הסבתות לא המציאו את סיפורי הצדיקים ממרוקו.
אתה מגחיך ומקצין במתכוון כדי ללעוג לעדה שלימה, שהתמימים ביניהם בהחלט ראו ניסים בעיניהם, מעשה יום ביומו.
לא מזמן נתקלתי בעדות של אדם (כמדומה חילוני שהתראיין לאחד העלונים המפורסמים) שהעיד כי אמו המרוקאית הזקנה מעולם לא הזמינה טכנאי כביסה, אלא בכל פעם שהתקלקלה המכונה היתה מזכירה שם של צדיק ומבקשת ממנו להתפלל בעדה, והמכונה מיד היתה חוזרת לעבוד. כל זה הוא ראה בעיניו.
ועוד וידאו ששלחו לי, בו נראה אדם חילוני מפורסם ממוצא מרוקאי (סטנדאפיסט בשם מני מלכה) שמשיח לפי תומו ששכח פעם אחת לומר קדיש על אביו, ואשה אחת יצרה איתו קשר וביקשה ממנו בכל מחיר להיפגש עמה, וכשהסכים סיפרה לו שאביו (שהיה מוכר לה) הגיע אליה בחלום ושאל אותה מדוע הבן שלי לא אמר עלי קדיש.
אז מה תגיד, סיפורי סבתא?
יש משהו יותר אמין מהסיפורי סבתא האלה?
ואפרופו סיפורי סבתא, אני באופן אישי מכיר כמה "סיפורי סבתא" על צדיקים. סבתא שסבלה ממגרנות כל חייה, בנה הלך לבבא סאלי שנתן לו בקבוק מים, כאשר מרחה על מצחה נעלמו המגרנות לצמיתות.
ועוד סבתא שנסעה לארה"ב לבקר את בתה, ביום האחרון לפני שטסה הלכה לראות את הרבי מליובאוויטש זצ"ל, בדרכו לתפילה. הוא נעצר לידה ואמר לה "טיסה נעימה" (או נסיעה נעימה, או משהו כזה). רוח הקודש גלויה.
סיפורי סבתא?
אני מאמין ששתיקתי יפה בעיניך מדיבורי.
רק זאת אגיד, שאף אחד לא לועג לאף עדה, תפסיקו לקחת כל דבר לפן האישי. סה"כ נאמר פה שזה לא חיקוי של סיפורי חסידים בגלל שרצו שגם להם יהיה, משום שהם לא הכירו את סיפורי החסידים.
מכאן ואילך, הכל שייך לתרבות ואמונה, ותל"מ.
נערך לאחרונה: