'קלא דלא פסיק' שמעתי את זה מ-3 או 4 כיוונים שוניםאם אין וידאו שרואים אותו אומר זאת בקולו, אל תנקוט זאת כדבר מוסכם וידוע.
הוא אמר את זה בבדיחותא.זה לא "עדיין לא למדו בהם", זה השערה שלך שלא את כולם קראו, ואין לך מושג מי קרא ומה קרא.
והבא מקור לדבריך, "יש מי שסובר" לא מספיק בשביל לפסוק הלכה כמותו.
זה בדיוק הענין, מי שמסתכל על עבודת ה' כדבר שמכביד תמיד יחפש להקל ע''ע ויכעס על הקב''ה - רח''ללא צריך לנסות לייצר סייגות וגדרים בנושאים לא מהותיים ולהכביד על עצמך ועל לכעוס על ה' שהכל אסור