האם מותר להילחם על מי שאינו לומד - שלא יהיה בצבא?

• יוזם האשכול יוזם האשכול אי"ש נצ"ח
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
הייתי רוצה ברשותכם להבהיר כמה נקודות...
בכדי להבהיר את העניין ביתר עומק ומחשבה...

כולנו יודעים שלעת קום המדינה הייתה מחלוקת ידועה "לשם שמים" האם לשתף פעולה עם המדינה חוקיה ומוסדותיה או להתנגד לה בכל תוקף...
מרן החזו"א ודעמו וגדו"י דאגודת ישראל הלכו בדרך של שיתוף פעולה...

משא"כ מרן האדמו"ר מסטמאר, והעדה החרדית האשכנזית והספרדית בא"י התנגדו...

עד כאן הכול טוב ויפה, וכך ימשיך...
קמו גדו"י (התומכים במדינה) והקימו מפלגות חרדיות הנשמעות למי שהקים אותם וממשיך את דרכם...

אגודת ישראל כפופה למועצת שלה...
דגל התורה למועצת שלה...
וש"ס למועצת שלה...

מעולם "עיקר" מלחמתם של גדו"י (התומכים במדינה) היה "תן לי יבנה וחכמיה"
החזו"א חתם על פטור ל400 בני ישיבות ולא לכל הציבור החרדי...

במלחמות הראשונות של המדינה הציונית החרדים כן השתתפו ואף הייתה פלוגה חרדית...
עם הזמן כשהצבא שינה את ייעודו... כל גווני האוכלוסיה החרדית הבינה שאין זה מקומה להיות בכלל...

ולכן אט אט הגדילו בחכמה ובתבונה מנהיגי הדור את הפטורים גם למי שלא היה תלמיד מן המניין...
כי יכולנו...

מה שקרה ב1998 בג"ץ פסק וביטל את ההסדר הקיים וכך מאז היינו בין חוק אחד למשנהו...
ובן ישיבה היה מקבל דיחוי עד גיל 26 ולא פטור...

לעת עתה צריך להעמיד דברים על השולחן מרן הרב צדקה ודעימייה שליט"א אינם מצביעים בכלל בבחירות...
הם נגד שיתוף פעולה עם המדינה ומוסדותיה,
ולכן הם אינם אחראים לקבוע את מדיניותם של מפלגות הנשמעות למועצותיהם בלבד...
ועוד שהם בעד שיתוף הפעולה עם המדינה, וזו מחלוקת לשם שמים איך לנהוג...
כך גם גדו"י מהזרם המכונה "הפלג הירושלמי" הם כלל לא בוחרים בנציגים החרדים מהמפלגות אז מה תרעומת יש להם?!
אדרבה ילכו לקלפי ויביאו נציגים הסרים למרותם...

רבן יוחנן בן זכאי כשהגיע עת החורבן לא ביקש על כל העם היושב בציון כי אם "יבנה וחכמיה"...

אין זה אומר שמפקירים את כל היושבים על הגדרות...
אדרבה חובתנו לפתוח ישיבות שיתאימו לסגנונם... ולתת להם את הייעוץ המשפטי והרוחני לעת הצורך...
אבל איננו יכולים להטביע את כל הספינה בגלל שיש סחורה חשובה בירכתיים...
קודם עלינו לדאוג ללוחמים בחזית שהם בני הישיבות...

ובנוגע לחוק:
משה רבנו גם נהג באותה הטקטיקה...
"דרך שלשת ימים נלך במדבר"
ומה היה קורה בסוף השלושת ימים?!
ולא עוד הוא גם ביקש תקציבים...
"גם אתה תתן בידינו זבחים ועולות"

וגם עליו טענו:
"ויאמרו אלהם ירא ה' עליכם וישפט אשר הבאשתם את ריחנו בעיני פרעה ובעיני עבדיו לתת חרב בידם להרגנו"

עשו כטוב בעיניכם...

הייתי רוצה ברשותכם להבהיר כמה נקודות...
בכדי להבהיר את העניין ביתר עומק ומחשבה...

כולנו יודעים שלעת קום המדינה הייתה מחלוקת ידועה "לשם שמים" האם לשתף פעולה עם המדינה חוקיה ומוסדותיה או להתנגד לה בכל תוקף...
מרן החזו"א ודעמו וגדו"י דאגודת ישראל הלכו בדרך של שיתוף פעולה...

משא"כ מרן האדמו"ר מסטמאר, והעדה החרדית האשכנזית והספרדית בא"י התנגדו...

עד כאן הכול טוב ויפה, וכך ימשיך...
קמו גדו"י (התומכים במדינה) והקימו מפלגות חרדיות הנשמעות למי שהקים אותם וממשיך את דרכם...

אגודת ישראל כפופה למועצת שלה...
דגל התורה למועצת שלה...
וש"ס למועצת שלה...

מעולם "עיקר" מלחמתם של גדו"י (התומכים במדינה) היה "תן לי יבנה וחכמיה"
החזו"א חתם על פטור ל400 בני ישיבות ולא לכל הציבור החרדי...

במלחמות הראשונות של המדינה הציונית החרדים כן השתתפו ואף הייתה פלוגה חרדית...
עם הזמן כשהצבא שינה את ייעודו... כל גווני האוכלוסיה החרדית הבינה שאין זה מקומה להיות בכלל...

ולכן אט אט הגדילו בחכמה ובתבונה מנהיגי הדור את הפטורים גם למי שלא היה תלמיד מן המניין...
כי יכולנו...

מה שקרה ב1998 בג"ץ פסק וביטל את ההסדר הקיים וכך מאז היינו בין חוק אחד למשנהו...
ובן ישיבה היה מקבל דיחוי עד גיל 26 ולא פטור...

לעת עתה צריך להעמיד דברים על השולחן מרן הרב צדקה ודעימייה שליט"א אינם מצביעים בכלל בבחירות...
הם נגד שיתוף פעולה עם המדינה ומוסדותיה,
ולכן הם אינם אחראים לקבוע את מדיניותם של מפלגות הנשמעות למועצותיהם בלבד...
ועוד שהם בעד שיתוף הפעולה עם המדינה, וזו מחלוקת לשם שמים איך לנהוג...
כך גם גדו"י מהזרם המכונה "הפלג הירושלמי" הם כלל לא בוחרים בנציגים החרדים מהמפלגות אז מה תרעומת יש להם?!
אדרבה ילכו לקלפי ויביאו נציגים הסרים למרותם...

רבן יוחנן בן זכאי כשהגיע עת החורבן לא ביקש על כל העם היושב בציון כי אם "יבנה וחכמיה"...

אין זה אומר שמפקירים את כל היושבים על הגדרות...
אדרבה חובתנו לפתוח ישיבות שיתאימו לסגנונם... ולתת להם את הייעוץ המשפטי והרוחני לעת הצורך...
אבל איננו יכולים להטביע את כל הספינה בגלל שיש סחורה חשובה בירכתיים...
קודם עלינו לדאוג ללוחמים בחזית שהם בני הישיבות...

ובנוגע לחוק:
ומה היה קורה בסוף בשלושת ימים?!

וגם עליו טענו:
"ויאמרו אלהם ירא יהוה עליכם וישפט אשר הבאשתם את ריחנו בעיני פרעה ובעיני עבדיו לתת חרב בידם להרגנו"

עשו כטוב בעיניכם...
כבודו מתלמידיו של בעל העלון "אז נדברו" שחביבים עליו סימני שלוש נקודות טובא ... ... ...

ובנוגע לחוק:
ומה היה קורה בסוף השלושת ימים?!

וגם עליו טענו:
"ויאמרו אלהם ירא ה' עליכם וישפט אשר הבאשתם את ריחנו בעיני פרעה ובעיני עבדיו לתת חרב בידם להרגנו"

עשו כטוב בעיניכם...
דברי טיפשות ושגעון, וכי משה רבינו ביקש שלושת ימים בכדי שפרעה יסכים? בכדי להטעות אותו? אם כן לא היה צריך לומר "בנערינו ובזקנינו" ו"לא תשאר פרסה"... וכי על זה התלוננו אלו שאמרו "ירא ה' עליכם"?

למיטב ידיעתי זה לא מדויק.
ע''פ רוב אין גיוס חובה לבנות, אבל לא משנה ...
[ובכלל השאלה על יכולת של נשים לעשות מעשי אנשים איננה מדה ומשקל לשום דבר, חז"ל לא טענו בשום מקום שאישה לא יכולה להעיד או להילחם או לשפוט וכיו"ב אלא שאין דרכה בכך, כמו אין דרך בכך שאמרו חז"ל על בישול בחמה וכמה אופני כתיבה ועוד, וכשם שמטוס יכול לעשות תפקיד של אוטובוס אם ירצה בעליו להעמידו לרשות התחבורה הציבורית הקורסת, אלא שאין זה תפקידו, ולא לשם כך הוא נבנה, והיינו שאין זה תפקידה ומי שברא אותה יודע מהו תפקידה, אלא שמערב והחילוניות מסרבים לעסוק כעקרון בשאלת הזהות ובשאלת התפקיד של האדם, כי בסתר ליבם עיקר מה שהם רוצים זה להתיר עריות בפרהסיא].
במציאות אין נשים ב'קרבי' ממש בעזה (במאות הרבות החיילים שנרצחו במלחמה האח' הי''ד, לא היתה אשה אחת)
כוח פיזי זה מוכח וברור שלנשים יש פחות, ולכן חוץ מפרוגרס וכו' אין שום סיבה הגיונית לגייס נשים (לנסות עכ''פ) לקרבי וכו'.
שאר הדברים שכתבת לא ממש קשורים למה שכתבתי ...

ע''פ רוב אין גיוס חובה לבנות, אבל לא משנה ...

במציאות אין נשים ב'קרבי' ממש בעזה (במאות הרבות החיילים שנרצחו במלחמה האח' הי''ד, לא היתה אשה אחת)
כוח פיזי זה מוכח וברור שלנשים יש פחות, ולכן חוץ מפרוגרס וכו' אין שום סיבה הגיונית לגייס נשים (לנסות עכ''פ) לקרבי וכו'.
שאר הדברים שכתבת לא ממש קשורים למה שכתבתי ...
לא באתי להתווכח אלא לחזק את הדברים של כת"ר.
בסוף נשים בצבא נמצאות שם כדי שיהיה תערובת נשים וגברים ולא רק כי לא אכפת להם מתערובת, אלא זה אידיאל.
פעם שמעתי את רב אחד [נראה לי שזה היה הרב אייל עמרמי מהר חומה, אבל כיון שזה דבר שאפשר לבדוק אני מציב את זה כך] שהמפכ"ל לשעבר דנינו אמר שהנוהל שיש שוטר ושוטרת בכל ניידת, ובדווקא זה כך, הוא כדי שלא ישתעממו בזמן הסיור ויאבדו ריכוז!!!
ומה שניסיתי לומר שזה נכון שהם מכניסים נשים לא כדי שיהיה צבא יותר יעיל, אלא כמו שעושים ברוב הצבאות של המדינות המערביות [ועל זה כתבתי שזה לא מדויק כי במדינות המערביות זה יותר ויותר מקובל, היום צה"ל פתוח ב90 אחוז מהיחידות בפני נשים, זה נכון שבחוד הלחימה הן נמצאות בפועל פחות, לצערי הגדול מאוד אני מכיר זאת ממשפחתי הקרובה], אלא כדי להתיר עריות בפרהסיא, ואני סבור שזה המטרה של כל התעמולה בכל המערב על שילוב נשים ושוויון, ושאר הבלים, בתוך הדברים הבלעתי תשובה למה שבדרך כלל טוענים נגדנו הנה נשים יכולות כך וכך, ועל זה הסברתי שלא זה הנושא.

דברי טיפשות ושגעון, וכי משה רבינו ביקש שלושת ימים בכדי שפרעה יסכים? בכדי להטעות אותו? אם כן לא היה צריך לומר "בנערינו ובזקנינו" ו"לא תשאר פרסה"... וכי על זה התלוננו אלו שאמרו "ירא ה' עליכם"?
כנראה שכבודו לא הבין...
לפעמים משתמשים בסוג של ווארט חסידי כדי להמחיש...

מה ההמחשה? סתם דמגוגיה זולה.
אם כך אתה מתרעם סימן שכואב לך...

אז אני הוסיף, שכך נהג גם יעקב אבינו ע"ה...
בצאת יעקב מבית לבן בדרכו לארץ ישראל, פגש בו עשיו וארבע מאות איש עמו...
יעקב חשש מהמפגש עם עשיו, ולסוף כשהציע לו עשיו לבוא עמו...
הוא לא השיב לו נמות ולא נצטרף, אלא "ואני אתנהלה לאטי לרגל המלאכה ולרגל הילדים"
זאת אומרת הוא כביכול חתם איתו על הסכם לשיתוף פעולה עתידי...

לפעמים האמת כואבת...

ראשי תחתית